Jump to content

Aktarım Alan Tarama Çubuğu(Dowsing) sahtekarlığı

gun

Recommended Posts

Satışı neden yasak olsun?

Kullanma klavuzuna bakmak lazım, ki orada imkansız olan bir şeyin iddia edildiğini zannetmiyorum. Bu kurala riayet edildiği müddetçe isteyen istediğini satabilir, hatta tarihi bir değeri yoksa devletin izni gerekmeden sıradan bir taş parçasını bile satabilirsiniz.

Bir ara yanmayan kefen ve kaymayan terlik satılıyordu. Bu tip şeyleri satanlara bir şey demiyorum, da, alanların nasıl insanlar olduğunu merak etmiyor değilim. :)

14 saat önce, Saturn yazdı:

@Deadanddark 

Kolay yoldan zengin olmak isteyen çok insan var. Sözde cinleri hazine bulmak için kullanıyorlarmış. Bir kişide çıkıp "cinler hayalidir, gerçek değildir" demedi bunlara.

(Yaşanmış olaydır) 

Definecilerin en çok korktuğu şey jandarmaya yakalanmak değil korunan define.

İnanıyor insanlar. 

Kızılderililer inandı ruhlara, Moğollar, Çinliler,hintliler, Afrikalı kabileler inandı tanrılara,inanmaya da devam ediyorlar. 

Çocukluğumda bende bir çok şeye inandım. Marsta yaşayan uzaylılara inandım. 

....

Bu alan aktarım çubuğu denilen oyuncağın çevrilince açılan bir gozenegi var. Oraya aramak istediğin metali, örneğin altın bir yüzük koyup altın arıyorsunuz. 

Bu zımbırtıya ilham veren şeyin y şeklinde kesilmiş su aramaya yarayan ağaç dalları olduğunu düşünüyorum.

Adam alıyor eline çubuğu ve ya özenle sarılmış tel ağacını su arıyor. Keramet tel ya da ağaçta tam değil, asıl bünyede demeyi de ihmal etmiyor. Köylü kurnazlığı bu.