Índio do Buraco Konu tarihi: Haziran 19, 2023 Report Paylaş Konu tarihi: Haziran 19, 2023 Diyelim ki uyku probleminiz var geceleri uyuyamıyorsunuz Bu Allah ın takdiridir Fakat bir doktora gidip güçlü bir uyku ilacı aldığınız zaman Allah ın takdirini yok edip kadere karşı gelmiş olur muyum bu benim kendi özgür iradem midir burada karar verip uygulayan ve sorumluluğunun sahibi ben miyim Diğer ihtimal tatlı su Müslümanlarının söyleyeceği gibi buda Allah ın takdiri midir 2.eylemin sorumluluğunu kim almalıdır uykusuzluk da uyku ilacı da kader midir yoksa neo nun kaşığı bükmesi gibi uyku ilacı ile kaderi bükmüş bir durumda mıyım asıl sorum diyelim ki insanlara zarar verme isteği uyandıran dürtüleriniz var bunlara karşı koyamıyorsunuz bu Allah ın takdiridir ve bir ğün bir insana zarar verdiniz mesela suçsuz yere öldürdünüz bu cinayet yada insanlara zarar verme eylemi Allah ın takdiri midir yoksa kişinin kendi özgür iradesimidir kader midir eğer kader ise neden bu insan kendi özgür iradesi dışında gerçekleşen bu olay için hem bu dünyada hem ahirette ceza ve vicdan azabı çeker yaratıcı hem masum bir kulunun kaderine böyle bir eylem koyup takdir ve tecelli ettirmekle mahvını eyler hem de diğer masum kulunun suçsuz yere zarar görmesini takdir edip tecelli ettirir bu suçun sorumluluğu ve zarar gören canlının tazminatı kimdedir hz hızır ve bilmem hangi peygamber kıssasın da kendileri bu duruma örnek verirler beni en çok düşündüren ise bazı kullarının kaderine birbirlerine güzellikde bulunmak koyarken bizim gibilere ise neden birbirimize kötülük etmek koyar insanların birbirlerine karşı yaptıkları iğrençlikleri biliyor olmalısınız bazı sapıklar snuff filmi olarak bunları izlemekten keyif bile alıyor ben en büyük ruh hastasının Allah olduğunu düşünüyorum bazı kullarını kullanarak diğer bazı kullarına türlü iğrençlikler yaptırıyor yapan da maruz kalan da mahvoluyor ama ikisini de kukla gibi oynatan Allah asıl ……,&@%#$£ diğer ihtimal ise kader ve Allah yok bunları biz kendi kendimize yapıyoruz en az her şehre bir dexter lazım fikir güzel fakat biraz dağınık kaldı gene toparlayan arkadaşlar olursa güzel olur Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rhodium Mesaj tarihi: Haziran 19, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2023 Söylediklerin çorba olmuş, Yaratıcı ve yaratılan farklı sıfatlar. Yaratmak ve yapmak farklı eylemler. Örneğin bir oyun sümüle ettiğini (yazılımla yazdığını) hayal et. Oyunun karakteri yaptığı her hatada can kaybedebilir ve bir ceza-ödül ilişkisine maruz kalır. Ancak oyunun yazılımcısı can kaybetmez. Ceza-ödül almaz. Yine yazılımcı olarak, simüle ettiğin karakterin tercihlerine göre hangi durumu yaşayacağını bilirsin. Örneğin a kapısından girerse bölm sonu canavarı ile karşılaşacaktır. Yani aşağı yukarı kader ve Allahın yaratıcı inancı böyle şeyler. Boyutsal farklar var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Haziran 22, 2023 Report Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2023 @Frankenstein Yazdıklarından hiçbir şey anlamadım. Gecenin 2.34´de ne içtin sen böyle?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts