Jump to content

Diktator/AKP Devleti/Hukumeti ve PKK Terorunun Katlettigi ve Basina Yansitilmayan Katliamlar


evrensel-insan

Recommended Posts

Diktator ve gudumlusu AKP devleti/hukumeti, PKK ile isbirliginde ulke ve toplumda "fiili catisma" yarattigindan bu yana; en basta "sehit haberleri" aleyhlerine tezahur ettikten sonar, basta Cizre olmak uzere ablukaya aldiklari bologelerde direk keskin nisancilar eliyle katledilen sivilleri inkara kalkistilar.

 

Imc ve Hayat tv disinda, evrensel, yon haber ve birkac kurd kokenli basinin disinda, tum basin, yani "yandas olmayan" basinda bu fiili duruma uyarak, asker/polisin her katlettigini PKK'li olarak lanse etti.

 

Yani diktatorun "HDP=PKK=KURD HALKI" Algi operasyonuna uydular.

 

En basta Daglica'da katledilen 31 devletin silahli gucunu, ayni Reyhanli/Soma gibi az gosterdiler. Halbuki Daglica'da 16 degil, 31 silahli guc katledildi.

 

Dun de guya bir yaralinin oldugunu aciklayarak katledilen sayiyi, 17 yaptilar.

 

Yani askerler ortaya cikmadikca, olduklerini acikliyacak ve zamana yayacaklar.

 

Eger takip ediyorsaniz, son bir kac gundur de sanki asker katliami yokmus gibi gosteriyorlar.

 

Bir de goz gore gore yalan soylemede ustlerine yok.

 

Cizrede katledilen 35 gunluk bebnegi bile "terrorist" ilan ettiler.

 

Bu baslikta, dictator, AKP devleti/hukumeti ve medyanin "gormedigi/gostermedigi" sivilve askeri katledilenleri alintiliyacagim. 

 

Kurd halkki secime gidemesin diye ell;erinden geleni yaptiklari halde, AKP'nin secim anketlerinde Dogu ve G.Dogu anadoluda neredeyse yok oldugunu da goruyoruz.

 

İşte Başbakan'ın yok saydığı sivil ölümler

 

HABER MERKEZİ (DİHA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hiçbir sivilin hayatını kaybetmediğini söylediği savaş konseptinin devreye sokulduğu 23 Temmuz tarihinden bugüne 65 sivil bizzat devlet güçlerince katledildi. Buna rağmen devlet, aralarında Cizre'de katledilen 35 günlük Muhammed bebeğin ve devlet memuru olan Bahattin Sevindik'in de bulunduğu bu ölümleri "yok" sayarak sorumluluktan kaçma ısrarında. 7 Haziran seçimleri sonrası devreye sokulan savaş konsepti doğrultusunda girişilen sivil katliamlara ve infazlara her geçen gün yenileri eklenmesine rağmen reddedilmeye devam ediliyor. Birbiri ardına yaptıkları çelişkili açıklamalarla bir türlü sivil ölümler konusunda toplumu ikna edemeyen AKP, buna rağmen yalanlarına devam ediyor. Son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün gece katıldığı bir TV programında, 21 sivilin hayatını kaybettiği Cizre'de işlenen cinayetler de dahil olmak üzere 23 Temmuz tarihinden bugüne "hiç sivil kayıp olmadığını" iddia etti.

 

Davutoğlu'nun öncesinde başta Suruç katliamı olmak üzere pek çok yerde yaşanan sivil ölümleri es geçerek, sivil kayıp olmadığını telaffuz ettiği 23 Temmuz tarihi, AKP'nin savaş konseptini bir bütünen devreye soktuğu gün olarak biliniyor. Bu tarihte Ankara'da yapılan "Güvenlik Zirvesi"nin hemen ertesi gününden başlanarak Kandil'e yönelik yapılan hava saldırısı ile katliam ve cinayetlerin startı verildi. O tarihten sonra başlatılan operasyonlar ve yönelimler sonucu HPG'liler ile devlet güçleri arasında yaşanan çatışmalarda, PKK'nin özür dileyerek üstlendiği bazı sivil ölümlerin dışında 65 sivil bizzat devlet güçleri tarafından katledildi.

 

Cizre'de aralarında 35 günlük Muhammed bebeğin de bulunduğu devletin "yok saydığı" bu sivil ölümler ve tarihleri şöyle:

 

* 23 Temmuz-Hamit Denli (50): Adana'da işlettiği tüpçü dükkânında uğradığı silahla saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

 

* 24 Temmuz-Günay Özarslan: İstanbul Bağcılar'da DHKP-C'ye yönelik yapılan operasyonda kaldığı evde polis tarafından infaz edildi.

 

* 25 Temmuz-Abdullah Özdal (21): Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan olaylar sırasında, vücuduna isabet eden nereden geldiği belli olmayan kurşunla yaşamını yitirdi. * 26 Temmuz-Beytullah Aydın (11): Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Yeniköy'de polisin kovalaması sonucu 7'nci kattan düşerek can verdi.

 

* 26 Temmuz-Bülent Güngör (36): Mersin'in Akdeniz ilçesinde siyasi soykırım operasyonlarını ve hava saldırılarını protesto eden kitleye saldıran polislerin rastgele attıkları gaz bombalarından birinin, üçüncü kattaki evinin balkonunda otururken kafasına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

 

* 27 Temmuz-Abdulkadir Asan: Mardin'in Nusaybin ilçesinde siyasi soykırım operasyonlarını ve hava saldırılarını protesto etmek için sokaklara çıkan gençlere polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. * 27 Temmuz-Seyithan Dede (19): Mardin'in Nusaybin ilçesinde başlatılan operasyonlara karşı eylem yapan gruplara polisin açtığı ateş sonucu boynundan vurularak yaşamını yitirdi.

 

* 29 Temmuz-Hasan Nerse (17): Şırnak'ın Cizre ilçesinde, polis ekipleri durdurdukları bir araçtan inen 4 kişiye ateş açtı. Yaralanan Hasan Nerse, polisin olay yerine kimseyi yaklaştırmaması sonucu kan kaybından yaşamını yitirdi.

 

* 30 Temmuz- Sezai Yaşar (26), Ahmet Yaşar, Mirzettin Göktürk: Ağrı'nın Sıtkiye Mahallesi'nde kaldıkları eve baskın yapan polislerce infaz edildiler.

 

* 1 Ağustos- Zergelê Katliamı: TSK'nin hava saldırısında bulunduğu Kandil Dağı eteklerindeki Zergele köyünde yaşayan 8 sivil hayatını kaybetti. *

 

7 Ağustos-Kamuran Bilin (27), Mehmet Hıdır Tanboğa (15), Hamdi Ulaş (58): Şırnak'ın Silopi ilçesinde polislerin mahallelere girerek etrafa rast gele ateş açması sonucu isabet eden kurşunlarla hayatlarını kaybetti.

 

* 11 Ağustos-Havzullah Doğan (29): Mardin Nusaybin'de Hükümet Konağı'na düzenlenen saldırı sonrası yoldan geçerken özel harekât timlerinin açtığı ateşle öldürüldü.

 

* 12 Ağustos-Orhan Aslan (16) ve Emrah Aydemir (15): Ağrı'nın Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan saldırının ardından özel harekat timleri tarafından çalıştıkları fırının deposunda katledildiler.

 

* 13 Ağustos- Fahrettin Budak: Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde yaşadığı Kanartepe mahallesini ablukaya alan özel harekât polislerinin açtığı ateş sonucu evinin kapısında otururken, kurşunların hedefi olarak can verdi.

 

* 17 Ağustos-Ömer Cinkılıç: Bitlis'in Tatvan ilçesinde, içerisinde bulunduğu aracın Sorgun Askeri Kışlası önünden geçişi sırasında askerlerce taranması sonucu hayatını kaybetti. * 17 Ağustos- Serhat Bilen (25), Hanife Duran (80) ve Veysi Toruman (60): Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sonrası çıkan olaylar sırasında Serhat Bilen (25) başından vurularak öldürüldü. Hanife Duran ve Veysi Toruman ise yaşanan çatışma ve patlamalar nedeniyle kalp krizi geçirerek hayatlarını kaybetti.

 

* 18 Ağustos-Rahmi Kızıltaş (36) ve Abdullah Toprak (26): Muş Varto'da çıkan olaylar sırasında özel harekat timleri tarafından infaz edildiler. * 18 Ağustos-Fırat Elma (16)- İstanbul Esenler'de, Silvan'da yaşanan devlet terörünün protesto edildiği eylemde polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

 

* 19 Ağustos-Ali Akpınar (19): Mardin'in Artuklu ilçesinde askeri operasyonların protesto edildiği eyleme yönelik polis müdahalesinde açılan ateş sonucu vurularak can verdi. * 19 Ağustos-Cabbar Acar (21): Şırnak İdil'de gösteri yapan grubun üzerine ateş açan polisler, pompacı olarak çalıştığı benzin istasyonundan evine dönmekteyken vurdukları Acar, yaşamını yitirdi.

 

* 27 Ağustos-Bahri Külter: İzmir'deki askeri birliğinden hava değişimi için geldiği Şırnak merkez Yeni Mahalle'deki evlerinin önünde otururken nerden geldiği belirlenemeyen bir kurşunla hayatını kaybetti. * 27 Ağustos-Adem İrtegün (16): Şırnak'ta düzenlenen gösteriye polisin müdahalesiyle başlayan çatışmada boğazına isabet eden kurşunla can verdi.

 

* 28 Ağustos-Baran Çağlı (7),Emin Yanaş (10), Eyüp Ergen (27) ve Mesut Sanrı (39): Şırnak'ın Cizre ilçesinde "özyönetim" ilanı sonrası başlayan devlet yönelimi nedeniyle çıkan olaylarda Emin Yanaş, Eyüp Ergen (27) ve Mesut Sanrı (39) vurularak öldürüldü. Baran Çağlı (7) ise olaylar sırasında yıkılan bir duvarın altında kalarak can verdi. * 28 Ağustos-Erhan Tanrıkulu (28): Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Uluyol Polis Karakolu'nun yanında bulunan evine aracıyla giderken karakoldan üzerinde sıkılan kurşunlar sonucu hayatını kaybetti. * 28 Ağustos-Mazlum Turan (28) - Mardin Kızıltepe'de bir polis aracının yoldan geçişi sırasında meydana gelen patlama sonrası "Dur" ihtarına uymadığı gerekçesiyle keskin nişancılar tarafından ensinden vurularak katledildi.

 

* 15 Eylül-Vedat Balık (18): Van'ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Xaçort (Hacıbekir) Mahallesi'ni ablukaya alan polisin ağır silahlarla mahalleyi taraması sonucu vücuduna isabet eden kurşunlarla katledildi.

 

* 4-12 Eylül-Cizre katliamı: Mehmet Emin Levent (21), Hacı Ata Borçin (70), Xetban Bülbül (65), Sait Çağdavul (19), Muhammed Tahir Yaramış (35 günlük), Cemile Çağırga (13), Osman Çağlı (18), İbrahim Çiçek (80), Meryem Süre (53), Özgür Taşkın (20), Seyit Eşref Erdin (60), Zeynep Taşkın (18), Maşallah Edin (35), Sayit Nayici (17), Selman Ağar (10), Bünyamin İrci (15), Mehmet Dikmen (70), Bahattin Sevinik (50), Suphi Saral (50), Mehmet Erdoğan (75) ve Mehmet Emin Açık (70). (öç/rp)

 

HPG: 11 asker öldürüldü

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun bombardımanları ve hava hareketliliğine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

HPG gerilla eylemlerine ilişkin şunları belirtti:

HAKKARİ

“Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde; 19 Eylül günü saat 23.50'de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Şemdinli ilçesine bağlı polis noktasına doğru giden bir zırhlı araca yönelik Gerilla güçlerimiz bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Sabotaj eylemi ile paralel olarak Gerilla güçlerimiz B7 roketatar silahları ile de zırhlı aracı etkili bir şekilde vurmuştur. Bunun üzerine zırhlı araç yanarak tamamen imha olmuştur. Eylemden sonra sabah saat 04.30'da olay yerine çok sayıda zırhlı araç gelerek aracın enkazını kaldırmışlardır. Gelen zırhlı araçları da B7 roker atarlarla etkili bir şekilde vuran Gerilla güçlerimiz burada 1 akrep tipi zırhlı aracıda darbelemişlerdir. 4 askerin net öldüğü eylemlerde çok sayıda ölü ve yaralı sayısı ise netleştirilememiştir. Eylem sonrası çok sayıda ambulans ve Skorsky tipi helikopterler ölü ve yaralıları taşımak için alana gelmiştir.

19 Eylül günü Hakkari’den Sılehê fedai bir eylem yapmak üzere giden, fedai arkadaşımız Rebaz Tileko düşmanın pususuna düşmüştür. Bu pusuda Fedai arkadaşımız Rebaz Tileko şehit düşmüştür.

16 Eylül günü Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Geliyê Herki de eylem hazırlıkları çerçevesinde sabotaj çalışmalarını yürüten Qandil Berxwedan arkadaşımız yaptığı hazırlık çalışmaları esnasında şehit düşmüştür.

VAN

21 Eylül günü saat 22.30'da Gerilla güçlerimiz, Van'dan Hakkari'ye doğru giden bir askeri konvoya yönelik Başkale ilçesi ile Gelegom karakolu arası mıntıkada bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Türk medyası burada 13 yaralılarının olduğunu belirtirken; Gerilla güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylemde araç tamamen imha olurken; net 5 asker de öldürülmüştür. Gerçekleştirilen eylem sonrası çok sayıda ambulans olay yerine gelerek ölü ve yaralıları taşımıştır. Ayırca bu konvoy Hakkari'ye gidememiş ve Başkale'ye geri dönmüştür. Gerçekleştirilen bu eylem Dersim'de şehit düşen Baran Dersim ve 3 Gerillamız anısına yapılmıştır.

MARDİN

21 Eylül günü saat 17.40'da Mardin'in Midyat - Dargeçit - Ilısu barajı üçgeninde bulunan alanda TC ordusunun tuttuğu bir tepeye yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Ağır ve ferdi silahlarla vurulan bu tepede 2 asker öldürülürken, 1 asker de ağır yaralanmıştır. Ayrıca burada B7 roketatar silahlarıyla etkili bir şekilde vurulan bir panzer ise yanarak patlamış ve imha olmuştur. Bu eylem 15 Eylül günü Gabar alanında şehit düşen Reşit Serdar arkadaş anısına yapılmıştır.

ŞIRNAK

18 Eylül günü TC ordusunun Şırnak'ın Cudi alanında başlattığı operasyonda; insansız hava araçları desteğinde Gırê Çolya, Nevserê Cudi ve Gundik Remo alanları ağır silahlarla yoğun bir şekilde vurmuştur. Aynı zamanda TC ordusu, Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Sırtê Kusê Keça alanına asker ve tanklar yerleştirmiştir. Burada TC ordusu Sedehli ve Sırtê Kasapxane alanları ile Bespin - Sarkıtlı - Çılmêra'ya kadar uzanan alanı tutmuştur. TC ordusu tüm bu alanları obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bombardıman sonucunda arazide yangın çıkmıştır. Bu yangın halen devam etmektedir.

Ayrıca TC ordusu alanda bulunan Şehit Cuma Şehitliği'ni de hedef alarak ağır silahlarla taranmıştır. Buna engel olmak için alanda bulunan canlı kalkan eylemcileri şehitliğe doğru gitmiş ve şehitliğin tahrip edilmesini engellemiştir.

21 Eylül günü akşam saatlerinde TC ordusu çok sayıda askerini alandan geri çekerken; arazide gizli birlikler de bırakmıştır. Bu operasyona Bespın, Dêrgulê ve Gıtê köyü korucuları da katılmıştır. Fakat Gundıkê Mellê, Gundê Biryan ve Gundê Kiryan köyü korucuları TC ordusunun tüm baskılarına rağmen operasyona katılmamışlardır. Bu operasyonda 2 Gerillamız ile irtibatımız kesilmiştir.

AMED

21 Eylül akşam saat 19.05'te Gerilla güçlerimiz tarafından Amed'in Piran ilçe merkezinde Özel harekatçıların bulunduğu bir noktaya yönelik eylem düzenlenmiştir. 2 koldan gerçekleşen eylemde 1. kol güvenlik tepesindeki kulübeyi tutan polisleri, 2. kol ise bina da bulunan polisleri B-7  roket atarları, BKC ve ferdi silahlarla etkili vurmuştur. 1. kol kulübeyi tümden imha etmiştir. Burada öldürülen özel hareket polislerinin sayısı netleştirilememiştir.

BİTLİS

21 Eylül günü saat 16.00'da Gerillalarımız Bitlis ve Hizan yolunu kapatarak denetime almıştır. Burada kimlik kontrolü ile toplanan halka süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Bu yol halen Gerillalarımızın denetimi altındadır.

Yol kontrol eyleminin başlamasıyla birlikte Bitlis'e bağlı Hibriz karakolu sürekli karakol çevresini rast gele taramaktadır.

BİNGÖL

20 Eylül günü Bingöl ve ilçesi Kanireş(Karlıova) yolu Gerillalarımız tarafından kapatılarak denetime alınmıştır. Eylemin başladığı günden bugüne kadar TC ordusu Bingöl'e Bağlı Gundê Haciyan ve Kevirê Gaban köylerinde gizli birlikte bulundurup araziyi denetime almaya çalışmaktadır.

KARS

21 Eylül günü saat 12.00 ile 15.00 arası TC ordusu Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanının Demirkapı mıntıkasına yönelik tank ve havan toplarıyla bombalamıştır.

DERSİM

17 Ağustos'tan bu yana Dersim - Ovacık ve Dersim - Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.

21 Eylül günü akşam saat 17.30'da Gerilla güçlerimiz ile TKPML/TİKKO gerillaları Dersim'in Hozat ilçesinde bulunan Cemolar köprüsü üzerinde bir polis aracına yönelik ortak eylem düzenlemiştir. Bu araçta bulunan polislerden biri Emniyet Amiri'dir. Bu eylem Emniyet Amiri ve polis ağır yaralanmıştır. Eylem ardından TC ordusu kısmi bir operasyon başlatırken insansız hava araçlarıyla da yoğun keşif uçuşu yapmıştır.

 

Bugun de hala sokaga cikma yasagi ve abluka yani devlet teroru ve PKK teroru hiz kesmeden devam ediyor.

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

HPG: Kobra helikopter düşürüldü, 25 asker öldürüldü

HPG/YJA Star gerillalarının misilleme eylemlerinde 1 Kobra tipi helikopter düşürülürken, tespit edilen 25 asker de öldürülmüştür.

 

23 Eylül 2015 Çarşamba 14:26

BEHDİNAN - ANF

 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Kürdistan başta olmak üzere Kürt halkının kutsal değerleri olan şehitliklere karşı geliştirdiği saldırılara ve topyekün imha yönelimlerine karşı HPG – YJA Star gerillalarının etkili misilleme eylemlikleri geliştirdiğini kaydetti.

Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde geliştirilen eylemlere ilişkin bilgi veren HPG,  “21 Eylül günü saat 17.00'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan Rındıkê karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz ağır silahlarla 2 ayrı koldan bir eylem gerçekleştirmiştir. B7 roketatar silahları ile hedef alınan özel harekat polislerinin binası ve nizamiyesi etkili bir şekilde vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda binada ve nizamiyede yangın çıkmıştır. Gerillalarımız eş zamanlı olarak karakol binasını da havanlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Gerçekleştirilen eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilemezken; Skorsky tipi helikopterler ölü ve yaralıları kaldırmak için karakola 3 defa gidip gelmiştir.

22 Eylül günü saat 10.00 - 13.00 arasında Hakkari ile Çukurca yolu arasında bulunan Dawuşa köyü mıntıkasında Gerillalarımız yol kontrolü gerçekleştirmiştir. Yol kontrolünde Çukurca tugayına malzeme taşıyan 2 sivil aracı Gerillalarımız durdurarak tüm malzemelere el koymuş ve şöförler ise uyarılarak serbest bırakılmıştır. Eylemden sonra saat 13.00 - 14.30 arasında insansız hava araçları desteğinde TC ordusu, Dawuşa köyü mıntıkasını obüs ve havanlarla bombalarken; 2 Kobra tipi helikopter ise alanı vurmuştur. Kobra helikopterlerin vuruşları sonucunda bir arkadaşımız ağır yaralanmış ve daha sonra şehit düşmüştür. Akşama doğru saat 18.00 - 21.00 arasında savaş uçakları insansız hava araçları desteğinde Dawuşa köyü mıntıkasını bombalamıştır. Gerillalarımızın ağır silahlarla vurduğu Kobra helikopteri darbe aldıktan sonra Dawuşa köyünden 1 km. uzaklıktaki Çemka mıntıkasına düşmüştür.

 Gerçekleştirilen bu eylem Dersim'de şehit düşen Baran Dersim ve 3 Şehit arkadaşımız anısına yapılmıştır” dedi.

YÜKSEKOVA’DA 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada gerillaların gerçekleştirdiği diğer eylemlere ilişkin de şunlar ifade edildi:

“21 Eylül günü Hakkari'nin Yüksekova ilçe merkezinde bulunan Orman ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan dağ geyiğine yönelik bir Gerilla birimimiz eylem düzenlemiştir. Ağır ve ferdi silahlarla gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülürken 2 asker de yaralanmıştır. Bu birimimiz daha sonra üs alanlarına ulaşmıştır.

19 Eylül gününden itibaren TC ordusu, Şırnak merkezden Medya Savunma Alanlarımızdan Metina alanı sınır hattında bulunan Serbesta karakoluna zırhlı araçlarla askeri sevkiyatlar gerçekleştirmektedir.

ASKERİ KONVOYA SABOTAJ EYLEMİ

22 Eylül günü saat 01.30'da TC ordusuna ait 50 zırhlı araçlık konvoya yönelik Colemerg'ten Van'a gitmek üzereyken Bableşin ve Güzeldere köyleri arasında Gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Sabotaj eylemi sonucunda 1 kirpi araç tümden imha olurken bu araçta bulunan 11 asker ölmüştür. Eylem alanına gelen Skorsky helikopterler ve ambulanslar ölü ve yaralıları kaldırmıştır. Gerçekleşen eylem sonucunda bu yol kullanılamaz hale gelmiştir. Bu eylem halkımızın kutsal değeri olan Şehitliklere yapılan saldırılara karşı misilleme olarak yapılmıştır.

BAŞKALE’DE 13 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

21 Eylül günü Gerilla güçlerimiz tarafından Van'ın Başkale ilçesi ile Şelegom karakolu arasındaki yol güzergahında yapılan sabotaj eyleminde 1 Kirpi tipi zırhı araç imha edilmişti. Bu araçta elde edilen net bilgilere göre 13 asker ölmüştür.

MAHMUT KANAT ADLI KONTRA ÖLDÜRÜLDÜ

22 Eylül günü saat 20.30'da Mardin'in Ömerli ilçesine bağlı Metina köyünde bulunan Mahmut Kanat adlı kontra, yürüttüğü ajanlık faaliyetlerini durdurması için güçlerimiz tarafından uyarılmıştır. Bu uyarılara uymayan bu kontra bir Gerilla timimiz tarafından hedef alınarak vurulmuştur. Karşılık veren bu kontra öldürülürken yanında bulunan oğlu da yaralanmıştır.

YOLLARDA GERİLLA DENETİMİ DEVAM EDİYOR

15 Eylül gününden bu yana Amed'in Lice ve Pasur ilçesi yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.

13 Eylül gününden bu yana Bingöl ve Amed yolu Gerillalarımızın denetimi altındadır.

22 Eylül günü saat 11.00 ile akşam saat 19.00 arası Gerilla güçlerimiz Pasur ve Farqin yolunda kimlik kontrolu yapmıştır. Ayrıca halka süreç hakkında yapılan bilgilendirme sonrası eylem sonlandırılmıştır. 

Son bir haftadır Muş ovasında Sosnıt ve Porgum köyleri korucuları, asfalt yolun etrafında pusulamalar yapmaktadır.

12 Eylül'den bu yana Bitlis ve Hizan yolu Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır. Kimlik kontrolü esnasında kaçma girişiminde bulunan 3 araca uyarı ateşi açılmış, Bitlis'e bağlı Şırnık köyünden olan 1 korucu yakalanmıştır. Kısa sorgulama ardından bu korucu serbest bırakılmıştır. Eylem esnasında Bitlis'e bağlı Hivriz ve Tehtık karakolları kendi çevrelerini havanlar ile bombardımana tabi tutmuştur.

22 Eylül günü saat 10.00'da Şirvan'a bağlı Kewmık köyünde göreve giden bir Gerilla timimiz Sırtê ve çevre köylerden korucularının katıldığı bir pusuya düşmüştür. Burada 4 saatlik bir çatışma yaşanmıştır. 2 Kobra helikopter ise çatışma bölgesini bombardımana tabi tutmuş bu bombalamalar sonucunda Sevê köylülerine ait bahçe ve hayvanlar da zarar görmüştür. Bu çatışmanın sonuçları netleştirilemezken Gerilla timimiz üs alanlarına sağlam bir şekilde ulaşmıştır.

22 Eylül günü saat 00.00 ile 02.00 arası Bingöl'ün Yayladere ilçesine TC ordusu Kobra helikopterler desteğinde Skorsky helikopterler ile indirmeler yapmıştır.

22 Eylül günü Muş ve Kop(Bulanık) ilçesine bağlı Adgom ve Liz köylerinin korucuları, Avaçerika ve Avabakım alanlarında pusulamalar yapmaktadır. 

ÖZEL HAREKAT ŞUBESİNE EYLEM

22 Eylül günü saat 21.30 ile 22.00 arası Gerilla güçlerimiz tarafından Elazığ'ın Karakoçan ilçe merkezinde bulunan bir Özel Harekat Şubesine yönelik ferdi ve roketatar silahlarıyla bir eylem düzenlenmiştir. Etkili vuruşlar ile vurulan şube binasında ölü ve yaralı özel harekatçı sayısı netleştirilememiştir.

17 Ağustos'tan bu yana Dersim - Ovacık ve Dersim - Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır. 

22 Eylül günü saat 19.45'te Gerilla güçlerimizin Dersim Geliyê Harçik'te yol kontrolü yaptığı bölgede Mala Xebat tepesi sırtları yakınlarında TC ordusuna ait bir kontra birliğine dönük sızma eylemi yapılmıştır. Bu kontra grubundaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

21 Eylül günü Gerilla güçlerimiz ile TKPML/TİKKO gerillaları Dersim'in Hozat ilçesinde bulunan Cemolar köprüsü üzerinde bir polis aracına yönelik ortak eylem düzenlemişti. Bu eylemde ağır yaralanan polislerden biri hastanede ölmüştür.

HAVA HAREKETLİLİĞİ SÜRÜYOR

Türk ordusunun hava hareketliliğinin de aralıksız devam ettiğini bildiren HPG, “22 Eylül günü saat 15.00 - 19.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Kandil bölgesi, saat 09.00 - 18.00 arasında Xakurkê alanı, saat 07.00 - 13.00 arasında Avaşin alanı, saat 19.00 - 20.00 arasında Garê alanı, saat 19.30 ile gece saat 01.30 arasında Metina alanı, saat 08.30 ile gece saat 01.30 arasında Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Ayrıca 22 Eylül günü saat 19.00 - 19.30 arasında Metina alanı, saat 19.00 - 21.00 arasında Zap bölgesi üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır” dedi.

SAVAŞ UÇAKLARI ÇİYAYÊ ŞEKİF’İ BOMBALADI

HPG açıklamasında, “22 Eylül günü saat 15.30 - 16.00 arasında TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Xakurkê alanına bağlı Çiyayê Şekif alanını bombalamıştır” denildi.

Link to comment
Share on other sites

Gerillalardan etkili eylemler
HPG/YJA Star gerillalar Hakkari, Şırnak, Van, Siirt, Bingöl, Bitlis, Dersim, Muş ve Amed’de etkili eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 16 asker ve 4 polis öldürüldü.
HPG Basın İrtibat Merkezi, HPG/YJA Star gerillalarının misilleme eylemlerinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

HPG açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

HAKKARİ

"Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde; 23 Eylül günü saat 13.30'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Radyolog karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz 2 ayrı koldan suikast ve ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 4 kulübe ile bir panzer hedef alınarak etkili bir şekilde vurulmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda panzer aracı ağır darbelenerek işlevsiz hale getirilmiştir. Bu eylemde toplam 4 asker öldürülmüştür.

23 Eylül günü saat 15.30'da Gerillalarımız, Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bêsosin karakoluna bağlı Tepê Çete karakoluna bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür. Suikast eylemi ile eş zamanlı olarak Gerillalarımız ağır ve ferdi silahlarla karakoldaki mevzi, bina ve kulesini hedefleyerek etkili vuruşlar gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.

23 Eylül günü saat 08.00'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gare alayına yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Tepede toplanan 4 askeri ve karakol kulesini hedef alan Gerillalarımız ağır ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde bu hedefleri vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

23 Eylül günü saat 14.00'da Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar köyü alanında TC ordusu havan ve ağır silahları kullanmak üzere yeni bir mevzi yapmıştır. Gerilla güçlerimiz bu mevziye yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiş ve mevzi darbelenmiştir. Eş zamanlı olarak Gerilla güçlerimiz Oremar karakol garnizonunu ağır silahlarla vurmuştur. Hedeflenen garnizonda yangın çıkmıştır. Bu eylemlerde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilemezken; alandan ölü ve yaralıların çıkarılması üzere zırhı araçlar getirilmiştir. Gerçekleştirilen eylemden sonra saat 15.30, 21.00 - 22.00 arasında Şehit Bager ve Şehit Afat alanları obüs ve havanlarla bombalanırken; saat 21.00 - 22.00 arasında savaş uçakları insansız hava araçları desteğinde aynı alanları bombalamıştır.

23 Eylül günü saat 15.00'da Gerillalarımız Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakoluna bağlı bir tepeye yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

AVAŞİN

23 Eylül günü saat 15.30'da Gerillalarımız, Medya Savunma Alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Grana karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir.
SİİRT

23 Eylül saat 18.10'da Gerilla güçlerimiz, Siirt Komando Taburuna bağlı Gezer karakoluna bir eylem düzenlemiştir. Şehit Reşit arkadaşımız anısına, iki koldan BKC, B-7 ve ferdi silahlar ile yapılan eylemde, birinci kol, A-4 mevzisi ve içerisinde bulunan 2 askeri, yine nöbet mevzisini hedeflemiş, burada A-4 mevzisi ve nöbet mevzisi darbe alırken 2 asker de öldürülmüştür. İkinci kol ise MG-3 mevzisini ve içerisinde bulunan 2 askeri ve nizamiye önünde bulunan 2 askeri hedeflemiş, burada MG-3 mevzisi imha olurken, 4 asker de öldürülmüştür. Burada bir roket karakol binasına isabet etmiştir. Eylemde toplam olarak 6 asker öldürülmüştür. Basında yer alan 2 asker yaralı bilgisi doğru değildir. TC ordusu, eylemden sonra Bölge Trafik ve Sanayi karakolundan eylem alanının etrafını A-4 silahları ile taramıştır. Yine eylemden sonra çok sayıda ambulans ve Skorsky helikopter ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Aynı zamanda güçlerimiz tarafından, Civinoki merkezde bulunan Turkcell, Vodafone ve Avea'ya ait baz istasyonu ve internet şebekesi, yapılan sabotaj eylemi ile imha edilmiştir.

VAN

30 Temmuz günü Gerilla güçlerimiz ferdi silah ve bombalarla Van'ın Çatak ilçesine bağlı Şaxe emniyetini yakın mesafeden vurmuştu. Gerçekleşen bu eylemde net elde edilen bilgilere göre Çatak Emniyet amiri öldürülmüş ve 1 polisi de ağır yaralamıştır.

ŞIRNAK

23 Eylül günü saat 10.00'da Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kêtıre karakolu, Şehit Kurtay Faraşin şehitliğini ve Meydana Kolya alanında bulunan koçerlerin konumlandıkları bölgenin çevresini obüs ve havanlar ile vurmuştur. Yine aynı karakol, Deriyê Zervi ve Kato Jirka alanlarını tanklar ile bombardımana tabi tutmuş ve bu vuruşlar sonrasında arazide yangın başlamıştır.

23 Eylül günü öğlen saatlerinden bu yana TC ordusu, Şırnak ve Gundıkê Mêlê yolunu kapatmıştır. Zırhlı araçlar ile Kiron, Neva ve Diryan köylerine konumlanan askerlerin bu faaliyeti devam etmektedir.

AMED

23 Eylül günü sabah Amed'in Silvan ilçesi Feridun mahallesinde bir Gerilla timi tarafından yapılan eylemde, bir uzman çavuş hedeflenerek öldürülürken 1 tabanca ve arabasına da el konulmuştur. Eylemi gerçekleştiren Gerilla timimiz üs alanına sağlam bir şekilde geri dönmüşlerdir.
Amed'in Kulp ve Lice ilçe yolu güzergâhı da 13 Eylül'den bu yana Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.

23 Eylül günü saat 12.00'de Amed'in Hani ilçe merkezinde bulunan İlçe Jandarma üs bölgesi, Gerilla güçlerimiz tarafından roketatar silahlarla hedef alınmış, roketlerin isabet ettiği mevzi imha olurken, 3 asker yaralanmıştır.

23 Eylül günü saat 17.30'dan bu yana Amed ve Batman arasında bulunan İpek yolu Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır. Kimlik kontrolü ve halka süreç hakkında yapılan bu bilgilendirme faaliyeti halen devam etmektedir.

BİNGÖL

22 Eylül saat 19.00'da TC ordusu, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Gulê köyünde savaş uçakları, Skorsky helikopterler desteğinde, korucuların katılımı ile bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon pusulamalar biçiminde halen devam etmektedir.

23 Eylül akşam saat 22.30'da Gerilla güçlerimiz tarafından Bingöl'e bağlı Adaklı ilçe merkezinde bulunan birçok askeri hedefe yönelik 3 koldan eylem düzenlenmiştir. 1. Kol emniyet binasını vururken zırhlı araçların müdahalesiyle çatışma yaşanmıştır. 2. Kol Tabur Lojmanlarını hedef alarak BKC ve B-7'ler ile etkili vurmuştur. 3. Kol ise Tabur mevzilerini, Konteynır ve A-4 mevzisini hedef alarak vurmuştur. Etkili vuruşlar sonucunda birçok asker yaralanmış ve ölmüştür. Ancak sayı netleştirilememiştir. Eylem ardından TC ordusu rast gele etrafını taramış bunun sonucunda 1 sivil yaralanmıştır.

Gerçekleştirilen kapsamlı eylem Baran Dersim ve şehit düşen arkadaşlarımız anısına düzenlenmiştir.

MUŞ

23 Eylül günü saat 15.00'te Muş ve Kulp yolu arasında bir güzergâhta yapılan kim kontrolü 19.30'da kadar sürmüştür. Bu yol 27 Temmuz gününden bu yana Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.

Muş ve Solhan arasındaki tren yolu 7 Ağustos'tan bu yana Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.

BİTLİS
23 Eylül akşamı saat 22.00'de Gerilla güçlerimiz tarafından Bitlis'in Hizan ilçe merkezinde bulunan Jandarma taburuna yönelik bir eylem düzenlenmiştir. Tabur girişinde bulunan kulübe hedef alınarak vurulurken, burada yoğun bir çatışma yaşanmıştır. Zırhlı araçlar da BKC, B-7 ve ferdi silahlarla hedef alınarak vurulurken arazide bulunan gizli birlikler ile çatışma yaşanmıştır. Eylem ve çatışmalarda net 3 asker ölmüştür. Eylem sonrası TC ordusu tank, top ve A-4 silahlarıyla etrafını rastgele tarayıp vurmuştur.

-Bitlis ve Hizan yolu Gerillalarımız tarafından denetime alınmıştır. HPG ve YJA-Star bayraklarının da açıldığı eyleminde 23 Eylül günü sabah saat 06.00 ile 07.00 arası kimlik kontrolleri yapılmıştır. Saat 17.30'da müdahale de bulunmak için harekete geçen 1 Skorsky helikopter orta otomatik silahlarla vurularak darbelenmiştir. Bu eylem saat 19.00'da sonuçlandırılmıştır. Eylem ardından Bitlis'e bağlı Hivris karakolu kendi etrafını vurmuştur. Yine başlayan keşif uçuşları halen devam etmektedir.

23 Eylül günü saat 17.30 ile 18.00 arası TC ordusu Skorsky helikopterler ile Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Geliyê Uranus alanında yoğun uçuş gerçekleştirmiştir.

DERSİM

22 Eylül akşamı saat 20.15'te Dersim'in Ovacık ilçe merkezinde bulunan Savcılık Lojmanına ait bir kulübe Gerillalarımız tarafından hedef alınarak ferdi ve roket atar silahlarıyla etkili vurulmuştur. Bu kulübe imha edilirken burada net 3 polis ölmüştür.

22 Ağustos'ta Hozat'ın Cemolar köprüsünde ölen polis, amir koruması olan polistir. “           

Link to comment
Share on other sites

 

Türk ordusundan hava hareketliliği ve bombardıman

Türk ordusunun bombardıman ve hava hareketlilikleri aralıksız devam ediyor.

 

24 Eylül 2015 Perşembe 13:45

BEHDİNAN - ANF

 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, hava hareketliliği ve bombardımanlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. HPG açıklamasında, "23 Eylül günü saat 10.00 - 13.00 arasında Medya Savunma Alanlarımızdan Heftanin alanı, saat 09.00 - 13.00 arasında Zap bölgesi, saat 12.00 - 22.00 ile 24 Eylül günü(bugün) saat 02.00 - 06.00 arasında Garê alanı 24 Eylül günü saat 02.00 - 12.00 arasında Avaşin alanı üzerinde insansız hava araçları keşfi uçuşları gerçekleştirmiştir. Ayrıca 23 Eylül günü saat 21.00 - 22.00 arasında Zap bölgesi üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır" denildi.

Topçu saldırılarına ilişkin de bilgi veren HPG, "23 Eylül günü saat 14.00 - 16.00 arasında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakolu; Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur alanı, saat 16.00 - 16.30 ile saat 19.30 - 20.00 arasında Grana karakolu; Adılbeg alanını, saat 20.00 - 20.30 arasında Bezelê karakolu; Tepê Sor alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Gerçekleştirlen bombardıman sonrası arazide orman yangınları başlamıştır.

23 Eylül günü saat 16.00 - 16.30 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu; Gundê Zevê ve Dola Şehit Nuda alanlarını, saat 16.00 - 16.30 arasında Şkêr karakolu; Cehennem tepesini obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır" dedi.

 

Link to comment
Share on other sites

HPG: Mardin’de etkili eylem yapıldı, Heftanin’de keşif uçağı düşürüldü
HPG BİM, gerilla güçlerinin Mardin Nusaybin’deki eyleminde 6 askerin öldürüğünü duyurdu. HPG Heftanin bölgesinde keşif yapan bir Bayraktar uçağının da düşürüldüğünü açıkladı.
26 Eylül 2015 Cumartesi 14:33
BEHDİNAN - ANF
HPG Basın İrtibat merkezi, gerilla eylemlerine ve Türk ordusunun hava saldırılarına ilişkin bir açıklama yaptı. HPG BİM, gerilla güçlerinin Mardin Nusaybin’deki eyleminde 6 askerin öldürüğünü duyurdu. HPG Heftanin bölgesinde keşif yapan bir Bayraktar uçağının da düşürüldüğünü açıkladı.

HPG: HEFTANİN’DE KEŞİF UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

HPG Basın İrtibat Merkezi BİM tarafından yapılan açıklamaya göre,  25 Eylül günü saat 17.00'de Medya Savunma alanlarının Heftanin bölgesinde keşif uçuşu gerçekleştiren Bayraktar tipi keşif uçağına yönelik Gerilla güçleri tarafından eylem yapıldı. BİM, düşürülen keşif uçağının enkazı Gerilla güçlerinin elinde olduğunu açıkladı.

HPG BİM’in açıklamasında şu bilgilere yer verildi;

23 Eylül gününden bu yana Cudi'ye bağlı Merex köyünden Gundık Remo'ya giden yolu TC ordusu zırhlı araçlar ile kapatmıştır. Halkın şehitlikten gidiş gelişleri üzerinde baskı uygulamak için bu yol kapatılmıştır.

HPG: MARDİN’DE 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

24 Eylül günü saat 22.45'te Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Gurinê karakoluna, Şehit Baran Dersim arkadaşımızın anısına Gerilla güçlerimiz tarafından bir baskın eylemi gerçekleştirilmiştir. 3 koldan yapılan eylemde 1 tank darbe alarak kullanılamaz hale gelmiş, nizamiye yeri ve 2 mevzi imha edilmiştir. 45 dakika süren eylemde toplam 6 asker öldürülmüştür.

HPG: TÜRK ORDUSU MUŞ’TA ORMANLARI ATEŞE VERDİ

Adgom ve Liz köyü korucuları Muş ve Kop yolu arasındaki bir güzergahta korucular kimlik kontrolü yapıp alanda herhangi bir çatışma olmamasına rağmen çatışma olduğunu yaymaya çalışmışlar ve aynı zamanda araziyi ateşe vermişlerdir.

24 Eylül akşam saatlerinde Bitlis'e bağlı Destkomi ve Anxalat köyleri arasında 5 kişiden oluşan kontra grubu, araçları durdurmuş, burada bir aracı gasp ederek araç sahibini vurmuştur.  

BİNGÖL VE ELAZIĞ YOLUNDA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

23 Eylül günü saat 20.00'de Gerilla güçlerimiz Bingöl ve Elazığ yolu üzerinde kontrol gerçekleştirmiştir. Akşam saat 21.00'de TC ordusunun zırhlı araçlar ile eylem yerine müdahale etmiştir. Müdahale eden 2 akrep zırhlı araç vurularak imha edilmiştir. Yakın mesafeden yaklaşık bir saat süren çatışmalar esnasında 1 sivil yaralanırken, TC ordusu esir düşen bir gerillamızı da şehit etmiştir. Çok sayıda özel tim ve askerin öldürüldüğü çatışmalarda toplam 7 arkadaşımız şehit düşmüştür. Ayrıntılı bilgiler kamuoyu ile daha sonra paylaşılacaktır.

TC ordusu, son 2 gündür Şenkaya'ya bağlı Şehit Hüseyin bölgesindeki ormanlığı bazı ajanlar yoluyla yakmıştır, bu yangın devam etmektedir.

17 Ağustos gününden bu yana Dersim-Erzincan ve Dersim-Ovacık yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.

19 Eylül'de 2 kobra helikopter Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Nenika alanını bombardımana tabi tutmuştur. Bombardıman sonucu arazide çıkan yangın devam ederken, söndürme çalışması yapmak isteyen halk ise askerler tarafından engellenmektedir.

Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Elbaba köyü çevresinde, Kırkmerdiven ve Karadere alanlarında TC ordusunun hareketliliği mevcuttur.

Link to comment
Share on other sites

75 asker ve polis öldürüldü-YENİLENDİ


HPG/YJA Star gerillaları Şırnak’ın Beytüşebap ilçesine yönelik yaklaşık 24 saat süren devrimci bir operasyon düzenledi. Beytüşebap’ta bulunan çok sayıda asker ve polis noktasına düzenlenen eylemde 75 asker ve polis öldürüldü.


26 Eylül 2015 Cumartesi 15:44


BEHDİNAN - DOĞAN ÇETİN


HPG/YJA Star gerillaları Şırnak’ın Beytüşebap ilçesine yönelik yaklaşık 24 saat süren devrimci bir operasyon düzenledi. Beytüşebap’ta bulunan çok sayıda asker ve polis noktasına düzenlenen eylemde 75 asker ve polis öldürülürken, çok sayıda silah ve zırhlı araçta imha edildi. Operasyon ve ardından yaşanan çatışmalarda toplam 14 gerilla yaşamını yitirdi.  


 


25 Eylül günü sabah saat 05.40'ta HPG ve YJA Star gerillaları tarafından Beytüşşebap ilçesine yönelik gerçekleştirilen devrimci operasyonda Beytüşşebap Tugayı, Tugay'a bağlı Bayrak, Çeper ve Bêgokê tepeleri ve güvenliğini sağlayan askerler, İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, özel harekatçılara ait TOKİ binası, Kaymakamlık ve şehir girişinde bulunan polis noktaları hedef alındı.


HPG, Beytüşebap ilçesine 24 saatlik bir devrimci operasyon gerçekleştirdiğini kamuoyuna duyurdu. Yapılan büyük çaplı gerilla operasyonuna ilişkin detaylı bilgiler paylaşan HPG, 75 asker ve polisin eylemde öldürüldüğü 14 gerillalarının ise yaşamını yitirdiğini bildirdi.


 


BEYTÜŞŞEBAP TUGAYI’NA 20 ÜSTÜNDE HAVAN TOPU İSABET ETTİ


 


HPG  Basın İrtibat Merkezi (BİM)’nin yaptığı açıklamaya göre ağır silahlar eşliğinde Beytüşşebap Tugayını 20'nin üstünde havan topu ile vuran gerillalar, İlçe Jandarma Komutanlığı binasını orta otomatik ve roket atar silahlarla vurdu. Burada binanın büyük bir bölümünde yangın çıkarken, üç mevzinin de tümden imha olduğu belirtildi.


Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik eylemde ise müdürlüğün etrafındaki polis noktaları vurulurken, bütün mevziler gerillalarca ele geçirildi.


Kaymakamlığa ait 2 mevziyi de hedef alan gerillalar burada 7 askerin içinde bulunduğu bir mevziyi tümden imha etti. Ayrıca Kaymakamlık civarında bulunan 3 zırhlı araç da gerillalar tarafından roket atar silahlarıyla vurularak imha edildi.


Beytüşşebap’a yönelik gerçekleşen eylemde gerillalar özel harekat polislerine ait TOKİ binalarını da hedef aldı. 3 bina ve üzerinde bulunan özel harekat polislerine ait çatışma mevzilerini hedef alan gerillalar binalarda konumlanan bu suikastçileri de vurdu.


Bir başka polis noktasına yönelik eylem gerçekleştirilen gerillalar burada da 2 mevziyi ele geçirirken, 2 panzeri de imha etti.


 


TUGAY VE TEPELER GERİLLALARCA VURULDU


Devrimci operasyon kapsamında Beytüşebap Tugayı’na bağlı Bayrak tepesine, Mevzi tepesine ve Beytüşebap Tugay güvenliğini sağlayan 3. Bêbokê tepesine eylem düzenleyen HPG ve YJA Star gerillaları burada da çok sayıda askeri mevzi ve aracı imha ederken, bu çatışmalarda çok sayıda askerin de öldüğünü belirtti.


Beytüşebap Tugay'ına bağlı Bayrak tepesine 2 koldan eylem gerçekleştiren gerillalar tugaya bağlı tüm mevziler üzerinde denetim sağladı. Mevzilerden birinde bulunan A-4 silahını imha eden gerillalar tepeyi ele geçirdi. Ele geçirilen tepe, eylem ardından savaş uçakları, tank ve obüslerle bombardımana tabi tutuldu. Bu saldırılar sonucunda bir gerilla yaşamını yitirirken, tepe eylemi sonucunda 1 termal, 1 Melez silahı, 1 MG-3 silahı, 1 BKC silahı, 1 Bombaatar silahı ele geçirildi. Ele geçirilen Termal, MG-3 ve Bombaatar silahı daha sonra gerillalarca imha edildi. HPG BİM bu eylemde  6 asker cenazesinin gözle görüldüğünü belirtti.


Bir başka saldırı grubunun Mevzi tepesine yönelik ferdi, orta otomatik ve suikast silahlarıyla eylem düzenlediğini belirten HPG BİM açıklamada şöyle devam etti; “Burada saldırı halinde bulunan 1 tank vurularak kullanılamaz hale getirilmiştir. Çok sayıda askerin öldüğü bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. TC ordusu ölü ve yaralılarını zırhlı araçlar eşliğinde ambulanslar ile Beytüşşebap Tugayına götürmüştür.”


 


Gerillalar Beytüşşebap Tugay güvenliğini sağlayan 3. Bêbokê tepesine yönelik de eylem gerçekleştirdi. Gerillaların kapsamlı bir eylemle yöneldiği tepeye ait birçok mevzi etkili bir biçimde vurularak imha edilirken burada da gerillaların sağladığı denetim ardından Türk savaş uçakları tepeyi yoğun bombardımana tabi tuttu.


HPG ayrıca operasyon boyunca ilçe merkezi ve etrafında bulunan birçok hareketli hedefin ise ilçe merkezine yerleştirilmiş suikast timleri tarafından vurulduğunu belirtti. Bu suikast eylemleri sonucunda net olarak 9 asker ve polisin öldürüldüğünü vurguladı.


HPG, ilçe merkezine yönelik gerçekleşen bu eylemde toplam 5 gerillanın kahramanca savaşarak yaşamını yitirdiğini bildirdi. 


 


HALK EYLEMSELLİKLERLE KARŞILIK VERDİ


 


Yaklaşık 24 saat süren bu devrimci operasyona ilişkin HPG ayrıca şunları belirtti:


“Devrimci Operasyon boyunca Beytüşşebap ilçe merkezi etrafında birçok noktada çatışmalar yaşanmış ve gerillalarımız başta yol güzergahları olmak üzere alanda hakimiyet sağlamış bulunmaktadır. TC ordusu bu alanda savaş uçaklarıyla yoğun bombardımanlar geliştirirken, havan ve obüs toplarıyla da ilçe merkezi dahil birçok yerleşim yerini de bombalamıştır. İlçe halkının TC ordusu saldırılarına karşı kitlesel eylemselliği gelişmiştir.


 


ASKERİ ALAYA DA EYLEM


 


Gerillalar Beytüşebap ilçe merkezinin yanı sıra İlçe yakınlarında bulunan Çeman alayına yönelik de saat 23.00 sıralarında ayrı bir eylem düzenledi. Burada Çeman alayı ve alaya bağlı tepeyi hedef alan gerillalar alaya 2 koldan eylem gerçekleştirdi. Tepenin bir mevzisi dışında tüm mevzilerini imha eden gerillalar tepenin tümünü ele geçirdi.


 


Burada Tepenin Türk savaş uçakları, yoğun obüs ve tank atışları sonucu tümden imha edilmek istendiğini ve toplam 9 gerillanın burada yaşamını yitirdiğini belirten HPG BİM, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:


 


“24 Eylül günü akşam Çeman Alay'ı ve tepesi hedeflenerek bir eylem düzenlenmiştir. Çeman alayının etkili vurulması ardından gerillalarımız 2 koldan saldırıya geçmiş 1 mevzi dışında Şeman tepesinin tamamı denetime alınmıştır. Bu tepede bir A-4 mevzisi de tümden imha edilmiştir. Tepenin ele geçirilmesi esnasında bir gerillamız şehit düşerken 4 gerillamız da yaralanmıştır. Şehit ve yaralı gerillalarımızdan dolayı tepe de ele geçirilen silahların çoğu imha edilmiş, sadece Bora adlı suikast silahı askerler üzerinden kaldırılmıştır. 


 


İnsansız keşif uçaklarının da yoğun uçuşları yaptığı bu eylemde 2 grup gerillamız savaş uçaklarının yoğun saldırılarına maruz kalmıştır. Yaşanan bombardımanlarda 9 gerillamız şehit düşmüştür.


Eylemin yapıldığı esnada ve sonrasında Türk ordusu savaş uçakları, obüs ve havan toplarıyla çok sayıda evi de bombalamıştır.


 


POLİSLERİN TARADIĞI AMBULANSIN GÖRÜNTÜLERİ GERİLLANIN ELİNDE


Gerillaların gerçekleştirdiği eylemde Türk ordusu tarafından rastgele yapılan taramalar ve sivillere yönelik gerçekleşen top saldırıları sonucunda 4 sivil de yaşamını yitirdi.


Aambulansın taranması olayına ilişkin de açıklama da bulunan HPG BİM şunları kaydetti:


“Eylemlerin düzenlendiği saatlerde TC ordusu rast gele halkın evini taramış ve ağır silahlarla vurmuştur. Yine Polisler tarafından geçmekte olan bir ambulans da taranmıştır. Bu ambulansın gerillalarımız tarafından vurulduğu yönündeki bilgiler gerçek dışıdır. Olayın polisler tarafından yapıldığının görüntüleri de bulunmaktadır.”


 


OPERASYON BAŞARI İLE SONUÇLANDI


Operasyon ardından ilçe merkezinin hala gerillaların denetiminde bulunduğu belirten HPG BİM, gerillaların operasyon sonrası bir kademe geri çekildiğini de duyurdu. HPG devamla şunları belirtti:


“Başarılı bir şekilde şehir merkezine dönük 24 saatlik yapılan operasyon ardından güçlerimiz bir kademe geri çekilmiştir. Tüm alan hakimiyeti gerilla güçlerimizin denetimindedir. Şehit Baran Dersim başta olmak üzere son süreçte şehit düşen arkadaşlarımızın anısına yapılan bu eylem şehitliklerimize karşı yapılan saldırılara misilleme olarak gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda 14 gerillamız bu hamlede kahramanca yerini alarak Apocu fedai duruş ile savaşmış ve şehit düşmüştür. TC ordusunun bu devrimci operasyon sonucundaki net kaybı 75'dir.”


Link to comment
Share on other sites

 

HPG Eylül ayı savaş bilançosunu açıkladı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Eylül ayı savaş bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. Eylem ve çatışmalarda 417 asker, 101 polis,64 özel harekatçı, 2 pilot ve 2 kontra öldürülürken, 48 gerilla yaşamını yitirdi. 4 gerilla da Şengal’de hayatını kaybetti.

 

27 Eylül 2015 Pazar 09:44

BEHDİNAN - ANF

 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, Eylül ayı savaş bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. Eylem  ve çatışmalarda 417 asker, 101 polis,64 özel harekatçı, 2 pilot ve 2 kontra öldürülürken, 48 gerilla yaşamını yitirdi. 4 gerilla da Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı savaşta hayatını kaybetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Eylül ayı savaş bilançosunu açıkladı. HPG açıklamasında, “Erdoğan ve AKP hükümeti, Kürdistan’da ve Türkiye’de halkların demokratik ortak yönetim çatısı altında yaşama arzusuna, seçimlerde ortaya çıkardığı büyük toplumsal iradeye, Önder Apo ve Hareketimizin tüm samimi yaklaşım ve çözüm çabalarına; yeniden çatışmaları başlatarak, imha ve inkar konseptini topyekün sürdürerek karşılık vermiştir. Her türden faşizan saldırıların geliştirildiği bu süreçte Kürdistan halkı, özgür iradesiyle öz yönetimlerini ilan ederek direniş mücadelesini dalga dalga geliştirmiştir.

Önder Apo’ya uygulanan ağırlaştırılmış tecride ve halkımıza karşı geliştirilen katliam saldırılarına karşı Eylül ayı içerisinde gerçekleştirilen eylemler; işgali ve katliamı ezilen halklara reva gören faşizan zihniyete karşı geliştirilen öz savunma ve misilleme kapsamında gelişmiştir” denildi.

25 AĞUSTOS-25 EYLÜL SAVAŞ BİLANÇOSU

Ağustos ayının 25'inden Eylül aynın 25'ine kadar olan savaş bilançosu şöyle:

TC ordusunun geliştirdiği toplam saldırı ve operasyon:  533

Bu operasyon ve saldırıların detayları:

Kara Operasyonları                                :  39

Savaş Uçakları Saldırısı                          :  86

Kobra Helikopteri Saldırısı                    :  44

Havan, Obüs, Tank ve Top Saldırıları    :364

Hava Hareketlililiği (Uçak ve Kobra) :  82

Keşif Uçuşları                                        : 160

Sonuçsuz Kara Operasyonları            :    4

GERİLLA EYLEMLERİNİN AYRINTILARI

Gerçekleştirilen toplam eylem                : 385 (16 Eylem YJA Star Gerillalarımızın eylemidir)

Sabotaj Eylemi                                        : 112

Suikast Eylemi                                        :   37

Baskın, Sızma ve Kuşatma Eylemi         :     6

Yol Kontrol Eylemi                                 :   85

Askeri Karakol Eylemleri(Üs Bölgesi)   :   80  

Polis Karakolu(Emniyet, Lojman)          :   19

Güvenlik Noktası, Hükümet Konağı       :    9    

Doğalgaz Hattı,Tren ve Baraj Eylemleri :    3                            

Türk ordusu ile yaşanan çatışmalar         :   34

EYLEMLERİN SONUÇLARI

Eylem ve çatışmalarda ölen Asker sayısı: 417

Öldürülen Polis                                        : 101

Öldürülen Özel harekatçı                         :  64

Öldürülen Pilot                                         :   2

Öldürülen Kontra                                      :   2

Yaralı Asker                                              :  80

Yaralı Polis                                                : 44

Yaralı Özel harekatçı                                 : 23

Düşürülen Keşif Uçağı                              :   3

Düşürülen Skorsky Helikopter                  :   1

Düşürülen Kobra Helikopter                     :   2

İmha Edilen Zırhlı araç                             :  31

İmha Edilen Tank – Toma Aracı               :    2

İmha Edilen Baz İstasyonu                       :  90

İmha Edilen Köprü                                    :   7

İmha Edilen Havan ve A-4 Mevzisi          :   3

Yakılan Araç (Askeri amaçla çalışan)       :  35

Darbelenen Kobra-Skorsky Helikopter     : 25

Darbelenen Zırhlı Araç                              : 60

İmha Edilen Termal                                   :   1

Gözaltı                                                       :   2 (1 Astsubay'dır)

Sonucu Netleştirilemeyen Eylem              :  56' dır.

ELE GEÇİRİLEN ASKERİ MALZEME

11 adet Tabanca silahı

 1 adet M-16 silahı, 2 adet jarjörü,

 7 adet Melez silahı

 1 adet Bomba atar silahı, 150 adet MG-3 mermisi, 4 adet BKC zinciri, 5 adet antitank roketi ele geçirilmiştir.

Yine 1 adet Küçük cihaz, 5 adet bilgisayar, 3 adet dürbün, 1 suikast silahı dürbünü, 2 künye, 7 çelik yelek ile çok sayıda askeri malzeme ele geçirilmiştir.

GERİLLA KAYIPLARI

Şehit Gerillamız                                         :  48 (13 Gerillamız Kuzey Kurdistan’da hava saldırılarında düşmüştür)

Şengal Şehitleri                                          :   4 Gerillamız Çetelere karşı direnişte şehit düşmüştür

Esir Gerillamız                                            : 5'tir.

 

Kime ve neden inanmak gerekiyor.?

Yukaridaki rakamlara mi, yoksa yandas basinin hic bir sekilde biri birini tutmayan ve haddinden fazla abartilan, PKK teroristi oldurmelerine mi?

Ya da TSK'nin resmi olarak verdigi ve yukaridaki sayinin 5 te biri olan sehit rakamlarina mi?

Link to comment
Share on other sites

YJA Star‘dan yaşamını yitiren gerillalar anısına eylem:25 asker öldürüldü
YJA Star Başta Baran Dersim olmak üzere son süreçte yaşamını yitiren gerillalar anısına Tatvan’da bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 25 asker öldürülürken, 10’unun da yaralandığı ifade edildi.
29 Eylül 2015 Salı 13:24
BEHDİNAN - ANF
YJA Star Basın Merkezi, 16 Eylül tarihinde Türk ordusunun saldırıları sonucu Dersim de yaşamını yitiren Baran Dersim başta olmak üzere son süreçte yaşamını yitiren gerillaların anısına bir eylem düzenlendiğini belirtti.

YJA Star açıklamasında,  “28 Eylül günü saat 07.50'de Bitlis'in Tatvan ilçe merkezinde bulunan Ordu Evleri'nden Sorgun Tugayına gitmekte olan askeri bir konvoya yönelik YJA Star Gerillalarımız tarafından kapsamlı bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Gerçekleşen sabotaj eyleminde konvoyda bulunan 1 yarı otobüs,  1 Akrep tipi araç içindeki askerler ile tümden imha olurken, Sorgun karakol nizamiyesi ve içinde 2 askerin bulunduğu 2 mevzi de imha olmuştur. Bu eylem sonucunda 25 asker ölürken 10 asker de yaralanmıştır. TC ordusu ölü ve yaralılarını 13 ambulans ve zırhı araçlar ile olay yerinden kaldırılmıştır. Türk ordusu kayıplarını gizleyerek sadece yaralılarını açıklamıştır” denildi.

 

........................................................................................................................................................

 

HPG: 18 asker öldürüldü, Skorsky darbelendi
Türk ordusunun saldırılarına karşı gerilla güçlerinin de misilleme eylemleri devam ediyor. Gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 18 asker öldürülürken, 1 Skorsky’de darbelendi.
29 Eylül 2015 Salı 14:13
BEHDİNAN - ANF
HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin bombardımanları ve hareketliliği ile gerillaların gerçekleştirdiği misilleme eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

MERGEZERÊ’DE 14 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

27 Eylül günü akşam saatlerinde TC ordusu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Mergêzerê alanında bir operasyon başlatmıştır. 28 Eylül günü Gerilla güçlerimiz bu operasyona yönelik 2 ayrı koldan bir eylem gerçekleştirmiştir. 2 Koldan gerçekleştirilen bu eylemde etkili vurulan operasyon gücüne ait 14 asker öldürülmüştür. Alandaki operasyon ve eylem ile ilgili bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

26 Eylül günü saat 15.00 - 16.00 arasında Medya Savunma Alanlarımızdan Xakurkê alanı sınır hattında bulunan Helena karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

SKORSKY HELİKOPTER DARBELENDİ

27 Eylül günü saat 13.00'de Gerilla güçlerimiz, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Şırnak'a doğru giden bir Skorsky tipi helikoptere yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Etkili vuruşlar sonucunda Skorsky helikopter darbe alarak alandan uzaklaşmıştır.

METİNA’DA AĞIR SİLAHLARLA EYLEM

28 Eylül günü saat 10.00'da Gerillalarımız, Medya Savunma Aalanlarımızdan Metina alanı sınır hattında bulunan Tepê Aruş karakolu önünde toplanan askere yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Etkili vurulan karakol da ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

GABAR’DA 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

28 Eylül günü saat 15.30'da Şehit Harun Suikast Timimiz tarafından şehitliklerimize yapılan saldırılara cevaben Botan'ın Gabar alanına bağlı TRT Alayına suikast eylemleri gerçekleştirilmiştir. Yapılan suikast eylemleri sonucunda net 3 asker ölürken, eylem sonrası Skorsky helikopterler kayıplarını alandan uzaklaştırmıştır. TC ordusu, TRT Alayı ve Gırê Cotyar karakolundan; obüs ve havanlar ile eylem çevresindeki alanları bombardımana tabi tutmuştur.

28 Eylül günü saat 21.00'de Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan Ana Elektrik hattına yönelik Gerilla güçlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Burada bir direk imha olmuş bir direkte darbelenmiştir.

AMED MERKEZDE POLİSE EYLEM

28 Eylül günü saat 17.30'da Amed şehir merkezinde Türk ordusu tarafından geliştirilen yoğun askeri hareketliliğe karşı bir Gerilla birimimiz 4 kirpi ve 12 otobüsten oluşan konvoya yönelik pusulama eylemi düzenlemiştir.  Bu konvoy da 2 Otobüs hedef alınmış ve etkili vurulmuştur. 5 polisin yaralandığı bu eylemde kısa süreli bir çatışma ardından bu Gerilla birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.  Özel savaş medyasında servis edilen haberler yalan haberlerdir.

27 Eylül günü saat 00.00'da Amed'in Lice, Kocaköy ve Hani ilçe üçgeninde TC ordusunun başlatmış olduğu kara operasyonu, Hani ilçesine bağlı Batatê ve Koçeran köyleri yine Kocaköy'e bağlı Qeynter köyünü kapsamıştır. 2 Kobra helikopterin Batatê köyü etrafını bombalaması sonucu çıkan yangın devam ederken bu alan yasaklı bölge ilan edilmiştir. Bu kara operasyonu 28 Eylül akşamüzeri sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

BAZ İSTASYONUNA EYLEM

28 Eylül günü saat 21.30'da Amed'in Farqin(Silvan) ilçesi ile Batman arasında bulunan İpekyolu üzerindeki Avea'ya ait bulunan bir baz istasyonu Gerilla timimiz tarafından sabotaj eylemi sonucu imha edilmiştir.

KATLEDİLEN SİVİLLERİN HİÇBİR BİRİMİMİZLE BAĞLANTISI BULUNMAMAKTADIR

Amed'in Bismil, Suriçi ve Kayapınar ilçesinde Türk devleti, Gerillalarımız ile bağlantıda olduğu ileri sürülen sivil yurttaşları bilinçli olarak katletmektedir. Katledilen sivil yurttaşların hiç bir örgütsel birimimiz ile bağlantısı bulunmamaktadır.

ASKERİ SEVKİYAT YAPILIYOR

Son 4 gündür TC ordusu Muş'un Malazgirt ve Kop ilçesi ile Erzurum'un Hınıs ilçesine sevkiyatlar yapmaktadır. Yapılan bu sevkiyatlar ile kapsamlı bir operasyon başlatılacağı bilgisi elde edilmiştir.

28 Eylül günü saat 23.00 ile 01.00 arasında TC ordusu, 2 keşif uçağı koordinesinde savaş uçaklarıyla Bitlis'e Geliyê Şex Cuma alanını bombardımana tabi tutmuştur. Savaş uçaklarının alanı vurması sonucu çıkan yangın devam etmektedir. Bu hava saldırısında güçlerimizin herhangi bir kaybı olmamıştır.

GARZAN ŞEHİTLİĞİ BOMBALANDI

29 Eylül günü (bugün) saat 03.00'te TC ordusu, 2 Kobra helikopter ile Garzan şehitliği ve etrafını, yine Bitlis'e bağlı Olak köyü çevresini bombalamıştır. Sabah saatlerinde Garzan şehitliği çevresinde başlatılan kara operasyonunda ise Hareketimizin ve halkımızın mücadele değerleri olan şehitliğimizin yıkılması için iş makineleri getirilmiştir. TC ordusunun bu faşizan saldırıları devam etmektedir.

27 Eylül günü saat 21.00'de Batman ve ilçesi Sason arasında bulunan Marisu karakolu çevresinde hareket halinde bulunan zırhlı araçlara yönelik bir Gerilla timimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. 3 Kobra zırhlı aracın geçişi sırasında yapılan eylemde 1 araç darbe almıştır. Eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. 28 Eylül günü ise sabah saat 09.00'a kadar askerler tarafından kapatılmıştır.

NAZIMİYE’DE İKİ KOLDAN EYLEM

28 Eylül günü sabah saatlerinde Dersim'in Nazımiye ilçesine bağlı Dereova karakoluna Gerilla güçlerimiz tarafından 2 koldan gerçekleştirilen eylemde, karakola ait 2 kule hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuştur. Her iki hedefe yapılan eylemin sonuçları netleşmezken, net gözle görülen 1 asker öldürülmüştür.

28 Eylül günü saat 21.00'de Dersim'in Nazımiye ilçesine bağlı Balıca köyünde bulunan Avea, Turkcell ve Vodafone baz istasyonları, bir Gerilla timimiz tarafından yakılarak tümden imha edilmiştir.

17 Ağustos'tan buyana Dersim - Ovacık ve Dersim - Erzincan arasındaki yol güzergahları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.

TENDÜREK’TE 3 GERİLLA YAŞAMINI YİTİRDİ

24 Eylül günü TC ordusu çok sayıda Skorsky ve Kobra tipi helikopterlerle Tendürek alanına yönelik bir operasyon başlatmıştı. Skorsky tipi helikopterlerle yapılan indirimeler ardından TC ordusu ile Gerillalarımız arasında çatışmalar yaşanmıştır. 24 Eylül günü gerçekleşen bu çatışmalarda 3 Gerillamız kahramanca bir direniş sergileyerek şehit düşmüştür. “

HPG, 24 Eylül günü Botan'ın Beytüşşebap alanına yönelik 24 saat süren kapsamlı devrimci operasyon da yaşamını yitiren Baz Mordem gerillanın kimlik bilgilerini de kamuoyu ile paylaştı.

SAVAŞ UÇAKLARI GELİYÊ DOSTKİ VE BİNBİR ALANLARINI VURDU

Türk savaş uçaklarının Geliyê Dostki ve Binbir alanlarını bombaladığını belirten HPG, “27 Eylül günü saat 06.00'da Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Dostki ve Binbir alanları işgalci TC ordusu savaş uçakları tarafından yoğun olarak bombalanmıştır. Savaş uçaklarının bombardımanları ile eş zamanlı olarak Bezelê, Tepê Remo ve Şıtaza karakolları da obüs ve havanlarla yoğun bir bombalaman gerçekleştirmiştir” dedi.

TÜRK ORDUSUNUN BOMBARDIMANLARI DEVAM EDİYOR

HPG Basın İrtibat Merkezi topçu saldırılarına ilişkin de şu bilgileri verdi:

“28 Eylül günü saat 23.30 ile 29 Eylül günü 10.00 arasında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bezelê karakolu; Herki alanını obüs ve havanlarla bombalamıştır.

28 Eylül günü saat 18.00 - 19.30 arasında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakolu; Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Şehit Gafur alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.

28 Eylül günü saat 13.00 - 13.30 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Elemun karakolu; insansız hava araçları desteğinde Ketkê köyü alanını, 29 Eylül günü(bugün) saat 00.00 - 05.00 arasında ise insansız hava araçları desteğinde Şehit Agır ve Şehit Lezgin tepeleri civarını ağır silahlarla rastgele taramıştır.

28 Eylül günü  10.00 - 10.30 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu; Tepe Hakan alanı ve çevresini, saat 16.30 - 17.00 arasında Şker karakolu; çevresindeki alanları ağır silahlarla rastgele taramıştır.”

Hava hareketliliğinin de devam ettiğini bildiren HPG, “28 Eylül günü  ile  19.00 - 21.00 arasında Gare alanı, saat 06.00 - 13.00 ve saat 18.30 ile gece saat 01.00 arasında Zap bölgesi ve sınır hattında insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.

29 Eylül günü sabaha karşı saat 01.30'dan 05.00'e kadar Bitlis'e bağlı Şehit Mizgin alanı üzerinde insansız hava aracı keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.

28 Eylül günü  08.30 - 21.00 arasında Kandil bölgesi,  18.00 - 20.00 arasında Zap bölgesi, 29 Eylül günü  Avaşin alanı üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır” diye belirtti.

Link to comment
Share on other sites

HPG: 24 asker, 27 özel harekatçı ve 2 polis öldürüldü
Türk ordusunun saldırılarına karşı gerillaların gerçekleştirdiği eylemlerde tespit edilen 24 asker, 27 özel harekatçı ve 2 polis öldürüldü.
30 Eylül 2015 Çarşamba 14:43
BEHDİNAN - ANF
HPG Basın İrtibat Merkezi, HPG/YJA Star gerillaların gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HPG, gerilla eylemlerine ilişin şunları belirtti:

HAKKARİ

“Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde; 29 Eylül günü  Gerilla güçlerimiz Hakkari'nin Yüksekova - Şemdinli ilçeleri arasındaki yolda kimlik kontrolleri yaparak süreç hakkında halkı bilgilendirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonrasında TC ordusu Merduşa ve Tepê Haruna alanı arasını havanlarla bombalamıştır. Öğleden sonra saat 14.00'te TC ordusu tank, panzer, kirpi ve jamerlardan oluşan geniş bir konvoy ile alan doğru ilerlemek istemiştir. Bunun üzerine Gerilla güçlerimiz bu konvoya yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde bir panzer tamamen imha oluşmuş ve içinde bulunan tüm askerler ölmüştür.

Gerçekleştirilen eylem sonrası konvoydan inen askerler, Gerilla güçlerimizce ağır ve ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerilla güçlerimizin eylemine karşı TC ordusu saat 18.00'a kadar çatışma alanını 4 Kobra tipi helikopter ve tanklarla yoğun bir şekilde bombalamıştır. Gerilla güçlerimizin eylem alanından bir kademe geri çekilmesi sonrası TC ordusu çatışmada imha edilen panzer ve cenazelerini gizleyerek kapamıştır.  Ölü ve yaralılar zırhlı araçlar ile Durê karakoluna götürülmüştür.

Yine saat 18.00 - 22.00 arasında TC ordusu Sipiliz ve Ahmetvendê tepeleri ve çevresindeki köyleri obüs ve havanlarla bombalamıştır. Gerçekleşen tüm eylem ve çatışmalarda toplam 14 asker öldürülürken; çok sayıda asker de yaralanmıştır. Bu çatışmalarda 2 Gerillamız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Gerçekleştirilen bu eylem 2 Eylül günü Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Deniz Faruk yoldaş ve beraberinde şehit düşen 6 Gerillamız anısına yapılmıştır.

29 Eylül günü saat 11.30'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden Şapata alanına gitmekte olan TC ordusu konvoyuna yönelik Gerillalarımız bir dizi suikast eylemleri gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır. Gerçekleşen eylemden sonra alana gelen ambulanslar ölü ve yaralıyı kaldırmıştır. Eylem ardından akşam saatlerine kadar Şapata, Goman karakolları ve Şemzinan alayı Şapata ile Şemdinli ilçesi arasındaki alanı havan ve obüs toplarıyla bombalamıştır.

SİİRT

28 Eylül günü saat 18.00'de Siirt'e bağlı Mışarê'ye bağlı Meylana karakoluna dönük Gerilla timimiz tarafından yapılan suikast eyleminde 1 asker öldürülmüştür.

29 Eylül günü ise saat 16.30'da Dıhê ve Giver köyündeki kontralar ve özel harekatçıların Siirt'e bağlı Mışarê'nin  Dewkê köyünde bulunan Boğaza Dewkê alanında başlattıkları operasyon sonuçsuz kalırken, yarım saat süre ile arazinin rast gele taranması sonucunda yangın çıkmıştır.

18 Eylül günü saat 11.30'da içinde 6 özel harekatçı ve 1 korucunun da  yer aldığı karakola erzak götüren bir minibüse yönelik Gerilla güçlerimiz tarafından Kevin ve Kale karakolları arasındaki güzergahta bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Yapılan eylem sonucunda 4 özel harekatçı ölürken 2 özel harekatçı da yaralanmıştır. Ayrıca araçta bulunan korucu da hafif yaralanmıştır. Eylemden bir saat sonra ölü ve yaralılar Skorsky helikopterlerle kaldırılmıştır. Özel savaş medyası tarafından bu eylem ve sonuçları gizlenmiştir.

27 Eylül günü saat 07.00'de TC ordusu, Siirt, Şirvan, Baykan'dan gelen yine Baykanıs, Argo, Kırdilek, Qanexder, Müdüs ve İskambul karakollarının da katıldığı 10.000 asker ile Mergelo alanına gizli tutmak kaydıyla kapsamlı bir kara operasyonu yapmıştır. Korucuların da katıldığı bu operasyon güçleri, Gerilla güçlerimiz tarafından 4 yerde vurulmuştur. Hem indirmeler esnasında hem de saldırı kollarına yapılan eylemler sonucunda 7 asker ölürken 1'i Astsubay olmak üzere 2 asker de yaralanmıştır. Yapılan bu kapsamlı operasyon Gerilla güçlerimiz tarafından sonuçsuz bırakılmış, arazide gizli birliklerini bırakan operasyon gücü ise geri çekilmiştir. Sonuçsuz operasyonda askerlerin rastgele çevrelerini taramaları sonucu da arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.

30 Eylül günü (bugün) saat 06.00'da TC ordusunun 7 Skorsky helikopter ile Şêx Cuma'ya bağlı Çiyayê Qedima silsilesinde indirme yaparak başlattığı operasyon devam etmektedir.

URFA

28 Eylül günü saat 18.45'te Şanlıurfa Emniyet Müdürü ve Şanlıurfa Belediye Başkanı’nın içinde bulunduğu bir eskort, Siverek'ten Urfa'ya gittiği esnasında bir Gerilla timimiz tarafından ferdi silahlarla etkili bir şekilde vurulmuştur. Emniyet Müdürü’nün içinde bulunduğu aracın hedeflendiği eylemde araç darbe almıştır. Bu eylem Şanlıurfa Belediye Başkanı’nın koruculuğa teşvik etmesi ve koruculuk faaliyetlerini sürdürmesine karşı uyarı amaçlı yapılmıştır. 

AMED

28 Eylül günü öğlen saatlerinde Amed'in Bismil ilçesindeki Polis Lojmanlarının güvenliğini tutan polislere yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylemde 30 metre mesafeden roketatar silahlarıyla yapılan vuruşlar sonrası ölen ve yaralanan polisler, 4 ambulans ile olay yerinden kaldırılmıştır. Ancak sayı netleştirilememiştir.

MUŞ

29 Eylül günü saat 18.00'de Muş'un Varto ilçe merkezinde 2 özel harekat üyesi, ilçeye doğru gittiği esnada hedef alınmıştır. Gerilla Timimizin etkili vuruşlarla gerçekleştirdiği eylem sonrası 2 özel harekatçı da ölürken, eylem timimiz üs alanlarına sağlam bir şekilde ulaşmıştır.

İNTİKAM EYLEMLERİ

Ş. Baran Dersim ve son zamanlarda Amed, Erzurum, Beytüşşebab'da şehit düşen arkadaşların ayrıca şehitlikler üzerine yapılan saldırılara karşı arkadaşlar intikam eylemleri yapıyor.

28 Eylül günü akşam saat 21.00'de Adana'ya bağlı Şakirpaşa mahallesinde Şehit Zafer intikam birimimiz tarafından 1 polis aracı hedeflenerek etkili bir tarzda vurulmuştur. Polis aracında 1'i Başkomiser olmak üzere 2 polis ölmüştür. Eylem ardından gerilla birimi sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

29 Eylül günü akşam saat 18.00'de Şehitliklerimize karşı yapılan saldırılara ve Şehit Raman Soro arkadaş anısına kapsamlı bir eylem düzenlenmiştir.

Garzan Şehitliğine operasyon yapan konvoya yönelik Kozluk ve Batman arası yolda bir sabotaj eylemi yapılmış, yapılan eylemde 1 akrep ve 1 askeri dolmuş tümden imha edilmiştir. Gerçekleşen bu eylemde Gerillalarımız tarafından net gözle görülen 20 özel harekatçı öldürülmüştür. Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre ise bu eylemde 27 özel harekatçı ölmüştür. TC ordusu ölü ve yaralılarını 16 ambulans ile kaldırmıştır.

Sabotaj eyleminden hemen sonra sivil bir kamyonet kaza yaparak imha olan araçlardan birine çarpmış elde edilen bilgilere göre bu kazada 4 sivil vatandaş yaralanmıştır. TC ordusu eylem ardından 2000 askerin katılımıyla yeni bir operasyon başlatmıştır. Operasyon halen sürmektedir.

ERZURUM

29 ve 30 Eylül günleri Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Dondara, Zeyno, Goma Donzara köyleri çevresinde TC ordusu bir operasyon başlatmıştır. Halen devam eden bu operasyonda ana yollar da askerler tarafından kapatılmıştır.

Erzurum'un Köprüköy ilçesi kırsal kesimlerinde 4 kişilik bir kontra grubu gerilla kıyafetleri giyerek civarda bulunan halk üzerinde kara propaganda faaliyeti yürütmektedir. Bölge halkının bu kontra gruba karşı dikkatli olması gerekmektedir.

29 Eylül günü saat 23.45 ile 02.00 arası Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Şehit Sidar alanı ormanlık arazisi TC ordusu tarafından bir kez daha tank ve obüs atışlarıyla vurulmuştur.

KARS

29 Eylül günü saat 22.00 - 23.00 arası TC ordusu, Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Demirkapı ve Şehit Zozan alanlarını havan toplarıyla bombalamıştır.

KARS

29 Eylül günü saat 12.30'da bir Gerilla timimizin Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Dağcı Taburuna yönelik geliştirdiği suikast eyleminde 1 özel tim elemanı öldürülmüştür. Eylem ardından panikleyen askerler tabur çevresini rastgele taramıştır.

DERSİM

30 Eylül (bugün) saat 08.30'da Dersim Merkez'e bağlı Sinal Karakoluna yönelik Şehit Fırat suikast timi tarafından bir dizi suikast eylemi düzenlenmiştir. Hedef alınan askerlerden 1'i ölürken 1'i de yaralanmış ayrıca kulübelerde bulunan 2 adet termal de vurularak imha edilmiştir.”

Link to comment
Share on other sites

Her konuda oldugu gibi, fiili durumda katledilen sivil ve asker/polis sayisinda da verilen rakamlar birbirini tutmamaktadir.

Basta asker/polis katliamlari gizlenmekte, sivil katliamlar ise katledilen PKK teroristlerine eklenmektedir.

Asagida son 86 gunluk bilanço da;

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 86 gündeki (7 Temmuz-30 Eylül) terör saldırılarında 135 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 36 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 446 kişi yaralandı.

Katledildiği soylenen terorist sayisinda da celiskiler vardir.

Yandan basin verdigi tutarsız rakamlari "bol keseden" atmaktadır.

Bu konudaki verilen son rakamlar;

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi, 22 Temmuz'dan bu yana bin 398 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Fasizan tutuklamalar da ise verilen rakamlar;
24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 695 kişi gözaltına alındı, bunlardan 750'si tutuklandı.           

Link to comment
Share on other sites

21'i çocuk 96 sivil can verdi
Devletin yok saydığı sivil ölümler İHD raporuyla kayıtlara geçti. 21 Temmuz’dan bugüne kadar 2.5 aylık sürede 96 sivil kurşunların ve bombaların hedefinde yer aldı. Ölenlerin 21 ise çocuk...
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Güneydoğu’da yok saydığı ‘sivil ölümler’ İnsan Hakları Derneği (İHD) raporuyla kayıtlara geçiyor. 21 Temmuz’dan 30 Ağustos’a kadar 48 sivil hayatını kaybetti. Eylül ayında ise bayramın birinci günü olan 24 Eylül gününe kadar 37 sivil bölgede katledildi. İHD’nin tespitlerine göre 24 Eylül’den 30 Eylül’e kadar 11 sivil öldürüldü. Yaklaşık 2 buçuk aylık süreçte ortaya çıkan karanlık tablo 96 sivilin “kurşunların, roketatarların, bombaların” hedefinde öldüğünü ortaya koyuyor. 96 sivilin öldüğü karanlık tabloda ölenlerin 21 ise çocuk. İHD sivil kayıpları “ölümlere yetişemiyoruz” sözleriyle özetliyor.

Cizre’de yaşanan sivil ölümleri Şırnak Silopi, Diyarbakır Bismil takip etti. 21 Temmuz’dan 24 Eylül’e kadar 64 günde en az 85 sivil katledildi. İHD, 24 Eylül’den 30 Eylül’e kadar ise 11 sivilin öldüğü tespit edildiğini belirtiyor.

8 yaşındaki Elif’e roket

Diyarbakır Bismil’de polis ve askerlerce ablukaya alınan Avaşin Mahallesi’nde bir eve atılan roketatar sonucu 8 yaşındaki Elif Şimşek yaşamını yitirdi. Elif, 90’larda yakılarak boşaltılan Kurudeğirmen Köyü’ne trafik kazasında öldükten sonra defnedilen babasının yanına gömüldü. Elif’in cenazesi toprağa verilirken ne annesi ne de kardeşleri mezarı başında olamadı. Çünkü onlarda evden yaralı olarak çıkarılmışlardı.

En küçüğü 35 günlük bebekti

Suruç’ta 33 sivilin öldürülmesinden bugüne 20 Temmuz- 29 Eylül 2015 arasında 71 gün içinde Şırnak, Diyarbakır, Ağrı, Mardin ve İstanbul’da en küçüğü bir aylık, en büyüğü 17 yaşında 20 çocuk hayatını kaybetti. Çatışmalar sonucunda en fazla çocuk ölümü görülen yer Şırnak oldu. Şırnak kent merkezi ve ilçelerinde 11 çocuk öldürülürken, Cizre’de 9 gün süren sokağa çıkma yasağı sırasında 35 günlük Muhammed Tahir Yaramış, evinin önünde keskin nişancılar tarafından öldürülen ve cenazesi derin dondurucuda bekletilen 10 yaşındaki Cemile Çağırga, 10 yaşındaki Selam Ağar, 16 yaşındaki Sait Nayci, 15 yaşındaki Bünyamin İrci yaşamını yitirdi.           

Link to comment
Share on other sites

Yüksekova’da askeri konvoya sabotaj: 12 asker öldü, 7 asker yaralandı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Şemdinli’ye doğru hareket halindeki 40 zırhlı araçtan oluşan konvoya yönelik sabotaj eylemi düzenlendi. Eylem sonucunda iki zırhlı araç tümden imha edilirken, 12 asker öldürüldü, 7 asker de yaralandı.

 
3 Ekim 2015 Cumartesi 14:46
BEHDİNAN - ANF
 

 

HPG gerillalarının eylemleri yoğun bir şekilde sürüyor. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Şemdinli’ye doğru hareket halindeki 40 zırhlı araçtan oluşan konvoya yönelik Pagê köyü yakınlarında sabotaj eylemi düzenlendi. Eylem sonucunda iki zırhlı araç tümden imha edilirken, 12 asker öldürüldü, 7 asker de yaralandı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemlerine ilişkin şunları belirtti: “Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde; Erdoğan ve AKP hükümetinin özel ordu güçleriyle Bismil halkına yönelik gerçekleştirdiği saldırılara yönelik gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. 2 Ekim günü saat 01.30'da yaklaşık 40 zırhlı araçtan oluşan bir konvoya yönelik Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden Şemdinli'ye doğru giderken; Yüksekova'ya bağlı Pagê köyü yakınlarında bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde 2 zırhlı araç tümden imha olurken 12 asker ölmüş 7 asker de yaralanmıştır. Genelkurmay tarafından da doğrulanan eylemin detayları gizlemiştir. Gerçekleştirilen eylemden sonra saat 08.00 ve 14.00'te TC ordusu araçların enkazını toplamış, eylemi hızla kamufle etmiştir.

2 Ekim günü saat 15.00'te TC ordusuna ait 3 zırhlı araç Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Tepê Remo karakolundan çıkarken gerilla güçlerimiz tarafından ağır silahlarla etkili bir şekilde vurulmuş ve zırhlı araçlar geri çekilmiştir. Gerçekleştirilen eylemden sonra Şıtaza, Tepê Çete ve Tepê Remo karakolları; Mergê ve Warêfilleha alanlarını obüs ve havanlarla bombalamıştır.

29 Eylül günü saat 19.00'da Hakkari'nin Yüksekova taburundan 2 Skorsky helikopter, Geliyê Dostki alanına doğru gittikleri esnada gerilla güçlerimiz tarafından ağır silahlarla açılan ateş sonrasında geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

YJA STAR GERİLLALARINDAN SUİKAST EYLEMİ

2 Ekim günü saat 16.00'da Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Rındıkê karakoluna yönelik YJA Star gerillalarımız tarafından bir suikast eylemi gerçekleştirilmiş ve 1 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra Rındikê karakolu, çevresindeki alanları bombalamıştır. TC ordusunun yaptığı bu bombardımanları sonucu sivil bir araç içinde hiç bir sivilin bulunmadığı esnada vurularak tümden kullanılamaz hale getirilmiştir.

2 Ekim günü saat 06.00'da Medya Savunma alanlarımızdan Xakurkê alanı sınır hattında bulunan Garê Alayı ve Dêrik karakolları; çevresindeki alanları yoğun bir şekilde bombalamıştır. Yoğun bombardımana karşılık gerilla güçlerimiz saat 08.00'de Dêrik karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Karakol binası ve mevziler yaklaşık 45 dakika boyunca etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerilla güçlerimizin yoğun vuruşlarına, karakol bir saat boyunca cevap verememiştir. Gerçekleşen bu eylemde ölü ve yaralı sayısı bilinmemektedir.

2 Ekim günü saat 13.00'te Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden Şapata alanına devriye görevine giden askerlere dönük yapılan suikast eyleminde 1 asker öldürülmüştür.

2 Ekim günü saat 06.00'da gerilla güçlerimiz, Medya Savunma Alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Bêzok karakoluna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiş, burada 1 asker öldürülmüştür.

 

KARAKOL İÇİN YOL YAPAN İŞ MAKİNELERİNE UYARI ATEŞİ

2 Ekim günü saat 09.00 - 09.30 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu önündeki yolu yapmaya çalışan iş makinelerine yönelik gerilla güçlerimiz tarafından uyarı ateşi açılmış, bunun üzerine iş makineleri alandan çekilmiştir.

2 Ekim günü saat 14.00’te Hakkari’den Bilican karakoluna malzeme taşıyan bir araca gerilla timimiz tarafından el konulmuştur.

Kuzey Kürdistan’da gelişen askeri hareketlilik, eylem ve çatışmaların detayları ise şöyledir:

Van'ın Saray ve Özalp ilçeleri civarında 30 Eylül günü akşam saatlerinde bölgeye operasyon yapan askerler ile Tepedok köyü yakınlarında çatışmaya girmiştir. Zırhlı araçların yoğun katıldığı ve bombardımanların yapıldığı bu operasyona müdahaleye gelen Baz ve Bahoz arkadaşlarımız Apocu fedai ruhla kahramanca savaşarak 1 Ekim günü şehadete ulaşmışlardır.

Bu operasyon da askerlerin bilinçli hedef alarak vurduğu 2 sivil gençten biri katledilirken 1'i de ağır yaralanmıştır.

1 Ekim günü saat 20.00'de Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan elektrik hattına yönelik gerilla timimizin gerçekleştirdiği sabotaj eylemi sonucu elektrik hattı tümden imha edilmiştir.

ŞEHİTLİKLERE SALDIRILARA CEVABEN GERİLLALARDAN EYLEM

2 Ekim günü saat 20.50'de şehitliklerimize dönük saldırılara cevaben gerilla güçlerimiz tarafından Şırnak'a bağlı Fındıkê Taburuna bir eylem düzenlenmiştir. Yakın mesafeden karakola ait iki mevzi etkili vurulmuş, burada 2 asker ölürken 2 asker de yaralanmıştır. Ayrıca tabur ve tabura ait güvenlik tepeleri olan Tepe Ewin, Bênat ve Sawadi tepeleri de ağır silahlarla vurulmuştur. Eylem sonrası Skorsky helikopterler ile taburun kendisinden ve Sawadi tepesinde ölü ve yaralılarını kaldıran TC ordusu, 4 kobra helikopterler ile çevreyi bombardımana tabi tutmuştur.

Özel savaş medyasının Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Şuka köyünde 2 gerillamızın şehit olduğu 2 gerillamızın da yaralandığına ilişkin servis ettiği bilgiler yalandan ibarettir. Pervari'ye bağlı güçlerimizin bu bölgede herhangi bir kaybı bulunmamaktadır.

Son günlerde Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Zivzik köyünde 2'si kadın olmak üzere 6 kişiden oluşan bir kontra grup, alan çevresindeki halk üzerinde kontra grubun karanlık girişimleri artmıştır.

2 Ekim günü akşam saatlerinde TC ordusu katliam talimatını uygulayan sözde güvenlik güçleri ve askerler, Amed'in Farqin (Silvan) ilçesindeki mahallelere tanklar ile girmiştir. Saat 15.30 sıralarında Silvan'a bağlı Reşo köyüne giden konvoya dönük gerilla güçlerimizin yaptığı eylem sonrası kısa bir çatışma yaşanmıştır. Ölü ve yaralı asker sayısının netleştirilemediği eylemde askerlerin rastgele çevrelerine ateş açması sonucu arazide yangın çıkmıştır. Bu eylemi gerçekleştiren birimimiz eylem ardından üs alanlarına çekilmiştir.

2 Ekim günü 12.00 - 13.00 saatleri arası Bitlis'e bağlı Şêx Cuma alanı yakınlarında bulunan karakola erzak götürmekte olan bir araç durdurulmuş, şoförü uyarıldıktan sonra serbest bırakılmıştır.

2 Ekim günü saat 08.00'de gerilla güçlerimiz, Bitlis'e bağlı Konaxder karakoluna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiş, eylem sonucunda 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından Konaxder karakolu; Kember yamaçlarına yoğun top atışları yapmıştır.

2 Ekim günü saat 10.00'da Dersim-Erzincan yolu üzerinde süren yol kontrol eylemi esnasında Erzincan Topçu Tugayına bağlı 2 asker, gerillalarımız tarafından gözaltına alınmıştır.

28 Eylül günü saat 12.30'da bir gerilla birimimiz tarafından Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Ovacık yaylasında bulunan baz istasyonlarına yönelik sabotaj eylemleri gerçekleştirilmiştir. Eylem sonucunda Baz istasyonları ve bu baz istasyonu yakınlarındaki elektrik panosu tümden imha edilmiştir.

 

.................................................................................................................................................................................

 

 

Nusaybin’de saldırı da direniş de büyüyor: 5 özel harekat polisi öldürüldü

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki birçok mahallede dünden bu yana operasyon halindeki özel harekatçılara yönelik direnişçi gençlik gruplarının eylemleri sürüyor. Eylemler sonucunda 5 özel harekat polisi öldürüldü.

 
3 Ekim 2015 Cumartesi 15:52
MARDİN - ANF
 

 

Mardin’in Nusaybin ilçesindeki birçok mahallede dünden bu yana operasyon halindeki özel harekatçılara yönelik direnişçi gençlik gruplarının eylemleri sürüyor. Eylemler sonucunda 5 özel harekat polisi öldürülürken polislerin gerçekleştirdiği suikast sonucu 50 yaşındaki Ahmet Sönmez yaşamını yitirirken, 75 yaşındaki Musa Akçin ise yaralandı.

4 ÖZEL HAREKATÇI ÖLDÜRÜLDÜ

Dün akşam saat 20:00 sıralarında Nusaybin ilçesine bağlı Koçer mahallesine tank ve havan atışlarıyla saldırı düzenleyen Türk devleti bu mahalleye yönelik özel harekat polisleri ve asker eşliğinde operasyon düzenledi. Bu operasyonlar esnasında binaların üzerine yerleştirilmiş keskin nişancılar tarafından Ahmet Sönmez katledilirken Musa Akçin ise yaralandı. Ayrıca çok sayıda yerleşim yeri zarar gördü. Saat 09:30’ a kadar mahalleye yönelik saldırılarını sürdüren özel harekat polisleri mahalleyi ele geçirmek üzere ikinci bir kapsamlı saldırı başlattı. Hükümet konağı ve Newroz Meydanı yönünden harekete geçen ve ağır silahlarla Ş. Gelhat (Abdulkadir) mahallesini hedef alan polislerle gençlik arasındaki çatışmalar şiddetlenerek devam etti.  

Bu esnada mahalleye girmek isteyen zırhlı araçta gençlerin daha önce yerleştirdikleri tuzağın patlatılması sonucu ağır darbelendi. Bu mahallelerde yaşanan çatışmalar sonucu 4 özel harekat polisinin öldürüldüğü belirtildi.

TOMA İMHA EDİLDİ

2 Ekim günü akşam saat 21:00’da Nusaybin'in Sakarya sokağında (Çarşı Merkezi) ise halk saldırılar karşısında sokaklara dökülerek tepkilerini dile getirdi. Eylemini sürdüren halka ağır silahlar saldıran polis karşısında gençlik gruplarının ve halkın direnişini buldu. Ferdi silahlar ve el bombalarıyla saldırılara cevap veren direnişçi gruplar burada bir TOMA aracına da eylem düzenledi. İmha olan TOMA aracının içerisinde bulanan polislerden biri ölürken diğeri de yaralandı. Bunun üzerine mahalleyi zırhlı araçlarla kuşatma altına alan polis yüksek binalara keskin nişancılarını yerleştirdi.

ZIRHLI ARAÇLAR DARBELENDİ

Aynı gün bir başka saldırı girişimi de Alika Mahallesine yönelikti. Mahalleye zırhlı araçlarla girmek isteyen özel harekat polisleri burada da direnişle karşılandı. Gençlerin B-7 roketatarlarla zırhlı araçlara yönelik gerçekleştirdiği eylem sonucunda 1 kobra tipi araç darbe aldı.

İlerleyen saatlerde mahallenin etrafında bekleyişini sürdüren polislere yönelik gençler, ikinci bir eylem düzenleyerek operasyon gücünü geri püskürttü. Burada ferdi silahlar ve el bombalarıyla özel harekat gücünü hedef alan gençlerin eylemi sonucu operasyon için gelen özel harekat gücü ipek yolu civarlarına geri çekildi. Ardından Türk devleti mahalleyi zırhlı araçlar üzerindeki ağır silahlar ve tanklarla sabah saatlerine kadar yoğun bir şekilde vurdu.

Bu gün sabah 09:00 sıralarında da özel harekat polisleri Nusaybin'e bağlı Alika ve Ş. Gelhat mahallelerine ağır silahlar ve bomba atarlarla saldırıda bulundu. Öz savunmalarını gerçekleştiren gençler bu saldırılara karşı daha önce mahallenin kimi yerlerine konumlandırılmış 3 suikast grubuna yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Burada yaşanan eylemin sonuçlarına ilişkin net bilgiye ulaşılamadı.

Nusaybin civarlarında çatışmalar sürerken giriş-çıkışların tümden kapatılmış olduğu bildiriliyor. Sokağa çıkma yasağının hala devam ettiği Nusaybin’de İpekyolu üzerine özel harekat ve asker takviyesi ise sürüyor. 

Link to comment
Share on other sites

Devlet 3 kentte son iki gündür 2'si çocuk 9 yurttaşı katletti -

 

JINHA

HABER MERKEZİ - AKP'nin Kürt halkına karşı başlattığı savaş konsepti kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesi, Mardin'in Nusaybin ilçesi ile Şırnak'ta ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının ardından sivil halka saldıran asker ve polisler ikisi çocuk 9 kişi katledilirken, çok sayıda kişi ise yaralandı. Nusaybin'de doğum sancıları başlayan Çiğdem Akçin adlı kadın ise saldırılardan dolayı hastaneye kaldırılamadı.

İktidarını kaybedince Kürt halkına karşı savaş başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP, sokağa çıkma yasağı ilan ettiği bölge kentlerinde ve ilçelerinde sivil katliamlarını sürdürüyor. Cizre, Sur ve Beytüşşebap'ın ardından Silvan, Nusaybin ve Şırnak'a da saldıran AKP'nin polisi birçok yurttaşı katlederken birçok yurttaşı da yaraladı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde dün sabah 07.00 itibariyle Diyarbakır Valiliği'nin kararıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, duyuru zırhlı araçlar tarafından yapıldı. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte haftalardır halkın direnişinin sürdüğü Tekel, Mescit ve Konak mahalleleri çok sayıda özel harekât timi ve asker tarafından ağır silah ve zırhlı araçlarla ablukaya alındı. Ablukaya karşı direnişi sürdüğü mahallerde polise ait helikopterin tur attı. İlçede büyük trafolar polisler tarafından ateş edilerek patlatılırken, ilçenin birçok mahallesinde bu nedenle elektrik kesintileri yaşandı.

Silvan'da 2'si çocuk 4 kişi katledildi

İlçede şiddetli devam eden çatışmalarda yaralanan Mehmet Cevat Kartalkuş (56) ve 70 yaşlarındaki Hayriye Hüdaverdi hastaneye kaldırarak, Diyarbakır'a sevk edildi. İlçede halka yönelik tanklarla yapılan saldırının ardından mahalle aralarında yaralanan sivil yurttaşları almaya giden Silvan Belediyesi Eşbaşkan vekilleri Zuhal Tekiner, Kerem Canpolaten, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Karakoç ve meclis üyesi Gülistan Kılıç, polisler tarafından gözaltına alındı, ardından serbest bırakıldı. Çatışma bölgesinde yaralananlar polis saldırılarından dolayı hastanelere götürülemezken, çatışmaların şiddetlendiği Konak Mahallesi'nde 16 yaşındaki Vedat Akcanım ve 17 yaşında soy ismi öğrenilemeyen Deniz adlı bir çocuk ile ismi öğrenilemeyen 2 yurttaş katledildi. Nusaybin'e gitmek isteyen ve HDP'li vekillerin de aralarında bulunduğu heyetin ilçeye girişlerine ise izin verilmiyor.

Nusaybin'de 2 kişi katledildi çok sayıda yaralı var

Mardin Valiliği, Nusaybin ilçesinde de önceki gün saat 19.00'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar "sokağa çıkma yasağı" ilan etti. Mardin Valiliği tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklama ile Nusaybin ilçesine bağlı Girêmîra (Girmeli), Marînê (Eskihisar), Tilminarê (Tepeüstü) ve Mendikanê (Kayadibi) mahallelerinde "sokağa çıkma yasağı" ilan edilmesi ardından bu kez de ilçe merkezi için "sokağa çıkma yasağı" ilan etti. Sokağa çıkma yasağının ardından 50 yaşındaki Ahmet Sönmez evinin önünde katledilirken, 75 yaşındaki Musa Akçin ile zihinsel engelli olduğu belirtilen Mehmet Ermez (16) isimli bir çocuk ise yaralandı. Nusaybin'e giden HDP Milletvekilleri Ali Atalan, Gülseren Yıldırım, HDP ve DBP yöneticilerinden oluşan bir heyet ise ilçe girişinde polis ve askerler tarafından engellendi.

Doğum sancıları çeken kadın hastaneye kaldırılamıyor

Yine ilçede doğum sancıları başlayan Çiğdem Akçin adlı kadının, hastaneye saldırılardan dolayı hastaneye kaldırılamadı. Diyaliz hastası da olduğu belirtilen kadının hastaneye kaldırılması için görüşmeler devam ediyor. Son olarak Yenituran Mahallesi Azizoğlu sokakta keskin nişancılar 25 yaşındaki Şahin Turan isimli genci katletti.

Şırnak'ta 3 yurttaş katledildi

Şırnak 1 Ekim'de herhangi bir olay yaşanmadığı halde polis, zırhlı araçlardan gaz bombaları ile etrafa rastgele attığı gaz bombaları ile saldırdı. Polis saldırısı sonucu yaralanan 9 kişi yaralanırken Abdulhamit İnal ile soyadı öğrenilemeyen Erdal isimli bir kişi ile Hacı Lokman Birlik isimli yurttaşlar yaşamlarını yitirdi. Keskin nişancılarca vurulan sivillerin yanı sıra polislerin attığı belirtilen bir bomba sonucu çevredeki evlerde büyük hasar meydana geldi. Bu evlerden biri de İrmez ailesinin evi oldu. Ailenin fertlerinden Meryem İrmez (60), Ayşe İrmez (65), Zeki İrmez (32) yaşanan patlamada hafif yaralandı. Bu yaralılar da çağrılan ambulans ile Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanedeki yaralıların durumunu öğrenmek üzere bölgeye hastaneye giden yurttaşlar ise polisin saldırısına uğradı ve içeriye girmelerini engelledi.

Link to comment
Share on other sites

HPG gerillaları Baran Dersim anısına Giresun’da eylem gerçekleştirdi
HPG, Dersim’de hayatını kaybeden gerilla komutanı Baran Dersim anısına Giresun’da gerçekleştirilen eylemde 6 askerin öldüğü 6 askerin de yaralandığını duyurdu.
4 Ekim 2015 Pazar 13:52
BEHDİNAN - ANF
HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yayınlanan açıklamaya göre HPG gerillaları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrite karşı ve Dersim’de hayatını kaybeden gerilla komutanı Baran Dersim’in anısına Giresun’da bir eylem düzenledi. HPG eylemle ilgili olarak şu ayrıntılara yer verdi: “2 Ekim günü saat 15.00'te bir Gerilla birimimiz tarafından Giresun ve ilçesi Tirebolu yol güzergahında Jandarmaya bağlı askerlerin içinde bulunduğu 1 transit minibüs araç ve askerlerin içinde olduğu 1 sivil araca eylem düzenlenmiştir. 12 uzman çavuşun içinde olduğu transit araç ve 3 rütbeli askerin içinde olduğu sivil araç, 10 metrelik mesafeden hedef alınarak etkili bir şekilde vurulmuştur. Transit minibüsün aldığı darbe sonrası uzun süre yandığı eylemde diğer araç ise içindekiler ile birlikte tümden imha olmuştur. Gerçekleşen eylemde 3'ü rütbeli olmak üzere 6 asker ölürken 9 asker de yaralanmıştır. Ölü ve yaralılar ambulanslar ile kaldırılmıştır. Eylem ardından TC ordusu bölgede operasyon başlatmış, bu operasyon 3 Ekim günü özel birliklerin takviye edilmesi ile Tirebolu, Görele ve Çanakçı üçgeninde genişleyerek sürmüştür.”

ULUDERE-BEYTÜŞŞEBAP ARASINDA İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG gerillaları 1 Ekim günü Uludere'den Beytüşşebap'a gitmekte olan 1 dağ geyiği zırhlı araç ve cephane yüklü bir kamyon aracına Dufkera alanında bir sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Olayda askeri kamyon tamamen imha olurken içindeki iki asker de öldürüldü. Eylem sonrası Hedriş karakolu; Qıleban'a(Uludere) bağlı alanı havan ve obüsler ile bombardımana tabi tuttu. Bölge aynı zamanda 2 kobra helikopter ile bombalandı. HPG bu eylemin Beytüşşebap'ta şehit edilen yurtsever anısına misilleme olarak yapıldığını duyurdu.

GARISA’DA ÇATIŞMA

3 Ekim günü saat 16:30’da ise Garısa ilçesi Birika mıntıkasında bir grup gerilla ile pusu atan askeri bir birlik arasında çatışma yaşandı. Kısa süren çatışmanın ardından gerilla birimleri herhangi bir kayıp vermeden üs bölgelerine ulaştı.

SİLVAN’DA SİVİL POLİS ARACI HEDEFLENDİ

3 Ekim günü saat 11.30'da Silvan Emniyet Müdürlüğü önünde duran 1 sivil polis aracı da gerillalar tarafından hedeflendi. Olayda araç darbe alırken ölü ve yaralı sayısının netleştirilemedi bildirildi.

DELEZE KARAKOLUNA EYLEM

HPG ayrıca 3 Ekim günü Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere'de bulunan Dêlezê(Kısıklı) karakoluna yönelik gerilla güçleri tarafından gerçekleştirilen eylemin ayrıntılarını şu şekilde açıkladı: “Gerçekleştirilen eylemde karakolun yatakhane binası B7 roketatar silahlarıyla etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilememiştir. Gerçekleştirilen eylem sonrasında Kobra tipi helikopter alanı rastgele taramıştır. Eylemden sonraki gün sabah saat 05.00'da TC ordusu alanda operasyon başlatmış, saat 07.00'da sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.”

SKORKSY HELİKOPTER DARBELENDİ

HPG 3 Ekim günü saat 16’da Çukurca'dan Hakkari'ye doğru giden bir Skorsky tipi helikopterin gerilla güçleri tarafından darbelendiğini duyurdu.            

Link to comment
Share on other sites

Şemdinli’de 18 özel harekatçı öldürüldü - YENİLENDİ
HPG BİM,Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki ilçe Jandarma Karakolu’na yönelik gerçekleştirilen eylemde, 18 özel harekatçının öldürüldüğünü duyurdu.
5 Ekim 2015 Pazartesi 14:19
BEHDİNAN - ANF
HPG BİM, Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki ilçe Jandarma Karakolu’na yönelik gerçekleştirdiği kapsamlı eylemin detaylarını açıkladı. Şehitliklere ve Kürt halkına karşı geliştirilen faşist saldırılara karşı yapılan misilleme eyleminde 18 özel harekatçının öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) HPG gerillalarının eylemlerine ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Şehit Reşit Serdar Hamlesi çerçevesinde; 4 Ekim günü saat 17.00'de gerilla güçlerimiz, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan ilçe Jandarma karakoluna yönelik kapsamlı bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerilla güçlerimiz Jandarma karakolu içerisinde bulunan 2 katlı bir kuleyi etkili bir şekilde vurmuş ve kule tamamen imha edilmiştir. Karakol içerisinde bulunan zırhlı araçlara ve etrafındaki askerlerde hedef alınmış ve 2 asker öldürülmüştür. Ayrıca karakol içerisinde bulunan özel harekatçıları da etkili bir şekilde vuran gerillalarımız burada 4 özel harekatçıyı öldürmüştür. Eş zamanlı olarak mevzilerin de vurulduğu eylemde 1 mevzi tümden imha edilirken; mevzilerde bulunan 5 özel harekatçı da öldürülmüştür. Eylem sırasında zırhlı araçlarla müdahale etmek isteyen TC ordusu, gerilla güçlerimizin etkili vuruşları ardından geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Eylemin gerçekleştirildiği saatlerde gerilla güçlerimiz ilçe yolunu kontrol altına almıştır. Bu yol eylemi esnasında zırhlı bir araç hedef alınmış ve etkili vurulmuştur. Darbe alan bu zırhlı araç geri çekilmiştir. Bu çatışmalar saat 18.30'a kadar sürmüş ve bu eylem ve çatışmalarda 2'si asker olmak üzere 5 özel harekatçı da öldürülmüştür. TC ordusu ölü ve yaralılarını Skorksy tipi helikopterlerle Yüksekova'ya götürürken; Şemdinli'de bulunan hastanenin çevresini de abluka altına almıştır. Eylem sonrasında gerilla güçlerimiz kontrollü bir şekilde üs alanlarına geri çekilmişlerdir. Gerçekleştirilen bu eylemde kahramanca savaşan ve öncü bir misyonun sahibi olan Erdalan Şaho arkadaşımız ise şahadete ulaşmıştır.

Şehitliklerimize ve halkımıza karşı geliştirilen faşist saldırılara karşı geliştirilen misilleme eyleminde 18 özel harekatçı öldürülmüştür.

TÜRKO RDUSUNUN OPERASYONU SÜRÜYOR

27 Eylül'den itibaren Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Mergê Zerê, Geliyê Dostki ve Binbir alanlarında TC ordusunun başlattığı operasyon devam etmektedir. 4 Ekim günü saat 18.00'de gerillalarımız TC ordusunun bu alanlardaki hareketliliğine karşılık ağır silahlarla karşılık vermiştir. Yine gerillalarımız, alana girmeye çalışan Kobra ve Skorsky tipi helikopteri de etkili bir şekilde vurmuş ve Kobra ve Skorsky helikopterler alandan geri çekilmiştir.

SİİRT’TE BAZ İSTASYONUNA SABOTAJ EYLEMİ

4 Ekim günü akşam saat 18.50 de gerillalarımız tarafından Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Reşinê ve Serxati köyü arasında bulunan bir baz istasyonuna yönelik sabotaj eylemi düzenlenmiş ve bu baz istasyonu imha edilmiştir.

44 Ekim günü akşam saat 23.00'te Van'ın Başkale ile Colemerg (Hakkari) karayolunda devlete ait asfalt yapım çalışması yapan bir araç yakılarak imha edilmiştir.

2 Ekim günü akşam saat 18.20'de Şırnak'ın Silopi ilçe merkezinde Yeni mahalleye bağlı Hastane Caddesi yolu üzerinde zırhlı bir araca yönelik bir gerilla birimimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. İmha edilen bu zırhlı araçta alınan bilgilere göre 3 asker ölürken 1 askerde ağır yaralanmıştır. Eylem alanına gelen ambülanslar ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Halkımıza yönelik saldırılara karşı misilleme olarak geliştirilen eylemi düzenleyen birimimiz kırsal alandaki üslerine sağlam ulaşmıştır.

Daha önce açıkladığımız; 1 Eylül günü Besta'ya bağlı Çiyayê Fıllah alanında göreve giden bir gerilla grubumuz TC ordusu tarafından atılan pusuyu fark etmiş ve burada yoğun çatışmalar yaşanmıştı. Şırnak'a bağlı Gundıkê Mellê ve Çelê Nımêja karakollarından; çatışma alanını obüs ve havan toplarıyla yoğun bombalanmış, pusu gücüne ve saldırılara gerillalarımız etkili karşılık vermiş bunun sonucunda 15 asker ölmüştü. Ayrıntılarını daha sonra duyuracağımızı açıkladığımız bu çatışmada ağır yaralanan Çiya Gabar arkadaşımız şehit düşmüştür. Sürmekte olan yoğun savaş koşullarından ötürü arkadaşımızın sicili gecikmeli olarak açıklanmıştır.

74 Ekim günü Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê alanında TC ordusu kapsamlı bir operasyon başlatmıştır. Aynı gün saat 13.00'te Kızıltepe köyü Karakol tepesi yönelik gerillalarımız sızma eylemi düzenlemiştir. Bomba mesafesinden vurulan tepedeki mevziler de net 4 asker ölmüştür. Bu bölgede yer yer çalışmalar devam etmektedir. Çatışmaların ayrıntıları daha sonra açıklanacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Gerilla eylemlerinde onlarca asker öldürüldü BEHDİNAN - ANF /ANF 2015-10-07 14:20:01

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun saldırıları ve gerilla eylemliliklerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada HPG ve YJA Star gerillalarının gerçekleştirdiği eylemlere ilişkin şunlar belirtildi:

“6 Ekim günü saat 07.00'de Gerillalarımız Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Memira köyünde bulunan Turkcell, Vodafonê ve Avea'ya bir baz istasyonuna yönelik bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve baz istasyonu imha olmuştur.

6 Ekim günü saat 17.00'de Şırnak'ın Gundikê Melle alanından Çiyayê Filla alanına gelen TC ordusuna yönelik Gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 asker öldürülmüştür. Gerçekleştirilen eylem sonrasında Gundıkê Melê ve Çele Nımija karakolları; Çiyayê Fılla alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Mêrgezerê, Gelîyê Doskî ve Binbir alanlarında TC ordusunun gerçekleştirdiği operasyon devam etmektedir.

BAŞKALE’DE 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

6 Ekim günü saat 10.00'da Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kısımlı karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Karakola erzak götüren kamyon etrafındaki askerler hedef alınmış ve 2 asker öldürülmüştür. Ağır silahlarla da karakolun vurulduğu eylemde ayrıca karakol nöbetçisi olan 1 asker ve geri çekilme esnasında da hedef alınan 1 asker olmak üzere toplam 4 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır. Bu eylem son süreçte şehit olan arkadaşlarımız anısına yapılmıştır.

KANİ SPİ KARAKOLUNA YAPILAN EYLEMDE ONLARCA ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

6 Ekim günü saat 18.30'da Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kani Spi karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz tarafından Beytüşşebap'ta şehit olan arkadaşlarımızın anısına bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Karakola ait bulunan iki lojmanlardan birinde 45 asker bulunmaktadır. Patlayıcı yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu karakol binası ve bir lojman tümden imha olmuştur. Sonrasında orta otomatik ve ferdi silahlarla karakoldaki askerler de yaylım ateşine alınmıştır. Eylemde 1 gerillamız ile bağlantı kopmuştur. Özel savaş medyasında 7 askerin ve 4 korucunun öldüğünü yansıtmış, yine 4 gerillamızın şehit olduğunu haberleştirmiştir. Bu haberlerin gerçeklikle hiçbir bağı yoktur. Eylem sonucunda 10'larca ölüsü bulunan TC ordusunun kayıpları hakkında net bilgi elde edilememiştir.

ÇEMÇE’DE OPERASYONA ÇIKAN ASKERLERE AĞIR DARBE

3 Ekim günü sabaha doğru saat 04.30 ile 05.30 arası savaş uçakları Ağrı'ya bağlı Çemçê alanını bombardımana tabi tutmuş ve sonrasında kara operasyonu başlatmıştır. Skorsky helikopterler ile Tepê Bızık, Tepê Livreş, Tepe Karargah, Horozkaya ve Arçıkdede alanına indirme yapan askerlerle bir saatlik çatışma yaşanmıştır. Yine Tepe Bızık alanında çatışmalar yaklaşık 6 saat sürmüştür. TC ordusu Kobra helikopterlerle ve havanlarla tepeye saldırı geliştirmiştir. Yaşanan çatışmalar sonucunda net 4 asker öldürülmüştür.

Aynı zamanda saat 11.30'da da Tepe Karargahta bulan askerlere Gerilla güçlerimiz tarafından bir sızma eylemi yapılmış, 10 metrelik mesafeden ferdi silah ve el bombaları ile yapılan saldırıda net olarak 4 asker ölürken, yine aynı yerde ağır silahlarla yapılan vuruşlarda da 2 asker ölmüştür.

Bir gün sonra 4 Ekim günü sabaha doğru saat 03.00'te TC ordusu Çemçe şehitliğini tank, top ve kobralar ile vurmuştur. 6 Ekim günü operasyon kısmi olarak geri çekilirken, arazideki gizli birlikleri ile yer yer operasyona da devam etmektedir. Bu operasyonda toplam 10 asker ölmüştür.

BAZ İSTASYONLARI İMHA EDİLDİ

6 Ekim günü saat 10.00'da Kars'ın Sarıkamış ilçesine bağlı Handere köyün de bulunan Turkcell, Avea, TRT ve internet baz istasyonları bir Gerilla timimiz tarafından yakılarak imha edilmiştir. Yine bu köyde bulunan bir askeri bina da bulunan kimi askeri malzemeler yakılarak imha edilmiştir.

ÇİÇEKLİ KARAKOLUNA SABOTAJ

5 Ekim günü saat 15.55'te Dersim merkeze bağlı Çiçekli karakoluna Şehit Destan suikast timi tarafından bir eylem gerçekleştirilmiş, burada net olarak 1 asker öldürülmüştür.

17 Ağustos'tan bu yana Dersim-Ovacık ve Dersim-Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.“

GERİLLA ALANLARINA BOMBARDIMANLAR DEVAM EDİYOR

Türk ordusunun topçu saldırılarının sürdüğünü ifade eden HPG, “6 Ekim günü saat 16.00 - 21.30 arasında Medya Savunma Alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Bezelê karakoluna bağlı Sivri tepesi karakolu; Erdewê köyü, Geliyê Herki, Tepê Sor ve Bedewê alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Gerçekleştirilen bombardıman sonrasında Erdewê köyü arazisinde yangın çıkmıştır. Ayrıca Oremar karakolu 6 Ekim günü saat 21.00'dan itibaren Şehit Gafur alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamaktadır.

6 Ekim günü saat 15.30 - 16.00 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu çevresindeki alanları ağır silahlarla rastgele taramıştır.”

7 Ekim günü(bugün) Metina alanı sınır hattında bulunan Tepê Sor karakolu; Tepê Ortê alanı ve çevresine yönelik obüs ve havanlarla bir bombardıman gerçekleştirmiştir” dedi

HAVA HAREKETLİLİĞİ SÜRÜYOR

Keşif ve savaş uçağı hareketliliğine ilişkin de bilgi veren HPG, “6 Ekim günü saat 22.00 - 23.00 arasında Metina alanı üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Ayrıca 7 Ekim günü saat 00.00 - 00.30 arasında Metina alanı, 6 Ekim günü Avaşin alanı, saat 15.30 - 16.00 arasında Zap bölgesi üzerinde savaş uçaklarının hareketliliği yaşanmıştır” diye belirtti.           

Link to comment
Share on other sites

 

Başkale’deki eylemde, 16 asker öldü, 21 asker yaralandı

HPG BİM, 6 Ekim günü Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kani Spi Karakolu’na yönelik gerçekleştirilen eylemde, 4’ü rütbeli olmak üzere 16 askerin öldürüldüğünü, 21 askerin de yaralandığını açıkladı.

 

8 Ekim 2015 Perşembe 14:57

BEHDİNAN - ANF

 

 

HPG BİM, 6 Ekim günü Van’ın Başkale ilçesine bağlı Kani Spi Karakolu’na yönelik gerçekleştirilen eylemde, 4’ü rütbeli olmak üzere 16 askerin öldürüldüğünü, 21 askerin de yaralandığını açıkladı. HPG BİM söz konusu karakolun da kullanılmaz hale geldiğini belirtti.

Gerilla eylemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) şunları kaydetti: “7 Ekim günü saat 08.30'da Medya Savunma alanlarımızdan Xakurkê alanı sınır hattında bulunan Durê karakolunda bulunan askerlere yönelik gerilla güçlerimiz bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

27 Eylül gününden itibaren işgalci TC ordusunun Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Mergê Zerê, Geliyê Dostki ve Binbir alanlarında girmek üzere başlattığı ve ciddi bir ilerlemeye kaydedemeyen operasyonu halen etmektedir.

7 Ekim günü saat 12.00'de Medya Savunma alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Gırê karakoluna yönelik gerilla güçlerimiz bir eylem gerçekleştirmiştir. Karakola ait bir kule hedef alınarak etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralıların sayısı netleştirilemezken; karakolun mobese kameraları da imha edilmiştir.

YJA STAR GERİLLALARINDAN SUİKAST EYLEMİ

7 Ekim günü saat 12.30'da YJA Star gerillalarımız, Medya savunma alanlarımıza bağlı Zap bölgesi sınır hattında bulunan Tepê Ortê karakoluna yönelik bir suikast eylemi gerçekleştirmiş ve 1 asker öldürülmüştür.

ÖZALP’TA YAŞAMINI YİTİREN GERİLLALAR ANISINA EYLEM

6 Ekim günü saat 18.30'da Van'ın Başkale ilçesine bağlı Kani Spi karakoluna yönelik gerilla güçlerimiz tarafından Beytüşşebap ve Özalp'ta şehit düşen arkadaşlarımızın anısına yapılan eylem, dün tarafımızdan kamuoyuna açıklanmıştı. Bu eylemin detayları kapsamında;

Eylemden bir gün sonra TC ordusu 5 zırhlı araç ile eylem alanını ablukaya almıştır. Kapsamlı düzenlenen bu eylemde 4'ü rütbeli olmak üzere 16 asker ölmüş, 21 asker de yaralanmıştır. Bu Karakol kullanılamaz hale gelmiştir.

KORUCULAR BİR GERİLLAYI KATLETTİ

Kopuk olan gerillamız Şiyar, eylem alanından belirli bir mesafe uzaklıkta korucu başı Selam Demir ve yanındakilerle karşılaşmıştır. Şiyar arkadaşımızın tüm uyarılarına uymayan ve saldıran korucu başı Selam Demir Şiyar arkadaşımızı arkadan vurarak şehit etmiştir.

Bu korucu başı sivil iki insanı da vurarak yaralamıştır.

Doğu Kürdistan'dan 2007 yılında özgürlük mücadelemize katılan ve yetkin bir gerilla olarak mücadelesini büyüterek sürdüren Şiyar arkadaşımıza karşı yapılan bu saldırı ve komplonun kesin hesabı sorulacaktır.

Son 2 gündür TRT Gabar, Gırê Cotyar, Zıvıngê ve Fındıkê de bulunan Taburlar; genel Gabar alanını obüs ve havanlar ile bombardımana tabi tutmuştur.

7 Ekim günü saat 17.00 ile 19.30 arası Amed Farqin (Silvan) ve Batman arasında bulunan İpekyolu’nda gerilla güçlerimiz tarafından yol kontrolü eylemi düzenlenmiştir. Çok sayıda aracın toplandığı kontrol eyleminde korucuların içinde bulunduğu bir araç kaçmaya çalışmış uyarı ateşi ardından darbelenen araç durdurulmuş, burada 1 adet Kalaşnikof silahı, 5 adet dolu şarjör ve 1 adet hücum yeleğine ve araca el koyularak korucu serbest bırakılmıştır. Olay ardından yine kaçan korucu köprüden düşerek yaralanmıştır.

BİTLİS’TE KARAKOLA ÜÇ KOLDAN EYLEM

7 Ekim günü saat 08.00'de Bitlis merkeze bağlı Qenexder köy karakoluna yönelik gerilla güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. 3 koldan gerçekleşen eylemde, karakol binası ve nizamiyesi hedef alınırken, bir kol da suikast vuruşları yapılmıştır. Karakol ve nizamiyesine yönelik etkili vuruşlar sonucunda net 2 asker ölürken 1 akrep zırhlı araç ve 1 tank, orta otomatik silahlarla vurulmuştur. Çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı eylemde detaylar netleştirilememiştir. Başarılı bir şekilde sonuçlanan eylem, Şehit Serhat ve Şehit Serxwebun yoldaşlarımız anısına gerçekleştirilmiştir.

Muş merkez ve Kop (Bulanık) yolu üzerinde son birkaç gündür Pızınga, Andak ve Vanık köyleri korucuları tarafından kimlik kontrolleri yapılarak halk üzerinde baskı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yine bu bölgelerdeki karakollara ait askerler tarafından da pusulamalar yapılmaktadır.

TÜRK ORDUSU ERZURUM’DA OPERASYON BAŞLATTI

7 Ekim günü Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Reşo, Mêrgaxellê ve Alicar köyleri kırsal alanlarında TC ordusu tarafından kapsamlı bir operasyon başlatılmıştır. Bu operasyon hala devam etmektedir.

 

Link to comment
Share on other sites

Gerilla eylemlerinde 18 asker öldü, 23 asker yaralandı
HPG BİM, HPG gerillalarının düzenlediği eylemler sonucunda tespit edilebilen 18 askerin öldüğünü, 3’ü ağır, 23 askerin de yaralandığını belirtti.
9 Ekim 2015 Cuma 14:18
BEHDİNAN - ANF
HPG BİM, HPG gerillalarının düzenlediği eylemler sonucunda tespit edilebilen 18 askerin öldüğünü, 3’ü ağır, 23 askerin de yaralandığını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG BİM, HPG gerillalarının eylemlerinin devam ettiğini belirtti. Türk ordusunun Hakkari’nin Mêrgezerê, Binbir ve Gelîyê Dostkî alanlarında 27 Eylül’den bu yana devam eden operasyonuna karşı pusulama eylemi gerçekleştirdiğini belirten HPG BİM eylemlere ilişkin şunları kaydetti:

“9 Ekim (bugün) sabah saat 09.00'da Binbir alanına bağlı Mergê tepesi civarında bulunan askerlere yönelik gerillalarımız bir sızma eylemi gerçekleştirmiştir. Yakın mesafeden vurulan askerlerden 3’ü ölürken buradaki ölü ve yaralı sayısı daha fazladır.

27 Eylül gününden itibaren Hakkari'nin Mêrgezerê, Binbir ve Gelîyê Dostkî alanlarında TC ordusunun devam ettirdiği operasyona karşılık gerilla güçlerimiz Mêrgezerê alanında bir pusulama eylemi gerçekleştirmiştir. 8 Ekim günü saat 11.45'te Mêrgezerê alanına bağlı Şehit Rojhat tepesine doğru ilerlemek isteyen askerler gerilla güçlerimizin denetimine girmiş ve etkili bir şekilde vurulmuştur. Gerçekleştirilen eylemde toplam 7 asker öldürülmüştür. Eylemden sonra TC ordusu Mêrgezerê alanını obüs ve misket topları ile bombalamıştır. Düzenlenen bu eylem 28 Eylül günü Geliyê Dostki alanında şehit Düşen Nuda Evin yoldaşımızın anısına yapılmıştır.

GRANA KARAKOLUNA AĞIR SİLAHLARLA EYLEM

9 Ekim günü saat 08.30'da gerillalarımız, Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin alanı sınır hattında bulunan Grana karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiş ve 1 tank darbelenmiştir.

YJA Star gerillalarımız tarafından, halkımız üzerinde gerçekleştirilen katliamlara misilleme kapsamında ve 9 Ekim uluslararası komplonun devam eden zihniyetine karşı eylemler düzenlenmiştir. Bu kapsamda;

7 Ekim günü saat 10.00'da Botan'ın Gabar alanına bağlı Zivingê Taburu ve güvenlik tepesine gerilla güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Yapılan eylemde 2 asker ölürken eylem sonrası Skorsky helikopterler ölü ve yaralıları kaldırmıştır.

8 Ekim günü saat 08.45'te Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Sawadiye tepesine yönelik gerilla güçlerimiz tarafından yapılan eylemde 3 asker ölürken eylem sonrası askerler, obüs ve havan silahlarıyla eylem alanı çevresi bombardımana tabi tutulmuştur.

5 Ekim günü saat 19.30'da Amed'in Kocaköy ilçesi Katine köyü yakınlarında bir konvoyun geçişi esnasında Şehit Andok intikam timimiz tarafından Amed Silvan'daki saldırılara misilleme olarak bir sabotaj eylemi düzenlenmişti. Elde edilen yeni bilgilere göre patlama sonrası parçalanmış olan otobüste 3 özel harekat üyesi ölürken 3'ü ağır olmak üzere 23 asker de yaralanmıştır.

8 Ekim günü saat 22.45'te Bitlis'in Baykan ilçesine bağlı Zerganıs karakoluna gerilla güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. A-4 mevziisinin hedef alıp yakın mesafeden roketatarlar ile vurulduğu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Bu eylem Şehit Serhat ve Şehit Serxwebun yoldaşların anısına gerçekleşmiştir.

DERSİM-OVACIK, DERSİM-ERZİNCAN YOLUNDA GERİLLA DENETİMİ SÜRÜYOR

17 Ağustos'tan bu yana Dersim - Ovacık ve Dersim - Erzincan yolları gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.

27 Eylül'den itibaren Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Mergê Zerê, Geliyê Dostki ve Binbir alanlarında TC ordusunun sonuçsuz kalan operasyonları yoğun hava saldırıları ile havan ve obüs toplarıyla da yapılan bombardımanlar ile devam etmiştir.

Link to comment
Share on other sites

1. 10 Ekim günü (bugün) saat 07.40'ta Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Bajarkê alanında bulunan Perixanê karakoluna Gerilla güçlerimiz eylem düzenlemiştir.

 

Karakol bahçesinde bulunan 7 asker, yakın mesafeden orta otomatik, ferdi ve suikast silahlarıyla etkili vurulmuş ve 1'i rütbeli olmak üzere her 7 asker öldürülmüştür. Yine A-4 silahına doğru giden bir asker de öldürülmüştür. Aynı zamanda karakol binası, kule, termal mevzisi, konteynır ve nizamiyesi de vurularak darbelenmiştir. Eylem sonrası askerler ağır silahlarla etrafını taramış, Skorsky helikopterlerle ölü ve yaralılarını kaldırmışlardır. Bu eylem Uluslar arası komplonun yıldönümü vesilesiyle yine Şehit Şiyar, Şehit Baz, Şehit Bahoz ve Özalp'ta şehit düşen Gerillalarımız anısına yapılmıştır. Eylem düzenleyen Gerillalarımız sağlam bir şekilde üs alanlarına geri dönmüştür.

 

2. 9 Ekim günü saat 14.30 - 15.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Xakurkê alanı sınır hattında bulunan Goman karakolu askerlerine yönelik Gerillalarımız tarafından bir suikast eylemi gerçekleştirilmiş ve 1 asker öldürülmüştür. Gerçekleştirilen suikast eylemi ile eş zamanlı olarak ise Gerillalarımız ağır ve ferdi silahlarla karakolu vurmuştur. Gerçekleştirilen bu eylem 4 Ekim günü Şemdinli'de şehit düşen Erdalan Şaho arkadaşımızın anısına gerçekleştirilmiştir.

 

- 9 Ekim günü saat 17.45'te Gerilla güçlerimiz, Xakurkê alanı sınır hattında bulunan Radyolog karakolu nizamiyesine yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda içinde 4 askerin bulunduğu mevzi de ağır silahlarla etkili vurulmuş ve mevzi imha edilmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonrasında ölü ve yaralıların sayısı netleştirilemezken, 2 zırhlı araç nizamiye önü ve mevzide bulunan ölü - yaralılarını kaldırmıştır.

 

3. 9 Ekim günü saat 11.00'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden Şapatan karakoluna doğru gitmekte olan 7 zırhlı araç keşif yapmak üzere durmuşlardır. Gerilla güçlerimiz yolda duran zırhlı araçları ve askerleri hedef alarak etkili vuruşlar gerçekleştirmiştir. Gerilla güçlerimizin etkili vuruşları ile konvoy Dola Bermêşa alanına doğru gitmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonrasında TC ordusu eylem alanını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır.

 

4. 9 Ekim günü saat 18.00 - 19.00 arasında Hakkari'nin Çukurca ile Sılehê yolları Gerilla güçlerimiz tarafından kontrol altına alınmıştır. Burada kimlik kontrolleri gerçekleştirerek; süreç hakkında bilgilendirmeler de yapılmıştır. Kontrol esnasında karakollara erzak götüren 2 kişiye de gerekli uyarılar yapılarak tekrar serbest bırakılmıştır.

Link to comment
Share on other sites

HABER MERKEZİ


KCK’nin 10 Ekim’de ilan ettiği eylemsizlik kararı sonrasında Türk ordusu askeri faaliyetlerine, sevkiyatlarına, hava ve kara operasyonlarına ara vermeden, aynı şiddetle devam ediyor. Türk devletinin bu çerçevede geliştirdi operasyonda Binbir alanında yaşanan çatşımalarda en az 24 asker öldürüldü.

KCK’nin 10 Ekim’de ilan ettiği eylemsizlik kararı ardından hava ve kara operasyonları ve askeri sevkiyatlara ara vermeden devam eden Türk ordusu Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Binbir alanında operasyonlarını genişleterek, sürdürüyor. Operasyonlar sonucunda bölgede yoğun çatışmalar da yaşanıyor. Binbir alanında Türk ordusunun saldırıları sonucunda 12 Ekim sabahı 02:00’da başlattığı operasyonlar sonucunda en az 24 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Binbir alanında Türk ordusunun operasyonlarını genişleterek devam ettirdiğini vurgulayarak “Yapılan bu operasyonlar sonucunda bölgede çatışmalar da yoğunlaşmıştır. Türk ordusu eylemsizlik kararımıza karşı yürüttüğü savaşı daha da tırmandırarak şiddetli çatışmaların yaşanmasına neden olmuştur.

10 Ekim günü aldığımız eylemsizlik kararı öncesi ve sonrasında Türk ordusu Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Binbir alanında yoğun bir savaş içerisine girmiş, civar karakollardan yoğun top atışları ve havadan savaş uçaklarıyla bombardımanlarını aralıksız devam ettirmiştir. Bu alanda yaşanan çatışma ve savaşın geniş detayları şöyledir:

12 Ekim günü saat 02.00'da TC ordusu, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Binbir alanında bulunan Şehit Fikret tepesine sızmalarla ilerlemek istemişti. Gerillamızın temel üs alanlarına yönelik yapılan bu kara ve hava saldırıları sonucu çıkan çatışmalarda 11 asker ölmüştü. Operasyon sonucunda yoğunlaşan çatışmalar 13 Ekim günü sabah saatlerine kadar devam etmiştir. Yoğun bir biçimde süren savaş ve çatışmalarda 13 asker daha öldürülmüştür. TC ordusu 12 Ekim gününden itibaren havadan ve karadan bu bölgenin tümüne yoğun teknik savaş araçlarını kullanarak bombardımanlar düzenlemiştir. Savaş uçakları, obüs, havan ve tanklar ile bombardımanları sürekli devam etmiştir. Skorsky tipi helikopterler ile ölü ve yaralılar kaldırılmıştır.

'Şehit Aziz tepesinde çatışmalar yaşandı'

13 Ekim günü saat 02.00'da Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Binbir alanında bulunan Şehit Aziz tepesi civarında hareketlilik içerisinde bulunan askerler ile gerilla güçlerimiz arasında bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmada ölü ve yaralıların sayısı netleştirilemezken; TC ordusu savaş uçakları, Kobra tipi helikopterler, obüs, havan ve tanklarla alanı bombardımana tabi tutmuştur.

Bingöl'de kontra faaliyetleri

Bir süredir Bingöl'ün Adaklı ilçesine bağlı Şorık ve çevre köylerde bir grup kontra faaliyet yürütmektedir. Bölgede bulunan halkımızın bu gruba karşı dikkatli olması gerekmektedir.

8 Ekim gününden 12 Ekim gününe kadar TC ordusu Van ve Şax (Çatak) arasındaki yol güzergahını kapamıştır. Yine bu bölgeye 50 zırhlı araç, 8 tank, obüs ve toplar ile çok sayıda asker yığınağı yapmıştır. Bu alanlarda kapsamlı bir operasyon hazırlığı yapılmaktadır.           

Link to comment
Share on other sites

HPG: 27 Eylül’den bu yana 82 asker öldürüldü.

 

HPG BİM, Türk ordusunun Geliyê Dostki, Binbir alanlarında 20 bin askerin katılımı ile sürdüğü operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda, 27 Eylül’den bu yana 82 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

16 Ekim 2015 Cuma 14:55
BEHDİNAN - ANF

HPG BİM, Türk ordusunun Geliyê Dostki, Binbir alanlarında 20 bin askerin katılımı ile sürdüğü operasyon kapsamında çıkan çatışmalarda, 27 Eylül’den bu yana 82 askerin öldürüldüğünü açıkladı. HPG BİM, Türk Genelkurmayı’nın kendi kayıplarını vermeyerek, kamuoyunu aldatmaya çalıştığını da belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk ordusunun 26 Eylül’den bu yana Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Doski, Binbir alanlarına yönelik 20 bin askerle sürdürdüğü operasyonun hala devam ettiğini kaydetti. KCK’nin eylemsizlik ilanına rağmen Çarçela alanındaki operasyonun çapı ve kapsamının bugün itibariyle genişletilerek sürdürüldüğünü de kaydeden HPG BİM “Bu operasyonda top, tank, havan gibi silahların yanı sıra yoğun bir şekilde uçak ve kobralar da kullanılarak ağır bombardıman yapılmaktadır. Türk devleti amaçlarına ulaşmak için gerilla güçlerimize karşı yüksek teknolojinin yanında misket bombaları da kullanılmaktadır. Yaşanan bu yoğun savaşta 27 Eylül’den bu yana 82 askerin şimdiye kadar öldüğü tespit edilmiştir. Türk devleti şimdiye kadar bunu kamuoyundan gizlemektedir. Gerilla kayıplarımızı veren Genelkurmay kendi kayıplarını vermeyerek kamuoyunu aldatmaya çalışmaktadır. Bu kapsamda;

15 Ekim günü sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Geliyê Dostki alanında gerilla güçlerimize yönelik saldırı operasyonu düzenleyen TC ordusu ile çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmalarda 5 asker öldürülmüştür.

İşgalci TC ordusu Geliyê Dostki alanındaki operasyonu genişletmeye çalışmaktadır. Yaşanan çatışmalarda insansız hava araçları desteğinde yoğun bombardımanlar da gerçekleşmektedir. Yine 15 Ekim günü akşam saatlerinde Kobra tipi helikopterler Şemzinan alanına bağlı Herki, Tepê Elok, Tepê Bayê ve Tepê Koordine alanlarını yoğun bir şekilde vururken; vuruşlardan ardından bu alanlara Skorsky tipi helikopterler indirmeler gerçekleştirmiştir. Ayrıca Binbir alanında ise yaşanan çatışmalar halen devam etmektedir.

Link to comment
Share on other sites

HPG: 1 yarbay, 2 astsubay, 1 üsteğmen toplam 20 asker öldü
Türk ordusunun Binbir alanında başlattığı operasyon kapsamında Şehit Rojin Tepesi’ne girmeye çalışan askerlere yönelik HPG gerillalarının düzenlediği eylemde, İhsan Ejdar isimli yarbay, 2 astsubay ve 1 üsteğmen olmak üzere toplam 20 asker öldürüldü.
18 Ekim 2015 Pazar 14:38
BEHDİNAN - ANF
Türk ordusunun Binbir alanında başlattığı operasyon kapsamında Şehit Rojin Tepesi’ne girmeye çalışan askerlere yönelik HPG gerillalarının düzenlediği eylemde, İhsan Ejdar isimli yarbay, 2 astsubay ve 1 üsteğmen olmak üzere toplam 20 asker öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk ordusunun KCK’nin eylemsizlik kararına rağmen yürüttüğü operasyonlar ve saldırılar hakkında şunları belirtti:

“Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Binbir alanında TC ordusunun başlattığı operasyon devam etmektedir. TC ordusu elinde bulunan tüm tekniği kullanarak Şemzinan alanına doğru operasyonu genişletmeye çalışmaktadır. 17 Ekim günü akşam saatlerinde Kobra tipi helikopterlerin desteğinde Skorsky tipi helikopterler operasyon alanında indirmeler gerçekleştirmiştir.

Ayrıca son 3 gündür Şehit Rojin tepesinde gerilla güçlerimiz ile TC ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktadır. 16 Ekim günü akşam saatlerinde TC ordusu, savaş uçakları ve yoğun obüs, havan ve tank bombardımanları ile Şehit Rojin tepesine sızma girişiminde bulunmuşlardır. Gerilla güçlerimizin askerleri fark etmesi ile takın mesafeden etkili vurulan askerler geri çekilmek zorunda kalmışlardır.

Yine 17 Ekim günü sabah saatlerinden TC ordusu savaş uçakları desteğinde 4 ayrı kol şeklinde karadan Şehit Rojin tepesine girmeye çalışmışlardır. Bunun üzerine gerilla güçlerimiz tepeye girmeye çalışan askerleri etkili bir şekilde vurmuştur. Bu vuruşlar sonucunda 1. kolda 7 asker, 2. kolda 6 asker, 3. kolda 4 asker ve 4. kolda 3 asker öldürülmüştür. Yaşanan çatışmalarda İhsan Ejdar adlı 1 yarbay, 2 astsubay ve 1 üsteğmen olmak üzere toplam 20 asker öldürülmüştür. TC ordusunun ağır darbeler alması ile bu alandan çekilmek zorunda kalmışlardır. Yine saat 17.00'de savaş uçaklarının yoğun bombardımanları sonrası Gerilla güçlerimiz ve TC ordusu arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır.

BİLİCAN KARAKOLUNA YÖNELİK EYLEM

17 Ekim günü saat 13.00 - 14.00 arasında gerilla güçlerimiz Medya Savunma Alanlarımızdan Zap bölgesi sınır hattında bulunan Bilican karakolu ve Bilican alayına yönelik ağır ve ferdi silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Karakol binasının hedef alındığı eylemde etkili vuruşlar sonucunda, karakol binasında 3 ayrı patlama yaşanmıştır. Patlamaların ardından karakol binasında yangın çıkmıştır. Alayın da hedef alındığı bu eylemde 1 depo ve 2 araç ağır silahlarla vurulmuş ve depoda maddi hasar meydana gelirken 2 araç da kullanılamaz hale gelmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra TC ordusu insansız hava araçları desteğinde; Şehit Colemerg, Şehit Baran, Garêya Piçuk ve Erbiş köyü alanlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Gerilla güçlerimizin gerçekleştirdiği bu eylem TC ordusunun Geliyê Dostki ve Binbir alanlarında başlattığı operasyona misilleme olarak gerçekleştirilmiştir.

OREMAR KARAKOLUNA AĞIR SİLAHLARLA EYLEM DÜZENLENDİ

17 Ekim günü saat 10.00 ile 13.30'da gerilla güçlerimiz Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar karakoluna yönelik ağır silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

15 Ekim gününden bu yana AKP'nin özel savaş ordusu, Amed'in Lice ilçesinin Sisê alanında geniş kapsamlı bir operasyon başlatılmıştı. 15 Ekim günü saat 16.00 ile 18.00 arasında bu alan top ve tanklar ile vurulurken, gece 00.00 sıralarında da savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. 16 Ekim günü sabah saatlerinde araziye çıkarak kara operasyonuna başlayan askerler gerilla güçlerimiz tarafından 3 yerden hedef alınarak vurulmuş, ölen ya da yaralanan asker sayısı öğrenilememiştir. Sonrasında şehitliğe giren askerler bu mekanı tahrip edip yıkmış, etrafını da ateşe vermiştir. Bu operasyon 18 Ekim günü geri çekilmiştir. Bazı arkadaşlarımız ile bağlantımız kopmuştur. Operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler elimize ulaştıkça kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ASKERLERDEN BİNGÖL’ÜN GILBEY KÖYÜ ARAZİSİNDE KEŞİF VE PUSULAMA

Son bir kaç gündür Bingöl'ün Gılbey köyüne bağlı korucular hem kendi köy arazisinde hem de Bingöl'e bağlı Kurtuluş köyü çevresindeki arazide keşif ve pusulama faaliyetleri yürütmektedir.

15 Ekim günü sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar insansız hava araçları Dersim’e bağlı Şehit Baran Şehitliği ve çevre alanlarda keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda savaş uçakları Şehit Baran Şehitliği ve çevresini, Xarcik vadisine bağlı Zagê ve Sırta Mala Xebat alanlarını bombalamıştır. Yine 17 Ekim günü saat 07.00’de savaş uçakları aynı alanlara yönelik bir bombardıman daha gerçekleştirmiştir.

15 Ekim günü 2 insansız hava aracı ile gün boyu keşif yapılması sonrası 2 savaş uçağıyla Şehit Baran şehitliği ve çevresine hava saldırısı yapılmıştır. Aynı zamanda Harçik vadisine bağlı Zagê ve Sırta Mala Xebat alanları da savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. 16 Ekim günü saat 07.00 sıralarında da belirtilen aynı mekanlar tekrardan savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Daha sonra kobra helikopterler desteğiyle alanda indirmeler yapılarak kara operasyonu başlatılmıştır. Devam eden operasyona ilişkin ayrıntılar daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.           

Link to comment
Share on other sites

HPG: Türk devletinin eylemsizlik konumundaki gerillalarımıza saldırıları sürüyor .

 

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun eylemsizlik konumundaki gerilla güçlerine yönelik saldırı ve operasyonlarının devam ettiğini belirtti.

HPG, Türk ordusunun saldırıları ve gerillaların misilleme eylemlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

Hakkari

20 Ekim günü saat 09.30'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesi ile Şapatan karakolu arasında devriye gezen zırhlı araçlara ve araçların önünde ilerleyen 8 askere yönelik Gerilla güçlerimize dönük yapılan saldırı ve operasyonlara misilleme amaçlı bir sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Gerçekleştirilen eylemden sonra TC ordusu ölü ve yaralılarını zırhlı araçlar ile Şemdinli merkeze taşımıştır.

Eylemden sonra 5 zırhlı araç, 2 ambulans ve 1 Skorsky helikopter olay yerine gelerek ölü ve yaralı askerleri kaldırmıştır.

19 Temmuz günü saat 11.30'da Gerilla güçlerimiz Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Karataş karakoluna Medya Savunma Alanlarımıza gerçekleştirilen saldırılara misilleme olarak eş zamanlı suikast eylemleri gerçekleştirilmiş ve 2 asker öldürülmüştür. Ayrıca karakol içinde bulunan 1 A-4 ağır silahı da etkili bir şekilde vurularak imha edilmiştir. Eylemden sonra Karataş karakolu; çevresindeki alanları obüs ve havanlarla rastgele bombalamıştır.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Binbir alanında AKP'nin özel savaş ordusunun gerçekleştirdiği operasyon halen devam etmektedir. 19 Ekim günü akşam saatlerinde bu özel savaş gücü, Bezelê karakoluna Kobra helikopterlerin desteğinde indirmeler gerçekleştirmiştir.

Zap

19 Ekim günü saat 14.00 - 14.30 arasında Zap bölgesi sınır hattında bulunan Maruka karakolundan hareket eden Skorsky ve Kobra helikopter, Bilican karakolu çevresindeki alanları ve Tepê Güvenlik alanını rastgele taramıştır. Bunun üzerine Gerilla güçlerimiz Skorsky ve Kobra helikopterler ile Bilican karakolunu ağır silahlarla etkili bir şekilde vurmuş ve bu helikopterler, Bilican karakoluna inemeden geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Gabar

19 Ekim günü sabah saat 05.00'ten akşam saat 19.00'a kadar Gırê Cotyar, Zıvıngê ve TRT Gabar Taburları; Gabar alanını obüs ve havanlarla bombardımana tabi tutmuştur.

Amed

19 Ekim günü akşam saatlerinde AKP'nin özel savaş ordusu, Amed'in Kulp ilçesine bağlı Gelîyê Gordanê alanında sığınaklar yapmıştır.

Muş

AKP'nin özel savaş ordusun Kürdistan'ın birçok bölgesinde olduğu gibi 12 Ekim günü Muş'un Kop ilçesinde de başlatmış olduğu operasyona ilişkin bilgiler paylaşılmıştı. Bu operasyonda birliğinden kopan bir birimimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır. Bu birimimizden de aldığımız bilgiler çerçevesinde operasyona ilişkin önceden yapılan açıklamaya ek bilgiler şunlardır; 13 Ekim günü gündüz saat 09.00'da bir grup askerin güçlerimizin bulunduğu yere ilerlediği esnada 10 metrelik mesafeden bu operasyon kolu ile çatışma yaşanmıştır. Bu çatışma da gözle görülen 9 asker ölürken 5 asker de yaralanmıştır. Çıkan çatışma akşam saat 19.00'a kadar devam etmiş, operasyon ise 18 Ekim günü gece geç saatlerde geri çekilmiştir.

Dersim

15 Ekim günü akşam saat 18.00'de Gelîyê Harçik (Pülümür Vadisi) vadisi üzerinde 2 Heron keşif uçağının hareketliliği ardından gece saat 23.00'te aynı alan savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

16 Ekim günü sabah saat 07.30 ile 11.00 arası, savaş uçakları Gelîyê Harçik ve Gelîyê Harçik'e bağlı Sırta Mala Xebat, Sırta Hakis, Şehit Baran ve Şehit Dersim Şehitlikleri çevresi ile Zagê çevresindeki alanları bombardımana tabi tutmuştur. Aynı gün öğlen saat 11.00 ile 12.00 arası da havan ve obüslerle aynı alanları bombardımana tabi tutmuştur. Ayrıca Kobra helikopterlerin de isimleri belirtilen alanlara yaptığı yoğun atışlar ardından indirmeler yapılarak operasyon başlamıştır.

17 Ekim günü onlarca zırhlı araç, tank ve kepçeler ile şehitliklere giren özel kontra ordu birlikleri, şehitliği yıkmıştır. Sırta Mala Xebat, Hakis, Markasor(Dokuzkaya) ve Hengırvan sırtlarına indirmeler yapan TC ordusu, şehitliği yıktıktan sonra zırhlı araçlar ile Zagê alanına girmiş ve tank eşliğinde yol üzerinde arama yapmıştır.

18 Ekim günü öğlen saat 10.40'ta Gerilla güçlerimiz tarafından operasyona karşı geliştirilen misilleme eyleminde 1 Kobra zırhlı araç ve 4 askerden oluşan operasyon kolu vurulmuştur. Vuruşlar sonrası Harçik suyuna düşen kobra zırhı araçta bulunan 8 asker ile 4 piyade asker ölmüştür. Gözle görülen ölü 12 asker daha sonra 12 ambulans ile kaldırılmıştır. Özel savaş medyası 2 askerin öldüğünü duyurarak kayıpları gizlemiştir.

TC ordusunun 4 günlük operasyonu boyunca 2 Heron tipi keşif uçağı bu alanlar üzerinde sürekli keşif uçuşu yapmıştır.

Operasyon birliklerinin bir kısmı geri çekilirken halen kırsal alanda gizli birliklerle bu operasyon devam etmektedir. TC ordusu bu operasyon boyunca Dersim-Erzincan yolu Dersim merkez çevresi, Pagali, Xozmerik ve (Hegayipil) Uzun tarla alanlarına da askeri birlikleri aktarmıştır.

15-18 Ekim günleri kapsamlı saldırılar ile süren bu operasyonlar esnasında 3 Gerillamız şehit düşmüştür.

20 Ekim günü TC ordusu Dersim'in Çemişgezek alanına bağlı Bozan sırtlarına operasyon düzenlemiştir. Askerler ile Gerilla güçlerimiz arasında kısa bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmanın detayları daha sonra açıklanacaktır.”

Link to comment
Share on other sites

Gever'de operasyona çıkan Türk ordusuna ağır darbe; 29 asker öldürüldü
HPG Basın İrtibat Merkezi, Oremar’da operasyona çıkan Türk ordusuna ağır darbe vurulduğunu duyurdu.
26 Ekim 2015 Pazartesi 13:36
BEHDİNAN - ANF
HPG Basın İrtibat Merkezi, Oremar’da operasyona çıkan Türk ordusuna ağır darbe vurulduğunu duyurdu.

HPG, Oremar'da  yaşanan çatışmalarda 18 askerin öldürüldüğü ve 2 gerillanın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Açıklamada, Gever'de operasyona çıkan askerlere karşı yapılan misilleme eyleminde ise 11 askerin öldürüldüğü belirtildi.

Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun hava saldırıları ve bombardımanına ilişkin de bilgi verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların, Oremar’da operasyona çıkan Türk ordu güçlerine, ağır darbe vurduğunu açıkladı. Açıklamada, 17 Ekim'den bu yana yaşanan gelişmelere ilişkin şu bilgilere yer verildi:

OREMAR’DA 18 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

‘’ 17 - 19 Ekim günleri arasında Colemerg'in (Hakkari) Gever ilçesine bağlı Oramar alanından sınır hattında bulunan ve Medya Savunma alanlarımızdan Avaşin bölgesi sınırındaki Şehit Rahime alanı yoğun bir şekilde obüs, havan, tank ve savaş uçakları ile bombalanmıştır. 20 Ekim günü operasyona katılan askerler Şehit Rahime alanına yönelik harekatını kapsamlılaştırmış ve 21 Ekim günü Şehit Zerdeşt tepesine girmiştir. 23 Ekim günü saat 20.00'de Gerilla güçlerimizin konumlanma noktalarına yönelik sızma yapan askerler fark edilerek etkili vurulmuş ve bu vuruşlar sonucunda 4 asker ölmüştür.

24 Ekim günü saat 11.30'da Şehit Zerdeşt'te bulunan askerler tekrardan Şehit Rahime alanı çevresine sızma girişiminde bulunmuş, bu girişim Gerilla güçlerimiz tarafından erkenden fark edilerek etkili vuruşlarla kırılmıştır. Bu saldırı girişimine anında misilleme ile cevap veren güçlerimiz, ferdi silahlar ve bomba mesafesinde vuruşlar gerçekleştirmiş ve sonuç olarak net 12 asker öldürülmüş, 2 yoldaşımız da şehit olmuştur. Çatışmalar saat 12.40'a kadar devam etmiştir. Çatışmalar ardından TC ordusu tarafından alana yönelik savaş uçakları, obüs, havan ve misket bombaları ile saldırı düzenlenmiştir.

25 Ekim günü de çatışmalar devam etmiştir. Saat 08.00'de Şehit Zerdeşt Tepesi çevresinde operasyona çıkan askerlerin suikast yapan timlerine Gerilla güçlerimiz de anında suikast vuruşlarıyla karşılık vermiş ve burada 2 asker öldürülmüştür. Ölen askerler akşam saatlerinde askerlerce kaldırılmıştır. Yine aynı gün saat 16.00'da Kobra tipi helikopterler Şehit Rahime alanına bombardıman yapmış, buna ağır silahlarla karşılık verilmiş ve helikopterler geri çekilmek durumunda kalmıştır. Yine olay sonra TC ordusu alanı obüs, havan ve tanklarla vurmuştur.

Yoğun çatışmalar sonucunda Gerilla güçlerimiz alan hakimiyetini korumaya devam etmektedir. Şehit Rahime alanında çatışmalar belli zaman aralıklarıyla devam etmektedir. Yaşanan tüm bu çatışmalarda toplam 18 asker ölürken 24 Ekim günü yaşanan çatışmalarda fedai bir ruh ile bu işgal saldırılarına karşı savaşan Agır Diyar ve Rubar Batman yoldaşlarımız, kahramanca bir duruş sergileyerek şehit olmuşlardır.’’

 

ESENDERE’DE 11 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

HPG Basın İrtibat Merkezi Gever’de operasyona çıkan Türk ordu güçlerine de gerillaların misilleme eylemi yaptığını duyurdu.

Buna göre;

24 Ekim günü akşam saat 22.00'de 20 zırhlı araçtan oluşan bir konvoy Hakkari'nin Gever ilçesine operasyon yapmak amacıyla Esendere'ye doğru giderken Gerilla güçleri tarafından operasyon ve son saldırılara karşı misilleme yapılarak vurulmuştur. Burada bir Kirpi araç imha edilmiş ve bu eylemde net 11 asker ölmüştür. Eylem sonrası çok sayıda askeri malzemeye ve 4 askerin kimliğine el konulmuştur. Sonrasında 2 saat boyunca keşif uçağı alan üzerinde dolaşmıştır.

Link to comment
Share on other sites

Türk ordusunun saldırılarına gerilladan cevap
Türk ordusunun gerilla alanlarına yönelik saldırıları devam ediyor. 25 Ekim günü, Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu, Xeregol yamaçlarını obüs toplarıyla bombaladı.
26 Ekim 2015 Pazartesi 13:40
BEHDİNAN - ANF
Türk ordusunun gerilla alanlarına yönelik saldırıları devam ediyor. 25 Ekim günü, Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu, Xeregol yamaçlarını obüs toplarıyla bombaladı. Akşam ise Serê Sêvê karakollarının Gundê Sernê alanına obüs ve havanlarla vurduğu ve buna karşılık gerilla güçleri Eriş karakoluna havan atışları ile karşılık verdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “25 Ekim günü sabah saat 07.00 ile 08.00 arası Zap bölgesi sınır hattında bulunan Eriş karakolu; Xeregol yamaçlarını obüs toplarıyla bombalamıştır. Öğlen saat 11.00 ile 12.00 arası Bilican karakolu ise; Bêlonê boğazını havan silahları ile vurmuştur. Yine bu karakollar  A-4 silahları ile karakol çevresini rastgele taramıştır.

Akşam saat 20.00 ile 21.00 arası ve saat 23.00'ten gece saat 01.00'e kadar Eriş ve Serê Sêvê karakolları; Gundê Sernê alanını obüs ve havanlar ile vurmuştur.

Sınır karakollarının bu saldırısına karşı 25 Ekim günü saat 09.30'da gerilla güçlerimiz Eriş karakoluna havan atışları ile karşılık vermiştir. Karakolda bulunan 1 konteyner ile 1 kepçe aracı isabetli vuruşlar ile darbelenmiştir. Karakolda genel maddi hasar meydana gelirken ölü ve yaralılar hakkında bilgi elde edilememiştir. Saat 10.30'da ise Eriş karakolu, Xeregol yamaçlarını havan ve misket bombaları ile vurmuştur.

25 Ekim günü sabah saat 08.00'de Bilican karakolu; Şehit Colemerg yamaçları ile Şehit Baran yamaçlarını obüs, havan ve tanklarla bombalamıştır. Bu saldırıya karşı gerilla güçlerimiz ağır silahlarla karşılık vermiş, 1 kule ve karakol binasına isabetli vuruşlar yapılmış, detaylı sonuçları netleştirilememiştir. Bilican karakolu aynı saatlerde çevresini A-4' silahlarıyla taramıştır. Yapılan bu bombardımanlarda güçlerimizin herhangi bir kaybı olmamıştır.

25 Ekim günü saat 18.00'den gece saat 02.00'ye kadar Zap bölgesi üzerinde insansız hava araçları keşif uçuşu gerçekleştirmiştir.

24 Ekim günü saat 20.00 ile 25 Ekim günü saat 01.00 arasında Medya Savunma alanlarımızdan Heftanin alanı sınır hattında bulunan Tepê Yekmal ve Sinek karakolları; Bektorya ile Kato Silê alanlarını obüs ve havanlarla bombalamıştır.

25 Ekim günü saat 17.00 - 18.00 arasında Metina alanı sınır hattında bulunan Elemun karakolu; Derarê tepesi ve yamacını, saat 19.00 - 20.00 arasında yine Elemun karakolu; Zendura Tepesi ve yamacını, saat 20.00 ile gece saat 01.00 arasında Serbesta karakolu ise; Kure Şino tepesini obüs ve havanlarla bombalamıştır.”

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...