Jump to content

Ufo tarikatına nasıl katılabilirim?

Saturn

Recommended Posts

Ufo tarikatına veya ufolara inanan bir gruba nasıl katılabilirim? Türkiye de ufo tarikatı yok. Yurtdışına da çıkmıyorum. 

Ufolara inanmak benim inançlarım ve felsefi görüşlerimle de çelişmiyor.

Ufolara inanan insanların genel olarak çok sakin ve barışçıl olması dikkatimi çekiyor.

Onlara çok büyük saygım var. 

Dinciler gibi agresifte değiller. 

Heaven's Gate diye bir tarikat vardı zamanında. 1970'lerin başında Marshall Applewhite ve Bonnie Nettles kurdu. Bu tarikatın üyeleri daha yüksek bir varlık seviyesine yükselmeleri gerektiğine ve 1997'de Hale-Bopp kuyruklu yıldızının peşinden bir uzay gemisinin geldiğine inanıyordu.

Bu inanç, 1997 yılının mart ayında 39 üyenin (Applewhite dahil) topluca intihar etmelerine yol açtı. Bu sayede uzay gemisine ulaşarak bir sonraki varlık seviyesine geçeceklerini düşünüyorlardı. 

Ayrıca şu tarikatlara da bakabilirsin:

Güneş Tapınağı Tarikatı

Aetherius Topluluğu

Raelizm

Unarius Bilim Akademisi

Bu var ufoya benzer doğrudan UFO demeseler de gönderme yapıyorlar Atatürkü de kullanıyorlar bir güzelce.

https://www.dkb-mevlana.org.tr/

Kardeşlik mardeşlik uzaydan alfa kanallarından mesaş alıyoz falan diyorlar.

Bunların yöneticisine dedim di bir gün Mevlana hayali karakter gerçekte öyle anlatılan biri yok sizde yolunuzı bulmuşsunız.

Bana dedi ki , öfkeli bir şekilde , o zaman Muhammed de masal..

Beni dindar zannetti herhalde. Ateist olduğunu söylemedim.

Tarikatın bir önemi yok , önemli olan saygısı var mı yok mu.

17 dakika önce, somebody yazdı:

o zaman Muhammed de masal..

Böyle masal olmaz olsun. Yok, o büyük ihtimalle masal değil. Ama anlattıkları masal. Korku masalları...

Nedir korku masallarının amacı? Halkı ve özellikle çocukları korkutarak toplumsal normlara uymalarını sağlamak. Sözde birtakım ahlaki dersler vererek insanların özgür düşünceden ve sorgulamadan uzak tutmak.

Grimm kardeşlerin orijinal masallarını okuyun. Sindirella, Hansel ve Gretel, Pamuk Prenses... Charles Perrault'nun Kırmızı Başlıklı Kız'ı... Ve daha niceleri...

Kuran'da ve incilde yazanlar da bunlara benziyor. Halkı sindirip kolayca yönetmek için uydurulmuş korku hikayeleri. Araya birkaç tane ahlaki ders koymuşlar güya. Sonrasında onları da delmek için eklemeler yapmışlar.

11 saat önce, Mantılı yazdı:

Böyle masal olmaz olsun. Yok, o büyük ihtimalle masal değil. Ama anlattıkları masal. Korku masalları...

Nedir korku masallarının amacı? Halkı ve özellikle çocukları korkutarak toplumsal normlara uymalarını sağlamak. Sözde birtakım ahlaki dersler vererek insanların özgür düşünceden ve sorgulamadan uzak tutmak.

Grimm kardeşlerin orijinal masallarını okuyun. Sindirella, Hansel ve Gretel, Pamuk Prenses... Charles Perrault'nun Kırmızı Başlıklı Kız'ı... Ve daha niceleri...

Kuran'da ve incilde yazanlar da bunlara benziyor. Halkı sindirip kolayca yönetmek için uydurulmuş korku hikayeleri. Araya birkaç tane ahlaki ders koymuşlar güya. Sonrasında onları da delmek için eklemeler yapmışlar.

Kötü olan şeyler bağımlılık yapar. Dini hikayeler bağımlılık yapmaları için korkutucu ve gerici şekilde yazılmış. 

Ufo hikayelerine inanmakta korkutucudur ama din kadar bağımlılık yapmaz. Bunun sebebi Ufo hikayelerinin içinde iyi şeyler olması, ufoların uzaydan gelmesi filan. 

Ufolar insanı her saniye izlemez ama tanrı denen kabus her saniye izler. 

Düşünsene tam sıçıyorsun, o sırada tanrıdan vahiy geliyor. :) Nasıl bir kabus ama. 

5 saat önce, Maddeci yazdı:

Kötü olan şeyler bağımlılık yapar

Doğru. Ben bunu tersten görüyorum biraz da. Bağımlılık yapan şeyler kötüdür. Çünkü insanı koşulsuz olarak kendine bağlar ve sorgulayabilmeyi, eleştirebilmeyi engeller. Buna insan ilişkileri de dahil. Kimse vazgeçilmez değildir. 

5 saat önce, Maddeci yazdı:

tanrı denen kabus her saniye izler. 

En korkunç olan şeylerden biri de bu. Seni inanmadığın için yargılar. Düşünce suçu. Rahmetli Hitchens'ın dediği gibi, göklerde kurulmuş bir Kuzey Kore. Ama Kuzey Kore'den ölerek kurtulabiliyorsun en azından. Dinlerde ise asıl parti ölünce başlıyor.

On 29.07.2024 at 23:23, Maddeci yazdı:

Ufo tarikatına veya ufolara inanan bir gruba nasıl katılabilirim? Türkiye de ufo tarikatı yok. Yurtdışına da çıkmıyorum. 

Ufolara inanmak benim inançlarım ve felsefi görüşlerimle de çelişmiyor.

Ufolara inanan insanların genel olarak çok sakin ve barışçıl olması dikkatimi çekiyor.

Onlara çok büyük saygım var. 

Dinciler gibi agresifte değiller. 

Dernek yok ama müze varmış.  https://tr.wikipedia.org/wiki/İstanbul_Uluslararası_UFO_Müzesi

Kurucusu: https://www.biyografi.info/kisi/haktan-akdogan