Jump to content

Secim Ile Ilgili Haberler/Uygunsuzluklar


evrensel-insan

Recommended Posts

Bu baslik ile ilgili paylasilan haberler genelde iki yayin organindan alinmistir.

Sendika.org ve evrensel.net

Bu yayin organlarinda verilen haberler ile ilgilifotograflar ve belgeler de mevcuttur.

Isteyen bu yayin organlarindan bu fotograf ve belgeleri gorebilir.

Eger haberleri okuyanlarin, haberlerin olup olmadigi ile ilgili bir suphesi varsa, ya da aksi bir bildigi haber varsa; bu baslikta bunlari vererek ve alinti adi vererek yayinlayabilir. 

Link to comment
Share on other sites

 

Polis: Plakasız araç bizim, şimdi hallederiz...

stanbul'un birçok ilçesinde sandıkların kurulduğu okullarda bulunan plakasız araçlar dikkat çekiyor. Yurttaşların tepkisi üzerine okullardaki görevli polisler araçların kendilerine ait olduğunu iddia etti. HDP için görev yapan avukatlardan İlknur Alcan, plakasız araç gören herkesin HDP müşahitlerine bildirmelerini yada 154'ü arayarak aracın trafikten çekilmesini talep etmesi gerektiğini ifade ederek, "Çok sayıda bu araçlarla karşılandı, gidip görüşüldüğü zaman bu araçları kullananların hepsinin polis olduğun ortaya çıktı. Kim bu araçları kullanırsa kulansın böyle bir hakları yok bunun için gerekli yerlere müracaat edilmesi gerekiyor. Halkımız bu tür araçlar görürlerse mutlaka bizlere bildirsinler ki gerekli işlemleri yapalım" dedi. Öte yandan HDP İstanbul İl Örgütü Hukuk Komisyonu'ndan avukat Kadir Tunç da, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube yetkilileri ile görüştü. Emniyet yetkililerinin plakasız araç kullanmak gibi genel bir durum olmadığını kendilerine belirttiğini dile getiren Tunç, konunun takipçisi olacaklarını söyledi. HDP İstanbul İl Örgütü'nün kuşku uyandıran konu ile ilgili İstanbul Valiliği ile görüşeceği de gelen bilgiler arasında. Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde birçok plakasız aracın bulunması da dikkat çekiyor.

İSTANBUL EMNİYETİ, PLAKASIZ ARAÇLARA CEZA KESECEKMİŞ
İstanbul Emniyeti, seçim sandıklarının kurulu olduğu okul bahçelerinde, plakasız araçlar bulunduğu yolundaki iddialar ve bu araçlara ait olduğu belirtilen görüntülerin sosyal medyada yer alması üzerine harekete geçti. Polis merkezinden yapılan anonslarla tüm bölgelerdeki motorize polis ekipleri okullara yönlendirildi. Söz konusu araçlarla karşılaşılması halinde araçların kullanıcılarına cezai işlem uygulanması talimatı verildi.

PLAKASIZ ARAÇTAKİ POLİSLE SEÇMENLERİN DİYALOĞU

stanbul Ataşehir’de Dilek Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde içinde resmi kıyafetli polislerin olduğu plakasız araçlar görüldü.
Plakasız aracı gören yurttaşlar okuldaki görevli polislere plakasız araçlardaki polisler sorunca polislerin “Biz gelirken ters yönden geliyoruz. Bir sıkıntı çıkmasın diye plakaları söktük” türünden cevap verdiği bildirildi. Yurttaşların 155’ten çağırdığı polisler de “Onlar bizim araçlarımız böyle kullanıyoruz dediği belirtildi. Yurttaşların soruları üzerine plakasız araçlar okulun dışına çıkarıldı.

Plakasız araç kullanan polislerle, seçmenler arsında geçen diyalog şöyle:

- Seçmenler: Bir tek siz plakasız dolaşmıyorsunuz ki, başka araçlar da var.

- Polis: Dışarı çıkarız, herkesin içi rahat etsin

- Seçmenler: Hangisi sizden hangisi bizden nereden bileceğiz?

- Polis: Siyahlı araba bizden olmayabilir onu bilemem.

- Seçmenler: Gelip gidiyorlar böyle plakasızlar.

- Polis: Şimdi hallederiz, konunun gereğini yaparız.

- Seçmenler: Doğrusu plaka takmanız değil mi?

- Polis: Mesela dubalar falan var normal sivil araçlar giremiyor. Zabıtalar bizi görünce açıyorlar.

- Seçmenler: Bu günlük takın siz, hassasız.

- Polis: Bu sefer de, şikayet olunca plakayı takmayı başladılar diyorlar.

- Seçmenler: Doğrusu takmanız değil mi zaten. Aslında, plakasız bir araç görüp ihbar ettiğimiz için memnun olmanız lazım, değil mi?

- Polis: Tabi tabi orası öyle, bizim hiçbir gocunmamız yok.

- Seçmenler: Plakanızı takın da biz de evimize gidebilelim.

VALİ: PLAKASIZ ARAÇLAR POLİSİN OLAMAZ

Hurriyet.com.tr'nin haberine göre, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, oy kullanılan okul bahçelerindeki plakasız araçlarla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin’le telefonda görüştü.

Karayalçın, Vali Şahin’le aralarındaki görüşmeyi şöyle anlattı: “Böyle çok sayıda ihbar elimize ulaştı. Bana gelen duyumları Vali Bey’e aktardım. Sayın Vali bunu çok önemsedi. Önemli bir bilgi olarak değerlendirdi. Plakasız araçların bulunduğu okulların listesini istedi. Bize gelen duyumları listeliyoruz. Fotoğraflar var elimizde. Fotoğrafları ve listeyi İstanbul Valisi’ne göndeceğiz. Bir tahminde bulunamam ama bunların polis aracı olamayacağını Vali Bey söyledi. İster sivil, ister resmi olsun polis araçlarının plakası olacağını söyledi. Polis aracı olduğu söylemişlerdi ancak Vali Bey’in açıklamasından sonra öyle olmadığını anlıyoruz.”

Ümraniye Atatürk Mahallesi Mehmet Ali Yılmaz İlkokulu'nda ise sandık başkanının oy kullanma işlemi sırasında kabinde olmasına itiraz eden Oy ve Ötesi Gönülleri ile AKP'liler arasında gerginlik yaşandı. Oy ve Ötesi Ümraniye İlçe Sorumlusu Ümit Göğüş gönüllülerinin AKP'liler tarafından itiş kakış okul dışında çıkarıldığını dile getirdi.

Esenyurt İhsan Nakipoğlu İlköğretim Okulu'nda da 2303 nolu sandıkta kullanılan pusulaların arkalarına mühür vurulmadığı için sandık, CHP'li avukatlar tarafından mühürlendi. HDP'li avukatlar da olay yerine gidiyor. Sandıkta oy verme işlemi şu anda durdurulmuş durumda. Esenyurt Kıraç'ta ise elektrikler yaklaşık 1 saattir kesik.
Kartal'da bulunan Atatürk İlk Öğretim Okulu'nda 2297 No'lu sandık başkanı AKP'liler tarafından darp edildi. Olay esnasında HDP'lilerin de darp edildiği bildirilirken, polislerin AKP'lileri gözaltına aldığı söylendi. HDP'lilerin ise sayım işlemlerinin ardından AKP'liler hakkında suç duyurusunda bulunacağı gelen bilgiler arasında.

Başahşehir'de ise, Boğazköy İlkokulu'nda 2119 numaralı sandık başkanı, Oy ve Ötesi gönüllüsünü polis zoruyla dışarı attı.

Bahçelievler Bağlar İlköğretim Okulu'nda da, 1387 numaralı sandıkta imzalar ile seçmen kağıtlarının sayılarının uyuşmadığı öğrenildi. Oy kullanma işlemleri sürerken İstanbul'un bazı ilçelerinde kısa aralıklarla yapılan elektrik kesintileri de dikkat çekiyor. İstanbul Beykoz Çubuklu Atatürk İlköğretim Okulu 1131 nolu sandıkta başkası yerine oy kullanıldığı tespit edildi. Sarıyer R. Güney Kıldıran Ortaokulu'nda gözlemci olarak bulunan Av. Kemal Aytaç ve Av. Gül Aytaç, okul görevlisi olduğunu söyleyerek, AKP kartını gösteren kişinin saldırısına uğradı. İstanbul Kağıthane'deki Harmantepe İlköğretim Okulu'nda zihinsel engelli çocuğa sandık başkanı oy kullandırıldığı, imzayı çocuğun annesinin attığı belirtildi. Sarıyer Derbent Hatemoğlu Okulu'nda sandık kurulu üyelerinin bağımsız adayları işaret ederek "Buraya basacaksınız" dediği bildirildi

İZMİR'DE DE GÖRÜLDÜ

Plakasız araçlar İzmir'de de görüldü.

Narlıdere Arkas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde plakasız Renault Symbol gri bir arac bulundu. Vatandaşlar durumu polise bildirdi ancak olay üzerinden dakikalar geçmesine rağmen herhangi bir işlem yapılmadı. (İzmir/EVRENSEL)

BELEDİYE BAŞKANI TWEET ATTI
Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Okul bahçelerinden plakasız araç ihbarları geliyor. Vatandaslarımdan dikkatli olmalarını istiyorum" diye tweet attı.

İstanbul ile Ankara başta olmak üzere birçok kentte oy kullanılan okulların bahçelerinde bekleyen plakasız araçlar dikkat çekiyor. HDP'liler araçlara ilişkin girişimlerde bulunurken, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu ise, okul önlerinde bekleyen araçların fotoğraflarını paylaşarak, "Plakasız araçları polise sordum, bizim değil dediler... Neden plakasız dedim... Kem-küm ettiler, araştırıyoruz" dedi.



ANKARASeçim işlemi başladığı andan itibaren Ankara ve İstanbul başta olmak üzere birçok okulun önünde plakasız araçlar dikkat çekmeye başladı. Siyasi parti yetkilileri duydukları kaygıları seçim kurullarına ve valiliklere bildirdi. Oyların bu araçlarla taşınacağı ve hile yapılacağı yönünde kaygılar taşıyan siyasi parti temsilcilerinin görüştüğü İstanbul Valiliği, araçlardan haberdar olmadıklarını bildirirken, il ve ilçe seçim kurulları da, söz konusu araçlarla oyların taşınmayacağını bildirdi.



Ancak siyasi parti temsilcileri bunun bir hile hazırlığı olduğu yönünde kaygılarını paylaşıyor.

CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu okul önlerinde bekleyen araçların fotoğraflarını paylaşarak, "Plakasız araçları polise sordum, bizim değil dediler... Neden plakasız dedim... Kem-küm ettiler, araştırıyoruz" sözlerini paylaştı. (HABER MERKEZİ)

Bu plakasiz araclar genelde yurdun her beldesinde ve secim oyu atilan okul onlerinde gorulmus ve fotograflanmis. 
Link to comment
Share on other sites

 

ATO'da AKP'liler oy yakarken yakalandı

Yurtdışı oylarının sayımının yapıldığı ATO'da MHP'nin olduğu iddia edilen oyların yakılmasının ardından olaylar çıktı, polis müdahale etti.

Yurtdışı oylarının sayımının yapıldı Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) oy sayımı sarasında MHP'nin oylarının yakıldığı iddiası üzerine, bir çöp kutusunu içinde yakılmış oylar bulundu. Bir grubun tepki vermesi üzere olaylar çıktı. Oyları yakanların AKP'li olduğu iddia ediliyor.

Çevik kuvvetin müdahale ettiği olaylarda 2 HDP'linin de polis şiddetine maruz kalarak yaralandığı bildirildi.

Polisin ATO binasındaki bekleyişi devam ederken, oy sayımına da tekrar başlandığı öğrenildi. (DİHA) 
Link to comment
Share on other sites

 

Dogu Anadolu bolgesi ve kurd kokenli halkin yogunlukta oldugu bolgeler;

18.43 Batman’da uzun namlulu silahlarla bekleyen sivil polisler görüntülendi:

18.28 Mardin Mazıdağı’nda elektrikler kesildi.

18.24 Urfa Ceylanpınar İlkokulu’nda sayımın izlenmesine izin verilmiyor, müşahitler okuldan çıkarılıyor.

18.17 ANF: “Batman Petrol Lisesi önünde ise sivil polislerin uzun namlulu silahlar ile okul çevresinde dolaştığı görüldü”

18.14 Bitlis Kurtuluş Özgür Kaya Taşdelen Ortaokulu’nda sandık başkanının kapıyı kilitlemesi üzerine, oy sayımına kimse alınmıyor.

18.12 Diyarbakır Kulp Lisesi’nde HDP mühürlü oylar yırtılmış bulundu.

17.29 İHD Batman Şubesi: “Birçok okulda müşahitler ve gözlemciler dışarı çıkarılmak isteniyor.”

17.26 Özgür Gündem’in haberine göre, HÜDA-PAR’lılar Diyarbakır’ın Ergani’de yurttaşlara saldırdı, 3 kişi yaralı.

17.15 Batman Cumhuriyet Ortaokulu’nda oy kullanma işlemi bittikten sonra seçmenler dışarı çıkarılıyor.

17.00 Oy kullanım işlemi sona erdi, sayım işlemlerine geçildi.

16.58 Van’da AKP Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin HDP’lileri tehdit etmesine dair tutulan tutanağa AKP’li müşahit de imza attı.

16.56 Van Zaferler İlokulu’nda polis içerideki müşahitleri dışarı çıkarıyor.

15.49 Bingöl’de AKP müşahitleri sandığa gitmeyenlerin listesini toplamaya çalıştı. HDP müşahitleri tutanak tutarak izin vermiyor.

15.31 ETHA: “Urfa Viranşehir’de elektrikler kesildi. Trafoda yangın çıktığı belirtiliyor. Şuan için müdahale edilmedi.”

15.28 Antep’te sandıkları gezen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in korumaları, kendisine tepki gösteren bir genci gözaltına almaya çalıştı.

15.01 Bitlis Mutki’de korucular, jandarma ve AKP’liler HDP’lilere saldırdı. Mermernt köyündeki oy kullanma işlemleri HDP müşahitleri olmadan devam ediyor.

14.57 Hakkari’nin Olgunlar Köyü’nde oy kullanan askerlerin sandık görevlilerine baskı oluşturdukları belirtildi.

14.55 Diyarbakır Kayapınar’da Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu’ndaki plakasız araç yurttaşların ihbarı sonucu polislerce kaldırıldı.

14.42 AKP Muş Milletvekili Muzaffer Çakar kendi köyü olan Karahasan köyünde oy kullanmaya gelen kadınlara “siz evinize gidin sizin kocaların sizin oyunuzu da kullanabilir” dedi.

14.35 Namlular altındaki ‘demokrasi şöleni’nden bir kare de Muş’tan:

14.32 Diyarbakır Bismil Fatih Anadolu Lisesi bahçesinde plakasız zırhlı araç:

14.06 Bingöl Kültür Mahallesi’nde AKP’lilerin para karşılığı oy istediği tespit edildi. AKP’lileri yakalayan gençler polis çağırdı. Para teklif edenler ile 3 kadın gözaltına alındı.

14.00 İHD Genel Merkezi’nin geçtiği bilgiye göre, Iğdır’da 350 oyun olduğu sandık, pusulalarda mühür olmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

13.44 Mardin’de AKP’li müşahitler polis eşliğinde HDP’li müşahitleri sandıkların bulunduğu sınıftan çıkarmak istedi.

13.40 Siirt Milli Egemenlik Lisesi 1111 nolu sandıkta basılmış AKP oy pusulası bulundu. Tutanak tutuldu, suç duyurusunda bulunulacak.

13.38 Bitlis’te karakol olmayan köyde 34 astsubayın oy kullandığı tespit edildi.

13.34 Urfa Siverek’in Yücelen köyünde açık oy kullanılmasına müdahale eden HDP’li müşahitlere, korucuların saldırısında yaralanan Sinan Oktan’ın durumunun ciddi olduğu belirtildi.

12.56 Urfa Ceylanpınar Aşağı Durmuş’ta pusulası üzerinden yurttaşları AKP’ye oy vermeye yönlendirenlere HDP’liler müdahale etti, AKP’liler HDP’lilere saldırdı. HDP İlçe Eş Başkanı M. Ali Asan darp edildi.

12.55 Van’ın Muradiye Keçikıran Mahallesi’nde AKP’li Meclis üyesi Barış Durmuş ile Zeki Durmuş ve Veli Durmuş, HDP’li yurttaşlara saldırdı.

12.53 ANF’nin haberine göre Diyarbakır’da Bağlar İlçe Seçim Kurulu’nda çuvallara mühürlü zarf dolduran 1 kişi yakalandı.

12.53 Gaziantep Güneş Gazetesi’nin haberine göre, Hacı Sani Konukoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir grup MHP’li, AKP’lilerin oy çaldığını iddia ederek duruma müdahale etti. Çıkan gerginlik üzerine polis MHP’lilere biber gazı sıktı. Olay yerine gelen MHP Gaziantep Milletvekili Adayı Ümit Özdağ, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve CHP Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Şeker olayla ilgili yetkililerden bilgi aldılar.

12.49 Siirt’te İHD temsilcilerinin okullara gözlemci olarak girmesine izin verilmiyor.

12.48 AKP Diyarbakır Milletvekili Adayı Salim Ensarioğlu, Mehmetçik İlkokulu’nda Valiliğin görevlendirdiği silahlı koruma ordusuyla oyunu kullandı.

12.46 Van’da sandık başına oturtulan bir subay:

12.24 Ceylanpınar Muratlı köyünde AKP’liler HDP müşahitlerine saldırıp dışarıya çıkardı. 
Link to comment
Share on other sites

 

12.13 Diyarbakır Bismil’deki Ziya Gökalp Okulu önünde plakasız akrep tipi zırhlı araç bulunduruluyor.

12.08 Muş Hasköy’de blok oy kullanan AKP Adayı Abdulselam Er’in akrabaları ve korucular duruma müdahale eden HDP’li aday ve yöneticilere saldırdı.

11.53 DİHA muhabiri Hayri Demir: “Diyarbakır Yenişehir Mehmetçik İlkokulu’nda Gülbahar Türk adlı kadın gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi netleşmedi.”

11.44 HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Siverek Yücelen köyünde saldırıya uğrayan müşahitleri kaldırıldıkları hastanede ziyaret etti.

11.42 Urfa Yenişehir’deki Mehmetçik İlkokulu’nda HDP müşahitleri gözaltına alınmak isteniyor.

11.33 dokuz8haber’in geçtiği bilgiye göre, gözlemci olarak okulları gezen Şanlıurfa Barosu avukatlarına taşlı saldırı oldu. 8 kişi yaralandı.

11.29 Mardin Midyat’ta Norveç heyeti polisler tarafında okulları gezemeyecekleri söylenerek engelleniyor.

11.25 ETHA: “Erzurum Sabancı Orta Okulu’nda polisler salonlarda hukuksuz biçimde dolaşıyor”

11.24 Bingöl’ün Hamamlar Beldesi’ne bağlı Alatepe, Çobantaşı, Elmalı ve Yenibaşlar köylerinde askerler sandıklara el koydu.

11.22 Urfa Yeniköy’de “AKP’ye oy kullanın” çağrıları yapan kişilere tepki gösterildi. AKP’liler tepki gösterenlere ve araçlarına saldırdı. Jandarma yaşananları izlemekle yetindi.

11.12 DİHA muhabiri Hayri Demir: “Urfa Siverek’teki Yüceler Köyü’nde saldırı var, 10 yaralı varmış”

10.57 DİHA muhabiri Hayri Demir’in aktardığına göre, Muş Karaağaç İlkokulu’nda ellerinde onlarca zarf ile yakalanan korucular, il eş başkanları ve adaylara saldırdı.

10.54 Muş’a gözlemci olarak giden Marsilya heyetini AKP’liler tartaklayarak heyeti dışarı çıkardı. MHP adayının da aynı şekilde tartaklandığı ifade edildi.

10.52 @ErzurumHDP: “Erzurum’da 10 adet zarfı sandık başkanına vermeye çalışan şahıs yakalandı.”

10.44 Diyarbakır Çermik’te AKP müşahitleri yasak olmasına karşın amblemli müşahit kartları kullanıyor. HDP’li yöneticiler gerekli itirazlarda bulundu.

10.35 AKP Ağrı İl Başkanı Abdurrahman Çetin’in köyü olan Yazıcı Köyü’nde zorla açık oy zorlaması var.

10.33 Bingöl Solhan’ın Gelintepe Köyü’nde korucular tarafından kimliksiz oy kullanıldı.

10.31 İsveç’ten gelenlerin olduğu gözlemci heyet Muş Elmalı Köyü’nde korucuların ve askerlerin silahlı tehdidine maruz kaldı.

10.24 Urfa’nın Germûş Köyü’nde bağımsız gözlemciye AKP’liler saldırdı. Muhtarın bu sırada toplu oy kullandırdığı belirtiliyor.

10.19 Muş Hasköy’de HDPli yetkililer okuldan içeri alınmıyor. Fransa’dan gelen bağımsız heyet ise saldırıya uğradı. İçeride toplu oy kullanıldığına ilişkin iddialar var.

10.06 Şırnak’ta seçim namluların gölgesinde sürüyor. Nazmiye Demirel Meslek Lisesi önünde özel timler:

10.00 Bingöl Ilıcalar Beldesi Elmalı Köyü’nde HDP müşahitlerine izin verilmediği gibi AGİT heyeti ölümle tehdit edilip uzaklaştırıldı. AGİT heyeti, yaşananları tutanak altına aldı.

09.40 Mardin Kızıltepe Koçhisar Kız Meslek Lisesi 1384 nolu sandıkta AKP’li İlçe Başkanı görevlileri tehdit etti ‘de AKP İlçe Başkanı sandık görevlilerini tehdit etti. Tehditler görevliler tarafından tutanak altına alındı.

09.28 Urfa Siverek’in Yücelan, Taşhan ve Şekerli köylerinde açık oy kullanmak için halka baskı yapılıyor. 
Link to comment
Share on other sites

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesinin oy kullanacağı Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Okul bahçesine bariyerler konuldu. Basın mensupları giriş kapısının karşısında oluşturulan alana alındı. Akreditasyon uygulamasını gerekçe gösteren güvenlik görevlileri, STV, Cihan Haber Ajansı, Bugün TV, Kanaltürk ve Sözcü gibi basın kuruluşlarının muhabirlerini içeri almadı.

Akreditasyon uygulamasına tekpi gösteren ve içeri alınmayan gazetecilere eşlik ederek içeri alınmalarını sağlayan Tanal, "Sizin gibi düşünmeyen, sizin gibi yazmayan meslektaşlarınıza yapılmış haksızlık hepinize yapılmıştır, Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığına herkesin karşı çıkması lazım. Bunu kabul etmiyorum. Bunu kınıyorum" dedi. (DHA)

12.15 Ankara Sokullu Mehmet Paşa İlkokulu’nda 1 polis memuru 3 kere oy kullanmaya çalıştı. (ETHA)

12.14 İstanbul Fındıklı İlköğretim Okulu 2281 nolu sandıkta oy kullanan C.Ç., Kadıköy’de sandık görevlisi, 2 kez oy kullandı.

12.12 Samsun Kazım Orbay İlköğretim Okulu 1114 nolu sandıkta 3 kişinin yerine imza atıldığı tespit edildi.

12.10 Ankara Üniversitesi’nde 20-30 kişilik AKP’li bir grup sandık başkanı öğretim görevlisinin üzerine yürüdü. (Yarın)

12.06 İstanbul’da Yedikule İlköğretim Okulu’nda kaybolan “evet” mührü için tutunak tutuldu. (Direnişteyiz)

12.05 Bursa Gemlik’te mükerrer oy kullanımı tespit edildi. Oy kullanan kişinin AKP’li Belediye meclis üyesinin oğlu olduğu iddia ediliyor. (Ajansa Kurdi)

12.00 Adana Seyhan 3. bölgedeki birçok okulda eksik mühürlü zarflar bulunuyor, HDP’liler duruma müdahale etti.

11.59 İzmir Karşıyaka’da Cemil Akyüz İlköğretim Okulu’nda AKP mührü basılı oy pusulaları taşıyan kişiler yakalandı.

11.57 Çanakkale Gelibolu ve Biga’da mükerrer oy kullanıldı. Tutanak tutuldu.

11.46 Trabzon’da hiçbir müşahit okullara sokulmuyor. İtiraz dilekçeleri kabul edilmedi. (Direnişteyiz)

11.45 Samsun Mimar Sinan İlköğretim Okulu’nda bir kişiden onlarca zarf çıktı. Polis,itiraz edenleri tartakladı. (Evrensel)

11.42 Antalya Muratpaşa Ortaokulu’nda 2074 nolu sandıkta ismi olmayan kişinin oyu iptal edildi. (ETHA)

11.41 Ankara Öveçler Kemal Atatürk İlköğretim Okulu’nda 3 polis kayıtlı olmadıkları 2060 nolu sandıkta oy kullandı. Sandık başkanına baskı yapan polislerin oy kullanmasına itiraz edilince polisler “Sandıktan rastgele 3 oy çıkarın o zaman” diye önerdi. Müşahitler ve görevliler haklarında tutanak tutulmasını istedi ancak sandık başkanı tutmayı reddetti bunu üzerine müşahitler kendi tutanaklarını tuttu.

11.37 İstanbul Eyüp’te 4 Suriyelinin oy kullanmak isterken itirazlar üzerine kaçtığı iddia edildi.

11.32 Sakarya’da bir saat süren elektrik kesintileri gerçekleşti.

11.31 İstanbul Kağıthane Cengizhan İlköğretim Okulu’nda 3 Suriyeli sahte kimlikle oy kullanrken yakalandı, tutanak tutuldu.

11.30 İstanbul Bayrampaşa Sağmalcılar Anadolu Lisesi’nde müşahitler içeri alınmıyor.

11.18 İstanbul Beykoz Çubuklu Atatürk Ortaokulu 1121 nolu sandık başkanı kabine engelli bir seçmenli girdi. Hakkında tutulan tutunağı imzalamayı reddetti. Tutanağı imzalamayan başkan hakkında tutanak tutuldu.

11.15 Manisa Soma Altıntaş İlkokulu 1054 nolu sandıkta HDP müşahitini sınıfa sokmak istemeyen sandık başkanı “Burada yasaları ben belirliyorum. İçeri giremezsin” dedi

10.54 İstanbul Bahçelievler Emlak Konut Lisesi 1242 nolu sandıkta mühür basılmış oy pusulaları çıktı. (İleri Haber)

10.53 Edirne Mimar Sinan Ortaokulu’nda bir seçmenin yaşlı olduğu gerekçesiyle pusula sınıf dışına çıkararak oy kullandırıldı.

10.48 Ankara Dikmen’de Sokullu Mehmet Paşa İlköğretim Okulu’nda 1 polis memuru 3 kere oy kullanmaya çalıştı. Okulda bulunan müşahitlerin müdahalesi ile oyu geçersiz saydırıldı. (İleri Haber)

10.41 İzmit Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokolu 2124 nolu sandıkta 380 seçmen var. Torbadan 315 zarf 390 oy pusulası çıktı.

10.31 Manisa Atatürk İlköğretim Okulu’nda üniformalı 7 polis, teçhizatlı bir şekilde oy kullanmak istedi. Bina sorumlusunun itirazı üzerine sandık başına giden avukatlar ve bina sorumlusu görev belgelerini ibraz etmelerini isteyince polisler istedikleri yerde kullanabileceklerini iddia etti. Sandık başına gelen Manisa Baro Başkanı Ali Arslan polislerle ve emniyet müdürlüğüyle konuşarak görev başında olduklarını onaylattı. Polisler oy kullandı ancak her ihtimale karşın tutanak da tutuldu.

10.13 İstanbul Bahçelievler’in pek çok mahallesinde elektrik kesintisi var. BEDAŞ arızadan kaynaklandığını açıkladı.

09.56 İzmir Çiğli 80. Yıl İlköğretim Okulu önüne sabah kuşlama yapılmış, HDP aleyhine imzasız bildiriler dağıtılmış.

09.52 Eskişehir Atatürk Lisesi’nde AKP’li müşahitlerin seçmeni yönlendirmesi üzerine MHP-AKP arasında gerginlik çıktı. AKP il başkan yardımcısı olduğunu iddia eden kişi MHP’li avukata hakaret ettiği gerekçesiyle tutanak tutuluyor.

09.50 Samsun Belediye İlköğretim Okulu’nda bir kişi AKP mührü basılı oy pusulası ile yakalandı.

09.48 İstanbul Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi’nde elektrik kesildi. Oy verme işlemi devam ediyor.

09.42 İzmir Buca’da Ali Kuşçu İlköğretim Okulu önünde, Mersin’de, HDP aleyhine bildiriler bırakılmış durumda.

09.41 Giresun Kale Ticaret Meslek Lisesi’nde 1021 nolu sandıkta yaşlı bir adam oy kullanamayınca “İşimiz var ” diyen görevliler zarfı elinden alarak sandığa attı. Duruma itiraz edenleri ise azarladılar.

09.33 Eskişehir İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu 2263 nolu sandıkta anne, engelli oğlu olmadan onun adına oy kullandı.

09.15 Tarsus Kozacıoğlu İlköğretim Okulu’ndaki sorun çözüldü, HDP müşahitleri sandık başındalar.

09.03 Tarsus Kozacıoğlu İlköğretim Okulu’nda HDP müşahitleri sınıflara alınmıyor.

09.00 Kocaeli’nde Dünya Bankası 29 Ekim İlköğretim Okulu 2240 numaralı sandıkta bir seçmen pusulayı zarfa dışarıda göstererek koyuyor ancak sandık kurulu işlem yapmıyor.

08.57 Tarsus Ümit Sami Şensoy Anadolu Lisesi önünde MHP seçim çalışmasına devam ediyor.

 

 
Link to comment
Share on other sites

18.37 Ankara Mehmet Yetkin İlköğretim Okulu’nda 2037 nolu sandıkta geçersiz oylar saydırılmaya çalışılıyor. Tutanak tutturulmadığı için polis çağırıldı.

18.28 İstanbul Beşiktaş’ta Şair Nedim Lisesi’nde AKP’li sandık görevlileri, HDP’nin oylarını Haklar ve Özgürlük Partisi’ne yazdı. Bu durumu HDP’li müşahitler fark edince itiraz etti. AKP’liler gerginlik çıkardı. (ETHA)

18.23 Ankara Haymana’da elektrik kesintisi var.

18.21 Anadolu Ajansı yine manipülasyon peşinde. AA, AKP’yi uçururken, sonuçları farklı olan CİHAN siber saldırı altında.

18.14 Yurtdışı oylarının sayıldığı ATO’da polis, basın emekçilerini dışarı çıkarmaya çalışıyor. Tartışma sürüyor.

18.03 ATO’da oy sayımları devam ediyor.

17.52 İzmir Çiğli Ataşehir’de Şehit Ali Karaosmanoğlu Kız Meslek Lisesi’nde trafo patladı. Elektrik kesintisiyle sayım devam ediyor.

17.50 Yurtdışı oylarının sayıldığı ATO’da bazı oyların çöpe atıldığı iddiası ile arbede çıktı. ATO’ya çevik kuvvet girdi.

17.00 Oy verme işlemi bitti, sandıklar kapandı.

16.58 AKP Erzurum’dan Artvin Yusufeli’ne oy kullanmaya insan taşırken yakalandı, Yusufeli halkı tepki gösterdi.

16.57 Hatay Serinyol’da ilk defa bu sene sandıklar okulda değil huzurevinde kuruldu. Sadullah Ergin’in yakını olan huzurevi müdürü huzurevinde kalanlar adına kendisi oy kullandı. Müşahitlerin müdahalesi üzerine jandarma geldi, tutanak tutuldu ancak sandık iptal edilmedi.
16.56 Bursa Atatürk Lisesi’nde 1068 nolu sandık mühürlerinden biri çalındı. Tutanak tutulacak.

16.53 Ankara Keçiören Gülhane Ortaokulu’nda bir kişi 2 kere oy kullandı. Tutanak tutuldu.

16.47 Bursa İbni Sina İlköğretim Okulu’nda muhtar ve beraberindekiler AKP için bildiri dağıtıyor. HDP Adayı Asiye Koçak müdahale ediyor.

16.42 Konya Atatürk Anadolu Lisesi’nde müşahitlerin içeri girmesine izin verilmiyor.

16.30 Çanakkale Anadolu Lisesi’nde 1223 nolu sandıkta AKP’li Müşahit C.T., HDP’nin müşahidini tehdit ediyor.

16.23 Yalova Çiftlikköy’de oy pusulasının fotoğrafını çeken polis memuru, terfi etmek için fotoğrafı çektiğini söyledi. (dokuz8)

16.20 Ankara Sincan İMKB’de müdürle görüşüldü. AKP’lilere tahsis edilen oda boşaltıldı, kapısı kilitlendi, tutanak tutuldu.

16.15 Poyrazkoy Oramiral Vural Beyazıt İlköğretim Okulu’nda AKP’liler saat 16.00’ya dek oy kullanmayanların listesini istedi. Yerlerine oy atabileceklerinden endişeleniliyor.

16.08 Ankara Sincan İMKB Lisesi’nde okul müdürleri, kendilerine ulaşan “müşahitlere oda verilmesi”ne ilişkin talimatı sadece AKP’liler için uyguladı, onlara oda tahsis etti.Müşahitler tutanak tuttu.

16.07 Samsun İnönü İlköğretim Okulu’nda basılı oy pusulaları görüldü, seçmen fark edince değiştirildi. Basılı oy pusulaları iptal edilmedi.

16.03 Ankara Batıkent Refika Aksoy İlköğretim Okulu’nda AKP’li Emrullah İşler’in ziyareti gerginliğe neden oldu. Yanında kalabalık bir grupla okula gelen İşler’e yurttaşlar tepki gösterdi. İşler okuldan ayrıldı ama yanında gelen grup ile yurttaşlar arasında gerginlik sürüyor.

16.02 İstanbul Üsküdar Halil Rüştü İlköğretim Okulu 1105 nolu sandıkta bir kadın seçmenle birlikte kabine girmek isteyen adama izin verilmeyince, AKP’li müşahitler “AKP’nin oyunu azaltamazsınız” diyerek olay çıkardı. Yaklaşık 1 saat oy verilmesi mümkün olmadı. AKP’liler 15-20 kişi toplanıp salonu bastı.

16.00 Edirne Mimar Sinan İlköğretim Okulu etrafında AKP’liler yağ dağıtıyor.

15.46 Ankara Batıkent Afşinbey İlköğretim Okulu’nda AKP’nin okul sorumlusu C.A. oy kullanım sırasında fotoğraf çekerken yakalandı. CHP’nin avukatlarının şikayeti sonucu gözaltına alındı. Batıkent Karakolu’na gönderildi.

15.41 Mersin Dumlupınar İmam Hatip Lisesi bahçesinde pusula şeklinde MHP bildirisi bulundu.

15.38 Mamak Ergenekon İlköğretim Okulu’nda üzeri evet mühürlü 1 zarf bulundu, tutanak tutuldu.

15.30 İzmir Karşıyaka Mavişehir’de 1 kişi kimlik kartı olmadan oy kullanmak istedi.

15.28 Eskişehir Subutay Ortaokulu’nda 40 kişilik faşist grup HDP’lilere sözlü saldırdı. Okul kapısında TEM polisleri ve 2 otobüs çevik kuvvet var.

15.22 İstanbul Harmantepe İlköğretim Okulu’nda zihinsel engelli çocuğa sandık başkanı oy kullandırdı, imzayı çocuğun annesi attı.

15.20 İstanbul Sarıyer Derbent Hatemoğlu Okulu’nda bağımsız adaylar işaret edilerek “Buraya basacaksınız” deniyor.

15.10 Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Lisesibaşka sandıktaki oyunu 1001 nolu sandıkta kullanan kişinin oyu iptal edildi.

15.04 Sarıyer R. Güney Kıldıran Ortaokulu’nda gözlemci olarak bulunan Av. Kemal Aytaç ve Av. Gül Aytaç, okul görevlisi olduğunu söyleyerek AKP kartını gösteren kişi tarafından saldırıya uğradı.

14.47 İstanbul Beykoz Çubuklu İlkokulu’nda 1141 nolu sandığa ait zarflarda 1142 yazıyor, tutanak tutuluyor.

14.45 Ankara Sincan’da Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu’nda müşahitler zorla okul dışına çıkarıldı. Gezici ekipler okula geçiyor.

14.44 İstanbul Pendik Aydos’ta kendini HDP avukatı olarak tanıtan 2 kişi sandıkları gezip oyların iptali yönünde işlemler yapıyor. (ETHA)

14.41 Adana Hacı Ahmet Atıl Anadolu Lisesi’nde okul bahçesinde yırtılmış oy pusulası bulundu, tutanak tutuldu.

14.29 Çanakkale Cumhuriyet Okulu 1211 nolu sandıkta oyunun resmini çeken kişi yakalandı, bina sorumlusu müşahitlere tutanak tutturmadı.

14.26 İskenderun Hürriyet İlköğretim Okulu’da 1070 ve 1074 nolu sandıklarda mükerrer oy kullanıldı. (ETHA)

14.25 İstanbul Fatih’teki plakasız araçları polise şikayet eden yurttaşlara, polisin yanıtı, “O sizi aşar” oldu.

14.21 Ankara Sincan İMKB İlköğretim Okulu’nda 1 kişinin oy kabininde fotoğraf çektiği tespit edildi. Müşahitler müdahale etti.

14.18 Ankara Sincan İMKB Endüstri TML’de aynı adreste birden fazla ailenin ikamet ettiği tespit edildi.

13.54 İstanbul Beykoz Çubuklu Atatürk İlköğretim Okulu 1131 nolu sandıkta başkası yerine oy kullanıldı, sayım sonu zarf ile liste karşılaştırılacak.

13:52 Antalya Muratpaşa Güvenlik İlkokulu’nda 2142 nolu sandıkta bir kişinin ikinci defa oy kullanmaya çalıştığı bildirildi ve hakkında tutanak tutulduğu bilgisi verildi.

13:48 Antalya Mustafa Asım Culla Ortaokulu’nda 1002 noul sandıkta bulunan görevliler HDP logosunu göstererek “Bunlara oy vermeyin, bunlar terörist” şeklinde ifadeleriyle seçmenleri etkilemeye çalıştıkları belirtildi. Şahıslar hakkında tutanak tutuldu.

13.47 Bursa Atatürk Anadolu Lisesi 1240 sandıkta mükerrer oy kullanıldığı tutanakla kayıt altına alındı. (ETHA)

13.45 Çanakkale Anadolu Lisesi’nde bir sandık başkanı engelli diye bir kişiye sandığın dışında oy kullandırdı.

13.44 Manisa Şehzadeler’de seçim listesinde ismi olmamasına rağmen oy kullanan bir kişi tespit edildi. Tutanakta seçmenin oyunu bilerek farklı sandıkta kullandığı belirtildi.

13.40 Samsun Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda 1250 nolu sandıkta seçmenler ve sandık görevlileri arasında kavga çıktı. Oy kullananlar imza atmadan çıkmak istedi sandık görevlileri engel oldu.

13.39 Ankara Şereflikoçhisar’da, zihinsel engelli vatandaşa yanında AKP’lilerle oy kullandırıldı. Avukatlar müdahale etti, oy geçersiz sayıldı, tutanak tutuldu.

13.38 Ankara Akyurt Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nda bir bedensel bir degörme engelli seçmene eşlik etmek isteyen AKP’lileri müşahitler engelledi.

13.26 İstanbul Gültepe Harmantepe İlkokulu’nda bir AKP milletvekili adayı okulu dolaşarak AKP propagandası yaparken kovuldu.

13.25 Ankara Şereflikoçhisar’da zihinsel engelli vatandaşa yanında AKP’lilerle oy kullandırıldı. Oy geçersiz sayıldı.

13. 23 Antalya Muratpaşa Ramazan-Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde 1304 nolu sandıkta kimliğinde soğuk mühür bulunmayan bir kişiye oy kullandırıldı, Suriyeliye olduğu iddia edilen kişi için tutanak tutuldu. Seçmen listesinde ismi olmayan bir kişi için de tutanak tutuldu.

13.21 Ankara Akyurt’ta okulları gezen bir heyet: “17’den önce tüm seçmenler oy kullanırsa sayım başlasın”

13.16 Samsun Reşadiye Mahallesi Sadrettin Konevi Sokak’ta 2286 nolu sandık başkanı açıktan AKP’ye oy istiyor, oy kullananlardan zarfı açık atmalarını istiyor.

13.15 İstanbul Pendik Dumlupınar İlköğretim Okulu’nda müşahitler salonlara alınmadı. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ile görüşüldü. Tutanak tutuldu.

13.09 Edirne Karaağaç İlköğretim Okulu’nda faşistler Halkevci müşahitleri tehdit etti, 1 HDP’liye saldırdı.

13.07 İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Erhan Gedikbaşı Lisesi’nde zarflarda mühür eksikliği tespit edildi. (İleri)

13.06 AKP Malatya Milletvekilli ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin sandık görevlilerini tartaklamaya kalktı. Araya güvenlik görevlileri girdi. Sabah saatlerinde 1247 nolu sandıkta AKP’den hem asil hem de yedek listede olan isimlerin gelmemesi nedeniyle, dışarından birisinin sandıkta görevlendirilmesi istendi. Sandık görevlisi ise, mevcutta 4 kişinin olduğundan dolayı buna ihtiyaç olmadığını ve görevlendirilmek istenen kişinin yedek listede isminin yer almadığını savundu. Bunun üzerine Şahin ile sandık görevlisi arasında tartışma yaşandı. (Cumhuriyet)

13:05 Antalya Hakkı Tatoğlu Okulu’nda 1326 nolu sandıkta AKP’li bir kişi sandık görevlisi olmadığı halde görevli olmaya çalıştı, hakkında tutanak tutulup partiye bildirildi.

13.05 Konya’da yaşı tutmamasına rağmen oy kullananlar yakalandı.

12.57 İstanbul’da İBB Barbaros Hayrettin İlköğretim Okulu, 1383 nolu sandıkta 3 yerine 4 ve siyah yerine kırmızı mühür çıktı.

12.53 Bursa Ulus’ta bir okulda mühür ve oy pusulası sandık başkanı tarafından dışarıya çıkarılmaya çalışıldı. (İleri)

12.50 Aydın Ahmet Çamlıoğlu ÇPL’nde 1 kişinin torunu yerine oy kullandığı tespit edildi. Sandıktan 1 oy seçilerek iptal edilecek.

12.49 Bursa Fethiye İlköğretim Okulu’nda AKP’liler HDP’li müşahitleri tehdit etti. Kısa süreli tartışma yaşandı. (ETHA)

12.47 İstanbul GOP Gazikent İlköğretim Okulu’nda 3316 numaralı sandıkta evet mührü çalındı! (Nabermedya)

12.44 Bursa Ulus’ta FSM İlköğretim Okulu’nda sandık başkanı mühür ve oy pusulasını dışarıya çıkarmaya çalıştı, müşahitler engelledi.

12.42 Kocaeli Şükrü Aracı İlköğretim Okulu’nda 1198 sandık başkanı yaşlı bir kişiyle birlikte oy kabinine girdi. (ETHA)

12.39 İstanbul Sarıyer’de sandık sorumlusunun gelmemesi üzerine görevlendirilen yedek üye fazla oy kullandı. (soL)

12.38 Halkalı TOKİ Şehit Er Yılmaz Özdemir İlköğretim Okulu’nda 142 fotokopisi ile oy kullanmaya çalışan polis M.T. engellendi. Belge aslının olmadığını iddia etti.

12.35 Eskişehir Şehit Teğmen Subutay Ortaokulu’nda HDP müşahitleri salona alınmayınca güvenlik şube amiri polislerle geldi, gözaltına almakla tehdit etti. Çıkan arbedede gözaltı olmadı. HDPli avukatlar bekleniyor. Avukatların gelmesiyle HDP müşahitleri salona girdi.

12.32 Ankara Keçiören Fevziatlıoğlu İlköğretim Okulu’nda kabinde foto çeken birinin oyu sandığa attırılmadı, tutanak tutularak geçersiz sayıldı.

12.31 Maltepe İHL’de AKP sandık kurul üyesi, 2 kez oy kullanırken yakalandı.

12.26 Bursa Nilüfer’de sandık kurulu üyeliği tutanağnın üstündeki ad silinip düzeltilince tutanak tutuldu.

12.25 Edirne Karaağaç Yatılı Bölge Okulu’nda MHP’liler HDP’li iki müşahiti darp ve tehdit etti, dışarı çıkarmaya çalıştı.

12.24 İstanbul Maltepe İmdat Vakfı Dumlupınar İlköğretim Okulu 1289 nolu sandık görevlileri zarfların üzerine 89 nolu sandık görevlileri zarfların üzerine evet mührü basmış, yanlış mühürlü zarflarla oy kullandırılıyor. Tutanak tutuldu ancak oy verme işlemi sürüyor.

12.19 İstanbul Hüseyin Avni Kurşun Okulu’nda başka sandıkta görevli bir kişi kendi sandığında oy kullandı. Bir oy yakılacak.

Link to comment
Share on other sites

 

20.00 Eskişehir Subutay Ortaokulu’nda faşistler saldırdı. İki HDP’li kafasından yaralandı.

19.40 İstanbul Beykoz Poyrazköy Oramiral Vural Beyazıt İlkokulu’nda oy kullanmayanların listesini isteyen AKP görevlisi HDP müşahitine “Seninle birazdan hesaplaşacağız, göreceksin” diyerek tehdit etti.

19.37 Sarıyer Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi’nde polisler kendilerinen ayrı araç verilmediği gerekçesiyle oyların taşındığı araçlarla gitmek istedi. İtirazlar üzerine yaşanan tartışma neticesinde oyların taşınacağı iki araca birer polisin yanısıra parti görevlileri de bindi. Okulun bahçesinde ayrıca plakasız bir araç mevcuttu. Ona da müdahale edilerek plaka taktırıldı.

19.24 Seçim yasakları kalktı, ilk sonuçlar açıklanıyor.

19.19 Seçim yasakları henüz kalkmadı. YSK önceki seçimlerde yasağın bitiş saati olan 21.00’u beklemeden yasakları kaldırmıştı. YSK, konuyu henüz görüşmediklerini söyledi.

19.13 İstanbul GOP Behçet Canbaz Anadolu Lisesi 2194 nolu sandıkta AKP’li görevliler HDP müşahitlerine tutanak vermekte zorluk çıkardı. (ETHA)

19.10 Maltepe’de oy sayımı sonrasında pusulalar, mühürlenmeden okuldan çıkartılmaya çalışıldı (soL)

19.09 Samsun 23 Nisan İlköğretim Okulu 1260 nolu sandıkta ölüler adına oy kullanıldığı tespit edildi. (Yurt)

19.07 İzmir’de bir İlkokulda AKP sandık başkanı sandığı kendi aracıyla götürmeye kalktı. (Toplumsol)

18.40 Çankırı’da HDP müşahitine yönelik saldırı üzerine olay yerine giden HDP milletvekili adayı Selvinaz Göçmen gözaltına alındı. (ETHA)  
Link to comment
Share on other sites

19.55 Bitlis Norşin’de zorla sandıkları almak isteyen askeri yetkililer, tepki üzerine geri çekilmek zorunda kaldı.

18.52 DİHA muhabiri Hayri Demir: “Elazığ’da oy torbaları seçim kuruluna ağzı açık gidiyor.”

18.51 Diyarbakır’da yüzlerce kişi adliye önünde toplanmaya başladı. Kitle “Bizler HDP, bizler Meclis’e” sloganları atıyor.

18.43 Batman’da uzun namlulu silahlarla bekleyen sivil polisler görüntülendi:

18.28 Mardin Mazıdağı’nda elektrikler kesildi.

18.24 Urfa Ceylanpınar İlkokulu’nda sayımın izlenmesine izin verilmiyor, müşahitler okuldan çıkarılıyor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...