Jump to content

Ölüm korkusu nasıl yenilir?

ömerr

Recommended Posts

İki küçük dilim zencefili suda bir güzelcene 10 dakika kaynattıktan sonra bardağa doldurun. Azıcık bal ilave etmeyi de unutmayın. Bir hafta boyunca günde bir kere sabah namazından önce için. Namaz mı? Kılmasanız da olur.

Hâlâ korkuyorsanız, yapacak bir şey yok.

• Haha 1

2 dakika önce, kavak yazdı:

İki küçük dilim zencefili suda bir güzelcene 10 dakika kaynattıktan sonra bardağa doldurun. Azıcık bal ilave etmeyi de unutmayın. Bir hafta boyunca günde bir kere sabah namazından önce için. Namaz mı? Kılmasanız da olur.

Hâlâ korkuyorsanız, yapacak bir şey yok.

Çok komiksininiz kavak bey.

1 saat önce, Deadanddark yazdı:

Ölümden çok sakat kalmaktan, kör olmaktan, ömür boyu acı çekmekten kork.

Ölünce korkularda bitiyor.

Evet, mevzunun bu kısmına kafa yorulmuyor nedense. Sakat veya aptal doğmak, sağlıklı iken sakat kalmak veya tedavisi olmayan bir hastalığa yakalanmak, başkalarına ömür boyu muhtaç olmak vs. Korkulması gerekenler bunlarken, takmışlar kafayı ölmeye veya daha sonrasına. Neye korkuyorlar acaba, diyecem de, demiyorum tabii, çünkü ölümden sonra korkmayı dinler icat etti. Baktılar insanları inandıramıyorlar, bari korkutalım demişler.  Korkan insana her şeyi inandırmak mümkün.

Başarılı oldular, diyebilirim.

Ölümden korkmanın ilacı cennet hayali kurmaktır. İnsanların hepsi bunun için dinlere inanıyor.

Öldükten sonra yaşama inanıyorlar. Geri zekalıca birşey. Madem yaşamaya devam edeceksin niye ölüyorsun değil mi.

Şimdi evrene bak , dünyadaki tüm insanlara sonsuza kadar yetecek bir alan var. Enerji var , mekan var. Herkese on bin tane gezegen düşer.

Ama biz burada kavga dövüş , 80 metrekare ev için ömrümüzü tüketiyoruz.

Kim için?

Allah'ın oyun keyfi için.

Bence allah henüz çocuk bir tanrı daha üç yaşında , bizimle oyun oynamak istiyor 😁

On 17.08.2024 at 11:26, ömerr yazdı:

Ölümden, yok olmaktan çok korkuyorum. Tanrının olduğunu düşünmüyorum. Olsa bile ya bizi umarsamıyordur ya da kötü bir tanrıdır. Neyse...

Ölüm korkumu nasıl yenebilirim?

Ölüm varsa yaşamamın ne anlamı var?

Asıl önemli olan ölümün güzelliğine hayranlık duyabilmek

Ölüm korkusunu tasvir ederken tanrı algın ölüm korkunu bina ediyorsa düşünceleriniz bir batıla saplanmış olabilir. Ahiret bazlı bir ölüm korkusu yoksa ölüm korkusu nasıl tasvir edilebilir bilmiyorum. İnsan yaşamı nasıl uzatılabilir bunun üzerine kafa yormak daha entelektüel kabul edilebilir böyle bir çaba belki insanlığa küçük bir katkıda bulunabilir. Bence uzay, evren ve dünya dışı canlılık gibi farklı konular üzerine araştırma yapmak bile sadece bir ölüm anını düşünmekten daha ilginç ve heyecan verici.

39 dakika önce, Ebu Zibidi yazdı:

Emin olun ölümün de bir zevki vardır. Siz bu dinci şeytanların masallarına aldanmayın. Hepsi para peşinde.

Belki ölmek öyle güzel ki , bunu tadanlar yine ölmek istiyorlar.

Ölmenin tadı mı var? Ölmek hiçlik. Ölünce ne güzel kalır ne kötü. Bir boşlukta süzülürsün süzüldüğünü bilmeden.

18 saat önce, ömerr yazdı:

Ölmenin tadı mı var? Ölmek hiçlik. Ölünce ne güzel kalır ne kötü. Bir boşlukta süzülürsün süzüldüğünü bilmeden.

Ölünce kurtlara, böceklere, otlara bir faydan oluyor. Onlar sana minnettar olacak. Doğumdan ölene kadar bu doğanın nimetlerinden faydalandın, ölünce sen de bir şeyler vermen gerek. Sonuç itibarı ile doğaya olan borcunu ödemiş oluyorsun. Dikkat et doğayı fazla kirletme.

Bu açıdan bak ve bu noktanın tadını çıkar. Bir hiç olmadığını veya olmayacağını belki böyle farkedersin.

On 27.08.2024 at 19:04, kavak yazdı:

Ölünce kurtlara, böceklere, otlara bir faydan oluyor. Onlar sana minnettar olacak. Doğumdan ölene kadar bu doğanın nimetlerinden faydalandın, ölünce sen de bir şeyler vermen gerek. Sonuç itibarı ile doğaya olan borcunu ödemiş oluyorsun. Dikkat et doğayı fazla kirletme.

Bu açıdan bak ve bu noktanın tadını çıkar. Bir hiç olmadığını veya olmayacağını belki böyle farkedersin.

Ölümden sonrası hiçtir. Senin için doğa yoktur. Senin için sen bile yoksun. Bırak doğayı.

On 27.08.2024 at 19:04, kavak yazdı:

Aksi bir şey söylemedim.

59 dakika önce, ömerr yazdı:

Ölümden sonrası hiçtir. Senin için doğa yoktur. Senin için sen bile yoksun. Bırak doğayı.

Doğayı bırakmayan sensin, çünkü ölmek istemiyorsun. Benim için hava hoş.

Sen en iyisi mi, zencefil çayını bir dene. Bakarsın işe yarar. Bizi haberdar etmeyi ihmal etme.  :)

55 dakika önce, ömerr yazdı:

Aksi bir şey söylemedim.

Söylemen şart değil. Belki rahatlarsın diye yazıyorum. Ölümü sittir et, günlük hayata odaklan, sadece positif yanlarına odaklan. Bunu yapmak bu kadar zor olmamalı. Senin dünyanı tanımıyorum. Belki o kadar mutlusun ki, bu mutluğu kaybetmek istemiyorsun. Belki de çok büyük bir suç işledin, bunun hesabının sorulacağını zannediyorsun. Bu durumda sana ne yazsak boş.

Sittir et hepsini, bizleri de sittir et.  :)

Benim kalbim birkaç kere reset atmıştı.

Çok hoş bir duygu.Kalp krizinde olduğu gibi ağrı olmuyordu.Rahatlama hissi oluyordu.Kalbim araba motoru gibi sarsıntılı bir şekilde duruyordu sonra yeniden çalışıyordu.:)

Eski tvler açılırken ve kapanırken tarama ışını  nokta şeklinde küçülmesi gibi oluyordu görüş alanım. Sonra kapkaranlık kalp yeniden çalışmaya başlayınca yeniden nokta şeklinde ışık büyüyordu.

Acı çekerek ölmek istemiyorum. Öleceğim zaman bu şekilde ölmek isterim. :)

18 saat önce, kavak yazdı:

Söylemen şart değil. Belki rahatlarsın diye yazıyorum. Ölümü sittir et, günlük hayata odaklan, sadece positif yanlarına odaklan. Bunu yapmak bu kadar zor olmamalı. Senin dünyanı tanımıyorum. Belki o kadar mutlusun ki, bu mutluğu kaybetmek istemiyorsun. Belki de çok büyük bir suç işledin, bunun hesabının sorulacağını zannediyorsun. Bu durumda sana ne yazsak boş.

Sittir et hepsini, bizleri de sittir et.  :)

Tamam 😁