Jump to content

CHP'ye Oy Vermek Zorunda Değilsiniz

Kovulmuş Üye

Recommended Posts

25 yıldır AKP'nin hiçbir icraatını engelleyemeyen ve hatta kendisi de aynı siyasal İslam rejiminden faydalanan bir partidir.

Eğer CHP %55 oyla iktidar olsa emin olun ki bu yapılanların hesabını soramaz. Çünkü helalleştik diyecek , kardeşiz diyecek , sağduyuluyuz diyecek...

Çünkü kendisi de aynı çukurun içine pisliyor.

AKP'ye olan tepkinizi memleket partisi , zafer partisi , işçi partisi gibi küçük muhalefet partilerine verebilirsiniz.

Yahu işçi partisi bile küçük protestolarla metal iş sektöründe işçilere hakkını kazandırmayı başardı.

Bu küçük partileri meclise göndererek meclisi yazaneye çeviren 4 işbirlikçi  partiden başka gerçek muhalif sesleri iktidara duyurmak mümkündür.

Bırakın CHP yi , İmamoğlunu bunlar günün popülist isimleri.

Kendi vekilini dövdüren , hapse attıran , hiçbir sonuç alınmaması için her akşam TV de şamata gürültü yapıp da meydanda olamayan bir partiden ne yarar gelir bu millete.

Kendini savunan gezeteciyi bile tehdit edecek kadar alcak isimleri içinde tutan bir partiden ne yarar çıkacak?

AKP'nin bunca rezilliğine karşın oylarını artıramayıp her seferinde sofrada kavga çıkaran inatçı bir kalabalıktan bir yarar gelmez, gelmeyecek.

CHP hiçbir STK nın içinde yoktur. CHP her zaman maaşını aldığı devletin yanındadır.

Bu kadar net.

Bakıyorum, CHP´nın hakkından anca sen gelecektin. Sabah akşam bunlara veryansın ediyorsun, da, yanlış yere enerjini kullanıyorsun. Sorun partilerde değil, bunu sen de biliyorsun. Bu partileri seçen halk bilinçlenmediği müddetçe, bir cacık olmaz.

İki sene sonra yine memlekete gittim ve yine gördüm ki, adamın yoksa, işini yapan yok. İşini yaptırmak isteyen, partiye üye oluyor. Bilhassa belediye kimdeyse ona üye oluyorlar. Sap gibi ortada kalıyorsun. Genelleme anlamında söylemiyorum.  Bana yansıyan bu şekilde.

3 dakika önce, kavak yazdı:

Bakıyorum, CHP´nın hakkından anca sen gelecektin. Sabah akşam bunlara veryansın ediyorsun, da, yanlış yere enerjini kullanıyorsun. Sorun partilerde değil, bunu sen de biliyorsun. Bu partileri seçen halk bilinçlenmediği müddetçe, bir cacık olmaz.

İki sene sonra yine memlekete gittim ve yine gördüm ki, adamın yoksa, işini yapan yok. İşini yaptırmak isteyen, partiye üye oluyor. Bilhassa belediye kimdeyse ona üye oluyorlar. Sap gibi ortada kalıyorsun. Genelleme anlamında söylemiyorum.  Bana yansıyan bu şekilde.

Ama bunu CHP li belediyeler de yapıyor. Yani dinime küfür eden imanından olmasa , diye bir laf var.

AKP'yi eleştiren  CHP aynılarını kendi yapıyor zaten.

Bunlar politikanın fıtratında var. Temiz siyasetle bir yere gelmek mümkün değil. Çünkü halk cahil. 

Kabul etmek lazım. Elimizdeki malzeme bu. Sorumsuz, yalancı ve yalana yol veren toplumdan ancak sorumsuz ve yalancı siyasetçiler çıkar. 

Oy vermek istemeyen vermez. Şahsen ölüm mü sıtma mı karar veremeyen insanlardan değilim. 

1 saat önce, Mantılı yazdı:

Bunlar politikanın fıtratında var. Temiz siyasetle bir yere gelmek mümkün değil. Çünkü halk cahil. 

Kabul etmek lazım. Elimizdeki malzeme bu. Sorumsuz, yalancı ve yalana yol veren toplumdan ancak sorumsuz ve yalancı siyasetçiler çıkar. 

Oy vermek istemeyen vermez. Şahsen ölüm mü sıtma mı karar veremeyen insanlardan değilim. 

O zaman vatandaştan da dürüst olmasını beklemeyeceksin. Böylece lağım çukurunda debelenip duracaksınız. Herkes birbirini kandırsın diyorsun en iyisi bu mu?

Hayır, ben sorunun köküne inmek gerektiğini savunuyorum. Halkı bilinçlendirmek, her ne kadar zor olsa da. Bu başarılana kadar da vatandaştan dürüst olmasını beklemiyorum zaten. Birbirlerini kandırmaya devam etsinler, inceldiği yerden de kopsun. Başka türlü bazı şeylerin değerlerini anlamaları çok zor görünüyor bana.

Aynı zamanda da evdeki yangını söndürme derdindeyim. Kötünün iyisini seçmek lazım. Sıtmanın çaresi var ama ölümün yok, geçmiş olsun. Bunların alayı aynı demekle bir gıdım ilerleme kaydedemeyiz. Çünkü bu "hiçbir şey yapmaya gerek yok" imasını içerir.

Bizim milletimizin karakteristik özelliğidir. Karizmatik bir önder bulmadıkça var olanla yetinir. Bu insanlara bir kahraman lazım. Kahraman diyorum çünkü hayranlıkla bakacakları ve sorgusuz sualsiz peşinden gidecekleri bir lider ararlar. Bu lider de halkın içinden çıkabilir. Peşine kaç kişiyi takabilir, asıl mesele o. Bu kahraman bütün memleketin, hangi görüşten olursa olsun, güvendiği, saydığı bir kişi olmazsa aynı tas aynı hamam devam ederiz. Düzen bazen değişse de düzülen aynı kalır. 

Öyle bir liderin çıkmasını beklemek... Bahsettiğim karakteristiğin en kötü yanı bu. "Olsun, bu da çalıyor ama en azından müslüman" cümlesi net olarak bunun göstergesi. Özetle: Keşke daha iyisi olsa, hiç çalmasa, ama elde bu var, bununla yetinelim. Halkı bilinçendirmekten kastım da tam olarak bu. Konuya yaklaşımlarını değiştirmek lazım. Ali gider Veli gelir, beğenmezsen Veli'yi de değiştirirsin, bakarsın, beğenmezsen onu da değiştir kardeşim. Bunu yapmazsan siyasetçi bilir ki işini iyi yapmazsa kıçına tekmeyi yiyecek.

Ama yok... Bunu yaptırmazlar. Çünkü o siyasetçiye yatırım yapmış zenginler yatırımlarının karşılığını uzun vadede almak ister ve medya gücüyle söz konusu partinin destekçilerinin fikirlerini aktif bir şekilde yönlendirir.

Uzun sözün kısası, herkes hak ettiği gibi yönetilir. 

• 2 hafta sonra...

Rocafellerin Türkiye uşakları akp ve CHP yani ak CHP..

Amaç herkesi birkaç emlak çetesine kiracı yapmak. Ömür boyu  onlara kira ödemenizi istiyorlar.

Bu nedenle istabul bilmemesi imamcık amca diyor ki , çok şükür hiçbir vatandaşın arsasına imar çıkartmadık.

Amaç zaten bu. Vatandaşa yok , çeteye var..

Rocakfellerin çocukları bunun için rekabet halinde. Babalarından aferin alıp büyük ödülü kapmak istiyorlar.

Karadenizli hainler bunun için tam biçilmiş kaftan.

Karadenizliler üzerlerine alınabilirler, çok da şeyinde.

"gerizekalı" sözünden tutuklu kızımız dün nihayet ö.ö.'in aklına  gelivermiş, ziyaerete gitmiş.. acele etmeseydin; nasılsa bugün salınımış.

tam komedi dükkanı ülke yani... başka bir medeni ülkede bu basit gibi görünen insan hak ihlali için hükümetler devrilir. adalet bakanı ülkeden kaçmaktan başka çare bulamaz. bangladeş denen 5. dünya ülkesinde bile millet bizden bilinçli ayrımcılık sonucu protestolar baş gösterdi ve başkan d*t korkusundan ülkeden kaçtı.

ne suç işledin? "muhatabı belli olmayan ucu açık ortaya "gerizekalılar" deme suçu işledim."

bu millet azıcık normal olsa zaten. yıllar önce suriyeden ülkeye kaçıp gelen ve ülkesine turistik bayram ziyareti yapanların tekrar-tekrar gir-çıkını seyretmezdi( e hani can gğvenlğin yokta kaçtıydın?).

Almanya'da sert kararlar: Türkiye'ye ziyarete giden Türkler iade ediliyor - Sözcü (sozcu.com.tr)

akıl var mantık var. yerli ve milli dediğin yönetim yukarda haber de ki gibi olur. ondan sonra Aziz Nesin tespit yapıp, "bu milletin bilmem kaçı aptal,korkak" diyince zoruna gidiveriyor.

29 dakika önce, hades yazdı:

gerizekalı" sözünden tutuklu kızımız dün nihayet ö.ö.'in aklına  gelivermiş, ziyaerete gitmiş.. acele etmeseydin; nasılsa bugün salınımış.

Onlar şimdi başkanlık yarışındalar . Bek Kemal Kılıçdaroğlu da hapse girme derdine düştü. Beni de hapse atın ben de başgan olacağım demek istiyor herhalde

Komik ülke

CHP'li sözde millet vekili Turan Aydoğdu yine solcu gazeteci yılmaz özdili tehdit ediyor. Haddini bileceksin diyor.

Bunlardan ne beklenir.

Hiçbirşey.

Turizm eski bakanı Ertuğrul Günay dün CHP'ye verdi veriştirdi.

CHP de parlamenter sistem hakkında net değil , hepsi başkanlık için dünden razılar dedi.

Çünkü aynı olanakları kendileri de dibine kadar kullanmak istiyor.

CHP halkçı değil elitist oligarşik bir yapıya bürünmüştür.

Muhalefet etmek isteyen CHP üzerinden yapmasın , başka parti kursun. Yada memleket partisine geçsin.

Ama yapmazlar çünkü hepsi para peşinde.

2 saat önce, somebody yazdı:

Yada memleket partisine geçsin.

erdoğan, hatta cehapeli nşaat teröristi hemşeri belediye bşk. sevici, dinci ince ile mince ile olmaz bu işler.

bu insanların yurtdışına çıkarak, kendi gözleri ile böyle bir dünyanın olmadığını görmeleri lazım.

32 dakika önce, hades yazdı:

bu insanların yurtdışına çıkarak, kendi gözleri ile böyle bir dünyanın olmadığını görmeleri lazım.

Yobaz Avrupa'ya gitse de gözü açılmıyor. Döndüğünde söylediği ilk söz " taharet musluğu bile yok" oluyor.

Bu nedenle yobazlığı yenmenin ilk şartı din etkisinden kurtulmuş bir eğitim sistemi.

Muhalafeletin karşısına da muhalefet çıkartmak gerek. Bu nedenle kiçül partileri mecliste biraz büyütmek iyi olur.

Köklü değişim için devrim lazım.

• Thanks 1