Jump to content

Kirasını ödeyemeyenlerin dramı

kavak

Recommended Posts

Düşük maaşları nedeniyle kiralarını ödeyemez duruma gelen emekliler, huzurevlerine ve yaşlı bakım merkezlerine akın ediyor. Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Muhsin Dilbaz, "O kadar fazla artış var ki belediyeler yetişmekte zorlanıyor" dedi.

Kaynak:

https://www.sozcu.com.tr/kirasini-odeyemeyen-oraya-akin-ediyor-basvurulara-yetisilmiyor-p78342

Günümüzde 60 yaş üzeri emekliler bir ev sahibi olamadılarsa  çoğu kendi kabahatidir. Eskiden ev almak çok kolaydı. Maaşlar yüsek idi. Türkiye'nin cafcaflı zamanlarında onlar çalıştılar.

Asıl zorda olanlar yeni emekli olanlar ve bundan sonra emekli olacaklar.

Aldıkları 12500 ile karınları doyar ancak. 25000 TL bile alsalar fayda etmez.

2 saat önce, somebody yazdı:

Günümüzde 60 yaş üzeri emekliler bir ev sahibi olamadılarsa  çoğu kendi kabahatidir. Eskiden ev almak çok kolaydı. Maaşlar yüsek idi. Türkiye'nin cafcaflı zamanlarında onlar çalıştılar.

Asıl zorda olanlar yeni emekli olanlar ve bundan sonra emekli olacaklar.

Aldıkları 12500 ile karınları doyar ancak. 25000 TL bile alsalar fayda etmez.

Hangi Türkiye de yaşıyorsun? Asgari ücret ile eskiden de ev alınacakl kadar para biriktrilemiyordu. 

8 saat önce, buddha yazdı:

Hangi Türkiye de yaşıyorsun? Asgari ücret ile eskiden de ev alınacakl kadar para biriktrilemiyordu. 

Kimse emekli olana kadar askari ücret almaz.

Eskiden evler ucuzdu , ve emekli olunca bir ev parası ikramiye ödeniyordu. Ayrıca en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücret kadardı.

Ben çok emekli tanıyorum parayı çar çur edip çocuklarına muhtaç kaldı. Çocukları da huzur evine gönderdiler.

11 saat önce, somebody yazdı:

Kimse emekli olana kadar askari ücret almaz.

Eskiden evler ucuzdu , ve emekli olunca bir ev parası ikramiye ödeniyordu. Ayrıca en düşük emekli maaşı bir buçuk asgari ücret kadardı.

Ben çok emekli tanıyorum parayı çar çur edip çocuklarına muhtaç kaldı. Çocukları da huzur evine gönderdiler.

Alır. :) 

Ben emekli olana kadar asgari ücret aldım. Fabrikada 2000  işçi çalışıyordu. Herkes aynı üceti alıyordu.

İlk başlarda yüksek veriyorlar. Devlet asgari ücreti yükseltince   aynı oluyor. :)

Ustabaşı olursan %20 fark alıyordun sadece.(ustabaşı değildim ama banada myo diploması olduğu için  %20 veriyorlardı.)

Çalıştığım bütün yerlerde aynıydı.

3 saat önce, buddha yazdı:

Alır. :) 

Ben emekli olana kadar asgari ücret aldım. Fabrikada 2000  işçi çalışıyordu. Herkes aynı üceti alıyordu.

İlk başlarda yüksek veriyorlar. Devlet asgari ücreti yükseltince   aynı oluyor. :)

Ustabaşı olursan %20 fark alıyordun sadece.(ustabaşı değildim ama banada myo diploması olduğu için  %20 veriyorlardı.)

Çalıştığım bütün yerlerde aynıydı.

Eğer bu maaşla 1990 lı yıllarda emekli olduysan bürüt asgari ücret x 20 + kıdem + yan haklar kadar prim almışsındır. Bu da o dönemde ev almaya yeterliydi.

Bir de o yıllarda 45 yaşında bile olsan emekli olup çalışmaya devam ediyordun.

Günümüzde bu hayal de yok artık. Özel sigorta diyerek , bes diyerek ayrıca soyuyorlar.

İllaki istisnalar vardır. Herkesin yaşam alanı ve şartları aynı değil. Fabrikada çalışmak zordur.

huzur evleri de açmış kapıları "ne olursan ol gel" diye sizi bekliyor. bu ülkede torpilsiz dandik bir odayı bile af edersiniz ama nah bulursunuz... pandemi de millete iban no' su veren devlet sokakta kalırsanız huzursuzluk evi verecek size öyle mi?. güldürmyein adamı... bu  malum ülkede devlet insan için değil, insanlar devlet için vardırlar. velhasılı kellam; devleti yaşat ki insanı yaşasın. sen yaşamasan da olur. yeterki devleti ala hazretleri lüks israf şatafatı sonsuza dek her daim olsun...