Jump to content

Recommended Posts

Konu başlığı gayet net. Ama bir kaç cümle kurayım.

Evrende her saniye sayılamayacak kadar tepkime (reaksiyon) meydana geliyor ve bunların içinden sadece üç beş tanesi varlığını sürdürüp geri kalanları ise uyum sağlayamadığı için yok oluyor.

Canlı cansız ayrımı yapmıyorum.

Bu olay bilinen 15 milyar yıllık evrende her saniye devam edegelmektedir.

Şimdi gelelim bir DNA nasıl oluştu sorusuna.

İşte böyle oluştu. Sonsuz denecek kadar olay tepkime zincir reaksiyon sıcaklık farkları radyasyon değişimi falan hepsi meydana geldi. Fakat her denemede sonsuz denecek kadar başarısızlık ile sonuçlandı. Her denemenin ömrü saniyenin milyonda biri kadar bile sürmedi. Bu kadar tepkime içerisinde sadece bir iki tanesi kalıcı olabildi.

İçlerinden sadece görebildiğimiz canlı türleri 10 milyon yıldır DNA yapısını koruyabildi.  İşte buna evrim diyoruz. Diyorlar ki bir insan DNA sı neden köpekle döllenmiyor. Allah akıllı tasarım yaptı diyorlar. Bu olayın gerçekleşmesi için milyarlarca yıldır doğa devinmekte ve koskaoca evren şekilden şekile girip her olasılığın ortaya çıkması için durmadan enerji harcamaktadır.

Yani öyle ol dedi şıp dedi oldu.. yok böyle birşey.

Bu yüzden canlılık dinciler için çok ucuz bir olaydır. Ama hayat gerçekte öyle ona buna eğilip bükülmeyecek kadar pahalı ve zorlukla kazanılmıştır.

Onların allahları ol deyince oluyormuş. Komik ve üzücü.

Hala daha varlığı bilinen türlerin çoğalması sırasında bir çok aksaklık meydana geliyor. Çıkan yumurtaların %90'nı döllenmiyor. Hayata çıkanların çoğu hasta oluyor.

Hala daha biz üreyen türlerin çoğunu keşfedemiyoruz. Çünkü uyum sağlayamadığı için varlığı ortaya çıkmıyor. Bu deneme milyarlarca kez devam edecek ve bir gün başardığı da gün yüzüne çıkacak.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...