Jump to content

İlber Ortaylı'nın Eski Bir Fetöcü Olması

alpinçayırı

Recommended Posts

Son zamanlarda iyice ortaya çıkan yadsınamaz acı bir gerçektir ve ''Sen de mi birütüs?'' dedirten İlber Ortaylı'nın geçmişindeki bir sıkandalıdır. Çok güvenilir sanılan kişiler bile geçmişini araştırırken neler neler çıkıyor. Şuna bak, neler neler dönmüş. Zaten Ortaylı İlber; hiçbir zaman gerçek bir Atatürkçü olamadı ve 1996 tarihli şu videoda Ortaylı, FETO'nun Kutlu Doğum Haftası saçmalığını övüyor:

@alpinçayırı, videoyu izlemedim. Harbiden birçok şeyde pireyi deve yapıyorsun. Amacın sürekli karalama kampanyası kokuyor, halbuki insanlar robot değildir, ki buna sen de dahilsin. İşlediğin konuları iyicene araştırmıyorsun. Yaşını bilmiyorum, genç birisi olduğunu farzediyorum. İnsanların 20-30 sene evvelki eylemlerini sanki büyük bir olaymış gibi anlatmak ve onları bu nedenle öcü gibi göstermek saçmalıktır. Sen hayatında hiç hata yapmadın mı, pişman olduğun şeyler yok mu?  Vardır ve ileride olacaktır mutlaka.

İlber Oltaylı Türkiye´nin sayılı ve saygın tarihçilerinden birisidir ve kendisinin günümüzde Fetullah Gülen´e sempati beslediğini zannetmiyorum. Önemli olan bu. Günümüzdeki olaylara, önde gelen insanlarına ve siyasetçilerine odaklansan daha anlamlı olur aslında. Ama bunu yaparken "Aman da falan siyasetçi şu ceketi giydi" babında konular da olmamalı.

Dipnot: İliştirdiğin videoda konuşulanların transkipini (özet istemiyorum) çıkarır mısın? Orada sadece Fetullah Gülen´den bahsettiğini zannetmiyorum. Dinlemek istemiyorum, buyur yaz. Hep beraber okuyalım, acaba tam olarak neler demiş ve söylediklerinde herhangi bir suç unsuru var mı, görelim.

@kavak Evet, doğrudur; İlber Ortaylı, Türkiye'nin en saygın tarihçilerinden birisidir fakat bir o kadar da pek bahsedilmeyen karanlık yönleri vardır. Yukarıda attığım video da bunun kanıtlarındandır.

İlber Ortaylı'nın Fetöcü olmasına gelirsek: 1996 tarihli ilgili videonun sonlarına doğru İlber'in konuştuğu kürsünün karşısında ''2. Kutlu Doğum Haftası ve Uluslararası İlmi Toplantı'' yazıyor yani dinsel şeyler. Kutlu Doğum Haftası, düpedüz FETÖ'nün uydurmasıdır. 

Hadi, onu geçtim. Peki, İlber Ortaylı'nın 2013'te Samanyolu TV'de Feto'yu yalarkenki şu videosuna ne diyeceksin?

Ekstıradan; daha önce, ''Hamile kadının sokağa çıkması terbiyesizliktir'' diye fetva veren Cerrahi Tarikatı'nın şeyhi Ömer Tuğrul İnançer'in elini de ''büyüklere ve alimlere saygı'' bahanesiyle öptü bu İlber Ortaylı denilen tipitip: 

@alpinçayırı, yazdıklarımı sonuna kadar okumuyorsun.  Ayrıca isteyen kendi özel hayatında istediği eli hatta kıçı da öper, kime ne?

Yahu şu karalama zihniyetinden vazgeç lütfen. Sen sürekli 100% düzgün hareket ettiğini mi zannediyorsun veyahut sen hiç mi yanlış şeyler yapmadın?

İnsanları 24 saat boyunca dikizlemediğiniz kaldı. Sabıkalı ve tarafgir Türk medyasının yaptığı tam olarak bu.