Jump to content

"Peygamberin Kimdir?" Sorusuna Cevap Veremeyen Osmanlı Halkı

Saturn

Recommended Posts

• Saturn başlığı "Peygamberin Kimdir?" Sorusuna Cevap Veremeyen Osmanlı Halkı olarak değiştirdi

İliştirdiğin video içeriğinin Osmanlı halkı ile ne alakası var, çünkü "Askerlere sordum" diye başlıyor. Eeee?

Askere giden insanlar tüm Osmanlı halkını mı temsil ediyor?

Kaç askere sormuş da konu başlığındaki sonuca vardın?

Ayrıca sorulan soruya düzgünce ve doğru yanıt verenlerin olduğuna da adım gibi eminim. Tabii bu hususa hiç yer verilmemiş.

Son bir soru. Askere giden insanların alayının dindar ve müslüman olduğunu mu zannediyorsun?

Bu tip videolar çöptür ve  bunları üretenlerin tek amacı kendi propagandasını yapmak ve belirli kesimi karalamaktan başka bir gayesi de yok. Sen de resmen onların oyununa alet oluyorsun ve bunun farkında bile değilsin.

@kavak Doğru söylüyorsun. Yalnız, peygamberinin ismini bilmeyen birisi kendini o dine ait gibi hissetse de aslında o dine ait değildir. Kişisel fikrim. 

Aslında iyi ki de dini bilmiyorlar. Bilseler Türkiye yaşanmaz hale gelirdi. Afganistan gibi olurdu. 

28 dakika önce, kavak yazdı:

Ayrıca sorulan soruya düzgünce ve doğru yanıt verenlerin olduğuna da adım gibi eminim. Tabii bu hususa hiç yer verilmemiş.

O kadarını bilemeyeceğim. Sana hak verdim. 

@Saturn, İslam dini Musevilerin ve Hrıstiyanların peygamberlerini de İslam´a dahil eder. Yani ona bakarsan, onları da tanımaları/bilmeleri gerek.

Kaç tane Müslüman kendi kutsal kitabında adı geçen (25 tane) peygamberlerin ismini biliyor? 

Musa ve İsa hariç diğerlerinin adını çoğu Müslüman pek bilmez. Musa ve İsa dünya çapında çok popüler oldukları için herkes tanır.