Martin Eden Konu tarihi: Perşembe saat 17:52 Report Paylaş Konu tarihi: Perşembe saat 17:52 Yaşanılan bazı acılar insanları öylesine değiştirir ki kuran da bile pek çok defa biz bazı kullarımıza öyle çetin sınavlar verdik ki doğru yolda iken küfre düşüp helak oldular siz onlardan olmayın ibret alın der bu hemde bir iki kişi değil bir toplum kabile belki de bir millet olabilir Burada tatlı su müslümanları yedi uyurlar dile getirebilir Ancak bu hikaye de ilahları zamana hükmetmemiş sadece bedenlerinin bozulmasını engellemiştir Bilim kurgu filmlerinde uzak galaksilere yolculuk eden insanların da ashabı kehfe benzer şekilde bilimsel yöntemler ile uyuyup uyandırılabileceği anlatılır Bana göre bilim takın zamanda bu teknolojiye ulaşacaktır Fakat o günlerde dahi ellaha iman etmek için başını eğip kıçını kaldıracak insanlar göreceğizdir @kavak Son raddede allah zamana hükmediğini kuranda açıkça belirtir Varlığını kabul etsek dahi zamana hükmeden ondan daha üstün ve mükemmel bir yaratıcı olduğunu kabul etmesi gerekir bu seferde her vicdan ve akıl sahibi insanın Aksi takdirde riyakar bir münafık olacaktır Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Perşembe saat 17:59 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 17:59 Allah zamandan ve mekandan münezzehmiş. Böyle iddia ediyor Müslümanlar. Böyle olursa zamana nasıl müdahale edecek? Kur´an'da masal çok ancak alayı bölük pörçük, bol bol tekrarlayarak ve daldan dala atlayarak kaleme alınmış. Konu bütünlüğü yok. Bu nedenle 10 kere okusanız bile, ne demek istediğini her babayiğit hemen anlayamaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:09 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:09 9 dakika önce, kavak yazdı: Allah zamandan ve mekandan münezzehmiş. Böyle iddia ediyor Müslümanlar. Böyle olursa zamana nasıl müdahale edecek? Kur´an'da masal çok ancak alayı bölük pörçük, bol bol tekrarlayarak ve daldan dala atlayarak kaleme alınmış. Konu bütünlüğü yok. Bu nedenle 10 kere okusanız bile, ne demek istediğini her babayiğit hemen anlayamaz. Yav arkadaş o zaman bu zamana kim hükmediyor benim işim ellah ile değil onunla O niye kendisini hiç tanıtmıyor bize Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:13 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:13 5 dakika önce, Índio do Buraco yazdı: Yav arkadaş o zaman bu zamana kim hükmediyor benim işim ellah ile değil onunla O niye kendisini hiç tanıtmıyor bize Kimbilir belki de zaman diye bir şey yok, hepsi bir yanılsamadan ibaret. Birçok bilim adamı zamanın yanılsama olduğunu iddia ediyor. Brian Green´in bununla ilgili videoları var; izlemeni tavsiye ederim. Adına "Blockuniversum veya block universe" diyorlar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:52 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:52 Yaşanılan bir anıyı tekrar yaşamak ve farklı bir tepki vererek oluşan yeni gerçeklikte yaşamaya devam etmek fizik kuralları çerçevesinde mümkünmü @kavak @gun Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:55 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:55 1 dakika önce, Índio do Buraco yazdı: Yaşanılan bir anıyı tekrar yaşamak ve farklı bir tepki vererek oluşan yeni gerçeklikte yaşamaya devam etmek fizik kuralları çerçevesinde mümkünmü @kavak @gun Zamanda yolculuk yok. Olsa bile aynı şartlarda aynı tepkiyi verirdik herhalde. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:58 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 18:58 1 dakika önce, gun yazdı: Zamanda yolculuk yok. Olsa bile aynı şartlarda aynı tepkiyi verirdik herhalde. Hiç mi bilim kurgu izlemedin sende hiç hayal gücü yok mu Bana cennet nimetleri değil bu lazım cehennem ise hiç korkutmuyor ellahın ve muhonun sevgisini kazanmak ise zerre umurumda değil Bana bu lazım Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:02 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:02 2 dakika önce, Índio do Buraco yazdı: Hiç mi bilim kurgu izlemedin sende hiç hayal gücü yok mu Bana cennet nimetleri değil bu lazım cehennem ise hiç korkutmuyor ellahın ve muhonun sevgisini kazanmak ise zerre umurumda değil Bana bu lazım Rüya bile görmüyorum. Yılda bir veya iki kere hatırladıklarım. Zaten gerçekdışı rüya görünce rüyada olduğumu anlıyorum. Beni kandıran rüya görmedim hiç. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:03 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:03 @Índio do Buraco, tam olarak ne istiyorsun? Zamanı durdurmak istiyorsan, ışık hızında uçman/yürümen ve koşman lazım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:03 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:03 https://www.netflix.com/tr/title/80100172 @gun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:05 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:05 12 dakika önce, Índio do Buraco yazdı: Yaşanılan bir anıyı tekrar yaşamak ve farklı bir tepki vererek oluşan yeni gerçeklikte yaşamaya devam etmek fizik kuralları çerçevesinde mümkünmü @kavak @gun Bunu arıyorum @kavak hemde takıntı şeklinde Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:06 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:06 Şu an, Índio do Buraco yazdı: Bunu arıyorum @kavak hemde takıntı şeklinde O zaman yanlış zamanda doğdun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:07 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:07 2 dakika önce, Índio do Buraco yazdı: https://www.netflix.com/tr/title/80100172 @gun Film izlemiyorum. Şu an, Índio do Buraco yazdı: Bunu arıyorum @kavak hemde takıntı şeklinde Geçmişi unut geleceğe bak. Geri dönüp aynı acıları yaşamak istemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:07 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:07 Allah yok. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:08 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:08 Block universe teorisine göre hem bütün mekan hem de zaman hep vardı, her şey belliydi. Tüm yaşanmış ve yaşanacak olaylar belliydi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:08 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:08 @Saturn, zamanı arıyoruz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:10 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:10 İlğinçtir. "Zaman nedir?" sorusunu bugüne kadar hiçkimse tatmin edici bir şekilde açıklayamadı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:14 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:14 7 dakika önce, Índio do Buraco yazdı: Bunu arıyorum @kavak hemde takıntı şeklinde https://senizunal.com/hipnoz-regresyon/ çevremde hipnoz yapan birileri yok. Geçmişe gittiklerini iddia ediyorlar. Geçmiş yaşamları Hayal gücümü gerçek mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:14 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:14 https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/3408829 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:16 Report Paylaş Mesaj tarihi: Perşembe saat 19:16 @kavak Arabın ellahı da zamanı açıklayamaz. Başlıkta Elleh denen arap tanrısının ne kadar harika ne kadar muhteşem olduğu belirtilmiş. Bende onun gerçek olmadığını belirttim. Neyse zebanileri daha fazla kızdırmayalım. Götümüze şiş girer sonra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 17 saat önce Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 saat önce 13 saat önce, Índio do Buraco yazdı: Yaşanılan bir anıyı tekrar yaşamak ve farklı bir tepki vererek oluşan yeni gerçeklikte yaşamaya devam etmek fizik kuralları çerçevesinde mümkünmü @kavak @gun @kavak @gun Peki bahsettiğim bu olayı gerçekleştirmenin bir yolunu bulduğumuz vakit bu yeni gerçekliği yaşayan kişiler geçmişteki aynı kişiler mi yoksa farklı varlıklar mı olur Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: 14 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 14 saat önce 3 saat önce, Índio do Buraco yazdı: @kavak @gun Peki bahsettiğim bu olayı gerçekleştirmenin bir yolunu bulduğumuz vakit bu yeni gerçekliği yaşayan kişiler geçmişteki aynı kişiler mi yoksa farklı varlıklar mı olur Geçmişte yaptığı eylemin aynısını yapıyorsa aynı kişidir. Farklı davranıyorsa farklı kişidir. Kişilik birde zamana göre değişen birşey. :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 7 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 7 saat önce Geçmişi değiştirmek imkansız. Fazedelim böyle oldu, o zaman farklı bir gelecek çizgisinin meydana gelmesi zorunlu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Eden Mesaj tarihi: 7 saat önce Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 7 saat önce 21 dakika önce, kavak yazdı: Fazedelim böyle oldu, o zaman farklı bir gelecek çizgisinin meydana gelmesi zorunlu. Ana fikir de işte zaten bu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 6 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 6 saat önce 37 dakika önce, Índio do Buraco yazdı: Ana fikir de işte zaten bu Termodinamik yasasını ihlal ediyor. Teknik olarak bu kainatta olması mümkün değil. Belki başka kainatta, da, onu da hiçbir zaman bilemeyeceğiz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts