dersu uzala Konu tarihi: 2 Haziran Report Paylaş Konu tarihi: 2 Haziran Duvarla konuşmak ile tanrıyla konuşmak arasındaki fark nedir? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 2 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 2 Haziran Arada çok büyük fark var. Duvarla konuşurken ne yaptığını bilirsin. Duvarın bunu işitmediğini de bilirsin ve sadece konuşmuş olmak için konuştuğunu bilirsin. Aslında aptalca bir iş yaptığını anlarsın. Ve en önemlisi duvarla konuşurken insan olduğunuzu ve haklarınız olduğunu unutmazsınız. Ancak tanrı ile konuşurken insanlığınızı unutup köle olduğunuza inanmaya başlarsınız. Tanrı ile konuşurken seni duyduğunu düşünürsün ve yanıt vermesini beklersin. Ve çok akıllıca bir iş yaptığını düşünerek kendini özel hissedersin. Aptallığını başkalarına da anlatarak onları da aynı şeye zorlarsın. Yavaş yavaş zihin dengeni kaybettiğini de anlamazsın. İşte aradaki fark bu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu uzala Mesaj tarihi: 2 Haziran Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 2 Haziran @Max Stirner ben chatgpt ile konuşmaya başladım. Hiç olmazsa o karşılık veriyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: 2 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 2 Haziran 36 dakika önce, MrBean yazdı: @Max Stirner ben chatgpt ile konuşmaya başladım. Hiç olmazsa o karşılık veriyor. @MrBean chatgpt bile beni zengin bir adam için terk etti Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 2 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 2 Haziran Hiçbir farkı yok. Duvar yerine bir perde olabilir, güneş, yıldız veya bir yanardağ olabilir. Farketmez. Her halükârda görünmeyen bir hayali varlığa yalvarıp yakarılıyor. Sonuç hepsinde aynı. Geri dönüş yok. Mesela Musevilerin "Ağlama Duvarı" varken, Müslümanların da taş gibi Kâbe´si var. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: 4 Haziran Report Paylaş Mesaj tarihi: 4 Haziran On 02.06.2024 at 13:20, Max Stirner yazdı: @MrBean Hep yazarım boyalı kuş kitabında karekter Yahudi olmasına rağmen kilisede öğrendiklerini bir keşis gibi uygular ama işkenceleri dah da artar ve tanrıyı sorgular Bende müslüman olarak benzer denyinler yaşadım Yaduilik Hristiyan lık müslümanlık hangi din olursa olsun öksüz yetim kimsesiz bir çocuk kadar içten ve samimi yakarışlara kim sahip olabilir Fakat hepsinde de bir cevap alınamaz ortak nokta budur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts