kavak Mesaj tarihi: 15 Mart Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 15 Mart 3 saat önce, Saturn yazdı: Hayvanların insandan tek farkı konuşamamalarıdır. Üzüntü, küsme, mutluluk, pişmanlık, öfke gibi duygular onlarda da var. Mesela kargalar sürü halinde yaşarlar ve birbirlerini kollarlar. Sürünün bir üyesi saldırıya uğrarsa ona yardımcı olurlar. Bu yüzden, kargalar tehlikelidir. Bizim gibi konuşmaları gerekmez, zaten kendi aralarında kendi anladıkları yöntemlerle(farklı sesler çıkararak veya koku salgılayarak ) sosyal ilişkiler kuruyorlar ve bir arada yaşıyorlar. Bizi onlardan ayıran özelliklerimiz var elbette. İki ayak üzerinde yürümek, kompleks aletler/aygıtlar yapmak, yazmak vs. Onların da bizden üstün oldukları özellikler var, mesela bizden daha iyi ve keskin duyu organlarına sahipler. Fiziksel olarak bizden daha kuvvetliler ve hızlılar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 15 Mart Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 15 Mart 2 saat önce, Saturn yazdı: Mesela kargalar sürü halinde yaşarlar ve birbirlerini kollarlar. Sürünün bir üyesi saldırıya uğrarsa ona yardımcı olurlar. Bu yüzden, kargalar tehlikelidir. Meşhur Alfred Hitchcock´un bir o kadar meşhur ve klasik bir filmini aklıma getirdin... Kuşlar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 21 Mart Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Mart @kavak Kuşları severim. Sabahları cama geliyorlar. Bulgur veriyorum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 22 Mart Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 22 Mart On 21.03.2025 at 03:16, Saturn yazdı: @kavak Kuşları severim. Sabahları cama geliyorlar. Bulgur veriyorum. Hava çok soğuk değilse veyahut kar yağmamışsa yem verme. Çünkü sürekli hazır yem onları her bakımdan zayıflatır. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akılsızşuursuzatom Mesaj tarihi: 1 Nisan Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Nisan İnsan biyolojik olarak elbette hayvandır. Ancak neden farkında olduğunun farkında olan veya düşündüğünü düşünebilen bir yapıda evrim geçirmiş hala ilginç geliyor. Hayatta kalmak ve türün devamı için insanda olan kadar zekaya gerek yoktu aslında. Milyonlarca yıldır pekte zeki olmayan canlılar varlığını sürdürdü sürdürüyor. İnsanın hayvanlardan farkı yok ki diye düşünenler olabilir mesela; bir çita insandan hızlı koşar başkası daha kuvvetlidir vs. Bunlar başka yönlerdir. Ama insan hem neden burada olduğunu hem nasıl yaşaması gerektiği üzerine felsefe yapan var olduğu bu evreni araştıran ilginç bir varlık. Elbette diğer hayvanlarda çevresini tanıma ve araştırma içindeler. Ancak insanın bu acınası biçimde bilinç kazanmasından dolayı keşfetme ve merak duygusu çok fazla boyutta. Bunu sadece üreme ve hayatta kalma ile ilişkilendirmek çok fazla indirgemeci olacaktır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 2 Nisan Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 2 Nisan Türkiye´de son günlerde yaşanan olaylara bakınca, hayvanları tenzih ederim, bazıları harbiden hayvanlık yapıyor. Koskoca TRT kurumu, bir dizi oyuncusu boykotları destekledi diye oyuncunun işine son vermiş, iyi mi! Zaten %100 taraflı olduğu yetmiyormuş gibi böyle insan onurunu hiçe sayan ve hukuksuz kararlara imza atıyor. Bunlar istiyor ki, insanlar (bilhassa gençler) konuşmasın, şikayet etmesin, eleştirmesin, fikrini söylemesin ve sokakta buluşmasınlar. Ne adalet ne de bağımsız hukuk kaldı. Hepsini yok ettiler ve korku dünyası yaratıyorlar, yarattılar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpinçayırı Mesaj tarihi: 3 Nisan Report Paylaş Mesaj tarihi: 3 Nisan İnsan, evrimleşmiş bir hayvandır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 3 Nisan Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 3 Nisan Dindarlar aksini iddia etselerde insanlar elbette bir hayvan türüdür. Hem de en tehlikeli cinsinden. O kadar tehlikeli ki tüm dünyanın ekosistemini çökertecek bir özelliği var. Nedir o? Neslini devam ettirmekten ve hayatta kalmaktan daha vahim olan vurdumduymazlıktır. Çünkü şahsi emelleri uğruna yapmayacağı şey yoktur ve bunu yaparken dünya batmış kimin umrunda?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nihal Akay Mesaj tarihi: 25 Nisan Report Paylaş Mesaj tarihi: 25 Nisan Merhabalar. Nietzsche der ki:" insan, hayvanla üstinsan arasında bir köprüdür". Sanıyorum ki Freud'un id-ego-superego uçlüsünde de id hayvana, ego iinsana , süperego da ustinsana denk geliyor. Her insanın hayvani güdüleri olduğunu biliyoruz. Sonucta aklı sayesinde medeniyet kurarak bu yönünü kontrol etmeyi ögrenmistir. Ama hic medeniyet gormemis ve hayvanların büyüttüğü çocuklar vardir mesela. Bu çocuklar lise cağina gelmeden insanlar tarafindan kurtarilmis ve egitilmeye calisilmistir ama basarisizlikla sonuclanmistir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 26 Nisan Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 26 Nisan Merhaba @Nihal Akay Üst insanın tanımı nedir ve ne tür özellikleri var? Hayvanların büyüttüğü insanlardan ve sonradan eğitilmelerinin mümkün olmadığından bahsetmişsin. Ben böyle bir şey bilmiyorum. Somut örnekler verebilir misin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korkuluk Mesaj tarihi: 3 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 3 Mayıs Potansiyel olarak hayvandan yukarıdayız ama aktüaliteyi düşününce yığınlar olarak hayvanlardan daha vahşiyiz. Bir tartı düşünelim ve bir kefesine insan yığınları,diğer kefesine de hayvan kavramını yerleştirelim. Bir ayı,arslan bile yığınlardan masum çıkacaktır. Şimdi de sokratesi bir kefeye,diğer kefeye ise bir ayı,arslan yerleştirelim,sonuç değişir mi ne düşünüyorsunuz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 3 Mayıs Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 3 Mayıs Muhtemelen içinde yaşadığımız bu güneş sisteminin dışına çıkamayacağız, hal böyle iken yaşanabilir tek gezeginin tüm eko sistemini çökertmek/mahvetmek için üç maymunları oynayanlar var. Oysa bu gezegene ve doğal kaynaklarına ihtiyacımız var. Gelecek nesillerin güvencesi açışından doğayı korumak hepimizin sorumluluğunda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Singularity Mesaj tarihi: Pazar saat 03:54 Report Paylaş Mesaj tarihi: Pazar saat 03:54 İnsanlar ve hayvanlar arasında derin entellektuel farklar vardır. Konuşamamaları, tartışma ortamı oluşturamamaları, aletleri kullanamamaları vesaire. Bunların aksine tekil örnekler olabilir, bazı kargaların alet kullanması, bazı kuşların konuşması, balinaların iletişim kurması vesaire. Örnekler çoğaltılabilir. Ancak aradaki derin IQ farkı insanlar ve hayvanlar arasında bir uçurumdur. Peki hayvanlar insanın emrinde mıdır? Aslında hayır. Hayvanlar, insanlar ve bitkiler simülasyoncunun emrindedir. Dünya şu şekilde bir yerdir. Bir tane insan, oyun açıyor. Oyundaki set hayvan, insan, bitki, cansızlar, vesaire hazır var zaten. Ana karakterler insan. Çünkü simülasyoncunun kendisi de insan. Hayvanlar ve bitkiler aleminde kurallar adildir. İyi olan, güçlü olan, hızlı ve dayanıklı olan kazanır. Dedim ya, dünya set olarak hazır gelmiş ve kuralları düzgün işler, insan hariç. İnsanı bir oyun aracı olarak kullandığı için adalet kavramı insan için geçerli değildir. Dünyada adalet insan açısından yoktur. Dünyanın neden simülasyon olduğunu düşündüğüme gelirsek. Bir çok fiziksel gözlem ve mantıksal gerekçe gösterebilirim. Ama en basit olarak, dünyanın gerçek olma ihtimali sayısal olarak bir tanedir. Simülasyon olma ihtimali ise milyar tane. Herhangi birisinin bilgisayardan bu dünyaya benzer bir oyun açtığını düşünün. Kuantum yapay zekalar var. Bu dünya gibi milyar taneyi aynı anda simule ettiğini düşünün. Simülasyonun içindeki insanlar simülasyonun içinde olduğunu anlamazlar. Bu durum milyar tane oluşabilir. Gerçek olma ihtimali 1'e karşı 1 milyar. Ben bunun simülasyon olduğunu, dünyanın iki boyutlu olduğunu görüyorum. Gözlemsel olarak görüyorum. Kendi açımdan kesin olarak görüyorum. Sonuç olarak dünya yalandır, simülasyondur. Hayvanlar, bitkiler ve cansız varlıklar bu simulasyonda set olarak bulunur ve düzgün çalışır. İnsan buraya ya sonradan eklendi yada yaşam kurallarına dış müdahale vardır. Ancak bu durum bir Tanrının varlığını göstermez. Aksine dünyada adalet olmaması, yani insan açısından konuşuyorum, Tanrının yokluğunun delili olur. Zaten simülasyoncu kendisi de ateist. Bu yüzden dünyanın adaletsiz bir yer olmasını böylece insanların hakikati keşfetmesini istiyor. Kutsal metin dediği şeyleri kendi uydurmuş. Alıntı olsaydı daha düzgün çalışırlardı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Korkuluk Mesaj tarihi: 2 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 2 saat önce Simulasyoncu dediklerin Annunakiler gibi bir şey mi? Eğer öyleyse,onlar da bu simulasyonun için de bir dekor olabilir. Varlarsa tabi.(Bu bambaşka bir konu) Her halükarda senin dediğin gibi,kötü yönetiliyoruz.Yani eşit bir dünya yok.Mistik klavyeciler bu durumu önemsemiyor gibiler... Hayvanlar bizden şikayetçi,biz de patronlarımızdan ve bla bla bla... Burası geçmiş yaşamlarımızın bir ceza kolonisi de olabilir.Peki bu vortexten nasıl liyakatiyle çıkacağız...Hayırsever bir insan olmak yetecekse bu mavi bataklığa gelme amacımız çok belli.Bir ceza kolonisi mahkumu olarak ıslah olmak. Seni duyabiliyorum o zaman da bir diğer üst simulasyona enkarne olacağız... Belki de en kötüsü olacak; fişimiz çekilecek,ya da yeni baştan başlayacağız(Bir sirkteki seyirci gurubunu eğlendirmek için palyaço olarak yeniden doğacağız,sonsuz bir ıstırap)Her seferinde belleklerimizden,köklerimizden olacağız... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts