Jump to content

Allah Mükemmel İse Neden Zamana Müdahale Edemiyor

Martin Eden

Recommended Posts

Yaşanılan bazı acılar insanları öylesine değiştirir ki

kuran da bile pek çok defa biz bazı kullarımıza öyle çetin sınavlar verdik ki doğru yolda iken küfre düşüp helak oldular siz onlardan olmayın ibret alın der bu hemde bir iki kişi değil bir toplum kabile belki de bir millet olabilir

Burada tatlı su müslümanları yedi uyurlar dile getirebilir 

Ancak bu hikaye de ilahları zamana hükmetmemiş sadece bedenlerinin bozulmasını engellemiştir 

Bilim kurgu filmlerinde uzak galaksilere yolculuk eden insanların da ashabı kehfe benzer şekilde bilimsel yöntemler ile uyuyup uyandırılabileceği anlatılır

Bana göre bilim takın zamanda bu teknolojiye ulaşacaktır

Fakat o günlerde dahi ellaha iman etmek için başını eğip kıçını kaldıracak insanlar göreceğizdir @kavak

Son raddede allah zamana hükmediğini kuranda açıkça belirtir 

Varlığını kabul etsek dahi zamana hükmeden ondan daha üstün ve mükemmel bir yaratıcı olduğunu kabul etmesi gerekir bu seferde her vicdan ve akıl sahibi insanın 

Aksi takdirde riyakar bir münafık olacaktır 

Allah zamandan ve mekandan münezzehmiş. Böyle iddia ediyor Müslümanlar. Böyle olursa zamana nasıl müdahale edecek? :D

Kur´an'da masal çok ancak alayı bölük pörçük, bol bol tekrarlayarak ve daldan dala atlayarak kaleme alınmış. Konu bütünlüğü yok. Bu nedenle 10 kere okusanız bile, ne demek istediğini her babayiğit hemen anlayamaz.

9 dakika önce, kavak yazdı:

Allah zamandan ve mekandan münezzehmiş. Böyle iddia ediyor Müslümanlar. Böyle olursa zamana nasıl müdahale edecek? :D

Kur´an'da masal çok ancak alayı bölük pörçük, bol bol tekrarlayarak ve daldan dala atlayarak kaleme alınmış. Konu bütünlüğü yok. Bu nedenle 10 kere okusanız bile, ne demek istediğini her babayiğit hemen anlayamaz.

Yav arkadaş o zaman bu zamana kim hükmediyor benim işim ellah ile değil onunla 

O niye kendisini hiç tanıtmıyor bize

5 dakika önce, Índio do Buraco yazdı:

Yav arkadaş o zaman bu zamana kim hükmediyor benim işim ellah ile değil onunla 

O niye kendisini hiç tanıtmıyor bize

Kimbilir belki de zaman diye bir şey yok, hepsi bir yanılsamadan ibaret. Birçok bilim adamı zamanın yanılsama olduğunu iddia ediyor.

Brian Green´in bununla ilgili videoları var; izlemeni tavsiye ederim.

Adına "Blockuniversum veya block universe" diyorlar.

• Like 1

1 dakika önce, gun yazdı:

Zamanda yolculuk yok. Olsa bile aynı şartlarda aynı tepkiyi verirdik herhalde. :)

Hiç mi bilim kurgu izlemedin sende hiç hayal gücü yok mu

Bana cennet nimetleri değil bu lazım cehennem ise hiç korkutmuyor 

ellahın ve muhonun sevgisini kazanmak ise zerre umurumda değil 

Bana bu lazım

2 dakika önce, Índio do Buraco yazdı:

Hiç mi bilim kurgu izlemedin sende hiç hayal gücü yok mu

Bana cennet nimetleri değil bu lazım cehennem ise hiç korkutmuyor 

ellahın ve muhonun sevgisini kazanmak ise zerre umurumda değil 

Bana bu lazım

Rüya bile görmüyorum. Yılda bir veya iki kere hatırladıklarım. Zaten gerçekdışı  rüya görünce rüyada olduğumu anlıyorum. Beni kandıran rüya görmedim hiç. 

13 saat önce, Índio do Buraco yazdı:

Yaşanılan bir anıyı tekrar yaşamak ve farklı bir tepki vererek oluşan yeni gerçeklikte yaşamaya devam etmek fizik kuralları çerçevesinde mümkünmü 

@kavak @gun

@kavak @gun

Peki bahsettiğim bu olayı gerçekleştirmenin bir yolunu bulduğumuz vakit bu yeni gerçekliği yaşayan kişiler geçmişteki aynı kişiler mi yoksa farklı varlıklar mı olur 

3 saat önce, Índio do Buraco yazdı:

@kavak @gun

Peki bahsettiğim bu olayı gerçekleştirmenin bir yolunu bulduğumuz vakit bu yeni gerçekliği yaşayan kişiler geçmişteki aynı kişiler mi yoksa farklı varlıklar mı olur 

Geçmişte yaptığı eylemin aynısını yapıyorsa aynı kişidir. Farklı davranıyorsa farklı kişidir.

Kişilik birde zamana göre değişen birşey. :)