Cougar Konu tarihi: Temmuz 12, 2023 Report Paylaş Konu tarihi: Temmuz 12, 2023 Motivasyon nedir? Kaynagi Nedir? Ne dusunuyorsunuz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2023 24 dakika önce, Cougar yazdı: Motivasyon nedir? Kaynagi Nedir? Ne dusunuyorsunuz? Motivasyon bir işi yapmak başarmak için istek duymaktır. Kaynağı alt yapındır.Doğuştan gelen yeteneklerindir. Çevre şartlarıdır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2023 Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek hayata pozitif değer katmak olumsuz ve zorlu şartlar altında en doğru kararı alıp uygulamak vicdanımı rahatsız edecek durumlarda zararıma olsa bile doğru hareketi yapmak yaratıcının yazdığı kaderdeki olumsuzlukları iyiliğe çevirip ona orta parmak çekmek ukala kibirli ve başkalarını hor gören insanların canını yakmak benim bu kadar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2023 4 hours ago, pigeon said: Motivasyon bir işi yapmak başarmak için istek duymaktır. Kaynağı alt yapındır.Doğuştan gelen yeteneklerindir. Çevre şartlarıdır. "Doğuştan gelen yeteneklerindir. Çevre şartlarıdır." Yani dogustan derken biyolojik, cevre derken de "ogrenme" ile ilgili cevresel etkilerden mi bahsediyorsun? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 12, 2023 4 hours ago, Frankenstein said: Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek hayata pozitif değer katmak olumsuz ve zorlu şartlar altında en doğru kararı alıp uygulamak vicdanımı rahatsız edecek durumlarda zararıma olsa bile doğru hareketi yapmak yaratıcının yazdığı kaderdeki olumsuzlukları iyiliğe çevirip ona orta parmak çekmek ukala kibirli ve başkalarını hor gören insanların canını yakmak benim bu kadar Guzel, bir de Maslow'un ihtiyaclar teorisini duydun mu? https://tr.wikipedia.org/wiki/Maslow_teorisi Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2023 10 saat önce, Cougar yazdı: "Doğuştan gelen yeteneklerindir. Çevre şartlarıdır." Yani dogustan derken biyolojik, cevre derken de "ogrenme" ile ilgili cevresel etkilerden mi bahsediyorsun? Evet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2023 On 12.07.2023 at 21:26, Cougar yazdı: Motivasyon nedir? Kaynagi Nedir? Ne dusunuyorsunuz? Benim merak ettiğim bir konu var. Telkin, hipnoz, nlp vb yöntemler gerçekten işe yarıyor mu? Bu yöntemler ile ağrı duyumunu ortadan kaldırdığını hafıza kapasitesini arttırdığını iddia edenler var. Bunlar aynı şeymi yoksa farklı şeyler mi onuda bilmiyorum. İnternetten baktığım kaynaklarda başlangıç kısmı meditasyon gibi sonraki kısımlarda gerçeklemesini istediğin şeyi sözlü olarak tekrar edip hayal kuruyorsun. Bana bunlar saçma geliyor. Ama çoğu insan faydalandığını iddia ediyorlar. https://en.wikipedia.org/wiki/Émile_Coué Mesela bu adam "Her gün her yönden daha iyiye gidiyorum " sözünü günde iki sefer tekrarlamamızı istemiş. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thurgood Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2023 daha kötü günleri görmüş olmam ve düne göre daha bilgili ve beceri sahibi olmam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenopsia Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2023 Motivasyonum yok. Mükemmel bir eylemsizlik içerisinde günlerimi yakıyorum. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 On 7/16/2023 at 9:08 AM, pigeon said: Benim merak ettiğim bir konu var. Telkin, hipnoz, nlp vb yöntemler gerçekten işe yarıyor mu? Bu yöntemler ile ağrı duyumunu ortadan kaldırdığını hafıza kapasitesini arttırdığını iddia edenler var. Bunlar aynı şeymi yoksa farklı şeyler mi onuda bilmiyorum. İnternetten baktığım kaynaklarda başlangıç kısmı meditasyon gibi sonraki kısımlarda gerçeklemesini istediğin şeyi sözlü olarak tekrar edip hayal kuruyorsun. Bana bunlar saçma geliyor. Ama çoğu insan faydalandığını iddia ediyorlar. https://en.wikipedia.org/wiki/Émile_Coué Mesela bu adam "Her gün her yönden daha iyiye gidiyorum " sözünü günde iki sefer tekrarlamamızı istemiş. "Telkin, hipnoz, nlp vb yöntemler gerçekten işe yarıyor mu?" Hipnoz uygun sekilde yapilirsa kesinlikle yarar. Ancak hipnoz soz konusu oldugunda dikkate alinmasi gereken bazi seyler vardir. Hipnozun bircok tanimi oldugu gibi, yapilan bazi uyarilar da vardir. Hipnoterapinin en yaygin tanimlarindan biri, olabildigince yuksek yogunlukta dikkat veya konsantrasyon ile bir zihinsel durumun degisimine neden olmaktir. Bunu meditasyon seklinde yaparken, mutlaka bir uzman tarafindan yonlendirilme gerekir. Uzman dedigim, medikal anlamda lisansi olan. Yoksa, kisisel gelisimci zirvalarin hipnoterapilerinden bahsetmiyorum- ki bir kac yil once sahte hipnoterapistlerden biriyle de tanistim. Bu yetenegi tanridan aldigini soyluyordu. Bu meditasyonlar uyumak, rahatlamak, kaygiyi yatistirmak vb. icin kullanilabilir. Baska bir rehberli rahatlama turu de hipnodogumdur. Aslinda arastirmalar, hipnodogum uygularken agri azaltma, korku ve dogum kaygisinda bircok olumlu etki gostermistir. Bu agriyi kontrol etmek icin hipnoz orneklerinden sadece bir tanesi. Dedigim gibi, hipnoz ise yarayabilir. Ancak buna daha duyarli olan ve sonuc alan belirli bireyler vardir. Hipnoz size isteginiz disinda bir sey yaptiramaz, ancak onerilere veya fikirlere daha acik olmaniza yardimci olabilir. Hipnozla ilgili bir diger onemli sey de, buna zorlanamayacaginizdir. Bu tur bir duruma girmek, katilimcinin rizasini, cabasini ve inancini gerektirir. Hipnozun ise yaradigina inanan, surece guvenen ve yuksek motivasyona sahip olan insanlar hipnoza daha duyarlidir ve daha pozitif sonuc alir. Hipnozun bazi akil sagligi pratisyenlerini tedirgin eden bir baska uyarisi ise yanlis/sahte anilari yerlestirme/guclendirme fikridir. Hipnoz uygulayan klinisyenlerin onerilerine dikkat etmeleri cok onemlidir. Bu nedenle, hipnozun bir tur hafiza geri getirme araci olarak kullanilmasi genellikle etik kabul edilmez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 7 dakika önce, Cougar yazdı: "Telkin, hipnoz, nlp vb yöntemler gerçekten işe yarıyor mu?" Hipnoz uygun sekilde yapilirsa kesinlikle yarar. Ancak hipnoz soz konusu oldugunda dikkate alinmasi gereken bazi seyler vardir. Hipnozun bircok tanimi oldugu gibi, yapilan bazi uyarilar da vardir. Hipnoterapinin en yaygin tanimlarindan biri, olabildigince yuksek yogunlukta dikkat veya konsantrasyon ile bir zihinsel durumun degisimine neden olmaktir. Bunu meditasyon seklinde yaparken, mutlaka bir uzman tarafindan yonlendirilme gerekir. Uzman dedigim, medikal anlamda lisansi olan. Yoksa, kisisel gelisimci zirvalarin hipnoterapilerinden bahsetmiyorum- ki bir kac yil once sahte hipnoterapistlerden biriyle de tanistim. Bu yetenegi tanridan aldigini soyluyordu. Bu meditasyonlar uyumak, rahatlamak, kaygiyi yatistirmak vb. icin kullanilabilir. Baska bir rehberli rahatlama turu de hipnodogumdur. Aslinda arastirmalar, hipnodogum uygularken agri azaltma, korku ve dogum kaygisinda bircok olumlu etki gostermistir. Bu agriyi kontrol etmek icin hipnoz orneklerinden sadece bir tanesi. Dedigim gibi, hipnoz ise yarayabilir. Ancak buna daha duyarli olan ve sonuc alan belirli bireyler vardir. Hipnoz size isteginiz disinda bir sey yaptiramaz, ancak onerilere veya fikirlere daha acik olmaniza yardimci olabilir. Hipnozla ilgili bir diger onemli sey de, buna zorlanamayacaginizdir. Bu tur bir duruma girmek, katilimcinin rizasini, cabasini ve inancini gerektirir. Hipnozun ise yaradigina inanan, surece guvenen ve yuksek motivasyona sahip olan insanlar hipnoza daha duyarlidir ve daha pozitif sonuc alir. Hipnozun bazi akil sagligi pratisyenlerini tedirgin eden bir baska uyarisi ise yanlis/sahte anilari yerlestirme/guclendirme fikridir. Hipnoz uygulayan klinisyenlerin onerilerine dikkat etmeleri cok onemlidir. Bu nedenle, hipnozun bir tur hafiza geri getirme araci olarak kullanilmasi genellikle etik kabul edilmez. Self hipnoz deneyimin var mı? Benim yok. Çevremde hipnoz hakkında bilgili doktorda yok. Çoğu sözde bilim diyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 https://www.wikihow.com/Perform-Self-Hypnosis https://www.wikihow.com/Lose-Weight-Using-Self-Hypnosis https://www.wikihow.com/Hypnotize-Yourself-Using-the-Best-Me-Technique https://www.wikihow.com/Improve-Your-Memory-With-Hypnosis Bunları uygulayıp sonuç alan varmı? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 @pigeon, bir türlü hipnoz olamadın gitti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 On 17.07.2023 at 11:12, Kenopsia yazdı: Motivasyonum yok. Mükemmel bir eylemsizlik içerisinde günlerimi yakıyorum. Tamam işte, demek ki eylem yapmama motivasyonun bir hayli yüksek. Bu da bir motivasyon sayılır ancak bunun için bile paralı gerekebilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2023 2 hours ago, pigeon said: Self hipnoz deneyimin var mı? Benim yok. Çevremde hipnoz hakkında bilgili doktorda yok. Çoğu sözde bilim diyor. Benim self hipnoz deneyimim yok. Ben, hipnoterapi kullanmiyorum. CBT'nin bugun en effektif yontem oldugu kanaatindeyim. Bu sadece benim degil, bugun psikologlarin agirlikli olarak kullandigi tedavi yontemidir. Ben, esime CBT uyguladim bir sure. OCD problemi vardi bir kac yildir. Kronik bir durumdu. Son bir yildir OCD ile basacikmayi ogrendi. Baska insanlara da zaman icinde CBT uyguladim. Sonuclar pozitifti. Dolayisiyla CBT'nin bugun en etkili tedavilerden biri oldugunu biliyorum. Hem kendi deneyimlerimden hem de diger bilimsel arastirmalarin sonuclarindan. CBT ile ilgili asagidaki linkten cok ozet bir bilgi alinabilir: https://www.verywellmind.com/what-is-cognitive-behavior-therapy-2795747 Bir de Turkce kaynak buldum. https://www.acibadem.com.tr/hayat/bilissel-davranisci-terapi-nedir/ Bilişsel Davranışçı Terapi yada Cognitive Behavioral Therapy gibi her iki tanim ile arastirilabilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2023 2016 yılından beri beden ağırlığına(şınav, barfiks,çömelme,dips vb) dayalı spor yapıyorum. Tekrar sayıları arttıramayınca motivasyonum kayboldu. Şimdi sadece tekrar sayılarım düşmesin diye arasıra yapıyorum. Yabancı dil öğrenmek için başlıyorum ama günlük tekrar etmem gereken kelime sayısı arttıkça motivasyonum kayboluyor sürekli. Aralıklı tekrar yöntemini kullanıyorum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2023 On 18.07.2023 at 22:49, kavak yazdı: @pigeon, bir türlü hipnoz olamadın gitti. https://services.tubitak.gov.tr/edergi/yazi.pdf;jsessionid=ZEUNKtIMEEZXivFa6qGvQQ7f?dergiKodu=4&cilt=28&sayi=330&sayfa=26&yil=1995&ay=5&yaziid=8183 Bu dergiyi okudun mu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhodium Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2023 On 12.07.2023 at 21:26, Cougar yazdı: Motivasyon nedir? Kaynagi Nedir? Ne dusunuyorsunuz? Motivasyon, normal insan gibi hissetme çabasıdır. Kaynağı, deneyimlerdir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhodium Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2023 9 dakika önce, Rhodium yazdı: Motivasyon, normal insan gibi hissetme çabasıdır. Kaynağı, deneyimlerdir. Daha açıklayıcı olursam, İnsan herhangi bir şeyi deneyimlediğinde hem bir şey alır hemde verir, örneğin viski içtiğinizde sarhoşluk hissi alırsınız. Vücudunuza alkol girer. Kanınızda alkol olmadığı zaman beyniniz olduğu zamanı da bilir. Ve alkol yoksunluğu hissedersiniz. Bir puan eksiklik... Sonra tekrar alkol alırsınız, sonra tekrar eksiklik hissedersiniz. Üç puan eksiklik oluşur... Eksiklik hissetme durumunuz ve alkol alma dozunuz git gide artar... Bir haftanın %1 zamanında alkol alıp %99 zamanında alkol almıyorsunuz dur. Ama o %99 zamanda eksiklik hissedersiniz. Eksiklik hissettikçe normal insanlar gibi hissetmek için alkol almaya "motive" olursunuz. Yani ilk baştaki hiç alkol almamış halinize dönmek için alkolik olursunuz. Bütün motivasyonlar böyledir. Normalleşmek için, aşk, sigara, yemek, spor, para kazanma aklınıza ne gelirse böyledir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 On 18.07.2023 at 22:47, pigeon yazdı: https://www.wikihow.com/Perform-Self-Hypnosis https://www.wikihow.com/Lose-Weight-Using-Self-Hypnosis https://www.wikihow.com/Hypnotize-Yourself-Using-the-Best-Me-Technique https://www.wikihow.com/Improve-Your-Memory-With-Hypnosis Bunları uygulayıp sonuç alan varmı? On 23.07.2023 at 11:29, pigeon yazdı: https://services.tubitak.gov.tr/edergi/yazi.pdf;jsessionid=ZEUNKtIMEEZXivFa6qGvQQ7f?dergiKodu=4&cilt=28&sayi=330&sayfa=26&yil=1995&ay=5&yaziid=8183 Bu dergiyi okudun mu? @Frankenstein self hipnozun motivasyon için kullanılması sözdebilim mi yoksa gerçek bilim mi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 2 saat önce, pigeon yazdı: @Frankenstein self hipnozun motivasyon için kullanılması sözdebilim mi yoksa gerçek bilim mi? Tübitak yazısını okudum ben bir trans ustasıyım sana da bunu öğretebilirim bence bu bilimsel bir gerçek tıpkı telkin etkisi gibi ama asıl merak ettiğim neden bu konu ile bu kadar ilgilisin düzeltmek istediğin nedir private message dan yazabilirsin ben her canım yandığında sıkıldığımda yada bulunmak istemediğim bir ortama girdiğimde farkına bile varmadan transa geçiyorum sanırım buda zararlı çünkü realite de gerçekleşen düzeltmem gereken olayları fark edemiyorum Bir de ben daha çok askeri mentalite kullanıyorum 1- kendine telkinde bulun 2- bununla alakalı kendine küçük görevler ver ve başar 3- daha büyük ve keyifli görevler yapmaya çalış artık istediğin gibi bir insansın birde canın ne yapmak istemiyor ise onu yap bu mentalitenin temellerinden biri budur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2023 On 19.07.2023 at 18:12, pigeon yazdı: 2016 yılından beri beden ağırlığına(şınav, barfiks,çömelme,dips vb) dayalı spor yapıyorum. Tekrar sayıları arttıramayınca motivasyonum kayboldu. Şimdi sadece tekrar sayılarım düşmesin diye arasıra yapıyorum. Yabancı dil öğrenmek için başlıyorum ama günlük tekrar etmem gereken kelime sayısı arttıkça motivasyonum kayboluyor sürekli. Aralıklı tekrar yöntemini kullanıyorum. Ben linkteki programı kullanıyorum denemek istermisin https://www.onnit.com/academy/climbing-the-hill-the-ultimate-calisthenics-transformation/ resimdeki hale 2 haftada geldim ben Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cougar Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2023 Arkadaslar, her turlu duygumuzun temeli neuro-kimyasal reaksiyonlardir. Yani, en temel olan sey bu. Birinci katman bu. Yani bilimsel olarak boyle. Peki BEN dedigimiz sey nedir? Bunu nasil tanimlarsiniz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2023 9 saat önce, Cougar yazdı: Arkadaslar, her turlu duygumuzun temeli neuro-kimyasal reaksiyonlardir. Yani, en temel olan sey bu. Birinci katman bu. Yani bilimsel olarak boyle. Peki BEN dedigimiz sey nedir? Bunu nasil tanimlarsiniz? Bir şey olmak zorunda mı? Ben, farkındalıĝımızın farkına vardıĝımızı ifade eden bir tanımdır. Yani kendi benliĝimizi ve tüm duyularımız sayesinde çevremizde olan bitenleri kavrama yetisi de diyebiliriz. Tüm bunlar beynimizdeki milyarlarca gri hücrelerden oluşan kompleks bir aĝ sayesinde gerçekleşiyor. Bunun da farkındayız ancak beynimizin tam olarak nasıl çalıştıĝını henüz 100% bilmiyoruz. Bu mevzuda henüz emekleme seviyesindeyiz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gun Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2023 8 saat önce, Cougar yazdı: Arkadaslar, her turlu duygumuzun temeli neuro-kimyasal reaksiyonlardir. Yani, en temel olan sey bu. Birinci katman bu. Yani bilimsel olarak boyle. Peki BEN dedigimiz sey nedir? Bunu nasil tanimlarsiniz? İnsan sadece duyuları ile edindiği bilgileri bilir. İçerde beyninde sinapslarında noronlarında arkaplanda olan olayları bilemez. Ben dediğimiz şey geçmişte öğrendiğimiz bilgilerin hafızamızda kalan kısmıdır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts