Jonny Kim Konu tarihi: 26 Ocak Report Paylaş Konu tarihi: 26 Ocak Kitabın kapak resmini özellikle koydum Bu kitapta ilkel insanın atalarından başlayarak günümüze kadar insanoğlunu ve yaşayışını detaylıca ele almışlar Ben tamamını okumadım Bu başlıkta değineceğim kısmı ise kadın erkek eşitliği Geçmişte kadın erkek hiçbir zaman eşit olmamış bazı dönemler erkekler bazı dönemler kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi görmüş Bazı kısa dönemler de ise herkes hakkettiği değeri görmüş Benim düşüncem de kadınlar hakkettiği değeri görmelidir Ancak Örneğin avcılık verimli geçmeyip kabile tarım ve kadınlar sayesinde hayatta kaldığı vakit erkekler hor görülmüş Hayvanlar evcileştirilip kabile daha çok hayvancılık ile hayatta kalmayı başarıp rahata erdiği vakit ise erkekler yeniden seslerini yükseltmeye başlamış Tabi ki bu değişimler bir anda değil nesiller sonra gerçekleşmiş Yani güç ve kontrol kimin elinde ise diğerlerini tarih boyunca ikinci sınıf insan yerine koymuş doğası gereği Bu noktada şu espriyi de paylaşmak istiyorum "Mamut avladığımız zamanlardan iki dünya savaşı bitip asansör ve klimalı ofisler de çalışmaya başladığımız günümüze kadar -Kadınlar : hayatım sen işe git ev işleri ve çocukları bana bırak Bahsettiğim dönem geldiği vakit -Kadınlar : Eşitlik istiyoruz Sizce de çok akıllı değiller mi " Günümüz de dünyanın çok büyük bir kısmında kadın erkek eşitliği hakkında insanlar bilinç sahibi olmuş hatta gelecekte yine kadınlar erkekleri geçecektir bana göre Ama bu sefer de 3. Dünya şavaşı çıkacağı için kadınlar tekrar şöyle demek zorunda kalacaklar "Hayatım sen işe git ev işleri ve çocuklar ile ben ilgilenirim " Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonny Kim Mesaj tarihi: 26 Ocak Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 26 Ocak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 13 Şubat Report Paylaş Mesaj tarihi: 13 Şubat Erkekler pişmiş kelle gibi her şeyi bildiklerini sanırlar; sanki çocuk doğurmak çok kolaymış gibi üst perdeden konuşup dururlar. Sırf fiziksel üstünlükleri yüzünden yemedikleri halt kalmamış. Hâlen böyledir aslında. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts