Kovulmuş Üye Konu tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Konu tarihi: 16 Ağustos Efendim bazı zibidiler diyorlar ki dinlerin kötü gösterilmesine cehalet neden oluyormuş. Aslında dinler iyi birşeymiş ama cahil insanlar yüzünden kötüleniyormuş. Bu nedenle bizim gibi Ateistlere de malzeme çıkıyormuş. Yahu kendinize gelin. Din ile cehalet ayrılmaz bir ikilidir. Akıllı insan dinci olmaz , cahil insanlar bu tuzağa düşerler. Ancak insanların kurnazları yada cahilleri dini severler. Cehalet kalktığı zaman din de ortadan kalkar. Bunlar birbirlerini tamamlayan iki yarı gibidir Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos Akıllı ve zeki insanlar da dindar olabiliyor, bunlardan milyonlarca var. Yani dindarlarlık sadece cahillere özgü bir şey değildir. İnsanlar çocukluktan itibaren dinsel ögretilerle beyinleri yıkanıyor. Cahil ve akıllı ayırımı yapmadan herkesi etkiliyor haliyle. Ayrıca insanlar birçok konuda rasyonel hareket etmiyor. Mantıksız da olsa, yine peşinden gidiyor. Akıllı olanlarda da buna rastlanır. Bu husus pek önemsenmiyor gibi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos Dinler akıl hastalığıdır. Zeka ve bilgi ile dini düşünceleri bastırmak mümkündür. Ama nereye kadar? Akıl hastalığı bir yerden sonra mutlaka ortaya çıkar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos 6 dakika önce, Maddeci yazdı: Dinler akıl hastalığıdır. Zeka ve bilgi ile dini düşünceleri bastırmak mümkündür. Ama nereye kadar? Akıl hastalığı bir yerden sonra mutlaka ortaya çıkar. Üzgünüm; hastalık değil. Örnek vermeyi de gerekli görmüyorum, çünkü dindar insanların din dışındaki tüm eylemleri gayet normal. Hayali şeylere inanıyorlar diye, onları hastalıklı ilan etmek doğru değil. Mesela benim annem kesinlikle hastalıklı birisi değil, keza dünya kadar tanıdığım dindar var. Onlar da en az benim kadar sağlıklı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos Şu an, kavak yazdı: Üzgünüm; hastalık değil. Örnek vermeyi de gerekli görmüyorum, çünkü dindar insanların din dışındaki tüm eylemleri gayet normal. Hayali şeylere inanıyorlar diye, onları hastalıklı ilan etmek doğru değil. Tanıdığım çok dindar bir kadın Coca-Cola'nın tersten yazıldığında "Allah yok, Muhammed peygamber değil." anlamına geldiğini söyledi. Şimdi, bunu söyleyen birisi nasıl normal olabilir? Yada; 10 metrelik insanlara, dünyanın düz olduğuna, tanrının gökten bizi izlediğine inanan birisi, nasıl normal olabilir? Tamam hastalığın elle tutulur bir belirtisi olmayabilir ama bu inançlar için gerçekten de sağlıklı diyebilir miyiz? Bence, hiç sağlıklı adamın inanacağı şeyler değil bunlar. Burada bir çeşit hastalık söz konusu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos 3 dakika önce, Maddeci yazdı: Tanıdığım çok dindar bir kadın Coca-Cola'nın tersten yazıldığında "Allah yok, Muhammed peygamber değil." anlamına geldiğini söyledi. Şimdi, bunu söyleyen birisi nasıl normal olabilir? Yada; 10 metrelik insanlara, dünyanın düz olduğuna, tanrının gökten bizi izlediğine inanan birisi, nasıl normal olabilir? Tamam hastalığın elle tutulur bir belirtisi olmayabilir ama bu inançlar için gerçekten de sağlıklı diyebilir miyiz? Bence, hiç sağlıklı adamın inanacağı şeyler değil bunlar. Burada bir çeşit hastalık söz konusu. Onu söyleyen kişi kaç tane? Senin tüm çevrende bu tipler mi var? Dünyada en az 4-5 milyar dindar var. Bunların hepsi mi hastalıklı? Yanılıyorsun. Senden daha sağlıklı ve akıllı dindarlar var. Hayali şeylere veya mucizelere inanıyorlar diye, senden benden pek bir eksikleri yok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos 1 saat önce, kavak yazdı: Akıllı ve zeki insanlar da dindar olabiliyor, bunlardan milyonlarca var. Yani dindarlarlık sadece cahillere özgü bir şey değildir. İnsanlar çocukluktan itibaren dinsel ögretilerle beyinleri yıkanıyor. Cahil ve akıllı ayırımı yapmadan herkesi etkiliyor haliyle. Ayrıca insanlar birçok konuda rasyonel hareket etmiyor. Mantıksız da olsa, yine peşinden gidiyor. Akıllı olanlarda da buna rastlanır. Bu husus pek önemsenmiyor gibi. Yeraltı notlarında Dostoyevski şöyle değinir bu konuya "Kişinin faydasına olan kendi ihtiraslarıdır ancak çogu zaman kişi bu ihtirasların farkına varmaz bunları açık bir şekilde idrak etse bile bazı kendisine heyacan veren şeylerin peşinden gider zarırına olduğu nu bile bile bu insanın doğasında vardır" Birebir alıntı değil ancak buna benzer bir şey ler aşağı yukarı Hafızam iyi değil kusura kalmayın gönüldaşlar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos 2 saat önce, somebody yazdı: Efendim bazı zibidiler diyorlar ki dinlerin kötü gösterilmesine cehalet neden oluyormuş. Aslında dinler iyi birşeymiş ama cahil insanlar yüzünden kötüleniyormuş. Bu nedenle bizim gibi Ateistlere de malzeme çıkıyormuş. Yahu kendinize gelin. Din ile cehalet ayrılmaz bir ikilidir. Akıllı insan dinci olmaz , cahil insanlar bu tuzağa düşerler. Ancak insanların kurnazları yada cahilleri dini severler. Cehalet kalktığı zaman din de ortadan kalkar. Bunlar birbirlerini tamamlayan iki yarı gibidir İslam direkt toplum tarafından bize dayatıldığı haliyle senin bahsettiğin gibi ,hatta bir riyâ ve münafıklık yolu olabilir bunu şüphesiz yüce Allah'tan başkası bilemez Ancak tasavvuf yolu böyle değildir Bu yolda insan çevresini kendi inancına göre düzeltip dizayn etmeye değil ℅£98 sonsız bir yolculuk olan nefs terbiyesi ile İnsan-ı kamil olma yoluna girer bununla o kadar ilgilenir ki çevresini eleştirecek dahi vakit ve güç bulamaz böyle şeylerin farkına dahi varamaz Bu gerçek Türk İslâm tasavvuf yoludur İnsanları genelleme yapmak yanlış diyor gemini bende ondan öğrendim http://www.divanihikmet.net/hikmet1.html Yüce Allah'ın selâmeti üzerinize olsun gönüldaşlar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos 1 saat önce, Maddeci yazdı: Tanıdığım çok dindar bir kadın Coca-Cola'nın tersten yazıldığında "Allah yok, Muhammed peygamber değil." anlamına geldiğini söyledi. Şimdi, bunu söyleyen birisi nasıl normal olabilir? Yada; 10 metrelik insanlara, dünyanın düz olduğuna, tanrının gökten bizi izlediğine inanan birisi, nasıl normal olabilir? Tamam hastalığın elle tutulur bir belirtisi olmayabilir ama bu inançlar için gerçekten de sağlıklı diyebilir miyiz? Bence, hiç sağlıklı adamın inanacağı şeyler değil bunlar. Burada bir çeşit hastalık söz konusu. Tasavvuf şekle değil niyete bakar O zaman sosyalist "Daydream" görenlerde hasta diyebilir miyiz senin önermen ile Herkes temelde daha insana yaraşır bir hayat ve olabileceğinin en iyisine ulaşmak için bir twkım hayallere inanır Ancak emin ol ki bir tasavvuf yolcusu bir sosyalist den bin kat daha az dayatmacıdır Kendini yontma ve düzeltmek ile öylesine meşgul ve tek gayesi budur ki çevresinde onu rahatsız eden bir şeye ratlasa dahi hatayı kendisinde arar önce ve diğer insanlara en fazla hoşgörülü bir tebliğ de bulunur Tabi ki bizim ülkemizde tebliğ adı altında riya yapan insanlar gibi değil Allah'ın selameti üzerine olsun gönüldaş Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos 31 dakika önce, ahmet yesevi yazdı: Tasavvuf şekle değil niyete bakar O zaman sosyalist "Daydream" görenlerde hasta diyebilir miyiz senin önermen ile Herkes temelde daha insana yaraşır bir hayat ve olabileceğinin en iyisine ulaşmak için bir twkım hayallere inanır Ancak emin ol ki bir tasavvuf yolcusu bir sosyalist den bin kat daha az dayatmacıdır Kendini yontma ve düzeltmek ile öylesine meşgul ve tek gayesi budur ki çevresinde onu rahatsız eden bir şeye ratlasa dahi hatayı kendisinde arar önce ve diğer insanlara en fazla hoşgörülü bir tebliğ de bulunur Tabi ki bizim ülkemizde tebliğ adı altında riya yapan insanlar gibi değil Allah'ın selameti üzerine olsun gönüldaş Ben bildiğin devrimci sosyalistlerden değilim. Sosyalizm öyle dayatmayla gelecek bir sistem değil. Cumhuriyet rejimleri nasıl insan bilincinin yükselmesiyle ortaya çıktıysa, sosyalist sistemde bu şekilde ortaya çıkacak. Ben sosyalizmin gelmesi için bir şey yapmıyorum. Dindarlar ise din için bir ton ibadet yapıyor, kendilerini paralıyorlar. Kısaca, sosyalist düşüncelerin benim akıl sağlığıma zararı yok. Ancak aynı şeyi dincilerin zihni için söyleyemeyiz. Sosyalizmin gelmesi için bir şey yapmaya da gerek yoktur. O zaten gelecek. Zamanı geldiğinde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos Şu an, Maddeci yazdı: Ben bildiğin devrimci sosyalistlerden değilim. Sosyalizm öyle dayatmayla gelecek bir sistem değil. Cumhuriyet rejimleri nasıl insan bilincinin yükselmesiyle ortaya çıktıysa, sosyalist sistemde bu şekilde ortaya çıkacak. Ben sosyalizmin gelmesi için bir şey yapmıyorum. Dindarlar ise din için bir ton ibadet yapıyor, kendilerini paralıyorlar. Kısaca, sosyalist düşüncelerin benim akıl sağlığıma zararı yok. Ancak aynı şeyi dincilerin zihni için söyleyemeyiz. Sosyalizmin gelmesi için bir şey yapmaya da gerek yoktur. O zaten gelecek. Zamanı geldiğinde. Bu konuya cevabı diğer başlıktq verdim Senin bahsettik lerin tasavvuf yolcusu değil münafik riyakar lar benim gözümde ama ne yazıkki toplumun ℅99 u bu insanlardan oluşuyor Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 17 Ağustos Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 8 saat önce, ahmet yesevi yazdı: İslam direkt toplum tarafından bize dayatıldığı haliyle senin bahsettiğin gibi ,hatta bir riyâ ve münafıklık yolu olabilir bunu şüphesiz yüce Allah'tan başkası bilemez Ancak tasavvuf yolu böyle değildir Bu yolda insan çevresini kendi inancına göre düzeltip dizayn etmeye değil Tasavvuf da kaynak olarak İslam gibi yahudiliği benimser. Allah bütün kitaplarını koruyamamış tasavvufu mu korumuş. Güldürme beni. İyi espiri yapıyorsun. Tasavvuf dincinin şarabı gibidir. İçtikçe kendini hayal dünyanda kral sanırsın. Zaten tasavvufta şarap önemli bir simgedir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 17 Ağustos Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 10 saat önce, kavak yazdı: Akıllı ve zeki insanlar da dindar olabiliyor, bunlardan milyonlarca var. Yani dindarlarlık sadece cahillere özgü bir şey değildir. İnsanların temel sorunu sözcükleri ve kavramları yanlış tanımlamalarıdır. Zeki olmak ile bilgili olmak ayrı şeylerdir. Zeki insanlar da dincilerin içinde varlar ama cahiller ve kurnazlar. Kurnaz dinciler Tayyip ve Erenköy cemaati zenginleri gibi fakirlere din satarak , kendilerine herşeyi helal yaparak köşeyi dönenlerdir. Cahiller ise köyden kendte göçmüş yada kendini sahipsiz hisseden tutunacak bir dal arayanlardır. Bunları iki ayakları üzerinde tırnak için cumhuriyet köy enstitüleri açtı ama kurnaz dinciler dört ayak yapıp üstlerine bindi. @kavak çevremdeki bütün dinciler göklerde üstün bir hayaletin olduğuna kendilerini koruduğuna inanıyor. Bu normal mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 55 dakika önce, somebody yazdı: İnsanların temel sorunu sözcükleri ve kavramları yanlış tanımlamalarıdır. Zeki olmak ile bilgili olmak ayrı şeylerdir. Zeki insanlar da dincilerin içinde varlar ama cahiller ve kurnazlar. Kurnaz dinciler Tayyip ve Erenköy cemaati zenginleri gibi fakirlere din satarak , kendilerine herşeyi helal yaparak köşeyi dönenlerdir. Cahiller ise köyden kendte göçmüş yada kendini sahipsiz hisseden tutunacak bir dal arayanlardır. Bunları iki ayakları üzerinde tırnak için cumhuriyet köy enstitüleri açtı ama kurnaz dinciler dört ayak yapıp üstlerine bindi. @kavak çevremdeki bütün dinciler göklerde üstün bir hayaletin olduğuna kendilerini koruduğuna inanıyor. Bu normal mi? Türkçem çok iyidir iddiasında hiç bulunmadım, ki sadece ilkokul diplomam var. Aslında ne demek istediğimi daha evvel sen gayet iyi anladın, da, bir dahaki sefere kullandığım kelimeleri yapay zekaya sorduktan sonra kullanacam. Evet; normal. Dedik ya sana, insanlar rasyonel hareket etmezler. Kurnaz olmayan dindarlar gibi kurnaz olmayan dinsizler de var. Tersi de mümkün. Zaman zaman bilgili olan da olmayan da mantıkla ilğisi olmayan şeyleri pekala yapıyor. Kırmızı lambadan geçer, ki ezilmesi an meselesidir. Arabada kemer kullanmaz, ki hayatını riske atmaktadır. Senin memlekette köyden şehire göçe eden cahiler var diye, tüm dünyayı öyle belleme. Dünya sadece Türkiye´den ibaret değil. Hasılı piyasadaki 4-5 milyar dindar insanın, inançsız olanlardan her hangi bir eksikleri yoktur. Hasta falan da değiller. Turp gibiler. Bu kadar dindarı sadece cahillikle açıklamak pek mümkün değil, çünkü her yelpazeden insan var. Ömür boyu dayatılan dinsel öğretileri de unutmamak gerek, etkisi zannedildiğinden de büyüktür. Mesela ben ezan sesini çok hoş bulurum nedense, çünkü çocukken köyümde sabah akşam başka muzik dinleme olanağım yoktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 17 Ağustos Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos Kurnazlık heryerde var @kavak Ama ateistin kurnazı iyidir diye bir saçma tez savunması. Dinciler gibi kurnazlığı hilebazlıpı savunmam. Örneğin ateist olarak uğur dündarı , CHP'nin çoğu kurnazlarını çok eleştirmişimdir. Dinciler savaş hiledir diye bir iddiayı savunurlar. Ben adaleti savunurum. Cahiller arasında ayrım yapmam, dinciler kendi cahillerini bile savunurlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 11 dakika önce, somebody yazdı: Kurnazlık heryerde var @kavak Ama ateistin kurnazı iyidir diye bir saçma tez savunması. Dinciler gibi kurnazlığı hilebazlıpı savunmam. Örneğin ateist olarak uğur dündarı , CHP'nin çoğu kurnazlarını çok eleştirmişimdir. Dinciler savaş hiledir diye bir iddiayı savunurlar. Ben adaleti savunurum. Cahiller arasında ayrım yapmam, dinciler kendi cahillerini bile savunurlar. Kurnazlığın iyi olduğunu savunmuyorum, insanların hal ve hareketlerini ve eylemlerini izah etmeye çalışıyorum. Ancak kurnaz olmak daima kötü manada anlaşılmamalı, çünkü nihayetinde her birey bu dünyada varolma savaşı veriyor. Hepimiz yeri geldimi evvela kendimizi düşünürüyüz, ki düşünmeliyiz de. Yoksa gelen çarpar, giden çarpar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 17 Ağustos Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 2 saat önce, kavak yazdı: Kurnazlığın iyi olduğunu savunmuyorum, insanların hal ve hareketlerini ve eylemlerini izah etmeye çalışıyorum. Ancak kurnaz olmak daima kötü manada anlaşılmamalı, çünkü nihayetinde her birey bu dünyada varolma savaşı veriyor. Hepimiz yeri geldimi evvela kendimizi düşünürüyüz, ki düşünmeliyiz de. Yoksa gelen çarpar, giden çarpar. Dinlerin hepsinde kendini feda etme düşüncesi baskındır. Hatta bu düşünce kutsanır bile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 14 dakika önce, somebody yazdı: Dinlerin hepsinde kendini feda etme düşüncesi baskındır. Hatta bu düşünce kutsanır bile. Evet, şehitlik kavramını dinler yaratmıştır. İnancını kendi hayatından önemli kılan anlamını taşıyor. Mesela İsa, insanları kurtuluşa erdirmek için hayatını feda etmiştir. Hrıstiyanlar buna inanır. Müslümanlarda durum pek farklı değil. İslam uğruna cihat edenleri şehit ünvanı halihazırda bekliyor. Cennetle müjdelenmek, bunun bonusu olsa gerek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 2 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 2 Eylül On 16.08.2024 at 20:12, kavak yazdı: Üzgünüm; hastalık değil. Örnek vermeyi de gerekli görmüyorum, çünkü dindar insanların din dışındaki tüm eylemleri gayet normal. Hayali şeylere inanıyorlar diye, onları hastalıklı ilan etmek doğru değil. Mesela benim annem kesinlikle hastalıklı birisi değil, keza dünya kadar tanıdığım dindar var. Çocuğunuz hergün babasının terlikleriyle konuşsa , onlardan yardım istese , onların adına şiirler yazsa , onları hep üstün tutup secde etse , terliklere laf edenlerle kavga edecek kadar kendinden geçse. Hatta o terlikler uğruna fan kulupbu kursa ve yaşatma dernekleri açıp paralar toplasa. Her yaptığı işin başında babamın terlikleri adına diyerek başlasa. Normal mi? Ama çocuğunuzun diğer tüm yaşamsal tavırları Bizim gibi. Bunu normal kabul edermiydiniz Müslümanlar bu dediğimi taştan yapışmış bir küp için yapıyor. Adı el kaabe, yani pagan araplarının eskiden taptığı büyük putun adı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 2 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 2 Eylül 4 saat önce, somebody yazdı: Çocuğunuz hergün babasının terlikleriyle konuşsa , onlardan yardım istese , onların adına şiirler yazsa , onları hep üstün tutup secde etse , terliklere laf edenlerle kavga edecek kadar kendinden geçse. Hatta o terlikler uğruna fan kulupbu kursa ve yaşatma dernekleri açıp paralar toplasa. Her yaptığı işin başında babamın terlikleri adına diyerek başlasa. Normal mi? Ama çocuğunuzun diğer tüm yaşamsal tavırları Bizim gibi. Bunu normal kabul edermiydiniz Müslümanlar bu dediğimi taştan yapışmış bir küp için yapıyor. Adı el kaabe, yani pagan araplarının eskiden taptığı büyük putun adı. Terlik ne alaka? Benim oğlan bebekken çok emeklerdi ve yerde gördüğü terlikleri kapar onlarla emeklemeye devam ederdi. Şimdi yetişkin bir genç oldu, yani terliklerin bir zararını görmedik. Şaka bir yana... Sen de zamanında dindardın. Eee, kafayı mı sıyırdın? Hayır, gayet sağlıklı bir şekilde hayatına devam ettin. Dindarların da senden bir farkı yok. Onlar hasta falan değil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 2 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 2 Eylül 1 saat önce, kavak yazdı: Terlik ne alaka? Benim oğlan bebekken çok emeklerdi ve yerde gördüğü terlikleri kapar onlarla emeklemeye devam ederdi. Şimdi yetişkin bir genç oldu, yani terliklerin bir zararını görmedik. Şaka bir yana... Sen de zamanında dindardın. Eee, kafayı mı sıyırdın? Hayır, gayet sağlıklı bir şekilde hayatına devam ettin. Dindarların da senden bir farkı yok. Onlar hasta falan değil. Ha terlik ha Kabe ne farkı var onu anlatmaya çalışıyorum. Eskiden dindardım ve normal değildim şimdi farkediyorum. İçinde olanlar için normal geliyor. Sevmek başka birşey tapınmak başka birşeydir. Kabe bir arkeolojik kalıntı olsaydı sevilirdi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts