Jump to content

Sıvı Sabun Nasıl Yapılır

Kovulmuş Üye

Recommended Posts

SLES ( SODYUM LAURİL ETER SULFAT )

BETAİN

COCAMİD DC

KORUYUCU

ESANS

DİSTİLE SU
6 KG

2 KG

2 KG

0.100 KG

0.100 KG

89.800 KG

solverimalat_09.jpg

Yukarıda saydığım maddletren sodyum lauril sülfat ile su çözülür. Sonra diğer maddeler sırayla içine eklenir karıştırılır. İşlem 50 derecede sıcak su ile yapılır

4 saat önce, Ebu Zibidi yazdı:
SLES ( SODYUM LAURİL ETER SULFAT )

BETAİN

COCAMİD DC

KORUYUCU

ESANS

DİSTİLE SU
6 KG

2 KG

2 KG

0.100 KG

0.100 KG

89.800 KG

solverimalat_09.jpg

Yukarıda saydığım maddletren sodyum lauril sülfat ile su çözülür. Sonra diğer maddeler sırayla içine eklenir karıştırılır. İşlem 50 derecede sıcak su ile yapılır

Bu saydıklaırnı nereden alacağız veya nasıl üreteceğiz? :)

4 saat önce, Deadanddark yazdı:

Duru isimli şampuandan aldım saçları yıkadım sanki sıvı el sabunu ile yıkanmış gibi oldu. Tarayamadim saçları. Bir daha almayacağım. Fiyatı üstelik diğer yabancı markalardan pahalı. Niye aldıysam, sanırım sıla hasretinden.

Şampuan ile sıvı sabun arasında hiçbir fark yoktur. Sadece pH ları farklıdır. Duru marka şampuanın pH sı ayarsız  gelmiştir ondan saçların öyle olmuştur. Özlenecek bir ülkeden gelmedin. Burak şu sıla laflarını bunlar arabesk sözler. Senin yabancı dil zayıf onu geliştir , tek derdin bu.

3 saat önce, buddha yazdı:

Bu saydıklaırnı nereden alacağız veya nasıl üreteceğiz? :)

Betain denen zıkkımı kullanmasanız da olur. Onun yerine tuz kullanın. Tuz kıvam vericidir. Ancak %0,5 oranında kullanın. Betain de kıvam verici amaçlı kullanılıyor zaten.

Sles yada diğer adı texapon %70lik , denen madde kimyasal satan yerlerde bulunur. Hammadde toptancıları dan en düşük 30 kiloluk bidonlarda satılır. Genelde 120kg lık varillerle gelir.

İnternetten bakın belki birkaç kilo satan vardır.

Bir de sitrik asit , ph ayarı için gereklidir. Ph cilde uygun ayarlanacak.

Tuz ilavesi en son azar azar ve karıştıra karıştıra yapılır. Ondan sonra ph ayarı yapılır. Ph ayarı da damla damla eklenerek karıştıra karıştıra yapılır. Ph ayarı dikkatli yapılmalıdır.

Texapon N70 hepsiburada sitesinde var 15 kg. Sana ömür boyu sıvı sabun ve şampuan yapmaya yeter.

N70 demek %70 saflıkta demektir. Bunu 100kg lık şampuan yada sıvı sabun için kullanacaksan kimyadakş basit formül olan C1xV1=C2xV2 eşitliğinde hesaplayacaksın.

Yani %8 lik  aktif madde içeren 100 kg bir şampuan yapmak için

8x100=70x?

Buradan ? ni çekip alırsan sana kaç kg texaponu suda çözmen gerektiğini bulur.

https://www.hepsiburada.com/aura-sles-n70-texapon-n70-15-kg-pm-HBC000048WTZE

Şu an, kavak yazdı:

Mis gibi Hacı Şakir sabunu varken, sıvısı neyinize gerek? :)

Hacı şakir saf sabun değildir. İçinde sentetik maddeler var. Sabun o kadar yumuşak olmaz. Gerçek saf sabun kendi yaptığınız zeytinyağı sabunudur.

Zeytinyağı sabunu yapmak sıvı sabun yapmaktan zordur. Bu iş deneyim ister. Zeytinyağı da pahalı şimdi. Ziyan etmeyin. En iyisi zeytin yağını kafaya doğrudan sürün.

2 dakika önce, Ebu Zibidi yazdı:

Hacı şakir saf sabun değildir. İçinde sentetik maddeler var. Sabun o kadar yumuşak olmaz. Gerçek saf sabun kendi yaptığınız zeytinyağı sabunudur.

Zeytinyağı sabunu yapmak sıvı sabun yapmaktan zordur. Bu iş deneyim ister. Zeytinyağı da pahalı şimdi. Ziyan etmeyin. En iyisi zeytin yağını kafaya doğrudan sürün.

Bizim kafamız kıymetlidir. Her şeyi sürmeyiz. Bu arada evet; zeytinyağı sabununu iyi bilirim. Çocukluğumuzda köyde başka sabun türü yoktu zaten. Saçlarımız çivi gibi olurdu.

34 dakika önce, kavak yazdı:

Bizim kafamız kıymetlidir. Her şeyi sürmeyiz. Bu arada evet; zeytinyağı sabununu iyi bilirim. Çocukluğumuzda köyde başka sabun türü yoktu zaten. Saçlarımız çivi gibi olurdu.

Zeytinyağı sabunundan başkasıno kullanmadım hiç de çivi gibi sert olmaz saçlarım. 

1 dakika önce, kavak yazdı:

Yanılıyorsun; hepsi zehir zemberek gibidir. Kelliğe/kelliğine çare olabilecek bir şampuan tarifin varsa, ona hayır demezler mesela. 

Görmemişlere ilaç tarifi vermem. O kadar kafaları basıyorsa kendileri bulsalar ya. Demek ki zehir zemberek değiller , baya gerizekalılar.

5 dakika önce, Ebu Zibidi yazdı:

Görmemişlere ilaç tarifi vermem. O kadar kafaları basıyorsa kendileri bulsalar ya. Demek ki zehir zemberek değiller , baya gerizekalılar.

İlaç tarifı demedik zaten, şampuan tarifi olması kâfi. Hem kafanı yıkayacan hem de kıllanacan. Demek ki senin de bilgilerin sınırlı, yani sen de bizim gibi dünyalısın.

Bre ex-zındık, kelliğine çare varmış. Hemen al ve kullan. :D
"Bıttım sabunu saç dökülmesine karşı en etkili sabun olarak onlarca yıldır kullanılmaktadır. Güneydoğu Türkiye'den gelen %100 doğal zeytinyağı ve Bıttım bitkisinin (Pistacia terebinthus) karışımından elde edilen şampuan, şampuan olarak kullanıldığında saç dökülmesine karşı koruma sağlar."

Kaynak:

https://www.otto.de/p/paos-haarseife-bittim-seife-empfohlen-bei-haarausfall-empfohlen-bei-haarausfall-S0R9T0PD/#variationId=S0R9T0PD6M3C

1 saat önce, kavak yazdı:

Bre ex-zındık, kelliğine çare varmış. Hemen al ve kullan. :D
"Bıttım sabunu saç dökülmesine karşı en etkili sabun olarak onlarca yıldır kullanılmaktadır.

Bir bıtmadınız arkadaş ya. Ne bıttım sabunuymuş, ben siirte gittim çok kel vardı hatta sabun satanların biri de keldi ama peruk yakıyordu uyanık fellah.

Herkesi bıttırırlar beni bıttıramazlar.