Jump to content

Din, Yaygın Bir Tür Akıl Hastalığıdır

alpinçayırı

Recommended Posts

Sigmund Freud'un çok doğru bir sözü.

Hastalıklı hayal dünyasında yaşayanlar, hayali arkadaşlarıyla konuşanlar için acı bir gerçek. Din bir ihtiyaç değildir, aksine bilinçaltındaki bir bozukluktur. Kelle kesen yamyam dinler olmaz olsun... 

Din öyle pis ve tehlikeli bir şeydir ki sana kendini unutturur, ülkeni sattırır. Aileyi, sevdiklerini birbirine düşürür. 

Dünya'nın en hastalıklı, çirkef ve aşşşağılık ırkı Semitiklerdir(Sami ırk). Masalcı din icatçıları, çöl sıçanları...

Çok doğru bir söz. Din; pisikolojik bir ihtiyaç değildr, aksine şizofrenik bir ruh hastalığıdır. Hastalıklı hayal dünyasında yaşayanlar, hayali arkadaş edinenlere batar bu acı gerçekler. Çölde kafasına güneşi yiyen ben peygamberim diye geziyor.

İlgili link: https://onedio.com/haber/mehdiligini-kabul-etmeyince-oldurdu-rahatlamis-hissediyorum-998753 

40 dakika önce, kavak yazdı:

Bu görüşe katılmıyorum. İnançlı olmak veya hayali tanrılara inanmak, gerçeklikten koparmaz. Aslında dindarların ezici çoğunluğu aklı başında olan ve makul düşünen insanlar. Paradox gibi, ama değil işte.

Manik depresif insanlar da makul mantıklı bireylerdir ama hastalık nöbetleri dönem dönem tutarsa yanlarına yaklaşılmaz.

İnsan arapseverlerin dediği gibi mükemmel değil kusurludur.

Bir insandan uzak olsun ama birisinin hasta olması doğal birşeydir. 

Normal olmayan şey hastalığını kutsamasıdır. İşte buna din denir.

1 saat önce, somebody yazdı:

Normal olmayan şey hastalığını kutsamasıdır. İşte buna din denir.

Kişinin kendi özelinde kaldığı müddetçe inancını kutsaması önemli değil. Önemli olan İSİD, HAMAS, Taliban veya Hizbullah gibi radikal örgütlere yaşam alanı vermemek, çünkü bunlar tehlikeli. Yoksa benim anam gibi suya sabuna dokunmayan ve ona buna ilişmeden inancını icra edenler çoğunlukta. He ne kadar hayali şeylere inanıyorlarsa, bunlar hasta değil. Benim kendi başımdan geçti; dindarken kendim gibi olmayanları düşman bellemedim. "Bana ne, ne halleri varsa, görsünler" dedim.

Zorlama dindarlar vardır. Toplum baskısıyla baskın olan dini kabul ederler ve inandıklarını söylerler. Halbuki sorsan bismillahirrahmanirrahim ne demek diye inanın anlamını bilmez ama uzaktan bakınca tip olarak hocaya imama, dini bütün birine benzemektedir. 

Hastalık değil, toplumun yontup şekil verdiği sıradan bir birey. Yontmuslar, koluna bacağına prangayi takmışlar artık kısıtlı bir alanda başı kesik tavuk gibi dönüp durmaktalar. 

Akıl sağlığı gerçekten bozuk olanlarda inanmaya çok müsait insanlardır. Gerizekalı olan insanlar çok kolay dindar olabilirler. Türkiye'de bunun ünlü örnekleri var. Özellikle mankenlik yapanlar arasında yaygındır.

• Thanks 1

Din ama hangi din? Ali Şeriati'nin bir kitabı vardı: dine karşı din. Mesela islam dininde birbirine karşı onlarca din çıkarılabilir.

Marks da din için "bunalmış mahlukun iç çekişi, merhametsiz bir dünyanın ruhu ve akılsız bir çağın aklıdır." demişti  , dini değil dini topluma hakim kılan siyaseti eleştirdi