Jump to content

Diamond Tema´nın kitaplarını okuyan var mı?

ece

Recommended Posts

Siz bu kitapları almaya nasıl karar verdiniz

Ben dahil çogu kişi son dönemdeki tartışmalarını izledikten sonra bu kararı aldı

Kendisi de bir videosunda kitaplarında anlattığı konular tartışmalarında kullandığı bilği ve kaynaklar ve son olarak da kendi felsefi sentezinden bahsettiğini söylüyor

Bence doğru da bana göre o zaman tanrı yanılgısından bile daha iyi bu kitaplar

Ha siz bir diamond tema olur musunuz onu bilmem ama bence insanın hayata daha gerçekçi bakıp doğru kararlar almasını sağlar

Bu arada ben okumadım o parayla gitar alıcam kütüphane ye yada sahaflara düşmesini bekliyorum okuduktan sonra da çocuk kütüphanesi yada bir ilkokula bagışlayacagım 😀

Belki cami kitaplığı da olur

On 30.07.2024 at 01:13, Mantılı yazdı:

Okumadım ama bu konulara giriş için az sayıdaki Türkçe kaynaklardan olduğu için değer diye düşünüyorum. Her ne kadar agnostik olmasam da, hükümetimiz bu kadar tepki verdiğine göre okumaya değer.

Okuduktan sonra fikirlerinizi de paylaşırsanız sevinirim.

tabii ki

On 29.07.2024 at 23:52, ece yazdı:
Agnostisizm ve Ilahi Tragedya ve Antikçağ'da Ahiret'in Evrimi diye iki kitabını sipariş verdim tatilde okuyacağım sizce değer mi ?

Diamond´u düne kadar tanımıyordum. Türkiye onu aforozlayında, haberim oldu. Yani yazarlığı sayesinde değil, internet sayesinde popüler oldu diyebiliriz. Kitaplarını okumadım, okumayı da düşünmüyorum, çünkü geçenlerde yazmış olduğu kısa bir makaleyi online okuma fırsatım oldu. İyi bir yazar değil.

• moderator başlığı Diamond Tema´nın kitaplarını okuyan var mı? olarak değiştirdi

Önemli olan bir şekilde popüler olması ve insanlara sesini duyurabilmesi diye düşünüyorum.

Şahsen kişiliğinden pek hazzetmedim. Bir mütevazilik eksikliği var çocukta. Konuşurken küçük dünyaları ben yarattım edasını hissedebiliyor insan. Hayranları bu dediğimi duysa beni topa tutar ayrıca. Müthiş saldırgan bir fan kitlesi var. Hani sırf o çocuk söyledi diye inananlar... Kabul etmek lazım, kendine has bir karizması ve nüfuzu var bu insanlar üzerinde. Bu yüzden belki de biraz burnu havada. 

Agnostik olduğu konusunda ne kadar doğru söylüyor bilmiyorum. Dinden soğuyan insanların çeşitli ara evreleri olur. Bunlardan biri de agnostiklik tabii. Bence agnostik olmak hiç akıl kârı iş değil. Ne yani? Periler, hayaletler, vampirler, zombiler, Noel baba ve bilimum yalan hikaye hakkında da agnostik misin? Yok, onlar konusunda agnostiğim demezler. Bu çelişki tanrıya özeldir. Hususi tanrı için böyle bir ayrıcalık tanınır. Dolayısıyla Diamond aslında ateisttir bence ama ya çekiniyordur ya takipçi sayısını düşünerek açıklamıyordur. Eğer gerçekten de agnostik ise o zaman da doğal bir süreç içinden geçiyordur, doğru yolu bulması yakındır.

Kitaplarına gelince, ben de biraz bakındım şöyle. @kavak yazarlık yeteneği konusunda haklı bence. Ama bilmediğimiz bir şeyi yazmasa da bu bilgilerden yoksun bir millet için bir ilk olma potansiyeli var. Çocuğun bunu başarması da tamamen popüler olmaya bağlı. Sen ben yazsak kaç kişiye ulaşacağız ki? Yazsın, yazmaya da devam etsin. İnsanlarda en azından sorgulamaya bir başlangıç tesis etsin.  

• Like 1

Bu adama gerçekten çok korkunç bir şekilde hakaret ve küfür edildi. Sabrı taşmıştır artık.

Bana bu kadar hakaret veya küfür edilseydi bir daha yayın yapabilirmiydim, bilmiyorum... 

15 saat önce, Mantılı yazdı:

Şahsen kişiliğinden pek hazzetmedim. Bir mütevazilik eksikliği var çocukta.

Ruh sağlığı bozulmuş, ailece psikiyatriye gitmeyi düşünüyorlarmış. 

5 dakika önce, Maddeci yazdı:

Ruh sağlığı bozulmuş, ailece psikiyatriye gitmeyi düşünüyorlarmış. 

Doğrudur, bozulur. Bizimki gibi bir ülkede hem ateist olacaksın, hem karşında her türlü pislikten geri durmayan dinci bir yalakalar çetesi olacak, hem o gencecik yaşta olacaksın, hem de ailen var... Risk büyük. Psikoloji bozulur doğal olarak. Sadece küfür yemedi, ölüm tehditleri aldılar diye biliyorum. 

O yüzden hep derim. Ateizm aktivistliği bir yere kadar. Önceliğin her daim ailenin ve kendinin güvenliği olacak. Karşında dinlerine küfredince "ühü ühü" diyen kafeterya hristiyanları yok ki. Silahlı, azılı, manyak, ölüme ve kana susamış, seni öldürürse cennete gideceğine inanan bir güruh var.

• 2 hafta sonra...

Diamond Tema ve Çağrı Mert Bakırcı'yı çekemeyen bir kesim var. Bu ikisi çok kaliteli içerik üretiyor. Bu yüzden nefret oklarını üzerlerine çekiyorlar. 

Burada bahsettiğim "nefret edenler" dinciler değil. Seküler gibi görünen kaliteli içerik düşmanı ucubelerdir. 

Kendileri ucube gibi berbat içerikler ürettikleri için Çağrı ve Diamond'ı sevmiyorlar. Sevemiyorlar. 

İkisinin elbette hataları olabilir ama sırf senden fazla kazanıyor ve kaliteli içerik üretiyor diye düşman olmak, ezikliktir. 

1 saat önce, Maddeci yazdı:

Diamond Tema ve Çağrı Mert Bakırcı'yı çekemeyen bir kesim var. Bu ikisi çok kaliteli içerik üretiyor. Bu yüzden nefret oklarını üzerlerine çekiyorlar. 

Burada bahsettiğim "nefret edenler" dinciler değil. Seküler gibi görünen kaliteli içerik düşmanı ucubelerdir. 

Kendileri ucube gibi berbat içerikler ürettikleri için Çağrı ve Diamond'ı sevmiyorlar. Sevemiyorlar. 

İkisinin elbette hataları olabilir ama sırf senden fazla kazanıyor ve kaliteli içerik üretiyor diye düşman olmak, ezikliktir. 

Liyakati sevmezler bizim ülkemizde. İşini iyi yaparsın, patron işten kovar bu fazla akıllı diye.

Kanunlara uygun şekilde, şirketi zor duruma düşürmeyecek bir çalışma hazırlarsın, tek namuslu sen misin lan deyip işten kovarlar yine.

Bu çekememezlik biraz da bunun gibi. Tam olarak değil ama biraz öyle.

Neyse, bu konuyu ilerlettiğim zaman elitistsin diyorlar bana. Oysa tek istediğim şey her işi, işin ehli yapsın, en iyi yapabilen yapsın.

• Thanks 1

• 4 hafta sonra...