Jump to content

Kılıçdaroğlu, 2023 Seçimleri'nde Cumhurbaşkanı Adayı Olmamalıydı

alpinçayırı

Recommended Posts

Kılıçdaroğlu, 2023 Genel Seçimleri'nde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olmamalıydı çünkü seçimi kazanamayacak kadar vasıfsız bir politikacıydı. Bu süreç içerisinde 13 seçim kaybetmiş Dersimli Kemal'in CB adayı olmasını isteyenler gizli AKP'lilerdi.

İlgili linkler:

1) https://www.haber365.com.tr/halk-tv-de-program-yapan-aysenur-arslan-kemal-kilicdaroglu-sakin-aday-olmasin-h262412

2)

Bu adamı partinin başına geçtiği günden beri sevmem. Ha, Baykal'ı sever miydim? Yoo, o ve onun gibileri de hiç sevmedim. 

Ama gidip oy verdik hep. Son seçimlerde de. Kazansa durumumuz bir anda düzelecek miydi? Hayır ama belki bu kadar kötü olmayacaktı.

Kılıçdaroğlu yerine başka biri aday olsa kazanabilir miydi? Belki de. Ama İmamoğlu da hiç güven vermiyor bana. Nihayetinde, ev yanıyordu. Ev yanarken elde ne varsa onu kullanıp yangını söndürmeye çalışır insan. Adamı sevip sevmemek önemli değildi. Halkımız ise evi yakanları seçti yine.

Bunu dindarların dindeki hataları görmelerine rağmen kabul etmeyip kaçak oynamalarına benzetiyorum. Ayeti gösterirsin adama, hatta gözüne sokarcasına. Ama yine de bir bahane bulmaya çalışır, orada o kastedilmiyor der, yanlış yorumluyorsun der. Kabul etmek istemez. Çünkü kabul ederse bunca zaman inandığı şeyin yanlış olduğunu kabullenmek zor gelir. Oy verenler de aynı şeyi yaptı.

Şimdi de hak ettikleri gibi yönetiliyorlar. Belki de büyük felaketler yaşamadan vazgeçmeyecekler. Çok sevdikleri islamiyetin çilekeş yaşam tarzı ve cennet umutlarıyla, efendilerine kulluk ederek acı çekmeye devam etsinler. 

Sorunları tek kişide aramak da doğru değildir.

Bakın CHP'nin eskiden eleştirdiği şeylere şuan hepsini kendi yapıyor.

Kıyı şeridi ihlali

İsparkın yol kenarlarını işgal etmesi

Resmi araçlarla parti ve kişilerin  reklamının yapılması

İmar yolsuzlukları ve rant

Liyakat yerine adamcılık ve kadrolaşma.

İstanbul'da İmamoğlu bunların hiçbirini çözemedi. Üstüne aynısını kendi sürdürüyor.

Benim adam yaparsa sorun yok seninki yaparsa hain

Akp de aynı söylemle ülkeyi soydu.

İBB belediye zabıtalarına köylüyü dövdürürken CHP li insan hakları bilmemneleri ortalarda yoktu.

Hepsi makamları işgal etmiş götleri kalkmış sonra da  vatandaşa cart curt yapmaya güçleri yetiyor. .

CHP Ataşehir, Beşiktaş Sarıyerdeki üstenci aristokratların partisidir.

Yıllardır belediye sorunlarını çözemeyen yine chpdir.

Örneğin Kadıköy'de bir inat uğruna yokuşa kaygan taş döşeyerek hergün onlarca kişinin kayıp düşmesine neden oluyorlar. Bin kere söylendi ama inatları nedeniyle o sokağı yapmıyorlar.

Neden?

Yanıt basit , sen bana akıl veremezsin haddini bil diyor vatandaşa.

Kıyı şeridindeki çirik zemine 20 kat imar veren yine CHP ama İstanbul'un sağlam zeminlerini rezerv alan ilan edip imara açmayan yine CHP.

Bu zihniyetten bir bok olmaz. Akp ile CHP ikisi de aynıdır. Tek kişi sorını çözemiyor.

İkisi de sermaye partisidir.

5 dakika önce, somebody yazdı:

vatandaşa cart curt yapmaya güçleri yetiyor

Benim derdim bununla işte. Vatandaş hakkına sahip çıkmıyor. Gücünün farkında değil. Kabullenmiş.

Bu neye benziyor biliyor musunuz? Dinlerin adalet (!) arayışına.

İnsan doğası gereği adalet arar. Kimse kötü muamele görmek istemez. Fakat dünyada adalet diye bir şey yoktur.

Dinler bize ilahi bir adalet olduğunu söyler, bu hayatta değil belki ama bir sonraki hayatta adalet olacak diye dikte eder. İnsanları beklentiye sokar ve bu dünyada adalet aramaktan, daha doğrusu kendi adalet anlayışımızı belirleyip, yasalaştırıp uygulamaktan alıkoyar. 

Oysa biz dinsizler ve realistler dünyada kendiliğinden gelen bir adalet olmayacağını biliriz ve insanın adalet ihtiyacını karşılamak için sürekli düşünür ve yöntemler geliştiririz. Bu yöntemler dönemin etik değerlerine göre yeniden düzenlenir ve daha iyi hale getirilir. 

Kısacası halkın şu anki durumu dincilerin ve siyasetçilerin işine geliyor. Adalet aramayı bırakmış herkes. Başkasından bekliyor. Kimisi tanrıdan, kimisi cumhurbaşkanından, kimisi muhalefetten...

Adaleti kimden bekliyorsan o sana adaletsizlik yapar, çünkü birinden adalet beklemek onun kölesi olmakla aynı şeydir. Adaleti başkasının eline bırakmak kaderini kabullenmek demektir.

Biz daha halk olarak siyasetçilere adil davranmıyoruz. Hak etmeyenin görev süresini bitirmiyoruz. Tüm siyasetçilere net bir mesaj veriyoruz. "Hasbelkader seçilmeyi başarırsanız hoşumuza giden sözleri söyleyip başkalarını suçlayın, biz bir ömür domalmaya hazırız." Bunu gören siyasetçi ne yapsın? "Ben düzmezsem başkası düzecek" diyor. Haksız mı yani? Bizim millet düzülmek istiyor.

Bütün siyasetçiler aynı şeylerin arkasına saklanıyor. Şehitler, bayrak, milli ve dini değerler, ahlak (?)... 

Bütün siyasetçiler tabanının kendinden vazgeçmemesi için (gerçek ve gerçek dışı) düşmanlara atıfta bulunuyor. Öbür partiler, dış mihraklar, Yunanlılar, AB, ABD...

Bütün siyasetçiler halka yalan söylüyor.

Bütün siyasetçiler kendi çıkarını ön planda tutuyor.

Hiçbir siyasetçi halkı umursamıyor. Köle olmak isteyen bir halkı kim niye umursasın ki zaten?

O yüzden diyorum ki "bırakın yapsınlar"! Bırakın daha da yozlaşsınlar. Halk da yoz, siyasetçinin ahlaklı olmasını beklemek saçma değil mi? Bunlar da bizim içimizden çıkan insanlar sonuçta. "Bırakın ne halt yerlerse yesinler!" Halkımızın kafasına dank edene kadar böyle yönetilmeyi hakediyoruz.

"Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diyen bir millet... (kötüler bildiğini okusun)

"Yumurta kapıya dayanınca" diyen bir millet... (son ana kadar bir şey yapmayalım)

"Kervan yolda düzülür" diyen bir millet... (adam gibi plan yapıp geleceğe yatırım yapmayalım)

Hepsini hakediyor!

7 saat önce, Mantılı yazdı:

Benim derdim bununla işte. Vatandaş hakkına sahip çıkmıyor. Gücünün farkında değil. Kabullenmiş.

Çoğu vatandaş gücünün farkında ancak bunu herkesin çıkarı için kullanmıyor kendi çıkarı için kullanıyor.

Partisini savunmaya çalışıyor. Parti dediğin nedir ki , anayasa değil hukuk değil ceza değil eğitim değil ...

Haklarını savunsa herkes yararlanacak ama o vatandaş (???) kendi çıkarını düşünüyor.

Çalıştığım bir şirkette alevi , Atatürkçü , dinci, komünist ve liberal her telden kişi vardı. Herif yolsuzluk yapmaya başlayınca ben itiraz edip patronu öttürdüm. Şirketten kimse benim yanımda durmadı. Hatta orospu çocukları hakkımda aleyhime şahitlik ettiler yalancılık yaptılar.

İşte Türkiye vatandaşlığı (????) böyle birşey.

Ama sorsan ülkeyi de en çok onlar sever bayrağa laf ettirmez. Toprağı kutsal yapar.

Evet, aday olmamalıydı. Yurdum memleketimde 2 hafta izin yaptım. Zihnim açıldı, ufkum bir hayli genişledi. Yine şunu anladım ve gözlemledim.

1. İnsanlar para delisi olmuş; dinleri imanları para, para, para.

2. Ayrımcılık had safhada.

3. Kayırmacılık almış başını gidiyor.

4. Turistik yerlerde turistleri ha bire kazıklıyorlar.

5. En önemlisi: Umumi tuvaletler pislik içinde yüzüyor.

Özet: 5. nokta bu ülkenin aynası diyebilirim. Tabii bunlar benim kişisel görüşlerim.

18 dakika önce, kavak yazdı:

1. İnsanlar para delisi olmuş; dinleri imanları para, para, para.

Bu toplum ikiyüzlüdür.

Ayrımcılık had safhada.

Hep vardı, toplumda zirve olan ikiyüzlülüktğr aslında.

Turistik yerlerde turistleri ha bire kazıklıyorlar.

Kazıklanmayı bir ayrıcalık olarak her gün reklam ediyorlar. Buna heves eden hatırı sayılır rezil bir kitle var.

1000 TL ye lahmacun yedik , ayol bu nasıl pahalılık böyle...derken bile 1000 liraya acımadık ellaaam bizde para çok demek istiyor.

Böyle salak bir millet

Boşver al bir çekirdek

Sen de çıtla , gülüp  seyret