alpinçayırı Konu tarihi: 14 saat önce Report Paylaş Konu tarihi: 14 saat önce En önemli hayat tecrübelerindendir. Suyu kıt olan yerin -özellikle de çölün- insanı; yobazdır, kalleştir ve korkaktır. En ufak bir çıkar uğruna yakın arkadaşını hatta ailesini dahi satar. İlgili link: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 7 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 7 saat önce Saçmalık. Gerçeklikle hiç alakası yok, çünkü bu saçmalığı iddia edenlerin Avusturalya´yı, Orta Asya´yı veyahut Orta Afrika´yı gezip görmedikleri besbelli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 6 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 6 saat önce 7 saat önce, alpinçayırı yazdı: En önemli hayat tecrübelerindendir. Suyu kıt olan yerin -özellikle de çölün- insanı; yobazdır, kalleştir ve korkaktır. En ufak bir çıkar uğruna yakın arkadaşını hatta ailesini dahi satar. İlgili link: Hem sürekli türklüğü övüp hem de bozkırın insanını aşağılamak nedir peki @alpinçayırı 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 5 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 5 saat önce @alpinçayırı Çok haklı. Cengiz Han gibi bozkır veya çöl insanlarının hayat hikayelerini bir okuyun. Cariyelik, haydutluk, kölelik, savaş, katliam, barbarlık gibi kavramlar bunların buluşudur. Bunların bir diğer özelliği fethettikleri yerlerde kalıcı olamamalarıdır. Mesela Moğollar, Çinliler tarafından asimile edilmişlerdir. Çok övünülen Osmanlı da aslında bir Rum devletidir. Rumlar tarafından yüzyıllar boyunca içeriden ele geçirilmiştir. Hatta Müslüman olmasalar tamamen Rumlaşırlardı. Araplar da bir çöl halkı olarak fethettikleri yerlerde kılıç zoruyla İslam'ı yaymasalardı, Moğollar gibi eriyip giderlerdi. Cengiz Han çok ağır bir tecavüzcü idi. Bunu da yazalım. Soyunu her tarafa saçmış. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 5 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 5 saat önce 6 dakika önce, Saturn yazdı: @alpinçayırı Çok haklı. Cengiz Han gibi bozkır veya çöl insanlarının hayat hikayelerini bir okuyun. Cariyelik, haydutluk, kölelik, savaş, katliam, barbarlık gibi kavramlar bunların buluşudur. Bunların bir diğer özelliği fethettikleri yerlerde kalıcı olamamalarıdır. Mesela Moğollar, Çinliler tarafından asimile edilmişlerdir. Çok övünülen Osmanlı da aslında bir Rum devletidir. Rumlar tarafından yüzyıllar boyunca içeriden ele geçirilmiştir. Hatta Müslüman olmasalar tamamen Rumlaşırlardı. Araplar da bir çöl halkı olarak fethettikleri yerlerde kılıç zoruyla İslam'ı yaymasalardı, Moğollar gibi eriyip giderlerdi. Cengiz Han çok ağır bir tecavüzcü idi. Bunu da yazalım. Soyunu her tarafa saçmış. Bu kadar detaya inersen çıkamazsın ben de bozkır insanıyım Hatta çoğu yerde ikiniz de kendinizle çelişmissiniz Hatalarınızı ben mi yüzünüze vurayım siz mi anlarsınız Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 5 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 5 saat önce @Martin Eden Nerede hata yapmışım? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 5 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 5 saat önce 1 dakika önce, Saturn yazdı: @Martin Eden Nerede hata yapmışım? Birincisi @alpinçayırıhaklı mı yoksa reisin şakşakcıları gibi yardakçılık mı yaptın Cahilliğinizi kabul edin bitsin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 4 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 saat önce 1 dakika önce, Martin Eden yazdı: Cahilliğinizi kabul edin bitsin Cahil olduğum noktayı, hata yaptığım yeri göstermelisin. Böyle zırva dayatmalarla bir yere varamayız. @alpinçayırı çok haklı. Çölde ve bozkırda yaşayan topluluklar bunun bir sonucu olarak göçebe olur. Göçebe adamdan medeni, insancıl hareketler bekleyemezsin. Göçebe olunca su ve gıda bulmak için sürekli hareket etmek zorundasın. Gittiğin yerlerde soygunculuk yapmak zorundasın. Arapların sırf komşularını(Roma ve Sasanileri) soyabilmek için dini icat ettiklerini söyleyen uzmanlar var. Çölde yaşayan adam elbette zengin bölgelere göz dikecek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 4 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 saat önce 2 dakika önce, Saturn yazdı: Cahil olduğum noktayı, hata yaptığım yeri göstermelisin. Böyle zırva dayatmalarla bir yere varamayız. @alpinçayırı çok haklı. Çölde ve bozkırda yaşayan topluluklar bunun bir sonucu olarak göçebe olur. Göçebe adamdan medeni, insancıl hareketler bekleyemezsin. Göçebe olunca su ve gıda bulmak için sürekli hareket etmek zorundasın. Gittiğin yerlerde soygunculuk yapmak zorundasın. Arapların sırf komşularını(Roma ve Sasanileri) soyabilmek için dini icat ettiklerini söyleyen uzmanlar var. Çölde yaşayan adam elbette zengin bölgelere göz dikecek. Tamam ama façanızı bozarsam ikiniz de forumu bırakacaksınız Siz yenerseniz ben bırakacağım Kendinden emin misin hala pes edebilir sin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 4 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 saat önce 1 dakika önce, Martin Eden yazdı: Tamam ama façanızı bozarsam ikiniz de forumu bırakacaksınız Siz yenerseniz ben bırakacağım Kendinden emin misin hala pes edebilir sin Seni tutan yok. Hatalı olduğum yeri göster. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: 4 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 saat önce Konu Başlığı "Aklı Kıt Olan Yerin Kişisinden Kork " olmalı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 4 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 saat önce 3 dakika önce, Saturn yazdı: Seni tutan yok. Hatalı olduğum yeri göster. 37 dakika önce, Saturn yazdı: @alpinçayırı Çok haklı. Cengiz Han gibi bozkır veya çöl insanlarının hayat hikayelerini bir okuyun. Cariyelik, haydutluk, kölelik, savaş, katliam, barbarlık gibi kavramlar bunların buluşudur. Bunların bir diğer özelliği fethettikleri yerlerde kalıcı olamamalarıdır. Mesela Moğollar, Çinliler tarafından asimile edilmişlerdir. Çok övünülen Osmanlı da aslında bir Rum devletidir. Rumlar tarafından yüzyıllar boyunca içeriden ele geçirilmiştir. Hatta Müslüman olmasalar tamamen Rumlaşırlardı. Araplar da bir çöl halkı olarak fethettikleri yerlerde kılıç zoruyla İslam'ı yaymasalardı, Moğollar gibi eriyip giderlerdi. Cengiz Han çok ağır bir tecavüzcü idi. Bunu da yazalım. Soyunu her tarafa saçmış. Başlangıç olarak sana özellikle @alpinçayırıhaklı mı yoksa reisin yardakçıları gibi mi davranıyorsun diye sordum Çok haklı dediğin adam Türk şövenistliği yaptığını herkes biliyor ama bozkır insanını aşgılıyor Türk katekteri demek bozkır ruhu demektir Sana bir soru çayırın şövenistliğini yaptığı Türkler bozkır da at üstünde mi yetişir yoksa Trakya Marmara bölgesindeki devşirme cariye soyu ve Rum dölleri midir Sana bu kadar derine inme çıkamazsın dedim Bozkır daki eski topraklara sorduğun vakit kullandığım tabirleri çok iyi açıklar Sana İkincisi bozkır da su kıtlığı yoktur Kesikköprü Kızılırmak https://g.co/kgs/KmoqYzH Bak burası benim memleketim Tamam mı devam mı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 4 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 saat önce https://www.eurasian-research.org/class/buyuk-turkler-ve-buyuk-bozkir/ @gunsana kitap buldum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 4 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 saat önce 17 dakika önce, Martin Eden yazdı: Sana bir soru çayırın şövenistliğini yaptığı Türkler bozkır da at üstünde mi yetişir yoksa Trakya Marmara bölgesindeki devşirme cariye soyu ve Rum dölleri midir Sen ne dediğini farkında değilsin. Cumhuriyeti kuran kadro da Selanikli, Marmaralı kişiler. Kimin daha Türk olduğunun önemi yok. Kendini Türk hisseden, Türkiye vatandaşı olan herkes Türk sayılır. Konuyu başka yerlere çekip çarpıtıyorsun. Zırvalık bu yaptığın. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 4 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 saat önce 3 dakika önce, Saturn yazdı: Sen ne dediğini farkında değilsin. Cumhuriyeti kuran kadro da Selanikli, Marmaralı kişiler. Kimin daha Türk olduğunun önemi yok. Kendini Türk hisseden, Türkiye vatandaşı olan herkes Türk sayılır. Konuyu başka yerlere çekip çarpıtıyorsun. Zırvalık bu yaptığın. Atatürk ün ailesiselanik e Konya Antalya arasından göçmüş bir Yörük Türkmen boyudur Bu arada Yörük de mogol gibi yaşar Türkmen yani benim gibi insanlar da boz kır insanıdır Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 4 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 saat önce https://kho.msu.edu.tr/hakkinda/harbiyeli_ataturk/ailesi_kardesleri.html#:~:text=Mustafa Kemal Atatürk'ün anne,meşhur olan Lankaza'ya yerleşmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün anne tarafından ataları da Konya/Karaman’dan gelerek Selanik ile Manastır’ın arasında bulunan Vodina Sancağına bağlı Sarıgöl de denilen Kayalar Nahiyesine yerleştiler. Aile, sonradan, Selanik yakınlarında bugün de kaplıcaları ile meşhur olan Lankaza’ya yerleşmiştir. https://kho.msu.edu.tr/hakkinda/harbiyeli_ataturk/ailesi_kardesleri.html Mustafa Kemal Atatürk’ün baba tarafından ataları, Karaman’dan gelerek Manastır Vilayetinin Debre-i Balâ Sancağına bağlı Kocacık’a yerleşmişlerdir. Kocacık, bugünkü Makedonya Cumhuriyeti’nde Arnavutluk sınırına yakın olan Debre şehrine bağlı bir nahiyedir. Aile sonradan (muhtemelen 1830’larda) Selanik’e göç etmiş; Ali Rıza Efendi de muhtemelen 1839’da Selanik’te dünyaya gelmiştir. Dedesi Ahmet ve dedesinin kardeşi Hafız Mehmet Emin’in taşıdığı “Kızıl” lakabı ve yerleştikleri nahiyenin adı olan Kocacık’ın da gösterdiği üzere, Mustafa Kemal’in baba tarafından soyu, Anadolu’nun da Türkleşmesinde önemli roller oynayan Kızıl-Oğuz yahut Kocacık Yörüklerine/Türkmenlerine dayanmaktadır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 3 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 3 saat önce 9 dakika önce, Martin Eden yazdı: https://kho.msu.edu.tr/hakkinda/harbiyeli_ataturk/ailesi_kardesleri.html#:~:text=Mustafa Kemal Atatürk'ün anne,meşhur olan Lankaza'ya yerleşmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün anne tarafından ataları da Konya/Karaman’dan gelerek Selanik ile Manastır’ın arasında bulunan Vodina Sancağına bağlı Sarıgöl de denilen Kayalar Nahiyesine yerleştiler. Aile, sonradan, Selanik yakınlarında bugün de kaplıcaları ile meşhur olan Lankaza’ya yerleşmiştir. https://kho.msu.edu.tr/hakkinda/harbiyeli_ataturk/ailesi_kardesleri.html Mustafa Kemal Atatürk’ün baba tarafından ataları, Karaman’dan gelerek Manastır Vilayetinin Debre-i Balâ Sancağına bağlı Kocacık’a yerleşmişlerdir. Kocacık, bugünkü Makedonya Cumhuriyeti’nde Arnavutluk sınırına yakın olan Debre şehrine bağlı bir nahiyedir. Aile sonradan (muhtemelen 1830’larda) Selanik’e göç etmiş; Ali Rıza Efendi de muhtemelen 1839’da Selanik’te dünyaya gelmiştir. Dedesi Ahmet ve dedesinin kardeşi Hafız Mehmet Emin’in taşıdığı “Kızıl” lakabı ve yerleştikleri nahiyenin adı olan Kocacık’ın da gösterdiği üzere, Mustafa Kemal’in baba tarafından soyu, Anadolu’nun da Türkleşmesinde önemli roller oynayan Kızıl-Oğuz yahut Kocacık Yörüklerine/Türkmenlerine dayanmaktadır. Kaymaklarım MSB ye M.Ö bozkırda kurulmuş şanlı Türk ordusuna aittir Yani kısaca Atatürk de o aşagıladığınız bozkır insanıdır ve benim hemşehrimdir Timuçin gibi üstünüzden geçtiğime göre @alpinçayırı @Saturn İkinizi de bir daha forumda görmeyim Ha gelirseniz de bozkır insanı mı namert mi siz onu kanıtlamış olursunuz Cevap vermek için beş dakikanız var Ben yarın sabahın köründe iş arayacağım ona rağmen bu saate kadar sizi bekledim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 3 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 3 saat önce 4 dakika önce, Martin Eden yazdı: Kaymaklarım MSB ye M.Ö bozkırda kurulmuş şanlı Türk ordusuna aittir Yani kısaca Atatürk de o aşagıladığınız bozkır insanıdır ve benim hemşehrimdir Timuçin gibi üstünüzden geçtiğime göre @alpinçayırı @Saturn İkinizi de bir daha forumda görmeyim Ha gelirseniz de bozkır insanı mı namert siz onu kanıtlamış olursunuz Cevap vermek için beş dakikanız var Ben yarın sabahın köründe iş arayacağım ona rağmen bu saate kadar sizi bekledim @Heinrichsende tarafsız gözlemci olur musun 😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 3 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 3 saat önce 10 saat önce, alpinçayırı yazdı: En önemli hayat tecrübelerindendir. Suyu kıt olan yerin -özellikle de çölün- insanı; yobazdır, kalleştir ve korkaktır. En ufak bir çıkar uğruna yakın arkadaşını hatta ailesini dahi satar. İlgili link: @Saturngördüğüm kadarıyla hala forumdasın Şimdi bozkır insanı Atatürk ve ben mi alıntılanan Tweet e daha çok uyuyoruz @alpinçayırıve sen mi Ne oldu oğlum cevap versene yarın mala vurmaya gidecek ben hadi bak 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts