TürkmenistanyňÝaraglyGüýçl Konu tarihi: 26 Ocak Report Paylaş Konu tarihi: 26 Ocak İki insan aynı çatı altına girdiği vakit sorun çıkmasın diye kurallar gerekir demişti psikiloğ Bu bir toplum olduğu vakit yazılı olmayan toplumsal kurallar geçerli olur Kimileri insanlar ile bir arada yaşayabilmek için dini kurallara ihtiyaç duyar https://www.haberalp.com/ingiliz-subayla-hintlinin-hikayesi Bir de bu hikayedeki gibi onur şeref haysiyet gibi erdemler vardır Bazı insanlar verdiği sözü yerine getirmek için canını bile verir Benim bir gözlemim non teist insanlar dini kuralları göz ardı ediyor toplumsal kuralları hiçe sayıyor olabilir bem de anarko nihilizm i pek severim Fakat son raddede kendilerini yukarıdaki bahsettiğim erdemlerden de bağımsız görüyorlar Peki o zaman bu non teist insanlara nasıl güvenebiliriz Söz vermek göz vermeye benzemez diye bizim halkımızın da bir sözü vardır Ancak non teist insanlar sözünde durmadığı vakit hak ettiği şekilde muamele edersiniz sizi göz çıkarmakla bile suçlarlar Ben şahsen bir insan ile yola çıkacak olsam non teist mümin yada erdem sahibi arasından erdem sahibini seçemrezsem imanlı bir mümin alırım yanıma çünkü uymak zorunda olduğu kurallar güvenimi sarsmasına izin vermez Öte yandan non teist ise kendini bütün bu erdem ve kurallardan üstün gördüğü için bana güven vermez Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Pazar saat 10:03 Report Paylaş Mesaj tarihi: Pazar saat 10:03 Nonteistlerin (nam-ı diğer dinsiz imansızlar) teistlerden bir farkı yok, olsa şaşardım. Dindarlık insanları erdemli yapmadığı gibi, dinsizlikte edemli yapmaz. Diğer yandan gerçek hayat, birileri tarafından yazılmış olan hikayelere benzemez, çünkü hikayeyi yazan kişinin yaşanmış bir olayı bile 1:1 aktarması enderdir. Mutlaka kendinden bir şeyler ekler. Gerçek olan ve tüm canlıları kapsayan tek bir şey var. Bencillik, ki doğanın kanunudur adeta. Her şey bunun etrafında dönüyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akılsızşuursuzatom Mesaj tarihi: Pazar saat 20:32 Report Paylaş Mesaj tarihi: Pazar saat 20:32 10 saat önce, kavak yazdı: Nonteistlerin (nam-ı diğer dinsiz imansızlar) teistlerden bir farkı yok, olsa şaşardım. Dindarlık insanları erdemli yapmadığı gibi, dinsizlikte edemli yapmaz. Diğer yandan gerçek hayat, birileri tarafından yazılmış olan hikayelere benzemez, çünkü hikayeyi yazan kişinin yaşanmış bir olayı bile 1:1 aktarması enderdir. Mutlaka kendinden bir şeyler ekler. Gerçek olan ve tüm canlıları kapsayan tek bir şey var. Bencillik, ki doğanın kanunudur adeta. Her şey bunun etrafında dönüyor. Dindarlık insanları direkt erdemli yapmaz. Dinsizlikle erdemli veya erdemli yapmaz ancak motivasyon ve temel sağlama noktasında dayanak oluşturabilir. Bencillik konusuna katılıyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts