Jump to content

Kur'an'a Göre Dünya Düzdür

alpinçayırı

Recommended Posts

Semavi dinlerin bizzat onayladığı deli saçması bir teoridir. Oysaki Kur'an'a göre dünya, yuvarlak değildir tam tersine yuvarlaktır. Türkiye'ye düz dünyacılık, Amerika'daki yobaz Pırotestanlardan ithaldir. 

Kehf 86: "Güneş'in battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesine batar buldu..." Diyanet İşleri Eski Meali 

Kehf 90: "Güneş'in doğduğu yere ulaşınca, onu kendileriyle güneş arasına örtü koymadığımız bir halk üzerine doğar buldu." Diyanet İşleri Yeni Meali 

İlgili linkler:

1) https://kuranmeali.com/

2) https://sahtekutsallar.wordpress.com/2018/09/20/kuran-mantiga-karsi-2-duz-dunya/ 

Bu zırvalıklara cidden inananlar Fizik dersinde ya mışıl mışıl uyumuştur ya da kafası basmamıştır. Olur böyle şeyler. Cinlere, meleklere inananlar varken düz dünyaya neden inanmasınlar?

21. yüzyılda ve bilim/bilişim çâğında olmamıza rağmen, dünyanın %80´i dindar. Hadi bunu da açıklayın dinsizler! :)

8 saat önce, kavak yazdı:

21. yüzyılda ve bilim/bilişim çâğında olmamıza rağmen, dünyanın %80´i dindar. Hadi bunu da açıklayın dinsizler!

%100 lerden %80 lere, hiç fena değil aslında.

Ve bu yüzde 20lik düşüşün gerçekleştiği süreyi tüm insanlık tarihine oranlayinca gerçekten büyük bir rakam diyebilirim.

Dünya nüfusunun yüzde kırk gibi bir kısmı kirsallarda yaşıyor, onların tamamını dindarlarin yüzdesine dahil edersek şehirlerdeki nüfusun dindar oranı çok düşük kalıyor.

Dünya geneli için verdiğin oran Hindistan için yapılan araştırmada çıkan oranla aynı. 

Teknoloji bilim bilişim çağındayız ama dünyanın tamamına ulaşamıyor, ulaştığı yerlerde de doğru kullanılmıyor olmalı.

Ben dindarların oranının düşmeye devam edeceğini ama asla sıfır olmayacağını tahmin ediyorum. 

Yüzde ellinin altına düştüğü anda sesi kesilmeye başlar dinlerin. Degersizleşip gözden düşerler hızlıca.

On 16.06.2024 at 00:44, Deadanddark yazdı:

Ben dindarların oranının düşmeye devam edeceğini ama asla sıfır olmayacağını tahmin ediyorum. 

Katılıyorum. Zaten tarihe bakarsak din ve tanrılar konusunda ufak da olsa olumlu gelişmeler görmek mümkün. 1000 tanrıdan 1 tanrıya düşmüş şimdilik, yani doğru rakama doğru bir ilerleme mevcut. 

• 1 ay sonra...

Tatlısu Müslümanları'nın bilmediği yadsınamaz acı bir gerçektir. Kur'an ve diğer sözde kitaplara göre Dünya apaçık bir şekilde düzdür. Hiç kimse bana İslam'ın sembolü hilalden yola çıkarak ''Dine göre Dünya'nın şekli yuvarlaktır'' demesin, ayetler kabak gibi ortada. Neymiş, yeryüzünü belli bir ölçüde döşemişmiş de zart zurt. Şuna bak, sanki mutfağın zeminine fayans döşüyor.

Rad 3: ''Yeryüzünü enine boyuna yayıp döşeyen, onda oturaklı dağlar ve ırmaklar meydana getiren ve yeryüzünde meyvelerin hepsinden iki çift yapan O'dur. Sürekli olarak gece ile gündüzü birbirine dolamaktadır. Düşünecek olan bir kavim için bunda muhakkak ki, ibretler vardır.'' Elmalılı Hamdi Yazır Meali

Naziat 30: "Bundan sonra da yeryüzünü yayıp döşedi." Elmalılı Hamdi Yazır Meali

Bakara 22: "O, yeryüzünü size bir döşek ve göğü de bir bina kıldı. Gökten su indirip onunla size rızık olmak üzere ürünler meydana getirdi; artık Allah'a, bile bile eş koşmayın." Diyanet İşleri Eski Meali

Nebe 6: "Biz; yeryüzünü bir döşek, dağları da (yeri dengede tutan) kazıklar yapmadık mı?" Bayraktar Bayraklı Meali

Nuh 19: "Allah, yeryüzünü sizin için yaygı gibi döşemiştir ki onda geniş yollar edinip dolaşabilesiniz." Diyanet İşleri Yeni Meali

Gaşiye 20: "Yeryüzünün nasıl yayıldığına bakmazlar mı?" Kur'an Yolu(Diyanet İşleri) Meali

Şems 6: "Yere ve onu yayıp döşeyene." Kur'an Yolu(Diyanet İşleri) Meali

Hicr 19: "Yeri yaydık, oraya sabit dağlar yerleştirdik, orada her şeyi bir ölçüye göre bitirdik." Diyanet İşleri Eski Meali

Zariyat 48: "Yeryüzünü de biz döşedik. Bakın biz onu ne güzel döşüyoruz!" Elmalılı Hamdi Yazır Meali

Kaynak: https://www.kuranmeali.com