Martin Eden Konu tarihi: Aralık 16, 2024 Report Paylaş Konu tarihi: Aralık 16, 2024 Benim görüşüme göre o eski Türk soyundan gelen atalarımızın adını taşımak için önce bunu hak etmek gerekir Bunun yoluda onların ahlakı ile ahlaklanıp onların töresine riayet edip Atalarımıza layık bir Türk olduğumuzu kanıtlamaktan geçer Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2024 On 16.12.2024 at 17:52, Índio do Buraco yazdı: Benim görüşüme göre o eski Türk soyundan gelen atalarımızın adını taşımak için önce bunu hak etmek gerekir Bunun yoluda onların ahlakı ile ahlaklanıp onların töresine riayet edip Atalarımıza layık bir Türk olduğumuzu kanıtlamaktan geçer Türk olmayla, Inuit (bildiğini farzediyorum) olmanın ne tür bir farkı var? Hiçbir farkı yoktur, ama fark yaratmaya çalışan insanlar var. Yani "Vatan, Millet, Sakarya" edebiyatı yapmak, zaman kaybıdır, ki tüm savaşların temelinde bu hastalıklı düşünce yatıyor aslında. Forumun kaşarlı bir dindarı tüm beyaz Avrupalıları Türk yapmıştı. Siyah Avrupalıları nereye koyacağını şaşırmıştır mutlaka. Bu tür düşünceler toplumsal barış getirmez. Tüm mesele bu gezegendeki tüm insanları kabullenen dünya insanı olabilmek. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 3 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 3 Mayıs Bugün Türkçülük günüymüş, bende bu konu(milliyetçilik) hakkında bir yorum bırakayım istiyorum. @kavak Benim gözlemlediğim kadarıyla ülkemizin ırkçı partisi Zafer Partisi'nin internet ortamındaki destekçilerinin yaş ortalaması 17 civarında. Yaşı 22'yi geçmiş destekçilerinin çoğu ise zeka geriliği ile mücadele ediyor. Hepsi ruh hastası ve psikopat. Önemli bir kısmı ise incel. Ben böyle gözlemledim. On 17.12.2024 at 22:10, kavak yazdı: Bu tür düşünceler toplumsal barış getirmez. Tüm mesele bu gezegendeki tüm insanları kabullenen dünya insanı olabilmek. Çok doğru söylemişsin. @kavak On 16.12.2024 at 19:52, Martin Eden yazdı: Benim görüşüme göre o eski Türk soyundan gelen atalarımızın adını taşımak için önce bunu hak etmek gerekir Bunun yoluda onların ahlakı ile ahlaklanıp onların töresine riayet edip Atalarımıza layık bir Türk olduğumuzu kanıtlamaktan geçer Binlerce yıl öncesinden bahsediyorsun sanırım. O ataların ölüp yok oldular. Toprak oldular. Hayattayken de kendi ceplerinden-menfaatlerinden başka bir şey düşündüklerini sanmam. O dönemde kabile kültürü vardı. O dönemde kim takar milliyetçiliği? Milliyetçilik 1720'lerden sonra ortaya çıktı. Ondan(18.yy) önce imparatorluklar, onun da çok öncesinde kabileler vardı. Milliyetçilik, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapmak için üst sınıflar tarafından kurgulanmış bir tuzaktır. Aynı üst sınıflar dini inançları da toplumu uyutmak için kullanıyorlar. Benim halim vaktim şimdilik yerinde ama insanların bu şekilde uyutulması beni rahatsız ediyor. (Ailece çok fazla borcumuz olsa da halimiz yerinde sayılır.) Ben, demokratik sosyalizmi/İskandinav modelini savunuyorum. Günümüz devletleri zenginleri korumak için varlar. Milliyetçilik ve dincilik üst sınıflar için güzel bir araç. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 3 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 3 Mayıs On 17.12.2024 at 22:10, kavak yazdı: Forumun kaşarlı bir dindarı tüm beyaz Avrupalıları Türk yapmıştı. Siyah Avrupalıları nereye koyacağını şaşırmıştır mutlaka. Bence uzaylılarda Türk. Bütün Andromedalı uzaylı ırkları aslında Türk kökenlidir. @Emre_1974tr kızacak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Cumartesi saat 15:33 Report Paylaş Mesaj tarihi: Cumartesi saat 15:33 @Saturn, bu kainat Türklerin yüzü suyu hürmetine yaratıldı. Şaka bir yana... 1. Irçkılık 2. Doğmacılık Bunlar yüzünden bu dünya bugünlere kadar bir gün barış yüzü görmedi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts