TAO Konu tarihi: Şubat 19, 2022 Report Paylaş Konu tarihi: Şubat 19, 2022 Doğru cevabı bilmiyorum? Kenardaki resimleri kapatınca sağa doğru dönüyor olarak görüyorum. Sağdaki resime bakınca(üstünde döndüğü bacak mavi) sola dönmeye başlıyor ortadaki resim. Soldaki resime bakınca(üstünde döndüğü bacak kırmızı) yeniden sağa doğru dönmeye başlıyor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovulmuş Üye Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Bence sağdan sola doğru dönüyor , iki resmide kapatınca on sn sonra göz alışıyor . Güzel ilizyon kafa yedirir. Söyliyim de büyüsü bozulsun. Frekans farklılığı var galiba. Her biri çeyrek tur farkla dönüyorlar. 👋👋 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aynar Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 "Göz yanılsaması"nın güzel bir örneğini şu videoda izleyebilirsiniz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kavak Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Hepsi birden aynı yöne dönüyorlar. Duyu organlarımızın o kadar da ahım şahım olmadıkları o kadar belli ki. Çevresine uyum sağlayabilecek seviyede evrimleşmişler. Yani dindarların iddia ettikleri gibi çok muhteşem ve harika özelliklerimiz yok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aynar Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Şu linkteki "Kayıp Kare Problemi" bana çok ilginç geldi... Matematikten iyi anlayan birisi işin sırrını çözebilir belki ama ben çözemedim... https://www.transum.org/Software/sw/Starter_of_the_day/Starter_July26.asp İkinci (alttaki) şekilde neden bir kare eksik çıkıyor?? "Kayıp Kare Problemi"nin videolu anlatımı: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deadanddark Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Hipotenus bozuluyor. Kayip kare yuzunden ucgen gibi gorulen bir dortgen (yamuk) var orada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aynar Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Report Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2022 Şu linkte, birinci sıradaki göz yanılsaması ("Tren geliyor mu gidiyor mu?") gerçekten çok enteresan... Trenin gidiş yönü, bakış açınıza göre değişiyor! https://www.yameraktan.com/kategoriler/korkuvegizem/12-ilginc-goz-yanilsamasi.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts