kavak Konu tarihi: 29 Ağustos Report Paylaş Konu tarihi: 29 Ağustos Konu başlığı üzerine de kitaplar dolusu yazı yazılabilir, çünkü harbiden bazı insanların böyle huyu var. Nuh der, Peygamber demez. Dediğim dedik, kestiğim kestik mantığı doğrultusunda hareket edenlerin sayısı ben deyim binlerce, siz deyin milyonlarca var. Hele ki en kötü huyları keçi inadı gibi hep son sözü söyleme derdindedirler. Bu hususta bilimsel araştırma yapılıp yapılmadığını ve makale olup olmadığını bilmiyorum. Bakmadım da. Sizlere sorayım dedim. Bu tiplerin bu hareketlerini bilimsel olarak açıklamak mümkün müdür, yoksa insanların birçoğu zaten rasyonel hareket etmez. Bu da onlardan biri mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 29 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 29 Ağustos Kamyonu aynasız kalasıca. Yoluna kesik çizgi çıkmasın emi hep düz çizgi çıksın. Emniyet şeritinden kaçamaz olasın , en yakın U dönüşün 20 km uzakta olsun emiiiii... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 29 Ağustos Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 29 Ağustos 24 dakika önce, somebody yazdı: Kamyonu aynasız kalasıca. Yoluna kesik çizgi çıkmasın emi hep düz çizgi çıksın. Emniyet şeritinden kaçamaz olasın , en yakın U dönüşün 20 km uzakta olsun emiiiii... Soruların yanıtı bunlar olsa keşke. Bilimsel verilerden ziyade beddua bunlar. Konu aç diyen sensin, açtık işte! Nesini beğenmedin? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 29 Ağustos Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 29 Ağustos Evet, sayın forumdaşlar. Var mı bildiğiniz bilimsel açıklamalar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: 29 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 29 Ağustos Kişi, diğer kişinin artık bir şey söylemek istemediğini nasıl bilebilir? Ayrıca, bu konunun bilimle ne alakası var? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 29 Ağustos Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 29 Ağustos Böyle insanlar var mı? Var, hemde bir hayli var. Biz de bilimsel bir dayanağı olup olmadığını ortaya çıkarmak istiyoruz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 29 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 29 Ağustos 10 dakika önce, kavak yazdı: Böyle insanlar var mı? Var, hemde bir hayli var. Biz de bilimsel bir dayanağı olup olmadığını ortaya çıkarmak istiyoruz. Tartışma adabına uyuluyorsa bu insanlar sorun olmaz. Ama toplumda zorbaca son sözü söyleme bağımlıları var. Ben sana yine akıl vereyim de öğren, Günlük yaşamda biriyle konuşuyorsun diyelim ki , onun sözlerine kurduğu tümcelere dikkat et. Değil mi ama , haksız mıyım , anladın mı, sen olsan yapmazmısın.... Gibi tasdik ettirici sözler kullanıyorsa o kişi ile laflanmaz. Ben insan uzmanıyım. Değil mi ama , haksız mıyım, sen anlat bi kere? Bu tümceleri kullanan kişiler asla fikir değiştirmez. Tartışmaya açık olan insanlar değişime de açıktır , onlardan hem birşeyler öğrenir hem de sen onlara öğretirsin. Ama diğerlerine he de geç. Çünkü asla değişmezler. Sohbetleri çekilmez. Örnek vermek gerekirse CHP den Turan Aydoğdu diye bir sözde milletvekili var. Tıpa tıp aynısıdır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 29 Ağustos Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 29 Ağustos 2 dakika önce, somebody yazdı: Tartışma adabına uyuluyorsa bu insanlar sorun olmaz. Ama toplumda zorbaca söz sözü söyleme bağımlıları var. Ben sana yine akıl vereyim Günlük yaşamda biriyle konuşuyorsun diyelim ki , onun sözlerine kurduğu tümcelere dikkat et. Değil mi ama , haksız mıyım , anladın mı, sen olsan yapmazmısın.... Gibi tasdik ettirici sözler kullanıyorsa o kişi ile laflanmaz. Ben insan uzmanıyım. Değil mi ama , haksız mıyım, sen anlat bi kere? Bu tümceleri kullanan kişiler asla fikir değiştirmez. Tartışmaya açık olan insanlar değişime de açıktır , onlardan hem birşeyler öğrenir hem de sen onlara öğretirsin. Ama diğerlerine he de geç. Çünkü asla değişmezler. Sohbetleri çekilmez. Yani bir bakıma kişilik meselesi diyorsun. Doğru mu anladım? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 29 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 29 Ağustos 4 dakika önce, kavak yazdı: Yani bir bakıma kişilik meselesi diyorsun. Doğru mu anladım? Olabilir, genelde yetişme tarzı. Genetik değil bu öğrenilen bir durum ama zor bırakılır bağımlılık yapar. Bu tipleri ikna etmek için onların çıkarına dokunan yolları seçmeniz gerekir. Akıl mantık yolu ile ikna olmuyorlar. Bu akış yolunu onlara doğa öğretebilir ancak. Türkiye'de bu tiplerden çok var üzgünüm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts