Jump to content

Ateist Yobazlar

Recommended Posts

"Yobaz" kelimesi oldukça yüklü bir anlam taşır ve genellikle olumsuz bir çağrışım yapar. Bu nedenle, bu terimi kullanarak bir grup insanı genellemek doğru olmaz. Her birey benzersizdir ve tek bir kalıba sığdırılamaz.
Ancak, "yobazlık" olarak adlandırılan bazı tutum ve davranışları genel olarak şu şekilde sıralayabiliriz:
 * Önyargı: Farklı inançlara, kültürlere veya yaşam tarzlarına sahip kişilere karşı önceden var olan olumsuz düşünceler.
 * Kapanıklık: Yeni fikirlere, bilgilere veya bakış açılarına karşı direnç gösterme.
 * Toleranssızlık: Kendinden farklı düşünenlere karşı hoşgörüsüzlük.
 * Aşırılık: İnançlarını aşırı derecede savunma ve diğerlerini bu inançlara zorlama eğilimi.
 * Kendi grubuna bağlanma: Sadece kendi grubunun doğru olduğuna inanma ve diğer grupları dışlama.
Bu özelliklere sahip kişiler genellikle:
 * Değişime kapalıdır: Geleneksel değerlere sıkı sıkıya bağlıdırlar ve değişimi tehdit olarak görürler.
 * Eleştiriye tahammülsüzdür: Kendi inançları eleştirildiğinde savunmaya geçerler.
 * Empati kurmakta zorlanırlar: Başkalarının duygularını anlamakta güçlük çekerler.
 * Genellikle otoriteye saygılıdırlar: Din adamları, siyasi liderler gibi otorite figürlerine körü körüne inanırlar.
Tekrar belirtmek isterim ki, bu listedeki tüm özellikler her "yobaz" kişi için geçerli olmayabilir. Her birey farklıdır ve yobazlık, karmaşık bir sosyal ve psikolojik olgudur.
Önemli Not: İnsanları etiketleyerek ve genelleştirerek onlara haksızlık etmekten kaçınmalıyız. Her bireyin kendi düşünce ve inançlarına saygı duymak önemlidir.
Eğer bu konu hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, bir psikolog veya sosyolog ile görüşebilirsiniz.
Bu konuda size nasıl yardımcı olabilirim?
 * Yobazlık hakkında daha detaylı bilgi mi arıyorsunuz?
 * Farklı kültürler arasındaki hoşgörü hakkında mı bilgi almak istiyorsunuz?
 * Kendi düşüncelerinizi ve inançlarınızı daha iyi anlamanıza yardımcı olacak kaynaklar mı arıyorsunuz?
Lütfen sorularınızı çekinmeden sorabilirsiniz.

• Haha 1

Yukarıda yobazlığın genel hatlarını paylaştım

Bazı insanlarda ateizm üzerinden dinlere öğretilere ve bunlara inanan insanlara yobazlık yapar objektif bir şekilde yazılarını okuyup ruh halleri ve düşünce yapıları ile hareket tarzlarını tahlil ettiğiniz vakit forumda da bulunan insanları görebilirsiniz

😅😅😅😅😅😁😁😁😅

Şu yukarıda saydıklarının hepsi dincilerde var ama özellikle yobazlık tanımında  şu madde dikkatimi çekti

Yeni fikirlere kapalılık...?

Ateist yobazlar yeni fikirlere kapalıdır mı demek istedin?

Yeni fikirden kastın "din ve tasavvuf" mu?

Bunlar yeni şeyler değil , eskinin iki bin yıllık masalları ve palavraları.

Yeni dua çıkmış version 8453355 falan...hiç güleceğim yoktu.

Ben ateist olarak yeni palavralara ve masallara açığım elbette ama palavra olduğunu bildiğim sürece sorun yok.

Bir ateist yeniliklere kapalı olabilir bu onun sorunudur. Ayrıca bu kapalı tutumunu kimseye tehdit ile dayatmaz.

Dinler ise hem bütin yeniliklere kapalıdırlar hem de bunu tehdit ve şiddet ile dayatırlar. Yobazlık bir dereceye kadar çekilir ama dayatma ve din haline geldiğinde o artık düşmandır.

Örneğin yobaz bir dindara git dinini kendi içinde yaşa, benim vergilerimle cami yapıp sabahın köründe imam bağırtma seansları yapmana izin vermiyorum

Desek

Sana saldırmaya ve küfür etmeye başlar. Kendini asla sorgulamaz. Evet ben senin verginle kendi çıkarıma yonttuğum din anlayışını yaşıyorum , bu haksızlık demez.

Sana hak vermez , hatta öldürmeye kalkar.

İşte dindarın yobazı bunu yapıyor.

16 dakika önce, ahmet yesevi yazdı:

Yukarıda yobazlığın genel hatlarını paylaştım

Onlar sana ait değil ki. Yapay zekaya sorduğuna göre ne yobazlık ne de ateistlik hakkında bilgin yok.

16 dakika önce, ahmet yesevi yazdı:

Bazı insanlarda ateizm üzerinden dinlere öğretilere ve bunlara inanan insanlara yobazlık yapar objektif bir şekilde yazılarını okuyup ruh halleri ve düşünce yapıları ile hareket tarzlarını tahlil ettiğiniz vakit forumda da bulunan insanları görebilirsiniz

Ateistlik nedir ve kimlere denir, bunu öğrenince açmış olduğun bu konunun gereksiz olduğunu anlayacaksın.

"Yobaz ateizm" terimi, genellikle ateist bir bakış açısına sahip olan ancak bu görüşlerini aşırı bir şekilde savunan, hoşgörüsüz veya katı bir tutum sergileyen bireyleri tanımlamak için kullanılır. Bu tür bir yaklaşım, genellikle şu özellikleri taşır:

• Hoşgörüsüzlük: Yobaz ateistler, inançlı bireylere veya dinlere karşı aşırı bir düşmanlık veya küçümseme sergileyebilirler. Bu, farklı inançlara sahip olanlara karşı saygı göstermemek anlamına gelebilir.
  • Aşırı Eleştiri: Din ve inanç sistemlerine karşı sürekli ve sert eleştirilerde bulunmak, bu tür bir tutumun bir parçası olabilir. Yobaz ateistler, dinin olumsuz yönlerini vurgularken, dinin olumlu katkılarını göz ardı edebilirler.
  • Diyalog Eksikliği: Yobaz bir tutum, farklı görüşlerle sağlıklı bir diyalog kurma isteksizliği ile karakterize edilebilir. Bu, karşıt görüşlere kapalı olma durumunu yansıtabilir.
  • Kendini Üstün Görme: Yobaz ateistler, inançlı bireyleri aşağılayarak kendilerini daha üstün bir konumda görme eğiliminde olabilirler.
  • Dini inançları ve inanç sahiplerini aşağılayıcı, hakaret edici ve küçümseyici bir dil kullanır.
  • Dini değerleri ve pratikleri tamamen reddeder, bunların saçma ve gereksiz olduğunu iddia eder.
  • Dini inançları bilimsel olmayan, gerici ve zararı olarak görür.
  • Dini inançlara sahip kişileri cahil, gerici veya akıl dışı olarak nitelendirir.
  • Dini kurumların ve temsilcilerinin toplumsal rolünü tamamen reddetme eğilimindedir.
  • Dini inançları tamamen yok etmeyi ve dinsizliği dayatmayı amaçlar.

Yobaz ateizm, ateizmin temel ilkelerinden olan bilimsellik, akılcılık ve hoşgörü ilkelerinden uzaklaşır. Dini inançlara karşı aşırı ve saldırgan bir tutum sergileyerek, ateizmin daha ılımlı ve diyalog odaklı yaklaşımından ayrılır. 

ALLAH razı olsun Chatgpt. :)

• Haha 2
  • Sad 1

5 dakika önce, MrBean yazdı:

ALLAH razı olsun Chatgpt. :)

Allah yok ki. 

6 dakika önce, MrBean yazdı:

Kendini Üstün Görme: Yobaz ateistler, inançlı bireyleri aşağılayarak kendilerini daha üstün bir konumda görme eğiliminde olabilirler.

Ateistler zaten üstündür. Burada bir yanlışlık yok. 

11 dakika önce, MrBean yazdı:

Hoşgörüsüzlük: Yobaz ateistler, inançlı bireylere veya dinlere karşı aşırı bir düşmanlık veya küçümseme sergileyebilirler. Bu, farklı inançlara sahip olanlara karşı saygı göstermemek anlamına gelebilir.

Saygı göstermemek mi?

Ulan benim vergilerimle kendi dinini bana dayatıyorsun.

Hem sizin allahınız yokmuydu en büyük en güçlü olanından?

Ateistlerden hoşgörü beklemek ve alkış aferin toplamak gibi bir çabaya girdiyseniz artık haliniz fena.

Biz ateistler olarak kendimizi dincilere alkışlatmak , takdir toplamak , aferin dedirtmek için uğraşmıyoruz.

Böyle bir zorbalık içine girip "saygı duy ulan" şeklinde kimseyi tehdit etmiyoruz.

Bizim şeytanımız yok , çünkü neden sonuç ilişkisini düşünüyoruz.

Şeytana uyduk diyerek her pisliği masumlaştırmıyoruz.

Kimseye tepeden bakmıyoruz. Ateist olmayanlar kâfir pisliktir diye küfürler yağdırmıyoruz.

Bütün bunları yapanlar dincilerdir.

Kendi dinlerinden olmayan herkese kâfir pislik domuz eşek zalim sapkın diyenler belli.

Bu hakkı kendinde görmeyi tanrılarının onlara verdiği yetkiye dayandırıyorlar.