Jump to content

Ateist olmaktan aldığım keyfi başka hiçbir şeyden almadım...

Saturn

Recommended Posts

Evet ben de ateist olduktan sonra psikolojim düzeldi , başka insanlara da hak vermeye başladım. Önyargıların kırıldı , hayatı tüm renkleriyle görmeye başladım.

Özellikle ateist olduktan sonra hiç karabasan , cin , büyü , peri , şeytan korkusu olmadı.

Herşeyi bir nedeni ile ölçmeye başladım ve zihnim bu konuda daha netleşti.

• Like 2

• 1 ay sonra...
1 saat önce, Maddeci yazdı:

Neredesin tanrı? Hangi gezegendesin? Hangi galaksidesin? 

Tanrıyı bulmak için o kadar uzağa gitmeye gerek yok. Tanrı insanların zihnindeki bir olgu.

1- Doğa olaylarını anlamadıkları için tanrı diye bir kavram icat eden insanlar için de

2- Bu kavramları kullanarak milleti nasıl dolandırırım diyen sahtekarlar için de

3- Sahtekarlara kanan yurdum insanı için de

4- Sahtekarlığı görüp inanmayanlar için de

5- Aslında içten içe durumu anlamasına rağmen kandırıldığını gururuna yediremeyip kendini kandıranlar için de

...tanrı aynı yerde. Zihinlerde. Bilinç ve bilinçaltında. Yerleşmiş ve hiçbir yere gitmeye niyeti yok.

"Günümüzün en acı gerçeklerinden biri de kendinden emin insanların aptal, azıcık anlayış ve hayal gücü sahibi kişilerin ise kuşku ve kararsızlık içinde olmasıdır." B. Russell.

Ekonomik olarak da inançsız olmak avantajlı dinen yasak gıdalarla ilgili bir limit söz konusu değil. Etraftaki kavramlara kendi özgün değerlerini verip dini kalıpta yaşamamak ve hayatı buna göre şekillendirmek hata yapmamayı da sağlıyor. Bilinçli birinin herhangi bir toplum mühendisliğinden korunması ve kendi adına doğru kararlar vermesi de daha kolay. Etraftaki şeylere kendi özgün değerlerini ver bu muhteşem bir şey, sevap diye bir şeyi kazanmak için kimsenin cenaze namazını kılmak zorunda kalmıyorsun. 

21 saat önce, Kaz yazdı:

Ekonomik olarak da inançsız olmak avantajlı dinen yasak gıdalarla ilgili bir limit söz konusu değil. Etraftaki kavramlara kendi özgün değerlerini verip dini kalıpta yaşamamak ve hayatı buna göre şekillendirmek hata yapmamayı da sağlıyor. Bilinçli birinin herhangi bir toplum mühendisliğinden korunması ve kendi adına doğru kararlar vermesi de daha kolay. Etraftaki şeylere kendi özgün değerlerini ver bu muhteşem bir şey, sevap diye bir şeyi kazanmak için kimsenin cenaze namazını kılmak zorunda kalmıyorsun. 

Ben sadece mutluluk açısından bakmıştım. 

On 16.07.2024 at 16:44, Maddeci yazdı:

Ben sadece mutluluk açısından bakmıştım. 

Dogmatik yüklerin zihinden kalkmasının avantajlarını mutluluk bağlamında vurgulama çalıştım. Kendin olabiliyorsun toplumun istediği gibi yaşamak zorunda değilsin.

• 5 hafta sonra...

Ateizm, üstünlük halidir. Ateistler übermensch insanlardır. Hitler, Almanları üstün görüyordu ama bilin bakalım dünyadaki en üstün insan tipi hangisidir? 

Doğru bildiniz. Ateistlerdir. 

Toplumun %8'i ateist olduğu halde, bilim insanlarının %70'i ateisttir. 

Ateist olmaktan aldığım keyfi, başka hiçbir şeyden almadım... 

10 dakika önce, Maddeci yazdı:

Ateizm, üstünlük halidir. Ateistler übermensch insanlardır. Hitler, Almanları üstün görüyordu ama bilin bakalım dünyadaki en üstün insan tipi hangisidir? 

Doğru bildiniz. Ateistlerdir. 

Toplumun %8'i ateist olduğu halde, bilim insanlarının %70'i ateisttir. 

Ateist olmaktan aldığım keyfi, başka hiçbir şeyden almadım... 

Seni gidi gizli nazi

On 17.08.2024 at 22:23, ahmet yesevi yazdı:

Seni gidi gizli nazi

Ateistlerin kimseye üstünlük taslamaya ihtiyacı yok. İşte bu gerçek bir üstünlük belirtisidir. 

Naziler soykırımcı alçak katillerdir. Üstün insanlar başkalarına zarar verme ihtiyacı duymazlar. 

Öyle iddia ettikleri gibi Alman milleti de üstün filan değildir.

İngilizler, Japonlar, Yahudiler Almanlara kıyasla çok daha üstün milletlerdir. 

Özellikle İngilizler çok üstündür. Bu yüzden üstünlüklerini kimseye açıklama ihtiyacı da duymuyorlar. Zaten herkes biliyor.