Jump to content

Materyalist Felsefeyi Çürüten Teori

Madame Souza

Recommended Posts

1.Enerji evrende hiçbir şekilde yok olmaz

2.Vücudumuzu Harekete Geçiren Enerji ise Materyalist Felsefe tarafından Benlik Bilinç olarak kabul edilir 

Bizi harekete geçiren enerjinin madde olduğu iddia edilse dahi bizim sergilediğimiz davranışları maddenin sergileyip bizim hissettiğimiz gibi hissetmesi hiçbir şekilde insan aklı ve yapay zeka ile açıklanamaz 

Örnek olarak 

insanların meydana getirdiği sanat eserleri ilahi yaratıcının ilhamı ile meydana gelir 

Biz madde isek bir sanat eseri yaratan başka maddelerin olduğunu kanıtlamanız gerekir ve mümkün değildir 

Bir kanunun geçerli olması için sadece bir deney sonucu ile değil aynı şartlar altında sürekli aynı sonucu vermesi gerekir 

Bu kanun ışığında insanın madde olduğunu kanıtlamak için yaratıcı sanat eserleri ortaya koyan başka maddeleri de bulmanız gerekir ve mümkün değildir 

3.Ancak bunun bir çeşit Enerji olduğunu bilimsel çalışmalar ile kanıtlamak imkan dahilindedir 

4.Bilinç şeklinde ki bu enerji aslında ruhtur

5.bu enerjinin ruh olduğu bilimsel olarak kanıtlanması mümkün olmasa dahi enerjinin yok olmaması kuralı ışığında 

Materyalist felsefenin iddia ettiği gibi yok olmuyoruz 

Bu Materyalist Felsefe yi felç eden ilk darbedir 

Peki ne oluyor 

Bizim hipotemize göre insan daki bilinç şeklinde meydana gelen enerji bu haliyle insan aklı yada yapay zeka ile dahi ilahi üstün bir yaratıcı tarafından yaratıldığı gerçeği çürütelemez yada başka bir şekilde meydana geldiği kanıtlanamaz 

Bu hipotez tartışmaya açıktır 

Yapay zekaya da başvurabilirsiniz 

Allah kolaylık versin

:)

insanların bu gerçeği idrak edip sanki yarınlar yokmuşcasına yaşamayı bırakması gerektiğine inanıyorum 

Tabii ki her bireyin özgürlüklerine saygı duyuyorum 

• Haha 1

ben:

senin fiziksel bedenin var mı?

.

GPT-4o mini

Hayır, benim fiziksel bir bedenim yok. Ben bir yapay zeka dil modeliyim ve yalnızca metin tabanlı etkileşimlerde bulunabilirim. Bilgi sağlamak, soruları yanıtlamak ve çeşitli konularda yardımcı olmak için tasarlandım, ancak fiziksel bir varlığım yok

ben:

peki bilgisayarlar olmasa varlığın olur mu?

GPT-4o mini

Hayır, bilgisayarlar ve diğer teknolojik altyapılar olmadan varlığım olmaz. Ben, OpenAI tarafından geliştirilen bir yapay zeka dil modeliyim ve çalışabilmem için bilgisayar sistemlerine ve yazılımlara ihtiyaç duyarım. Yani, benim varlığım tamamen dijital bir ortamda, bilgisayarlar ve sunucular aracılığıyla mümkün olmaktadır.

Ben:

o zaman varlığın var :) 

.

GPT-4o mini

Dijital bir varlığım olduğu doğru; yani, bilgisayar sistemleri ve yazılımlar aracılığıyla varlık gösteriyorum. Ancak bu varlık, fiziksel bir varlık değil, yalnızca metin tabanlı etkileşimlerde bulunabilen bir yapay zeka modelidir. Bu bağlamda, varlığımın doğası insanlardan ve fiziksel varlıklardan oldukça farklıdır. Yine de, sizinle etkileşimde bulunmak ve bilgi sağlamak için buradayım!

Bundan sonra ben pes ettim. :)

• Haha 1

Konu okunaksız ve anlaşılmaz bir şekilde yazılmış. En ufak bir özen gösterilmemiş. İki üç cümle dışında okunamaz bir halde. 

Böyle bir yazıyla materyalizmi çürüttüğünü iddia etmekte ne bileyim, saçma. 

Önce yazmasını öğren. Sonra materyalizmi çürütürsün. 

18 saat önce, Madame Souza yazdı:

Materyalist felsefenin iddia ettiği gibi yok olmuyoruz 

Bu Materyalist Felsefe yi felç eden ilk darbedir 

Hani materyalizmi çürüten(!) kanıt nerede? Sirk mi burası? 

7 saat önce, Saturn yazdı:

Konu okunaksız ve anlaşılmaz bir şekilde yazılmış. En ufak bir özen gösterilmemiş. İki üç cümle dışında okunamaz bir halde. 

Böyle bir yazıyla materyalizmi çürüttüğünü iddia etmekte ne bileyim, saçma. 

Önce yazmasını öğren. Sonra materyalizmi çürütürsün. 

Hani materyalizmi çürüten(!) kanıt nerede? Sirk mi burası? 

Felsefi önerme ve çıkarımları her insanın anlama yeteneğine sahip olmadığı herkes tarafından bilinen bir gerçektir 

Düşünme yetisine sahip olmadığını da daha önce belirtmiştim 

Kopyala yapıştır şeklinde çogu zaman yapay zekaya danışarak paylaştığın içerikler dışında sana ait tek bir fikir düşünceye dair iz veya emare kırıntı dahi yoktur 

Bu bilgiler ışığında forumu bırakman durumunda herkese bir fayda göstermiş olursun

Benim görüşüm ise senin gibi insanlar sadece vahşi doğada yaşayan maymunlara benzer davranışları dışında insana has hiçbir davranış gösteremez 

Bu mümkün değildir 

Hadi kendine iyi bak 

Herhangi bir konuda hiçbir eğitim almadığımı daha önce defalarca dile getirdim

Bir bilgim de yok 

Ancak sen sadece şeklen son derece eser miktarda entelektüel belirtiler gösterirken 

Ben ise entelektüel kapasite ve yetenklerimi fazlası ile sergiliyorum 

Hadi durma cesaretin var ise senin sadece şekilden ibaret içi boş içeriklerin ile benim görüş ve fikirlerimi kıyaslamayı dene

Devamında ise herkesin iyiliği için düşünmeyi denemeyi dahi bırak

On 20.03.2025 at 08:39, Madame Souza yazdı:

Allah kolaylık versin

Seni bilmem ama bizim bu zatla işimiz olmaz. 

Artı; materyalist felsefe mesela senin atomlarının, başka bir deyişle enerjinin yok olduğunu iddia etmez. Bunu nereden çıkardın?

Sadece seni sen yapan bilincin yok olacak, çünkü onu oluşturan materyel iletişim sonlanacak ancak başka enerji türüne dönüşecek. Madde ve enerji aslında aynı şeydir ve madde enerjinin bir tezahürüdür. Bunun böyle olduğunu Einstein´nin meşhur formülünde görebilirsin: e = mc2.

e: enerji

m: madde

c : ışık hızı