alpinçayırı Konu tarihi: 29 Ağustos Report Paylaş Konu tarihi: 29 Ağustos Kurultaj Dal, Macaristan'daki Turan Kurultayı'nda çalan ve Kazak Dombıra'nın Macar ve daha genişletilmiş versiyonudur. Kurultaj Dal şarkısında tüm Turanlı(Ural-Altaylı) halkların yaşadığı bölgeler ve ülkeler ilgili videoda gösterilmiştir. Kurultaj Dal şarkısının sözlerini Macar Feher Joszef yazmıştır, bestesini Kazak Türk'ü Arslanbek Sultanbekov yapmıştır ve Turan Kurultayı'nda bu şarkıyı birlikte söylemişlerdir. Hajra Turan!.. Şarkının sözleri: ''Magyarország fénye ma felragyog Attila népe újra összefog Hunok huszonhét törzse İíjfeszítőknek vére İíjfeszítőknek vére(x2) Bíró András vezérlete alatt Pusztát járják a népes hadak Emlékezzünk vérünkre Öseinknek hitére Öseinknek hitére(x2) Héj, héj, héj Kurultáj! Héj, héj, Turán Kurultáj! Turán zászló magasan az égbe nyúl Harci ének hátán körbefut Egység ez már örökre Türk népek öröksége Öseink örömére(x2) Héj, héj, héj Kurultáj! Héj, héj, Turán Kurultáj!'' İlgili link: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DreiMalAli Mesaj tarihi: 8 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Eylül Macaristan, Bugaç'da yapılan "Kurultay" etkinliğine iki sefer gitmiştim. Üç gün boyunca çok da güzel vakit geçirmiştim. Üçüncü sefer de gitme niyetim vardı ama Corona engel oldu. Daha sonra da unuttum gitti. Almanya'dan gelen bir Türk grubuyla tanışmış toplu fotoğraf çektirmiştik. Meğer kadınların ilgisini çok çeken bir erkekmişim, orada anladım. Gruptaki kadınların gözü devamlı bana odaklanmıştı. 🙃 (Gruba dahil 5 türbanlı kadın, o gün giymiş olduğum Ateizm Derneği'nin tişörtüne hayretle bakıyorlardı. Fakat hiç yorum yapan olmadı. 😇 ) Sevgiler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 8 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 8 Eylül İnsanların kendi kültürlerine sahip çıkması güzel bir şey. Bilişim ve teknoloji çağında bu gibi şeyler arada kaynayıp gidiyor. Öz kültürünü önemseyenlerin sayısı azalıyor. Yanlış anlaşılmasın, kastettiğim şey aşırı milliyetçilik falan değil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts