Jump to content

Recommended Posts

Mesaj tarihi:
44 dakika önce, kavak yazdı:

Frekans nasıl belli oluyor, yani bunu nasıl tespit ettin. Yoksa tüm frekansları mı dinledin? :)

Çınlama sesinin frekansı ile  aynı frekansta olursa çınlama kayboluyormuş diyorlardı.

Bende teker teker deneyerek buldum.  

Çınlama azalıyor ama kaybolmuyor. :)

22 saat önce, Saturn yazdı:

Doktorun ne dedi bu konuda? Genetik mi? :D 

Her hastalığa genetik diyorlar. O yüzden soruyorum.

Benim gözümdeki astigmat için de genetik ve doğuştan demişlerdi. Astigmat sonradan oluşmaz veya yok olmaz dediler.

Oysa çocukken ölçüldüğünde gözlerimde bir problem yoktu.

İlaç kullandın mı? Bu hastalığın ilacı yoktur sanırım. :) 

Ginkko biloba bitkisinin yapraklarından yapılma ilacı vermişti. Ama iyi gelmedi.

Düzelmeyince tedavisi yok demeye başladı. :)

Mesaj tarihi:
On 25.08.2025 at 21:37, gun yazdı:

Ginkko biloba bitkisinin yapraklarından yapılma ilacı vermişti. Ama iyi gelmedi.

Bu bitki hafızaya da iyi geliyormuş. Sana neden iyi gelmedi acaba? :) Yoksa geldi de sen mi fark etmedin? :D 

Alıntı

Ginkgo yapraklarının özü flavonoid glükozidleri içermektedir ve ginkgolidler (Ginkgo özü bazlı ürünler) eczacılıkta giderek daha yaygın şekilde kullanılmaktadır. Mevcut bilimsel araştırmalar Alzaimer(Hafıza Kaybı, Unutkanlık) rahatsızlıklarında, hafıza güçlendirmede, başdönmesini önlemede ve zihinsel konstantrasyon arttırmada gingko özünün mutlak yararları bulunduğuna işaret etmekte olup, olası diğer faydalarına ilişkin çalışmalar sürmektedir.

 

On 25.08.2025 at 21:37, gun yazdı:

Düzelmeyince tedavisi yok demeye başladı. :)

Olsun, adam yine de elinden geleni yapmış sonuçta. :D  

Mesaj tarihi:
On 31.08.2025 at 18:54, Saturn yazdı:

Tedaviyi yapay zeka bulur belki.  :) 

Yapay zeka, gerçek zekalardan habire kopya çekiyor. Gerçeği beceremiyorsa, yapay da beceremez. :D

 

  • 1 ay sonra...
Mesaj tarihi:
On 23.08.2025 at 15:44, kavak yazdı:

Sürekli, aynı tonda , gece gündüz sağ kulağım arı kovanı gibi çınlıyor. Derin uyumak mümkün değil, 2 saatte bir uyanıyorum.

Sinir hasarı söz konusu olabilir. Yüzümüzdeki bazı sinirler kolayca hasar gorebiliyor ve sıkışma dediğimiz olay meydana geliyor. Kulak çınlamasının en ciddi sebebi olarak çene eklemi problemi ve uyurken yaşanan soluma bozukluğu (horlama ve uyku apnesi) olduğunu düşünüyorum . Uyurken çeneye vuran baskı da buna dahil.yüz üstü uyurken çene baskıyı fazlaca hisseder.

  • 2 hafta sonra...
Mesaj tarihi:

İçsel ses okuma hızını ağırlaştırıyormuş. Zihinsel gürültü yapıyor yani. 

Okumayı hızlandırmak için içsel sesi yok edip düşünceleri küçültmeyi tavsiye ediyorlardı. :) Ama bunu nasıl yapabileceğimizi bedavaya söylemiyorlar. 

Ben psikiyatrinin yazdığı ilaçların içsel konuşmaları, düşünceleri azalttığını fark ettim. Acaba burayı okuyup bunu benden başka fark eden var mı? :) Varsa yazması çok iyi olurdu. 

 

Mesaj tarihi:
5 dakika önce, Saturn yazdı:

İçsel ses okuma hızını ağırlaştırıyormuş. Zihinsel gürültü yapıyor yani. 

Kafanın içinde bir arı kovanını düşün. Böyle bir şey. 24 saat boyunca gürültü. Kafamın sağ tarafı aynen böyle. Bir şeye odaklanmak çok zor.

Mesaj tarihi:
11 dakika önce, kavak yazdı:

Kafanın içinde bir arı kovanını düşün. Böyle bir şey. 24 saat boyunca gürültü. Kafamın sağ tarafı aynen böyle.

Uzaya adam gönderiyoruz ama kulak çınlamasının kesin sebebini bulamadık. :) 

Beyin çok gizemli bir organ. Kulak çınlamasının beyinle ilişkisi nasıldır acaba? Çınlama sadece kulakla ilgili değildir, beyin ile de ilişkisi vardır diye düşünüyorum. 

Doğru mu düşünüyorum acaba? :) 

 

  • Like 1
  • Thanks 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...