Kovulmuş Üye Konu tarihi: 27 Haziran Report Paylaş Konu tarihi: 27 Haziran Kendinden fazla değer verdiğin herşey put sayılır. Örnek vermek gerekirse , Kadın , araba , devlet , para , başörtüsü , Kabe , din , çocuk , silah, toprak , vatan, işyeri, cami , mezarlık, Allah , Zeus , şiva.. Ama bunu fenomen yapan nokta ise şudur ki hepsini de insan kontrol eder. Eğer kontrol edemezse de düşman olur. Burada putçuluk fenomeninin arkasını görmek için şeytana bakmak gerek. Neden şeytan kötüdür? Çünkü kontrol edilemez yada kontrol edilmesi zor şeyler şeytana atfedilir. İnsanlık tarihinde herşey put olabileceği gibi aynı anda herşey de şeytan olabilir. Müslümanların matbaaya şeytan icadı demeleri ardından 30 yıl geçtikten sonra birden kutsal demeye başlamaları gibi. Bütün putlar birilerini kontrol etme konusunda işe yarar birer araç olduğu için puttur. Dolayısı ile senin putun başkasının şeytanı olabilir. Senin şeytanın da aynı zaman da birilerinin tanrısıdır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 27 Haziran Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 27 Haziran Putların ortak noktası hepsinin dayatılmasıdır. Başörtüsü veya tesettür dayatılır çünkü kadınları bu şekilde denetim altında tutarlar. Cuma namazı erkeklere dayatılıyor çünkü erkekleri de böyle denetim altında tutuyorlar. Atatürkçülük dayatılır çünkü sol kesimi de böyle denetim altında tutuyorlar. Bankacılık dayatılır çünkü paranızı da böyle denetim altında tutyorlar. Gibi.. Denetim altında tutamadıkları kişiler terörist , zibidi , ahlaksız , alçak , hain , şerefsiz , kâfir , zındık, işbirlikçi...olurlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 27 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 27 Haziran Putçuluğun temeli bilinmezliğe ve korkaklığa dayanır. Bu hususu dindarlar da biliyor, da, kalp gözlerini açmaya niyetleri yok. "Tanrı ya varsa?" sorusuna öcü gibi yaklaşıyorlar. Olsa ne yazar; varsa gelsin ve kendisi derdini anlatsın. Biz de düşünüp taşınıp, onu kapının önüne koyup koymayacağımıza kendimiz karar veririz. Evet, bekliyoruz kendisini. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 27 Haziran Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 27 Haziran Aşağıdaki video çok net açıklıyor. Türkçe altyazılı izleyebilirsiniz mutlaka öneririm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos Tasavvuf da bir puta tapınmak yada tapınıyor gözükmek den çok Nefs terbiyesi ve tapınma diye belirttiğiniz ibadetleri sevgiliye olan sevgisini göstermek şeklinde gerçekleştirilir Asıl amaç bu sevgi göstermenin nefsin kendi isteği ile yapılmasıdır Açıklarsam susuz kaldığında canın nasıl su ister Ya da hiçbir ihtiyacın olmadığı zamanlarda nasıl canın bir eğlence bir heyecan arar ise İnsan-ı kamil de Allah'ı anmayı onun huzuruna çikip onun cemalini görmeyi öyle arzular Tabi ki de bu beyin yıkamada diyebilir bazıları Çok yoğun telkinler vicdan muhasebesi ve ibadetlerin aralıksız tekrarı ile gerçekleşir Ama ona kalırsa kötü bir insanı topluma entegre etmek için yapılan çalışmaların yanında Bahsettiğim tasavvuf yolu öğretileri çok daha masum kalır ve bunu kişi kendi özgür iradesi ile k ndi üzerinde uygular Dışarıdan zorla yapılan bu tür telkinler yada eğzersiz ler faydasız kişi kalben tasavvuf yoluna girmemiş ise boşa kürek çekmektir Hatta çogu zaman ters tepki yaratır ve kişi islam ve hatta bütün dinlerden soğur Tasavvuf yolcusu olmayı kişi önce kendisi kalben arzu etmelidir Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 7 saat önce, ahmet yesevi yazdı: İnsan-ı kamil de Allah'ı anmayı onun huzuruna çikip onun cemalini görmeyi öyle arzular Böyle bir şey yok. Kuru bir iddia. Hepsi bu. 7 saat önce, ahmet yesevi yazdı: Tasavvuf yolcusu olmayı kişi önce kendisi kalben arzu etmelidir Niyeymiş? Dindarlar da evvela kalben iman edilmesi gerektiğini söylüyor. Böyle iddialarda bulunacağınıza muhatap sahibi olan şey (put, tanrı, uçan spagetti vs) gelsin buraya ve bizzat kendisi izah etsin, çünkü aracı olanları heç sevmem. Kapımız daima açıktır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 3 saat önce, kavak yazdı: Böyle bir şey yok. Kuru bir iddia. Hepsi bu. Niyeymiş? Dindarlar da evvela kalben iman edilmesi gerektiğini söylüyor. Böyle iddialarda bulunacağınıza muhatap sahibi olan şey (put, tanrı, uçan spagetti vs) gelsin buraya ve bizzat kendisi izah etsin, çünkü aracı olanları heç sevmem. Kapımız daima açıktır. Ben kendi tasavvuf yolculugum üzerinden konuştum Kaç tane gerçek tasavvuf yolcusu gördünüz günümüzde Her müslüman tasavvuf ile ilgilenmez çünki nefsine ağır gelir Benim hatırladığım kadarıyla bahsettiğiniz sevgliyi sevmeye layık olmaya çalışmakla öylesine meşgul idim ki sıfatları ve kendisini tanımak ile çok az ilgilendim Kişi tasavvuf yolunu kendisi kalben is temelidir ilk önce demem Bu meşakkatli yolu kendi özgür iradesi ile seçmesi gerekmesi dir Bunu hayati risk taşıyan bazı eğitimlerde kişilerin buna gönüllü olduğunu kabul etmesi ve feragatname imzalaması na benzetirim ben Bir de @somebody @kavak cümleyi yada paragrafı kırpmak yerine anlam bütünlüğü bozulmadan tamamını paylaşırsanız sevinirim Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos Şu an, ahmet yesevi yazdı: Ben kendi tasavvuf yolculugum üzerinden konuştum Kaç tane gerçek tasavvuf yolcusu gördünüz günümüzde Her müslüman tasavvuf ile ilgilenmez çünki nefsine ağır gelir Benim hatırladığım kadarıyla bahsettiğiniz sevgliyi sevmeye layık olmaya çalışmakla öylesine meşgul idim ki sıfatları ve kendisini tanımak ile çok az ilgilendim Kişi tasavvuf yolunu kendisi kalben is temelidir ilk önce demem Bu meşakkatli yolu kendi özgür iradesi ile seçmesi gerekmesi dir Bunu hayati risk taşıyan bazı eğitimlerde kişilerin buna gönüllü olduğunu kabul etmesi ve feragatname imzalaması na benzetirim ben Bir de @somebody @kavak cümleyi yada paragrafı kırpmak yerine anlam bütünlüğü bozulmadan tamamını paylaşırsanız sevinirim Bir şeyi kıptığımız yok, yanıt verilmeye değer yerleri alıntılıyorum sadece. Gerçek tasavvuf yolcusu nedir, sahtesi de mi var? Tıpkı eleştiriye uğrayan Müslümanlar gibi düşünüyorsun, onlar da gerçek İslam bu değil kafasındalar. Yani onlardan herhangi bir farklılığını göremedim açıkçası. Tamam, inancına bir şey demem ancak iddia ettiğin gibi zor bir şey yok ortada. Dünyadan kopmuş vaziyette yaşamak istiyorsan, kendin bilirsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos @kavak sen demokrasi putuna ben Allah'a kimisi ineğe Herkes kendisini daha iyi hissedip en iyi haline ulaşıp insanlar ile bir araya gelerek ilerlemek için bir hayale inanıyor Demokrasi bana göre hiçbir zaman mükemmel şekşilde işlemiş yada insan hakları özgürlükleri koruma miş yada bunları tam anlamıyla yerine getiremeyecek tır Ama bunun için demokrasiye inanmayı bırakır mı insanlar çünkü elindekinin en iyisi bu Benim gördüğüm kadarıyla da iç huzuru için kullanılan spiritüel öğretilerin en azından benim için en uygunu tasavvuf Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 1 dakika önce, ahmet yesevi yazdı: @kavak sen demokrasi putuna ben Allah'a kimisi ineğe Herkes kendisini daha iyi hissedip en iyi haline ulaşıp insanlar ile bir araya gelerek ilerlemek için bir hayale inanıyor Demokrasi bana göre hiçbir zaman mükemmel şekşilde işlemiş yada insan hakları özgürlükleri koruma miş yada bunları tam anlamıyla yerine getiremeyecek tır Ama bunun için demokrasiye inanmayı bırakır mı insanlar çünkü elindekinin en iyisi bu Benim gördüğüm kadarıyla da iç huzuru için kullanılan spiritüel öğretilerin en azından benim için en uygunu tasavvuf Demokrasi putu, ha. Hiç gülesim yoktu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos Şu an, ahmet yesevi yazdı: sen demokrasi putuna ben Allah'a kimisi ineğe Herkes kendisini daha iyi hissedip en iyi haline ulaşıp insanlar ile bir araya gelerek ilerlemek için bir hayale inanıyor Demokrasi bana göre hiçbir zaman mükemmel şekşilde işlemiş yada insan hakları özgürlükleri koruma miş yada bunları tam anlamıyla yerine getiremeyecek tır Ama bunun için demokrasiye inanmayı bırakır mı insanlar çünkü elindekinin en iyisi bu Benim gördüğüm kadarıyla da iç huzuru için kullanılan spiritüel öğretilerin en azından benim için en uygunu tasavvuf Dini saçmalıklarla iç huzur filan bulmak zor. Tasavvuf denen şey zırva olsa da en azından demokrasiye karşı değiller. Demokrasiye düşman olan islamcı gruplar vahhabiler ve cihatçılardır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos Şu an, kavak yazdı: Bir şeyi kıptığımız yok, yanıt verilmeye değer yerleri alıntılıyorum sadece. Gerçek tasavvuf yolcusu nedir, sahtesi de mi var? Tıpkı eleştiriye uğrayan Müslümanlar gibi düşünüyorsun, onlar da gerçek İslam bu değil kafasındalar. Yani onlardan herhangi bir farklılığını göremedim açıkçası. Tamam, inancına bir şey demem ancak iddia ettiğin gibi zor bir şey yok ortada. Dünyadan kopmuş vaziyette yaşamak istiyorsan, kendin bilirsin. Bu yazınızı çok beğendim Benim amacım insanları müslüman yada mutasavvıf yapmak değildi Asıl niyetim günlük hayatta tasavvuf öğretisinin spiritüel olmayan kuralları nı iç huzuru bulmak için kullanmaya teşvik etmek idi Tabii ki bunun için de tüm hatlarıyla tasavvuf güzellemesi yapmam gerekti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saturn Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 2 dakika önce, kavak yazdı: Demokrasi putu, ha. Hiç gülesim yoktu. Suudi Arabistan tarzı bir krallık kurmak istiyordur belki? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos Ben şahsen geçmişte bu yöntemi kendimi tanımak ve irade terbiyesi için kullandım Forumda başlığı var bugün de Jules payot okuyorum bunun için Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 2 dakika önce, Maddeci yazdı: Suudi Arabistan tarzı bir krallık kurmak istiyordur belki? Bugünlerde krallıklar da yavan gelmeye başladı. Geçen hafta Avrupa´lı kralıyet ailesinin bir oğlu, kız arkadâşını dövmüş. Suudi Sülalesinde kimbilir neler oluyordur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 1 dakika önce, ahmet yesevi yazdı: Ben şahsen geçmişte bu yöntemi kendimi tanımak ve irade terbiyesi için kullandım Forumda başlığı var bugün de Jules payot okuyorum bunun için Jules Payot´u kısaca tanıtır mısın bize? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 4 dakika önce, Maddeci yazdı: Suudi Arabistan tarzı bir krallık kurmak istiyordur belki? Yazıyı bir oku istersen toplumun büyük çoğunluğu böyle insanlar ise demokrasiye olan inancın sonuç olarak sana ne sağlar türkiye gerçegi ortada Link to comment Share on other sites More sharing options...
ateist otobüs şöförü Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos 2 dakika önce, kavak yazdı: Jules Payot´u kısaca tanıtır mısın bize? Ehem kelime sanatı yapmadım Gerçekten daha bugün başladım Okuyunca başlıkta paylaşırım Siz bu kştabı biliyorsanız siz biraz bahsedebilir siniz Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 17 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 17 Ağustos Şu an, ahmet yesevi yazdı: Ehem kelime sanatı yapmadım Gerçekten daha bugün başladım Okuyunca başlıkta paylaşırım Siz bu kştabı biliyorsanız siz biraz bahsedebilir siniz Hayır bilmiyorum, ondan sordum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts