Kovulmuş Üye Konu tarihi: 25 Mayıs Report Paylaş Konu tarihi: 25 Mayıs Akp hükümeti tasarruf kapsamında köy okulunu kapatmak istiyormuş iddiası gündemde. Gerekçe ise öğrenci sayısının azlığı. Benim daha iyi bir önerim var. Cemaati olmayan boş camileri kapatın. Günde elli kişi cemaat olamayan camilere boşuna personel ve elektrik masrafı yapılmasın. https://www.umke.org/eskisehirde-bir-koy-okulu-kapatilacak-iddiasi-utku-cakirozer-insanlarin-duzenini-bozmayalim-egitim-en-temel-haktir 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 26 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 26 Mayıs Yukarıdan gelen bir emirle kapatmaya gerek yok. Camilere girişler ücretli olsun ve tüm giderleri caminin bulunduğu mahalle karşılasın. Her yıl sonunda kapatılıp kapatılmayacağına mahalleli kendisi karar versin. Böyle bir durumda olacaklar belli. Türkiye´deki camilerin %90`ı mahalle sakinleri tarafından kapatılır. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadanddark Mesaj tarihi: 26 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 26 Mayıs Adamlara akıllı zeki vatandaş değil, koyunlastirilmis, sığırlastirilmis, sorgusuz sualsiz itaat eden seçmenler lazım. Ellerinden gelse bütün okulları kapatır medrese falan yaparlar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 26 Mayıs Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 26 Mayıs Tasarruf için taşımalı ibadet sistemine geçilmelidir. Çoğu mahalle camisi sadece cuma ve bayram namazları için açılsın , boşuna personel ve elektrik harcanmasın. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 26 Mayıs Report Paylaş Mesaj tarihi: 26 Mayıs 7 dakika önce, somebody yazdı: Tasarruf için taşımalı ibadet sistemine geçilmelidir. Çoğu mahalle camisi sadece cuma ve bayram namazları için açılsın , boşuna personel ve elektrik harcanmasın. Buradaki gavur diyarındaki kiliseler sadece Pazar günleri ibadete açılır. Gayet mantıklı. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 16 Ağustos Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos Cemaati olmayan yada çok az cemaati olan camileri kapatalım. Boşuna personel ve elektrik masrafı yapılmasın. Yazık israf. Allah bilmiyor mu bunları. Gidin duanızı evinizde yapın. Taşımalı ibadet düzenine geçilsin. Çoğu cami boş olduğundan ilçedeki belirli büyük camilere cuma ve bayram namazı seferleri düzenlensin. Vakit namazlarını evinizde kılın O paralarda bizim de payımız var. Ayıp ayıp.. Camiye her gittiğinizde aslında hak yiyorsunuz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: 16 Ağustos Report Paylaş Mesaj tarihi: 16 Ağustos Kendi gözlerimle gördüm; ihtiyaçtan daha büyük camiler inşa etmeye kalkıyorlar. Efendim, ilerde ahali çoğalacakmış ve bu nedenle şimdiden büyük yapılmalıymış. Valla, belki 50 kişiyle konuştum. Sadece iki kişi gereksiz yere büyük olduğunu itiraf ettiler. Dedim ki: "Madem, büyükçe yapıyorsunuz, o zaman üç farklı tuvalet yapın. Pissour, alafarga kesinlike olmalı, alaturka olmasa da olur." Az kalsın beni aforoz yapıyorlardı. Efendim, ayakta çiş (pissour) harammış. İyi, mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: 1 Eylül Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Eylül Camiler ve daha genel anlamda tapınaklar çoğunluğu hiçbir işe yaramıyorlar. İçleri dolmuyor bile. Ama bir çok enerji tüketiyorlar. Hem yapımında hem de kullanımında bir çok gereksiz enerji tüketimine neden oluyorlar. Bir caminin tükettiği günlük enerji yaz kış ortalaması 30 kW /gün. Bu ne demek biliyor musunuz. 1 günde beş ton su israfı demek. Bunu gereksiz yapılam onbinlerce cami için düşünün bir kere. Sadece elektrik harcamasını söylüyorum. Bunun yanında her yıl değişen halıları var Ayrıca abdesthanede foşur foşur akıtılan sular var Küçük bir caminin yapımı için 4000 ton malzeme harcanıyor. Bunların çevreye verdiği zararları siz düşünün. Amaç ne? İnsanların ölüm korkusu yüzünden bu kadar malzemeyi boşa harcayıp dünyayı pisletmeye gerek var mı? Dinlerin ve tapınakların var olöasının tek amacı zayıf indanların ölüm korkusudur. Yazık yahu. Tapınaklar olsa da ölüyorsunuz olmasa da ölüyorsunız. Çevreyi koru ve tapınaklara camilere cemevlerine du de!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Mesaj tarihi: 1 Eylül Report Paylaş Mesaj tarihi: 1 Eylül laik ülkede insanların arsası %33 cami/okul payı diye gasp ediliyor. sözde laik cumhurşyette din memuru olabilir mi? olamaz. din hizmeti isteyen gitsin belediyeye imamının, camisinin giderlerini karşılasın alsın bana ne, neye tapmak istiyorsa tapsın. yeter ki benim canıma, keseme musallat olmasın... dinci de azcık ahlak olsa zaten imamının, camisinin parasını diğer inanç ve inançsızlara fatura etmez di... laik devletlerde resmi maaşlı din kurumları olmaz. esefle kınıyorum bu sözde laik cumhuriyeti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts