Jump to content

Kurultaj Dal

alpinçayırı

Recommended Posts

Kurultaj Dal, Macaristan'daki Turan Kurultayı'nda çalan ve Kazak Dombıra'nın Macar ve daha genişletilmiş versiyonudur. Kurultaj Dal şarkısında tüm Turanlı(Ural-Altaylı) halkların yaşadığı bölgeler ve ülkeler ilgili videoda gösterilmiştir. Kurultaj Dal şarkısının sözlerini Macar Feher Joszef yazmıştır, bestesini Kazak Türk'ü Arslanbek Sultanbekov yapmıştır ve Turan Kurultayı'nda bu şarkıyı birlikte söylemişlerdir. Hajra Turan!..
Şarkının sözleri:
''Magyarország fénye ma felragyog
Attila népe újra összefog

Hunok huszonhét törzse
İíjfeszítőknek vére
İíjfeszítőknek vére(x2)

Bíró András vezérlete alatt
Pusztát járják a népes hadak

Emlékezzünk vérünkre
Öseinknek hitére
Öseinknek hitére(x2)

Héj, héj, héj Kurultáj!
Héj, héj, Turán Kurultáj!

Turán zászló magasan az égbe nyúl
Harci ének hátán körbefut

Egység ez már örökre
Türk népek öröksége
Öseink örömére(x2)

Héj, héj, héj Kurultáj!
Héj, héj, Turán Kurultáj!''
İlgili link: 

• 2 hafta sonra...

Macaristan, Bugaç'da yapılan "Kurultay" etkinliğine iki sefer gitmiştim. Üç gün boyunca çok da güzel vakit geçirmiştim. Üçüncü sefer de gitme niyetim vardı ama Corona engel oldu. Daha sonra da unuttum gitti. 

Almanya'dan gelen bir Türk grubuyla tanışmış toplu fotoğraf çektirmiştik. Meğer kadınların ilgisini çok çeken bir erkekmişim, orada anladım. Gruptaki kadınların gözü devamlı bana odaklanmıştı. 🙃
(Gruba dahil 5 türbanlı kadın, o gün giymiş olduğum Ateizm Derneği'nin tişörtüne hayretle bakıyorlardı. Fakat hiç yorum yapan olmadı. 😇 )

Sevgiler

• Thanks 1

İnsanların kendi kültürlerine sahip çıkması güzel bir şey. Bilişim ve teknoloji çağında bu gibi şeyler arada kaynayıp gidiyor. Öz kültürünü önemseyenlerin sayısı azalıyor. Yanlış anlaşılmasın, kastettiğim şey aşırı milliyetçilik falan değil.