Jump to content

Suyu Kıt Olan Yerin Kişisinden Kork

alpinçayırı

Recommended Posts

7 saat önce, alpinçayırı yazdı:

En önemli hayat tecrübelerindendir. Suyu kıt olan yerin -özellikle de çölün- insanı; yobazdır, kalleştir ve korkaktır. En ufak bir çıkar uğruna yakın arkadaşını hatta ailesini dahi satar. 
İlgili link:

Hem sürekli türklüğü övüp hem de bozkırın insanını aşağılamak nedir peki @alpinçayırı

• Thanks 1

@alpinçayırı Çok haklı. Cengiz Han gibi bozkır veya çöl insanlarının hayat hikayelerini bir okuyun. Cariyelik, haydutluk, kölelik, savaş, katliam, barbarlık gibi kavramlar bunların buluşudur. 

Bunların bir diğer özelliği fethettikleri yerlerde kalıcı olamamalarıdır. Mesela Moğollar, Çinliler tarafından asimile edilmişlerdir. Çok övünülen Osmanlı da aslında bir Rum  devletidir. Rumlar tarafından yüzyıllar boyunca içeriden ele geçirilmiştir. Hatta Müslüman olmasalar tamamen Rumlaşırlardı. 

Araplar da bir çöl halkı olarak fethettikleri yerlerde kılıç zoruyla İslam'ı yaymasalardı, Moğollar gibi eriyip giderlerdi. 

Cengiz Han çok ağır bir tecavüzcü idi. Bunu da yazalım. :) Soyunu her tarafa saçmış. :D 

6 dakika önce, Saturn yazdı:

@alpinçayırı Çok haklı. Cengiz Han gibi bozkır veya çöl insanlarının hayat hikayelerini bir okuyun. Cariyelik, haydutluk, kölelik, savaş, katliam, barbarlık gibi kavramlar bunların buluşudur. 

Bunların bir diğer özelliği fethettikleri yerlerde kalıcı olamamalarıdır. Mesela Moğollar, Çinliler tarafından asimile edilmişlerdir. Çok övünülen Osmanlı da aslında bir Rum  devletidir. Rumlar tarafından yüzyıllar boyunca içeriden ele geçirilmiştir. Hatta Müslüman olmasalar tamamen Rumlaşırlardı. 

Araplar da bir çöl halkı olarak fethettikleri yerlerde kılıç zoruyla İslam'ı yaymasalardı, Moğollar gibi eriyip giderlerdi. 

Cengiz Han çok ağır bir tecavüzcü idi. Bunu da yazalım. :) Soyunu her tarafa saçmış. :D 

Bu kadar detaya inersen çıkamazsın ben de bozkır insanıyım

Hatta çoğu yerde ikiniz de kendinizle çelişmissiniz

Hatalarınızı ben mi yüzünüze vurayım siz mi anlarsınız

1 dakika önce, Martin Eden yazdı:

Cahilliğinizi kabul edin bitsin

Cahil olduğum noktayı, hata yaptığım yeri göstermelisin. Böyle zırva dayatmalarla bir yere varamayız.  :) 

@alpinçayırı çok haklı. Çölde ve bozkırda yaşayan topluluklar bunun bir sonucu olarak göçebe olur. Göçebe adamdan medeni, insancıl hareketler bekleyemezsin. 

Göçebe olunca su ve gıda bulmak için sürekli hareket etmek zorundasın. Gittiğin yerlerde soygunculuk yapmak zorundasın. 

Arapların sırf komşularını(Roma ve Sasanileri) soyabilmek için dini icat ettiklerini söyleyen uzmanlar var. Çölde yaşayan adam elbette zengin bölgelere göz dikecek. 

2 dakika önce, Saturn yazdı:

Cahil olduğum noktayı, hata yaptığım yeri göstermelisin. Böyle zırva dayatmalarla bir yere varamayız.  :) 

@alpinçayırı çok haklı. Çölde ve bozkırda yaşayan topluluklar bunun bir sonucu olarak göçebe olur. Göçebe adamdan medeni, insancıl hareketler bekleyemezsin. 

Göçebe olunca su ve gıda bulmak için sürekli hareket etmek zorundasın. Gittiğin yerlerde soygunculuk yapmak zorundasın. 

Arapların sırf komşularını(Roma ve Sasanileri) soyabilmek için dini icat ettiklerini söyleyen uzmanlar var. Çölde yaşayan adam elbette zengin bölgelere göz dikecek. 

Tamam ama façanızı bozarsam ikiniz de forumu bırakacaksınız

Siz yenerseniz ben bırakacağım

Kendinden emin misin hala pes edebilir sin

3 dakika önce, Saturn yazdı:

Seni tutan yok. Hatalı olduğum yeri göster. :D 

37 dakika önce, Saturn yazdı:

Başlangıç olarak sana özellikle @alpinçayırıhaklı mı yoksa reisin yardakçıları gibi mi davranıyorsun diye sordum 

Çok haklı dediğin adam Türk şövenistliği yaptığını herkes biliyor ama bozkır insanını aşgılıyor 

Türk katekteri demek bozkır ruhu demektir 

Sana bir soru çayırın şövenistliğini yaptığı Türkler bozkır da at üstünde mi yetişir yoksa Trakya Marmara bölgesindeki devşirme cariye soyu ve Rum dölleri midir

Sana bu kadar derine inme çıkamazsın dedim 

Bozkır daki eski topraklara sorduğun vakit kullandığım tabirleri çok iyi açıklar Sana

İkincisi bozkır da su kıtlığı yoktur

Kesikköprü Kızılırmak https://g.co/kgs/KmoqYzH

Bak burası benim memleketim

Tamam mı devam mı

17 dakika önce, Martin Eden yazdı:

Sana bir soru çayırın şövenistliğini yaptığı Türkler bozkır da at üstünde mi yetişir yoksa Trakya Marmara bölgesindeki devşirme cariye soyu ve Rum dölleri midir

Sen ne dediğini farkında değilsin. Cumhuriyeti kuran kadro da Selanikli, Marmaralı kişiler. 

Kimin daha Türk olduğunun önemi yok. Kendini Türk hisseden, Türkiye vatandaşı olan herkes Türk sayılır. 

Konuyu başka yerlere çekip çarpıtıyorsun. Zırvalık bu yaptığın. 

3 dakika önce, Saturn yazdı:

Sen ne dediğini farkında değilsin. Cumhuriyeti kuran kadro da Selanikli, Marmaralı kişiler. 

Kimin daha Türk olduğunun önemi yok. Kendini Türk hisseden, Türkiye vatandaşı olan herkes Türk sayılır. 

Konuyu başka yerlere çekip çarpıtıyorsun. Zırvalık bu yaptığın. 

Atatürk ün ailesiselanik e Konya Antalya arasından göçmüş bir Yörük Türkmen boyudur

Bu arada Yörük de mogol gibi yaşar 

Türkmen yani benim gibi insanlar da boz kır insanıdır

https://kho.msu.edu.tr/hakkinda/harbiyeli_ataturk/ailesi_kardesleri.html#:~:text=Mustafa Kemal Atatürk'ün anne,meşhur olan Lankaza'ya yerleşmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün anne tarafından ataları da Konya/Karaman’dan gelerek Selanik ile Manastır’ın arasında bulunan Vodina Sancağına bağlı Sarıgöl de denilen Kayalar Nahiyesine yerleştiler. Aile, sonradan, Selanik yakınlarında bugün de kaplıcaları ile meşhur olan Lankaza’ya yerleşmiştir.

https://kho.msu.edu.tr/hakkinda/harbiyeli_ataturk/ailesi_kardesleri.html

Mustafa Kemal Atatürk’ün baba tarafından ataları, Karaman’dan gelerek Manastır Vilayetinin Debre-i Balâ Sancağına bağlı Kocacık’a yerleşmişlerdir. Kocacık, bugünkü Makedonya Cumhuriyeti’nde Arnavutluk sınırına yakın olan Debre şehrine bağlı bir nahiyedir. Aile sonradan (muhtemelen 1830’larda) Selanik’e göç etmiş; Ali Rıza Efendi de muhtemelen 1839’da Selanik’te dünyaya gelmiştir. Dedesi Ahmet ve dedesinin kardeşi Hafız Mehmet Emin’in taşıdığı “Kızıl” lakabı ve yerleştikleri nahiyenin adı olan Kocacık’ın da gösterdiği üzere, Mustafa Kemal’in baba tarafından soyu, Anadolu’nun da Türkleşmesinde önemli roller oynayan Kızıl-Oğuz yahut Kocacık Yörüklerine/Türkmenlerine dayanmaktadır.

9 dakika önce, Martin Eden yazdı:

https://kho.msu.edu.tr/hakkinda/harbiyeli_ataturk/ailesi_kardesleri.html#:~:text=Mustafa Kemal Atatürk'ün anne,meşhur olan Lankaza'ya yerleşmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün anne tarafından ataları da Konya/Karaman’dan gelerek Selanik ile Manastır’ın arasında bulunan Vodina Sancağına bağlı Sarıgöl de denilen Kayalar Nahiyesine yerleştiler. Aile, sonradan, Selanik yakınlarında bugün de kaplıcaları ile meşhur olan Lankaza’ya yerleşmiştir.

https://kho.msu.edu.tr/hakkinda/harbiyeli_ataturk/ailesi_kardesleri.html

Mustafa Kemal Atatürk’ün baba tarafından ataları, Karaman’dan gelerek Manastır Vilayetinin Debre-i Balâ Sancağına bağlı Kocacık’a yerleşmişlerdir. Kocacık, bugünkü Makedonya Cumhuriyeti’nde Arnavutluk sınırına yakın olan Debre şehrine bağlı bir nahiyedir. Aile sonradan (muhtemelen 1830’larda) Selanik’e göç etmiş; Ali Rıza Efendi de muhtemelen 1839’da Selanik’te dünyaya gelmiştir. Dedesi Ahmet ve dedesinin kardeşi Hafız Mehmet Emin’in taşıdığı “Kızıl” lakabı ve yerleştikleri nahiyenin adı olan Kocacık’ın da gösterdiği üzere, Mustafa Kemal’in baba tarafından soyu, Anadolu’nun da Türkleşmesinde önemli roller oynayan Kızıl-Oğuz yahut Kocacık Yörüklerine/Türkmenlerine dayanmaktadır.

Kaymaklarım MSB ye M.Ö bozkırda kurulmuş şanlı Türk ordusuna aittir

Yani kısaca Atatürk de o aşagıladığınız bozkır insanıdır ve benim hemşehrimdir

Timuçin gibi üstünüzden geçtiğime göre 

@alpinçayırı @Saturn

İkinizi de bir daha forumda görmeyim

Ha gelirseniz de bozkır insanı mı namert mi siz onu kanıtlamış olursunuz 

Cevap vermek için beş dakikanız var

Ben yarın sabahın köründe iş arayacağım ona rağmen bu saate kadar sizi bekledim

• Haha 1

4 dakika önce, Martin Eden yazdı:

Kaymaklarım MSB ye M.Ö bozkırda kurulmuş şanlı Türk ordusuna aittir

Yani kısaca Atatürk de o aşagıladığınız bozkır insanıdır ve benim hemşehrimdir

Timuçin gibi üstünüzden geçtiğime göre 

@alpinçayırı @Saturn

İkinizi de bir daha forumda görmeyim

Ha gelirseniz de bozkır insanı mı namert siz onu kanıtlamış olursunuz 

Cevap vermek için beş dakikanız var

Ben yarın sabahın köründe iş arayacağım ona rağmen bu saate kadar sizi bekledim

@Heinrichsende tarafsız gözlemci olur musun 😂

• Haha 1

10 saat önce, alpinçayırı yazdı:

En önemli hayat tecrübelerindendir. Suyu kıt olan yerin -özellikle de çölün- insanı; yobazdır, kalleştir ve korkaktır. En ufak bir çıkar uğruna yakın arkadaşını hatta ailesini dahi satar. 
İlgili link:

@Saturngördüğüm kadarıyla hala forumdasın 

Şimdi bozkır insanı Atatürk ve ben mi alıntılanan Tweet e daha çok uyuyoruz

@alpinçayırıve sen mi

Ne oldu oğlum cevap versene yarın mala vurmaya gidecek ben hadi bak

• Haha 1