Saturn Konu tarihi: 13 Ağustos Report Paylaş Konu tarihi: 13 Ağustos İngilizce geliştirmek ve en üst seviyeye çıkmak için neler yapabiliriz? Tembel birisi olarak günde 30-40 dakikadan fazla çalışamıyorum. En fazla bu kadar çalışabiliyorum. Tavsiyeleri buna göre verebilirseniz mutlu olurum. Özellikle uzun yazılar yazabilmek ve bu yazılarda giriş-gelişme-sonucu ayarlamak zor oluyor. Ne yapmalı? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: 13 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 13 Ağustos 16 dakika önce, Maddeci yazdı: Tembel birisi olarak günde 30-40 dakikadan fazla çalışamıyorum. En fazla bu kadar çalışabiliyorum. Hal böyleyken en büyük silahın istikrar. Bence her gün belli bir rutinin olsun. 10 dakika kelime dağarcığına, 10 dakika dilbilgisine, 20 dakika yazı yazmaya ayır. Bunu bir evrim süreci gibi düşün. Evrimsel değişimler bir anda ortaya çıkmaz. Yüksek bir dağa tırmandığını düşün. Dawkins'ten örnek vererek açıklayayım. Dağın bir tarafı çok dik bir yamaç, diğer tarafı ise yüksekliğin kademeli arttığı, son derece yumuşak bir eğime sahip bir patika olsun. Sen de ingilizceni bu patikaya koy. Bu patikada sana faydalı olabilecek şeyler neler? Ben olsam günlük tutardım mesela. Bir ajanda al ve her gün ne çalıştığını yaz. Ufak notlar şeklinde. Ne öğrendin? Hangi kısmı anlamadın? En çok neyde zorlandın? Yazacağın yazıya gelince, basit ve günlük hayattan konular seç. O sabah ne yediğin hakkında mesela. Başlarda üç paragraf ayırman yeterli. Başlarda desem de bu başlangıç da uzun sürebilir, hiç sorun değil. Önemli olan alışkanlık edinmek. 25 dakika önce, Maddeci yazdı: Özellikle uzun yazılar yazabilmek ve bu yazılarda giriş-gelişme-sonucu ayarlamak zor oluyor. Bu zamanla kendiliğinden gelişecek bir şey. Zamanla daha derin konular seçebilirsin. O zaman zaten fikirlerinin ana hatlarını belirlemekle uğraşman gerekecek ve o gün o yazıyı bitirmen mümkün olmayacak. Ana hatlarını belirledikten sonra her gün farklı bir paragraf üzerinde çalışabilirsin. Son olarak kendi seviyene özel bir program belirlemen de önemli bence. Ne biliyorum, ne bilmiyorum? Bunları tespit etmeni öneririm. Eksik kaldığını gördüğün alanlara daha fazla vakit ayırarak ihtiyaç temelli bir çalışma yapabilirsin. İlk aklıma gelenler böyle. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 13 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 13 Ağustos İngilizce bilen veya öğrenmek isteyen bir bayanla tanışmalısın. Böyle olursa öğrenme motivasyonun yükselir. Fiziksel olarak yanında olması şart değil, online de olabilir. Bir nevi platonik ilişki gibi düşünebilirsin. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu uzala Mesaj tarihi: 13 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 13 Ağustos 4 saat önce, kavak yazdı: İngilizce bilen veya öğrenmek isteyen bir bayanla tanışmalısın. Böyle olursa öğrenme motivasyonun yükselir. Fiziksel olarak yanında olması şart değil, online de olabilir. Bir nevi platonik ilişki gibi düşünebilirsin. 50 den fazla dil bilen biri vardı dil sayısı kadar evlenip boşanmıştı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 14 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 14 Ağustos İngiltere'de yaşamadan uzmanlaşamazsın. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts