alpinçayırı Konu tarihi: 20 Haziran Report Paylaş Konu tarihi: 20 Haziran Kılasik bir dinci zırvalığıdır. Neymiş, la ilahe illallah demek zekayı arttırıyormuş(!). Madem ki la ilahe illallah demek zekayı arttırıyorsa(!) neden o zaman İslam ülkeleri, bilimsel sıkalada 90 IQ'nin altında gerizekalı olarak kabul ediliyor? Hadi diyelim gerçekten la ilahe illallah diye zikretmek ve misvak kullanmak insanın zekasını arttırıyor lakin buna karşın Ahzab suresi 50. Ayeti'ndeki bizzat Arabın Allah'ı tarafından onaylanan akraba evliliği de dinen olumlu olarak kabul edilen diğer iki şeyin verdiği pozitif etkiyi bir anda negatif yapıyor yani durum, nötr oluyor.. İnsanlık tarihinde önemli bilimsel icatları yapanların çok büyük bir kısmı ya putperest ya panteist ya da nonteist. Çoktanrıcılık bir suç olmadığı gibi tektanrıcılıkla da başın göğe ermez. Allah, bu kadar öngörüsüz mü de akraba evliliği gibi her yönden kusurlu kabul edilen iğrenç bir şeyi sırf para başka aileye gitmesin diye yasaklamıyor? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu... Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi, "Türkler, Kur'an'ı ezberlemekten beyni sulanmış hafızlara döndü." 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 20 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 20 Haziran Bunlar dinci yalanları , zikir çekmek de zekayı geliştirir diye yalanlar atıyorlardı. Halbuki aynı şeyleri tekrarlamak otizm belirtisi ve sürekli aynı sözleri konuşmak erken bunama yapıyor çünkü sözcük dağarcığını köreltiyor. Bu nedenle bakın çoğu dinci evinin adresini zor bilir ama aklında bir sürü arapça sözler uçuşuyordur. Dil öğrenmek ve matematik bilmek zekayı artırıyor asıl gerçek bu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran 17 saat önce, alpinçayırı yazdı: Kılasik bir dinci zırvalığıdır. Neymiş, la ilahe illallah demek zekayı arttırıyormuş(!). Kim diyor veya demiş bunu? Bu tip genellemeler yapmak doğru değil. Ne yani, bir iki kişi saçmaladı diye hepsini mi karalayalım? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran 33 dakika önce, kavak yazdı: Kim diyor veya demiş bunu? Bu tip genellemeler yapmak doğru değil. Ne yani, bir iki kişi saçmaladı diye hepsini mi karalayalım? Karalamayı biz yapmıyoruz ki , kendi sözleri ortada , akıl dışı inançlarını kendi içlerinde yaşadıkları sürece sorun yok. Bana ona şuna bulaşmaya kalktıklarında sorun ortaya çıkıyor. Bak zikir çekerek önceki medeniyetler den ileri gidebileceğinizi söyleyen hadisler bu bağlantıda Kavak sen de denemelisin https://kurantime.com/zikir-ve-dualari-belli-sayilarda-cekmek https://sorularlaislamiyet.com/zihin-acikligi-zeka-ve-hafizanin-gelismesi-ve-unutkanliktan-kurtulmak-icin-okunacak-dualar-var-mi Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran 12 dakika önce, somebody yazdı: Karalamayı biz yapmıyoruz ki , kendi sözleri ortada , akıl dışı inançlarını kendi içlerinde yaşadıkları sürece sorun yok. Bana ona şuna bulaşmaya kalktıklarında sorun ortaya çıkıyor. Bak zikir çekerek önceki medeniyetler den ileri gidebileceğinizi söyleyen hadisler bu bağlantıda Kavak sen de denemelisin https://kurantime.com/zikir-ve-dualari-belli-sayilarda-cekmek https://sorularlaislamiyet.com/zihin-acikligi-zeka-ve-hafizanin-gelismesi-ve-unutkanliktan-kurtulmak-icin-okunacak-dualar-var-mi Ben zekamdan memnunum. Unutma ki tüm hadisleri teget geçen dindarlar var. Benim takıldığım nokta, "La ilahe illaa..." söylemini kim zeka bağlamında kullanmış. Onu merak ettim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran 28 dakika önce, kavak yazdı: Ben zekamdan memnunum. Unutma ki tüm hadisleri teget geçen dindarlar var. Benim takıldığım nokta, "La ilahe illaa..." söylemini kim zeka bağlamında kullanmış. Onu merak ettim. Dindarların çok da zeki olmadıkları meydanda. Tarikatların dökümanlarını incelersen sürüsüyle bulursun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran 15 dakika önce, somebody yazdı: Dindarların çok da zeki olmadıkları meydanda. Ben de zamanında dindardım. O zamanlar aptal olduğumu zannetmiyorum. Aptal olanlar yok mu, var elbette. Dinsiz diyarında da bir hayli zeka yoksunu insan vardır muhakkak. Yani dindarlık seneler süren beyin yıkamanın bir sonucudur aslında, bu nedenle zekayla alakası yoktur. 15 dakika önce, somebody yazdı: Tarikatların dökümanlarını incelersen sürüsüyle bulursun. Müslümanların çoğunluğunun tarikatlarla işi olmaz. Tarikatlar cehalet yuvasıdır, bir an önce kapılarına kilit vurulmalı. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran 38 dakika önce, kavak yazdı: Ben de zamanında dindardım. O zamanlar aptal olduğumu zannetmiyorum. Aptal olanlar yok mu, var elbette. Dinsiz diyarında da bir hayli zeka yoksunu insan vardır muhakkak. Yani dindarlık seneler süren beyin yıkamanın bir sonucudur aslında, bu nedenle zekayla alakası yoktur. Müslümanların çoğunluğunun tarikatlarla işi olmaz. Tarikatlar cehalet yuvasıdır, bir an önce kapılarına kilit vurulmalı. Eskiden ben de dindardım ve ne kadar aptalmışım diyorum. Beyin yıkama zekayı engellemek ile oluşanbir süreçtir. Bu süreçte devamlı olarak sorgulamak yasak itaat serbesttir. Sana verilen zikirler ile ibadetler de aynı şeyi kendi kendine yapmanı sağlar. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran 2 dakika önce, somebody yazdı: Eskiden ben de dindardım ve ne kadar aptalmışım diyorum. Beyin yıkama zekayı engellemek ile oluşanbir süreçtir. Bu süreçte devamlı olarak sorgulamak yasak itaat serbesttir. Sana verilen zikirler ile ibadetler de aynı şeyi kendi kendine yapmanı sağlar. Aptallıktan değil, o zamanlar sorgulama yapmadığındandır, ki yapman da istenmez. Kayıtsız şartsız teslimiyet bekleniyor. Mevcut olan aklını devreye soktuğun zaman, gerisi kendi kendine geliyor, da, bunun olmaması için insanları ahiret masalıyla korkutuyorlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mantılı Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran İncilden: Psalms 14:1-2 1 The fool says in his heart, "There is no God." They are corrupt, their deeds are vile; there is no one who does good. 2 The LORD looks down from heaven on the sons of men to see if there are any who understand, any who seek God. Mezmurlar 14:1-2 1 Akılsız içinden, “Tanrı yok!” der. İnsanlar bozuldu, iğrençlik aldı yürüdü, iyilik eden yok. 2 RAB göklerden bakar oldu insanlara, akıllı, Tanrı'yı arayan biri var mı diye. Dinler akıllı olanın tanrıyı araması gerektiğini, inanmayanların akılsız olduğunu söyler. Diğer bir deyişle, sorgulamak, doğruyu aramak akılsızlık, hiçbir delil aramadan inanmak ise akıllılık olarak gösterilir. Bunu iddia eden kişiler çoğunlukla diğer her türlü konuda bu tanımın tam tersini, yani asıl tanımı kullanırken, sadece söz konusu din olduğu zaman bu yaklaşımdan vazgeçerler. Özetle, dindar olacaksan, aklını bırakmadan akıllı olamazsın. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu uzala Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran Zekayı arttırmaz. Öğrenmede işe yarar ama işine yaramayan şeyleri bol tekrar ile öğrenirsen kuranın deyimi ile kitap yüklü eşeğe dönersin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadanddark Mesaj tarihi: 21 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 21 Haziran Söylenmiş bir güzel söz var. Özbek miydi, kimdi hatırlamıyorum. " En güzel masalları araplar uydurur, En güzel farslar anlatır, En kolay Türkler inanır." Çocukluğumda elime küçük ebatlarda bir kitapçık geçmişti. İşte şu sureyi bu kadar okursan bilmem hangi dileğin kabul olur. Falanca sureyi filanca sure ile şu kadar oku rüyanda peygamberi gör. Heryerde satılıyordu bu kitap. Belki içinizde denk gelen olmuştur. Ha denedim mi denedim elbet ama bir bok olmadı. El ilah affetsin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpinçayırı Mesaj tarihi: 23 Haziran Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 23 Haziran @Deadanddark İlgili sözün sahibi, Çarlık Rusya döneminde yaşamış bir Azerbaycan Türk'ü olan Mirza Fethali Ahundov'dur ve orijinali şu şekildedir: "Dünya'da Araplar kadar güzel masal uyduran, İranlılar kadar bu masalı güzel anlatan ve Türkler kadar bu masallara inanan ikinci bir millet yoktur." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts