Índio do Buraco Konu tarihi: Temmuz 7, 2023 Report Paylaş Konu tarihi: Temmuz 7, 2023 Benim düşünceme göre bazı insanlar papağan gibi bazı şeyleri ezberler bazıları maymun benzeri bazı hareketleri öğrenebilir bazıları ise filler gibi eğitilir ama asıl insanlığın gelişmesini sağlayan kaynak kullanımını hak eden insanlar ise kendilerinden öncekilerin deneyim ve bilğierinden yararlanarak veya kendi deneyimleri sonucu yeni bir şey ortaya koyabilen dışarıdan bir uyarıcı olmadan erdem sahibi olabilen ve en önemlisi bunları extreme derecede zor şartlar altında ortaya koyabilenlerdir bu tür azınlıktadır geriye kalan çoğunluğu ise vasatlar ve koyunlar oluşturur kaynaklar sınırlı olduğuna göre asıl kaynak kullanımı ve yaşama hakkına bu özğün ve yaratıcı insanlar sahiptir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2023 Bu arada unutmuşum bazı insanlar ise kendilerinden öncekilerin yaptıklarını taklit eder kopyalar tekrar eder bazıları ise başkalarına ait bilgileri papağan misali tekrar eder bu tür insanlar sanki özğün bir insan gibi gözükmeye çalışıp öyle davranır bu yaptıkları ile karşılarındaki kişileri kandırıp üstün olduklarını düşünüp sürekli bunu kanıtlamaya çalışırlar en lüzumsuz insan türü budur siz hiç kendini kanıtlamaya çalışan bir dahi gördünüz mü 😀🤘 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu uzala Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2023 Papağan kadar yeteneğim yok. Yabancı dil öğrenemiyorum. Namaz sürelerini dualarını kuranı ezberleyemedim. Milli bayramlarda ilkokulda okutulan 2-3 kıtalık şiirleri bile ezberleyemiyordum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BillGates Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2023 On 08.07.2023 at 13:13, pigeon yazdı: Namaz sürelerini dualarını kuranı ezberleyemedim. Milli bayramlarda ilkokulda okutulan 2-3 kıtalık şiirleri bile ezberleyemiyordum. O kadar da olamaz. Bunama veya hastalık belirtisi. Sağlığına daha dikkatli yaklaş. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aang Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2023 On 08.07.2023 at 13:13, pigeon yazdı: Papağan kadar yeteneğim yok. Yabancı dil öğrenemiyorum. Namaz sürelerini dualarını kuranı ezberleyemedim. Milli bayramlarda ilkokulda okutulan 2-3 kıtalık şiirleri bile ezberleyemiyordum. Sen de şiir yazmayı dene ya da yeni bir dil geliştirmek ile ilgili bir proje başlat! Mevcut dillerin eksikliklerini gidermek için çok özel ve istisna durumlar için bile sıfatlar, fiiller ve kelimeler içersin. Mesela bu benim yazdığım ilk şiirim. Sanırım geçen sene RTE ve Sezen Aksu arasında bir gerginlik yaşandı. Sezen Aksu söyledikleriyle herkesi şiir ve şarkı sözü yazmaya davet ediyor gibiydi ve ben de bu şiiri yazdım. Dahiler sürekli bir şey keşfederler ve bunu anlatma ve açıklama çabasında olurlar ve dahi oldukları buradan anlaşılır ancak bu motivasyonları dahi olduğunu ispatlama çabası olarak değerlendirirseniz sizler etrafınızdaki az sayıdaki dahiyi bile fark edemezsiniz. Dünden bugüne Titreyen kalplerin naif incisi Kıskanırlar hep kalleşi kincisi Beddualarından sakınsın hancı Kıyamam sana sözün, sanatın birincisi Nereden bileyim kim yolcu kim hancı Senin layık gördüğün takıyor kral tacı Elalem bulmayagörsün mısır zincirlisi Herşey göründüğünden çok daha acı Seni kim tutuyordu ayağından mı zincirliydin Küfürler hiç yakışmadı, sen sözün bilinciydin Dertler derya olmuş sende bir sancı Zevce-i Taaulluka daima keder sevinciydin Sözün bittiği yerdeyim kimse olamaz Ayhancı O belki biliyordur kim yolcu kim hancı "Anlaşmak bir gülüş" diyordu Orhan Gençliğinde sen değil miydin Orhancı Kimse yazmayınca ben yazıyorum ahan Derdine derman olabilir mi Ayhan Hiç soramadım ki bir kıza Tarkancı Dertleri hep örtbas etmiş Pinhan Sosyetenin diline düştün Amerikancı Seni bir daha görmek ister mi mekancı Gayrı görünmez oldu sana, bana tebdilimekan Bulamadı çözüm, devlet içinde bir başbakancı Işığın hiç sönmesin yoksa ne yapar günebakan Sen yine dua et hedef almadı seni Vatikan Adem ile Havva değildi insanlığın birincisi Anlamadı düne değil de sadece bugüne bakan Bu da her şiirime dahil ettiğim ASCII Art çalışmam; Fotoğrafa daha yakından bakın, sadece ASCII karakterlerden oluştuğunu fark edeceksiniz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dersu uzala Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 On 08.07.2023 at 02:01, Frankenstein yazdı: Benim düşünceme göre bazı insanlar papağan gibi bazı şeyleri ezberler bazıları maymun benzeri bazı hareketleri öğrenebilir bazıları ise filler gibi eğitilir ama asıl insanlığın gelişmesini sağlayan kaynak kullanımını hak eden insanlar ise kendilerinden öncekilerin deneyim ve bilğierinden yararlanarak veya kendi deneyimleri sonucu yeni bir şey ortaya koyabilen dışarıdan bir uyarıcı olmadan erdem sahibi olabilen ve en önemlisi bunları extreme derecede zor şartlar altında ortaya koyabilenlerdir bu tür azınlıktadır geriye kalan çoğunluğu ise vasatlar ve koyunlar oluşturur kaynaklar sınırlı olduğuna göre asıl kaynak kullanımı ve yaşama hakkına bu özğün ve yaratıcı insanlar sahiptir Üniversitelerin çoğu bilim papağanı (hafızı,papazı,imamı,hahamı vb) yetiştiriyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 On 08.07.2023 at 01:28, Frankenstein yazdı: Bu arada unutmuşum bazı insanlar ise kendilerinden öncekilerin yaptıklarını taklit eder kopyalar tekrar eder bazıları ise başkalarına ait bilgileri papağan misali tekrar eder bu tür insanlar sanki özğün bir insan gibi gözükmeye çalışıp öyle davranır bu yaptıkları ile karşılarındaki kişileri kandırıp üstün olduklarını düşünüp sürekli bunu kanıtlamaya çalışırlar en lüzumsuz insan türü budur siz hiç kendini kanıtlamaya çalışan bir dahi gördünüz mü 😀🤘 O dahi dediĝin insanlar da her şeyi analarının karnında tek başına öĝrenmediler. Onlar da, yeri geldi mi, başkalarının bilgilerine başvurmak ve onları kullanmak zorundalar. Çevresini taklit etmeyen, kopya çekmeyen ve başkalarının bilgilerini kullanmayan bir insan göstermek, neredeyse imkansızdır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Índio do Buraco Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 Yazar Report Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 10, 2023 Ben dahi değilim ama özğün bir insanım bu ara sıra kollektif bilinçaltı yoluyla deneyimlediğim düşünceler den kaynaklanıyor geçen gece bu deneyim sayesinde bir Black metal parçasına başladım 😀🤘 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts