Saturn Konu tarihi: Ağustos 9, 2024 Report Paylaş Konu tarihi: Ağustos 9, 2024 Tanım: Yapay Genel Zeka (YGZ) veya Süperzeka, insan düzeyinde veya daha üstün zekaya sahip olan bir yapay zeka türüdür. Sizin düşünceniz? Uzmanlar 2030 dan sonra diyordu ama son gelişmelere bakınca en geç üç-dört sene içinde bu seviyeye ulaşacaktır bence. ChatGPT bu soruya şu cevabı verdi. Alıntı Yapay Genel Zeka (YGZ) veya Süperzeka, insan düzeyinde veya daha üstün zekaya sahip olan bir yapay zeka türüdür. Yani, bu tür bir zeka, geniş bir yelpazede insan becerilerine eşit veya onları aşan yeteneklere sahip olacaktır. YGZ'nin ne zaman ortaya çıkacağı konusu, AI araştırmacıları ve futuristler arasında oldukça tartışmalı bir konudur. Farklı tahminler ve öngörüler mevcuttur: 1. **İyimser Tahminler**: Bazı uzmanlar, YGZ'nin 2030'lu yıllarda ortaya çıkabileceğini düşünüyorlar. Bu tahminler, AI teknolojilerinin hızla ilerlediği ve hesaplama gücünün sürekli arttığına dayanıyor. 2. **Daha Muhafazakar Tahminler**: Diğer uzmanlar ise YGZ'nin gelişimi için birkaç on yıl daha gerektiğini savunuyor. 2040'lar veya 2050'ler bu bağlamda sıkça dile getirilen dönemlerdir. 3. **Belirsizlik ve Karamsar Yaklaşımlar**: Birçok uzman, YGZ'nin ne zaman ortaya çıkacağı konusunda büyük bir belirsizlik olduğunu ve bu sürecin birkaç yüzyıl alabileceğini savunuyor. Bu görüşler, YGZ'nin gerektirdiği karmaşıklığın henüz tam olarak anlaşılamamış olmasına dayanır. 4. **Hiçbir Zaman Ortaya Çıkmayacağı Görüşü**: Bazı eleştirmenler ve akademisyenler ise YGZ'nin, mevcut yöntemlerle asla elde edilemeyeceğini düşünüyor. Bu görüş, insan zihninin ve bilincinin tamamen matematiksel veya algoritmik bir modele indirgenemeyeceği fikrine dayanır. Bu tahminler büyük ölçüde bilimsel, teknolojik, etik ve toplumsal gelişmelere bağlıdır. Ayrıca, YGZ'nin gelişimi sırasında karşılaşılacak zorluklar ve engeller de bu süreci önemli ölçüde etkileyebilir. Örneğin, YGZ'nin güvenliği, etik sorunlar ve toplumsal etkiler gibi konular, bu tür bir teknolojinin gelişimini ve benimsenmesini yavaşlatabilir. Sonuç olarak, YGZ'nin ne zaman ortaya çıkacağına dair net bir zaman çizelgesi vermek zor. Ancak, bu konuya ilgi duyanlar arasında geniş bir yelpazede tahminler ve beklentiler bulunmaktadır. Genişlet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2024 @Maddeci Yapay Genel Zeka (Süperzeka) ne zaman ortaya çıkabilir? Hiç bir zaman. Makine zekası diye bir şey yoktur! Ve gelecekte de olmayacak! Sadece bir "yaratıcı"ya inanan insanlar böyle bir saçmalığa inanabilir! Yapay "zeka" hakkında konuşmak bir saçmalıktır. Zeka kelimesinin kullanımı yalnızca canlı varlıklar için anlamlıdır! Çok miktarda metinden sadece gramer açısından doğru cümleleri bir araya getirebilen, ancak sonucun mantıklı olup olmadığını bilmeyen geveze bir otomatın zeka ile hiçbir ilgisi yoktur! Yapay "zeka" basit zeka sorularını bile yanıtlayabilecek kapasitede değildir. Bunu test edebilirsin. ChatGPT'ye aşağıdaki soruları sor: Fatma'nın dört kız ve iki erkek kardeşi var. Bir erkek kardeşin kaç kız kardeşi vardır? ya da: Ahmet'in üç erkek ve iki kız kardeşi var. Bir kız kardeşin kaç erkek kardeşi vardır? Cevapı lütfen burada paylaş! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2024 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2024 Nedense aklıma "Never Say Never Again" filmi geldi. Bilim ve teknoloji dört nala koşturuyor, bugün hayal dahi edemeyecekleriniz, bakmışsınız günün birinde sıradan bir şey haline gelmiş. Yani günümüzdeki seviyeden yola çıkmayın. Yapay zeka hususunda henüz emekleme çâğındayız, ağzında meme var, ne dersen onu yapıyor. 3-4 sene çok az bir zaman dilimi. Bu iş için şöyle 100-200 sene gerekli en azından. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2024 Yapay zekayı dert etmiyorum. Dert ettiğim şey yapay zekaya mecbur bırakılmak ve bunu savunan milyarlarca gerizekalı ile birlikte yaşamak zorunda olacakmıyım? Yapay zeka sorun değil. Çünkü insan zekası kandırılıyorsa yapay zeka pekala kandırılabilir. Ancak tıpkı ülke yönetimi gibi bir avuç beyinsize itaat etmek zorunda kalmaktır asıl sorun. Evet beyinsiz olduklarını biliyorsun , yanlış yaptıklarını biliyorsun ama peşine taktıkları milyonlarca salağın seçimine uymak zorunda kalıyorsun. İşte yapay zekayı da böyle bir işleve getirirlerse ortada sadece iki seçenek kalır, ya güzellik ya rezillik yaşarız. İnsan zekası algılarla çalışır , yapay zeka da insan zekasının algılarına göre kodlanıyor. Dolayısı ile yanlış yönlendirilebilir , kandırılması çok zor olmaz. Yani ya herro ya merro , ya batacaz ya çıkacaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 On 09.08.2024 at 15:14, kavak yazdı: 3-4 sene çok az bir zaman dilimi. Bu iş için şöyle 100-200 sene gerekli en azından. Genişlet Elon Musk en geç 5-6 sene diyor. Şuan yapay zekalar toplumun %90'ın dan daha zeki sayılır. Beş yıl içinde en zeki insanı da geçmiş olacak, dendiğine göre. Tanımda belirtilen "süper yapay zeka" dünyanın en zeki insanının zekası geçildiğinde ortaya çıkmış olacak. Yüz sene sonra ne olacağını kestirmek imkansız. https://www.foxbusiness.com/technology/elon-musk-says-digital-superintelligence-could-exist-5-or-6-years On 09.08.2024 at 14:06, Kahin yazdı: @Maddeci Yapay Genel Zeka (Süperzeka) ne zaman ortaya çıkabilir? Hiç bir zaman. Makine zekası diye bir şey yoktur! Ve gelecekte de olmayacak! Sadece bir "yaratıcı"ya inanan insanlar böyle bir saçmalığa inanabilir! Yapay "zeka" hakkında konuşmak bir saçmalıktır. Zeka kelimesinin kullanımı yalnızca canlı varlıklar için anlamlıdır! Çok miktarda metinden sadece gramer açısından doğru cümleleri bir araya getirebilen, ancak sonucun mantıklı olup olmadığını bilmeyen geveze bir otomatın zeka ile hiçbir ilgisi yoktur! Yapay "zeka" basit zeka sorularını bile yanıtlayabilecek kapasitede değildir. Bunu test edebilirsin. ChatGPT'ye aşağıdaki soruları sor: Fatma'nın dört kız ve iki erkek kardeşi var. Bir erkek kardeşin kaç kız kardeşi vardır? ya da: Ahmet'in üç erkek ve iki kız kardeşi var. Bir kız kardeşin kaç erkek kardeşi vardır? Cevapı lütfen burada paylaş! Genişlet Buyur https://chatgpt.com/share/4649b22a-3db8-4f9f-9849-00096a004fce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 On 09.08.2024 at 18:32, somebody yazdı: Yapay zekayı dert etmiyorum. Dert ettiğim şey yapay zekaya mecbur bırakılmak ve bunu savunan milyarlarca gerizekalı ile birlikte yaşamak zorunda olacakmıyım? Yapay zeka sorun değil. Çünkü insan zekası kandırılıyorsa yapay zeka pekala kandırılabilir. Ancak tıpkı ülke yönetimi gibi bir avuç beyinsize itaat etmek zorunda kalmaktır asıl sorun. Evet beyinsiz olduklarını biliyorsun , yanlış yaptıklarını biliyorsun ama peşine taktıkları milyonlarca salağın seçimine uymak zorunda kalıyorsun. İşte yapay zekayı da böyle bir işleve getirirlerse ortada sadece iki seçenek kalır, ya güzellik ya rezillik yaşarız. İnsan zekası algılarla çalışır , yapay zeka da insan zekasının algılarına göre kodlanıyor. Dolayısı ile yanlış yönlendirilebilir , kandırılması çok zor olmaz. Yani ya herro ya merro , ya batacaz ya çıkacaz. Genişlet Bence yapay zeka iyiye de kullanılabilir. Karamsar olma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 On 10.08.2024 at 06:49, Maddeci yazdı: Bence yapay zeka iyiye de kullanılabilir. Karamsar olma. Genişlet Yapay zeka insanın beyin ölümünün gerçekleşmesi demektir. Bu bir altın vuruş olacaktır. İnsanlar iyi değiller. Ayrıca yapay zeka birkaç alanda sınırlı kalmayacak. Neyse başka canlılarla evrime devam edilecek , yol göründü. Hamam böceklerinin farelerin ayıların sivrisineklerin zekalarını küçümsememek lazım. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 On 10.08.2024 at 06:47, Maddeci yazdı: Elon Musk en geç 5-6 sene diyor. Şuan yapay zekalar toplumun %90'ın dan daha zeki sayılır. Beş yıl içinde en zeki insanı da geçmiş olacak, dendiğine göre. Tanımda belirtilen "süper yapay zeka" dünyanın en zeki insanının zekası geçildiğinde ortaya çıkmış olacak. Genişlet Desin, farketmez. Süper zekadan ne anlağına da bağlı bu. Yapay zekaların duyguları yok, empati yeteneğinden yoksunlar, sorumluluğu bilmezler. Bunlar en önemli noktalar. Bunu 3-4 senede geliştiremezsin. Bu nedenle muhtemelen en an 100 seneye ihtiyacımız var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Navigasyon neredeyse 30 seneden beri var, hatta daha eskilere dayanır. Öyle bir seviyeye geldi ki dünyanın her sokağına yolu şaşırmadan gidebiliyoruz artık. Peki, bu zımbırtının ilk acemi zamanlarını hatırlayanlar var mı? Yolunu şaşıran arabalar, yolun ortasında kaybolan yollar, ters isitikamete gitmeler vb. ve daha neler. Şimdi ise her araba ve akıllı telefonda var ve sıradan bir şey haline geldi. Yapay zekayı da, navigasyondan kat kat daha kompleks olmasına rağmen, biraz buna benzetiyorum. Bir çok konuda çığır açan/açacak bilimsel ve teknolojik gelişmelerin henüz başındayız. Birçoğunu belki kendimiz görmeyeceyeğiz ancak çocuklarımız ve torunlarımız için durum farklı. Gelişmeler umarım onların yararına olur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 On 10.08.2024 at 18:57, kavak yazdı: Navigasyon neredeyse 30 seneden beri var, hatta daha eskilere dayanır. Öyle bir seviyeye geldi ki dünyanın her sokağına yolu şaşırmadan gidebiliyoruz artık. Peki, bu zımbırtının ilk acemi zamanlarını hatırlayanlar var mı? Yolunu şaşıran arabalar, yolun ortasında kaybolan yollar, ters isitikamete gitmeler vb. ve daha neler. Şimdi ise her araba ve akıllı telefonda var ve sıradan bir şey haline geldi. Yapay zekayı da, navigasyondan kat kat daha kompleks olmasına rağmen, biraz buna benzetiyorum. Bir çok konuda çığır açan/açacak bilimsel ve teknolojik gelişmelerin henüz başındayız. Birçoğunu belki kendimiz görmeyeceyeğiz ancak çocuklarımız ve torunlarımız için durum farklı. Gelişmeler umarım onların yararına olur. Genişlet Hala öyle. Türkiye'de 4 km yol için otobana sokup çıkarıyor. Dediğim gibi yapay zeka ayarlanabilir. Google da hep önceliği paralı yollara veriyor , bazen de çok benzin yaktırmak için olduğu yerde dolandırıp duruyor. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 On 10.08.2024 at 19:03, somebody yazdı: Hala öyle. Türkiye'de 4 km yol için otobana sokup çıkarıyor. Dediğim gibi yapay zeka ayarlanabilir. Google da hep önceliği paralı yollara veriyor , bazen de çok benzin yaktırmak için olduğu yerde dolandırıp duruyor. Genişlet Desene Türkiye bu hususta taş devrinde. Paralı yol dediğin otobanlar herhalde. Ben şehir içinden bahsediyorum. Avrupa´da saat gibi çalışıyor navigasyonlar. Ayrıca sadece Google Navigasyonları yok, bir çok alternatifi var burada. Otobanları kullanmama seçeneğin var. Kapatabilirsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 On 10.08.2024 at 19:03, somebody yazdı: Hala öyle. Türkiye'de 4 km yol için otobana sokup çıkarıyor. Dediğim gibi yapay zeka ayarlanabilir. Google da hep önceliği paralı yollara veriyor , bazen de çok benzin yaktırmak için olduğu yerde dolandırıp duruyor. Genişlet yalova dan bolu ya uzun ve paralı yolu gösteriyor. Birde süresini kısa yoldan daha uzun tutmuşlar. https://maps.app.goo.gl/N95EGTMRDyMTmn8o6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2024 On 10.08.2024 at 19:32, MrBean yazdı: yalova dan bolu ya uzun ve paralı yolu gösteriyor. Birde süresini kısa yoldan daha uzun tutmuşlar. https://maps.app.goo.gl/N95EGTMRDyMTmn8o6 Genişlet Google'de otobanı kapatma seçeneğin var. Denesene bir. O zaman farklı bir rota çiziyor. Ayrıca arabaların kendi navigasyonları var. Orada bir çok seçeneğin mevcut: En hızlı yol, en kısa mesafe, otobanlı veya otobansız. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 10.08.2024 at 19:38, kavak yazdı: Google'de otobanı kapatma seçeneğin var. Denesene bir. O zaman farklı bir rota çiziyor. Ayrıca arabaların kendi navigasyonları var. Orada bir çok seçeneğin mevcut: En hızlı yol, en kısa mesafe, otobanlı veya otobansız. Genişlet Yapay zekaya asla güvenmiyorum , yani insanlar tüm kontrolü buna verecekler mi sanıyorsun? Yapay zekayı da kontrol eden birileri olacak ama biz bilmeyeceğiz. Arka planda her şeyi yapıp suçu yapay zekaya atacaklar. Yapmayacaklarını garantisi ne? Bugüne değin Türkiye gibi ülkelerde ceza alan yada yaptırım uygulanan birileri olmadı ki. Arabalarda bile yüksel teknolojiye sıcak bakmıyorum. Yolda giderken direksiyonu kilitleyip seni öldürmeyeceğini ne bileceğiz? Özellikle bankalar ve Google , hiçbir sorumluluk almıyor. Banka hesapları boşaltılıyor ama suçlu vatandaş. Ama mobil bankacılığı kullanmaya mecbur bırakılıyoruz. Arabama Apple yada android autoplay yüklemiyorum. Çünkü uzaktan müdahaleye açık hale geliyor. Motorun sensörün kilitlenmesi için virüs gönderilebilir. Seni niye hedef seçsinler ki diye düşünmeyin. İşler bozulduğu zaman para harcatmak için herşeyi yaparlar. Son model televizyon alıyorsun iki yıl sonra TV hariç hiçbir özelliği çalışmıyor çünkü Google, YouTube ile sözleşme bitmiş , başka şirketle sözleşme yapmışlar bunun için TV'nin bir ist modelini almak gerekliymiş. İşte sorun burada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 06:36, somebody yazdı: Yapay zekaya asla güvenmiyorum , yani insanlar tüm kontrolü buna verecekler mi sanıyorsun? Yapay zekayı da kontrol eden birileri olacak ama biz bilmeyeceğiz. Arka planda her şeyi yapıp suçu yapay zekaya atacaklar. Yapmayacaklarını garantisi ne? Bugüne değin Türkiye gibi ülkelerde ceza alan yada yaptırım uygulanan birileri olmadı ki. Arabalarda bile yüksel teknolojiye sıcak bakmıyorum. Yolda giderken direksiyonu kilitleyip seni öldürmeyeceğini ne bileceğiz? Özellikle bankalar ve Google , hiçbir sorumluluk almıyor. Banka hesapları boşaltılıyor ama suçlu vatandaş. Ama mobil bankacılığı kullanmaya mecbur bırakılıyoruz. Arabama Apple yada android autoplay yüklemiyorum. Çünkü uzaktan müdahaleye açık hale geliyor. Motorun sensörün kilitlenmesi için virüs gönderilebilir. Seni niye hedef seçsinler ki diye düşünmeyin. İşler bozulduğu zaman para harcatmak için herşeyi yaparlar. Son model televizyon alıyorsun iki yıl sonra TV hariç hiçbir özelliği çalışmıyor çünkü Google, YouTube ile sözleşme bitmiş , başka şirketle sözleşme yapmışlar bunun için TV'nin bir ist modelini almak gerekliymiş. İşte sorun burada. Genişlet Her şeyi çok karamsar görme yeteneğin var. Bu durumda teknoloji olmayan ıssız bir adaya gitmelisin, diyecem de, demiyorum tabii. Çünkü günümüzde böyle yerler kalmadı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 07:05, kavak yazdı: Her şeyi çok karamsar görme yeteneğin var. Bu durumda teknoloji olmayan ıssız bir adaya gitmelisin, diyecem de, demiyorum tabii. Çünkü günümüzde böyle yerler kalmadı. Genişlet Niye böyle yerler kalmadı ki? İşte sen de benimle aynı fikirdesin ama kendini inkar ediyorsun. Sürekli olarak sermaye devlet ortaklığının kontrolü altında kalmamız isteniyor olabilir mi? Buna özgürlük diyorlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 07:05, kavak yazdı: Bu durumda teknoloji olmayan ıssız bir adaya gitmelisin, diyecem de, demiyorum tabii. Çünkü günümüzde böyle yerler kalmadı. Genişlet @somebody hocaefendi, teknolojiden bu kadar nefret ediyorsa aşağıdaki ortam tam ona göre. https://www.aa.com.tr/tr/yasam/perudaki-amazon-ormanlarinda-temas-kurulmamis-kabile-goruntulendi/3277469 Espri yaptım ama bu balta girmemiş kabilelerin çok sağlıklı yaşadığı da bir gerçek. Teknoloji yüzünden zararlı ışığa maruz kalıyoruz. Faydalı güneş ışığından uzaklaşıyoruz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 08:23, somebody yazdı: Niye böyle yerler kalmadı ki? İşte sen de benimle aynı fikirdesin ama kendini inkar ediyorsun. Sürekli olarak sermaye devlet ortaklığının kontrolü altında kalmamız isteniyor olabilir mi? Buna özgürlük diyorlar. Genişlet İnkar ettiğim bir şey yok. Teknolojinin gitmediği diyar neredeyse kalmadı, diyorum. Hepsi bu. Senin gibi her teknolojik gelişmeyi karalamayı doğru bulmuyorum. İzlendiğini mi, düşünüyorsun? O zaman kullanmayacaksın bu nimetleri. Telefonunu çöpe at mesela. Yani bir seçeneğin var. Tamam; temkinli davranmak, şüpheci olmak yanlış değil. Ama senin istediğin resmen bir nevi "Robinson" dünyası, ki o bile adadan kurtulmak için gemi yapmaya uğrâşmıştı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 11:10, kavak yazdı: İnkar ettiğim bir şey yok. Teknolojinin gitmediği diyar neredeyse kalmadı, diyorum. Hepsi bu. Senin gibi her teknolojik gelişmeyi karalamayı doğru bulmuyorum. İzlendiğini mi, düşünüyorsun? O zaman kullanmayacaksın bu nimetleri. Telefonunu çöpe at mesela. Yani bir seçeneğin var. Tamam; temkinli davranmak, şüpheci olmak yanlış değil. Ama senin istediğin resmen bir nevi "Robinson" dünyası, ki o bile adadan kurtulmak için gemi yapmaya uğrâşmıştı. Genişlet Ben niye telefonu durduk yere çöpe atayım. , lafı ters anlamakta üstüne yok. Teknolojiyi her alanda desteklemiyorum o kadar. Google denen bilgi hırsızı neden benim gezdiğim yerleri işaretlemek zorunda? Hatta neden benim ekran saatimi kayıt etmek zorunda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 11:27, somebody yazdı: Ben niye telefonu durduk yere çöpe atayım. , lafı ters anlamakta üstüne yok. Genişlet Kafan rahat olurdu. Sana da iyilik yaramıyor. On 11.08.2024 at 11:27, somebody yazdı: Teknolojiyi her alanda desteklemiyorum o kadar. Genişlet Desteklediğin alanlar hangileri, birkaç örneğini gerekçeleri ile verir misin? On 11.08.2024 at 11:27, somebody yazdı: Google denen bilgi hırsızı neden benim gezdiğim yerleri işaretlemek zorunda? Hatta neden benim ekran saatimi kayıt etmek zorunda? Genişlet Bunun adına vahşi kapaitalizm diyorlar. Her şeyi paraya çevirme makinesi de denilebilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 11:32, kavak yazdı: Desteklediğin alanlar hangileri, birçak örneğini gerekçeleri ile verir misin? Genişlet Desteklemediği alanlardan sözedeyim Akıllı ev sistemleri , ulaşım ve alışverişin zorbalıkla ikili sisteme yönlendirilmesi. Uygulamaların telefona ulaşma yetkisi. Çocuk oyunları Bla bla bla Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 11:35, somebody yazdı: Desteklemediği alanlardan sözedeyim Akıllı ev sistemleri , ulaşım ve alışverişin zorbalıkla ikili sisteme yönlendirilmesi. Uygulamaların telefona ulaşma yetkisi. Çocuk oyunları Bla bla bla Genişlet Bugün yazma özürlüsün herhalde. Azıcık anlaşılır bir şekilde yazsan ve detaylandırsan, bir yerin kırılmaz. Şu yazdıklarından ne demek istediğini anlamadım âçıkçası. Bu arada "bla bla bla" nedir, diye sormayacam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 11:43, kavak yazdı: Bugün yazma özürlüsün herhalde. Azıcık anlaşılır bir şekilde yazsan ve detaylandırsan, bir yerin kırılmaz. Şu yazdıklarından ne demek istediğini anlamadım âçıkçası. Bu arada "bla bla bla" nedir, diye sormayacam. Genişlet Anlaşılmayacak bir şey yok. İkili sistem , dijital sistemdir. Bla bla demek Und so weiter demek Almanca yazacak değilim herhalde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2024 On 11.08.2024 at 11:49, somebody yazdı: Anlaşılmayacak bir şey yok. İkili sistem , dijital sistemdir. Genişlet Peki. Yine hâlâ anlamadım, çünkü Türkiye´de yaşayan sensin. Alışveriş yaparken, nasıl zorbalıkla dijital sisteme yönlendiriliyor? Ben burada alışveriş yaparken, parayı bastırıyorum. Malı alıp gidiyorum. Sizde nesi farklı? On 11.08.2024 at 11:49, somebody yazdı: Bla bla demek Und so weiter demek Almanca yazacak değilim herhalde. Genişlet Almancası öyle değil, beyefendi. Almancası da Bla bla. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts