Jump to content

Recommended Posts

Mesaj tarihi:

azizlerim, kitap pdf'leri arıyorsanız size bir öneri yapayım.

https://libgen.li/

bu siteye giriyorsunuz 

Google Mode yazısını bulup tik atın

arama yerine geri dönün ve oraya şunu yazın

lang:tur buraya istediğiniz eseri veya yazarın ismini yazıp hem yeni hem de eski baskılarına ulaşabilirsiniz

örn: lang:tur Humboldt 

• Thanks 2
  • 2 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Mesaj tarihi:

Die Schlacht bei Hemmingstedt.
(Hemmingstedt Savaşı)

Die Schlacht bei Hemingstedt: Mythos und Geschichte in der deutschen Dichtung. Katalogbuch zur Ausstellung im Dithmarscher Landesmuseum. von Trende, Frank:: Sehr gut 8° Softcover/Paperback (2000) | Antiquariat Thorhall 

...

Sene 1500'de Danimarka kralı Kuzey Almanya'nın Dithmarschen bölgesini de topraklarına katmak için saldırıyor. Bölgenin o güne dek kralı, baronu vb. yok, bölgede başına buyruk köylüler yaşıyorlar. Savaşın ilginç yanı, askeri eğitimi olmayan köylüler o savaşta Danimarka kralının ordusunu yeniyorlar. Danimarka askerlerinin çoğunluğu suda boğuluyor.

Kitap savaşın ayrıntılarına fazla girmiyor. Kitabın asıl konusu bu savaşın sosyal ve kültürel etkisini içeriyor. O günden bu güne bu savaş hakkında yüzlerce kitap yazılıyor, yine yüzlerce tiyatro yazılıyor, sahneleniyor, şiirler, destanlar, müzikaller, resimler, heykeller, seminerler, konferanslar, ... uzayıp gidiyor. Tabi zamaniçinde efsaneler diziliyor, kadın-erkek savaş kahramanları icat ediliyor falan, filan...

Sevgiler

• 2 ay sonra...
Mesaj tarihi:

İlber Ortaylı'nın Türklerin Tarihi isimli kitabına başlamıştım ama akıcı bir dili olmadığı için sıkıldım. Ayrıca kitap soru-cevap halinde yazıldığı için sanki bir konudan başka bir konuya atlarmış hissi veriyordu. Birinci cildin 35 sayfasında okumayı bıraktım. İkinci cildine iç bakmadım.
Türklerin Tarihi (Prof. Dr. İlber Ortaylı) Fiyatı, Yorumları, Satın Al - Kitapyurdu.com

Şu an okuduğum kitap 1961 senesinde basılmış bir kitap. :)

Geschichte der Türken (Türklerin Tarihi). Yazarı: Richard Peters.

GdT.jpg.03aafe3185e81839f5e9fbb80336061e.jpg

Sevgiler

• Like 2