alpinçayırı Konu tarihi: 13 saat önce Report Paylaş Konu tarihi: 13 saat önce Şahlanış Marşı, sözleri Dilaver Cebeci tarafından yazılan ve Grup Volkan tarafından bestelenen ülkücü bir marştır. İlgili şarkının sözleri: "Koç yiğidim, bahadırım, ozanım Alp dadaşım, yağız efem, ozanım Bir narada dokuz tümen bozanım, Tuğ kaldırıp yürüyecek bozkurdum! Tanrı, Türk'ü koruyacak bozkurdum! Dört yaman sızım var inceden ince; Vatanca, bayrakça, törece, dince. Ay-Yıldız'ın ışığını görünce, Arsız otlar çürüyecek bozkurdum! Tanrı, Türk'ü koruyacak bozkurdum! Yeline de Ergenekon yeline! Kurban olam kutlu ülkü yoluna! Yetmiş milyon körük oldu biline! Demir dağlar eriyecek bozkurdum! Tanrı, Türk'ü koruyacak bozkurdum! Bizim ilde doğan olur baz olur, Kara taşa pençe vursa iz olur. Bir yiğide yedi kafir az olur! Orduları kürüyecek bozkurdum! Tanrı, Türk'ü koruyacak bozkurdum! Yola çıktık tanrıkurtlar yolundan, Yandık piştik kızıl elma derdinden. Günde bin kez gökbörünün ardından Beş yüz köpek ürüyecek bozkurdum! Tanrı, Türk'ü koruyacak bozkurdum! Dokuz ışık kör zulmeti yaranda Dokuz sene şölen olur Turan'da Yaradan'ın bir vaadi Kur'an'da Soysuz eller kuruyacak bozkurdum! Tanrı, Türk'ü koruyacak bozkurdum!" İlgili link: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 5 saat önce Report Paylaş Mesaj tarihi: 5 saat önce Bunlar çocukça işler ve geride kaldı. Gün bilim ve teknoloji günü. Vatan, millet veya Sakarya...mış..mış. Tanrı, Türk´ü neden korusun? Ben saçmalık olduğunu düşünüyorum, çünkü birçok ülke gezdim. Tüm mesele dünya vatandaşı olabilmek, ki bunu herkes beceremez. Artı; bozkurtluk özünde ırkıçılık barındırır, çünkü hiçbir millet/ulus/halk diğerinden üstün değildir. Bu tür düşünceler barıştan ziyade savaşları doğurmuştur. Tarihin tozlu sayfalarında sayısız örnekleri var. Yani radikal dindarlık gibi tehlikelidir, ki kendinden olmayana yaşam hakkı tanımaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts