kavak Konu tarihi: Cumartesi saat 10:43 Report Paylaş Konu tarihi: Cumartesi saat 10:43 Tarihler boyunca insanlar kendilerini hayvanlardan üstün görmüştür ve hatta o kadar ileri gitmiştir ki, tanrının insanı özel yarattığını iddia etmiştir ve hayvanların ise onun hizmetine sunulduğuna inanır. Kendini insan ve hayvan olarak birbiriyle hiçbir alakası olmadığını düşündüğü tamamen iki farklı kategoriye ayırır. Zaten dünyadaki 8 milyar insanın çoğunluğunun dindar olması bu düşünceyi fazlasıyla tasdikliyor. Peki, bu düşünce/inanç doğru mu ve gerçeği yansıtıyor mu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 10:49 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 10:49 Hayır ,insan mutant olacaktır gelecekde Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 10:51 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 10:51 Dikkat half-life evreninde ait rahatsız edici görseller içerir 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Cumartesi saat 10:59 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 10:59 12 dakika önce, Madame Souza yazdı: Hayır ,insan mutant olacaktır gelecekde Konumuz gelecekle ilgili değil. Mutant dediğin bildiğin değişim işte ve sorduğum soruyla, evrimle alakası olsa da pek fazla ilgisi yok. Soru şu: İnsanlar hayvan mı? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:06 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:06 Bir soru daha soralım. Hayvanın tanımı biz insanlara göre nedir/nelerdir? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:07 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:07 8 dakika önce, kavak yazdı: Konumuz gelecekle ilgili değil. Mutant dediğin bildiğin değişim işte ve sorduğum soruyla, evrimle alakası olsa da pek fazla ilgisi yok. Soru şu: İnsanlar hayvan mı? Benim düşüncem şu klişe üzerinden şekilleniyor "İnsanlar yaşadığı ekosistem yada habitat adı artık her ne ise onunla bir dengeye ulaşmak yerine bu doğa sistemini yok edene kadar keyfi şekilde kullanan davranışları bir şekilde kontrol altına alınması gereken, oldukça karmaşık bir canlı türüdür " Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:12 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:12 5 dakika önce, Madame Souza yazdı: Benim düşüncem şu klişe üzerinden şekilleniyor "İnsanlar yaşadığı ekosistem yada habitat adı artık her ne ise onunla bir dengeye ulaşmak yerine bu doğa sistemini yok edene kadar keyfi şekilde kullanan davranışları bir şekilde kontrol altına alınması gereken, oldukça karmaşık bir canlı türüdür " Bunlar sorduğum soruyu yanıtlamıyor ve alakasız. Mevzu hayvan, insan ilişkisi. Evet, bir canlı türü. Bunun devamı yok mu? Yani hayvanlar da karmaşık bir canlı türüdür. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:14 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:14 9 dakika önce, kavak yazdı: Bir soru daha soralım. Hayvanın tanımı biz insanlara göre nedir? Hayvan tanımı bana göre sıradan insanların, şu noktada örnek olarak kullanmak istediğim tavuk çiftliklerindeki canlılara yapılan muamele ve diğer canlı türlerine karşı insanların hayvansal protein ihtiyacının olması gereken yerine keyfi ve aşırı bir tüketim şeklinde bir sanayi kolu olarak az sayıdaki insanın ceplerini doldurması için oluşturulmuş endüstriyel kolu masum göstermek üzere dinler de olduğu gibi vicdani bir huzursuzluk yaşamaması amacıyla oluşturan kavramdır Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:20 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:20 5 dakika önce, Madame Souza yazdı: Hayvan tanımı bana göre sıradan insanların, şu noktada örnek olarak kullanmak istediğim tavuk çiftliklerindeki canlılara yapılan muamele ve diğer canlı türlerine karşı insanların hayvansal protein ihtiyacının olması gereken yerine keyfi ve aşırı bir tüketim şeklinde bir sanayi kolu olarak az sayıdaki insanın ceplerini doldurması için oluşturulmuş endüstriyel kolu masum göstermek üzere dinler de olduğu gibi vicdani bir huzursuzluk yaşamaması amacıyla oluşturan kavramdır Sen insanların ne yaptığına odaklanmışsın. Halbuki hayvan kavramının bilimsel bir tanımı var. Bunlar mesela metabolizmadır, sinir sistemidir, duyu organlarıdır ve üreme özelliğidir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:22 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:22 Bu noktada tekrar half-life evreninden intihaller yapmak istiyorum Farz edelim ki kainattaki bizden daha gelişmiş ve daha üstün yaşam formları var Devamında kendi yaşamlarını sürdürebilmek için bizim hayvansal proteine olan ihtiyacımız benzeri bir şekilde insan bedenini tüketmeleri gerekiyor Ve tavuk çiftliği benzeri insan çiftlikleri kuruyorlar Günümüz deki insan türü ve içi boş tamamen sıradan insanların vicdanını rahatlatmak için meydana getirilen insan ve hayvan ayrımının altını tekrar çizmek ve olaya bu perspektif ile baktığımı eklemek istiyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:23 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:23 Peki size göre bizi hayvanlar dan ayıran bir şey var mıdır Var ise bunlar nelerdir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:25 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:25 12 dakika önce, kavak yazdı: Bunlar sorduğum soruyu yanıtlamıyor ve alakasız. Mevzu hayvan, insan ilişkisi. Evet, bir canlı türü. Bunun devamı yok mu? Yani hayvanlar da karmaşık bir canlı türüdür. Karmaşıklığı sebebi ile gemini ile insanlar hakkında bir hüküm vermek istemiyor Bunu onca cahilliğime rağmen ben nasıl yapabilirim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:28 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:28 Son tahlilde benin görüşüm İnsan hayvan ayrımı gibi şeyler ile uğraşmak yerine İnsanların da yaşadığı çevre ile bir dengeye ulaşması için düşünüp, fikir yürütmeyi ,kendim için daha uygun buluyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:29 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:29 Bu sorunun banası sanası yok ve bilimsel olarak hayvanlardan bir farkımız yoktur. Farkındalığımızın farkına vardığımızdan ötürü hayvan(!) âlemini küçümsüyoruz. Temel aynı, evrimsel gelişim aynı. Memeli ve sürü hayvanıyız. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:31 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:31 10 dakika önce, kavak yazdı: Sen insanların ne yaptığına odaklanmışsın. Halbuki hayvan kavramının bilimsel bir tanımı var. Bunlar mesela metabolizmadır, sinir sistemidir, duyu organlarıdır ve üreme özelliğidir. Ben daha çok canlıların hislerine odaklanarak düşünmeyi tercih ediyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:33 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:33 2 dakika önce, kavak yazdı: Bu sorunun banası sanası yok ve bilimsel olarak hayvanlardan bir farkımız yoktur. Farkındalığımızın farkına vardığımızdan ötürü hayvan(!) âlemini küçümsüyoruz. Temel aynı, evrimsel gelişim aynı. O zaman hayvanlara zulmetmeyi bırakıp Yaşadığımız çevre ile bit denge halinde hayatımızı sürdürmek için aklımızı kullanmak konusunda bana katılır mısınız Sizin kanaatiniz nedir bu konularda Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:39 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:39 1 dakika önce, Madame Souza yazdı: O zaman hayvanlara zulmetmeyi bırakıp Yaşadığımız çevre ile bit denge halinde hayatımızı sürdürmek için aklımızı kullanmak konusunda bana katılır mısınız Sizin kanaatiniz nedir bu konularda Doğayla barışık bir şekilde yaşamasını öğrenmemiz gerek. Mesela din/inanç veyahut spor, eğlence uğruna hayvanları katletmek, insanlığımıza yaraşmaz. Ancak diğer yandan etobur bir türüz. Bu nokta biraz çetrefilli. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:42 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:42 4 dakika önce, kavak yazdı: Doğayla barışık bir şekilde yaşamasını öğrenmemiz gerek. Mesela din/inanç veyahut spor, eğlence uğruna hayvanları katletmek, insanlığımıza yaraşmaz. Ancak diğer yandan etobur bir türüz. Bu nokta biraz çetrefilli. Doğada çok fazla etobur tür var sadece aşırı tüketin yerine azami ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde canlılara zulmetmeyi bırakarak Örneğin çocuklar dışında doktor kontrolünde azami bir tüketim şimdilik düşünebildiğim bir eskiz sadece Hatta bunu gelişmiş ülkelerde ki yetişkinlerin keyfi örneğin steakhouse larda şarap eşliğinde ki aşırı tüketimi yerine bu insanların bir şekilde geri kalmış fakir ülkelerde ki çocuklar için et konserve bağışlaması şeklinde ütopik olarak geliştirilebiliriz sanırım Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:49 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:49 Konu üzerinde biraz daha düşünmek için ben bir sigara molası vermek istiyorum izninizle 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:50 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 11:50 3 dakika önce, Madame Souza yazdı: Doğada çok fazla etobur tür var sadece aşırı tüketin yerine azami ihtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde canlılara zulmetmeyi bırakarak İnsanlar hariç yırtıcı hayvanlar âleminde öyle keyfine/zevkine katliyam yapılmıyor. İnsanlar ise kural ve sınır tanımayan bir tür haline geldi. Kendini bu gezegenin hükümdarı gibi görüyor; bu alışkanlığını bırakması çok zor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 12:00 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 12:00 8 dakika önce, kavak yazdı: İnsanlar hariç yırtıcı hayvanlar âleminde öyle keyfine/zevkine katliyam yapılmıyor. İnsanlar ise kural ve sınır tanımayan bir tür haline geldi. Kendini bu gezegenin hükümdarı gibi görüyor; bu alışkanlığını bırakması çok zor. Bu konuda 30-35 dakikalık ütopik bir hikaye yazabilirim Ancak artık ütopyalar sadece bir Afyon olduğuna kanaat getirdim Benim amacım bazı konulara dikkat çekmek, düşündürmek ve vicdan muhasebesi yapmalarına sebep olmak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 12:24 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 12:24 @kavak ne zaman geri döneceksiniz zaten az olan paket bitme noktasına ulaştı Maraton bitene kadar başka sigara da yok Düşünürken siz ne içiyorsunuz bu arada yada oralarda insanlar bu eylem sırasında ne tüketiyor Bizim burada yakında bu gidişle bir cemaat liderinin marketlerde satılmaya başlanacak yemek artıkları ,kullanılmış abdest suyu yada ne bileyim iç çamaşırını koklayarak düşünmek için para ödeyeceğiz Benim gibiler ise cami bahçelerinde imamın balgamını aramaya başlayacağız kıymetli bir maden arar gibi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 15:15 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 15:15 4 saat önce, Madame Souza yazdı: Dikkat half-life evreninde ait rahatsız edici görseller içerir Dikkat rahatsız edicidir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madame Souza Mesaj tarihi: Cumartesi saat 15:19 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 15:19 İzlemeyin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Cumartesi saat 17:51 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 17:51 Hayvanların insandan tek farkı konuşamamalarıdır. Üzüntü, küsme, mutluluk, pişmanlık, öfke gibi duygular onlarda da var. Mesela kargalar sürü halinde yaşarlar ve birbirlerini kollarlar. Sürünün bir üyesi saldırıya uğrarsa ona yardımcı olurlar. Bu yüzden, kargalar tehlikelidir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts