Jump to content

Kobani Katliami Icin AKP'lilesmek


evrensel-insan

Recommended Posts

 

Rojava saldirilarinda pek aciga cikmayan "insanliga verilen deger ve saldiriya ugrayan halktan yana olma" farkindaligi, algisi ve bilinci; 23 gundur, dini/mezhepsel cagdisi ve insanliktan cikmis bir terrorist saldirisinin, Turkiye bunyesinde her turlu dini/mezhepsel ve milli/etnik farka sahip halkin cagri uzerine sokaga dokulmesi ile ortaya cikti.

Demekki, turkiye bunyesindeki; her turlu farkli ideolojiden inanctan izmden ve etikten ilericinin, devrimcinin, elitin, kendine "aydin" diyenin, medyanin, kurum ve kuruluslarin Kobani'ye yonelik algi ve bilincini gorebilmek icin; uzerine saldirilan halkin kurd kokenli, onlari koruyanlarin kurd teroristleri ve saldiranlarin da dini/mezhep kokenli olmasi gerekiyormus.

Turkiye bunyesinde hemen hemen butun basin, iki gundur tum Turkiye capindaki sokaga cikan halkin ayni gezi deki gibi, "Kobani'de katledilenlerin yasam hakkina sahip cikma" sini, bir turkluk edasiyla, ayni gezi'deki her turlu provakasyon eylemleri ile ozdes tuttular.

Hic bir basin, insanlik ogesini one cikaramadi, vicdan ogesini one cikaramadi, evrensel hukuk insan haklari hak getire. Hak ve ozgurluk mu? Kurdler icin mi?

Kimlikler insanligin insanligini ve vicdanini o kadar elinden almis ki; zaten olmayan insanlik bilinci dunku olaylari degerlendirirken tamamen bir politik sova donusturulmus.

Guya "ozgur basin", guya "AKP karsiti basin" hepsi, bilerek ya da bilmeyerek insanlik yerine; mala deger sembollerine gelen zarardan bahsediyorlar.

Bir bayraga, bir buste duyduklari saygiyi; bir insanoglu yasamina duymuyorlar.

Resmi rakamlara gore sadece dun 14 can yitirildi. Kimdi bu katledilenler, turk muydu, kurd muydu, PKK'limiydi, kimliginin ne onemi var? 14 tane can alindi.

Yalniz ve demekki kimliginin onemi varmis, bu canlarin hic onemi yokmus.

Demekki aslinda herkesin AKP'lilestigini gorebilmek icin, saldiriya ugrayanlarin kurd kokenli olmasi gerekiyormus.

Bu nasil bir algidir, bilinctir? Dun sokaklara dokulen onca kitleyi, sadece kurd kokenli olarak ve PKK yanlisi olarak algilamak?

Dun sokakta olanlarin arasinda hic mi baska kokenli kisiler yok?

Demekki bunu boyle degerlendirenler ve kendisini kurd kokenli olarak gormeyenler, dun bu eylemlere destek vermedi.

Peki ya insanlik, ya katledilenlerin yasam hakki? Onlari kimler savunuyor?

Yazik, cok yazik. Bilgi ve bilisim toplumunda, gezi bilincini gostermis bir turkiye toplumunda demekki degerlendirme olarak kimse gezi bilincinden insanlik hak ve ozgurluk nasibini almamis.

Yalniz kimseunutmasin, insanlik muasmelesi gostermeyen de, yeri geldiginde insanlik muamelesi goremez.

Dunyanin hic bir cografyasinda toplum ve halk olarak; kimlikler etiketler v.s. yasamiyor, insanoglu yasiyor.

Her kim ki kendi yasam hakki oldugunu dusunur, unutmasin ki onun yasam hakki baskalarinin da hakkidir.

Yasam hakkina sahip cikamayan bir beyin, yarin kendi yasam hakkina da sahip cikamaz.

Daha once de dedigim gibi, emperyalizmi onun cikar oyunlarini onun emir kullarini insanligi hak ve ozgurlukleri ayaklar altina aldigini gorebilmek, algilayabilmek, farkina varabilmek oncelikle bunu yapacak olanlarin insanoglu oldugunun algisi ve farkindaligini gerektiriyor.

Yoksa, su ideolojiden bu inanctan o izmden bu etik degerden olmussun, insan olamadiktan sonra; insanlik gosteremedikten sonra, politik cikari kimlik cikarini insanligin onune koyduktan sonar fark etmiyor.

Al birini vur otekine.

Onemli olan insanoglunun kendisine verdigi deger etiketleri degil; kendisinin ne oldugunun farkindaligi ve bilincidir.

Bir soylem vardir herkesin bildigi "oglum ben sana basbakan olamadin demedim, insan olamadin dedim" diye.

Simdi ben de soyle diyorum "kurd, turk, hanefi, alevi, sii v.s. olamazsin demedim, insan olamazsin dedim"

Bugunku her turlu medya yukaridaki soylemi dogrulayarak, beni hakli cikardi.

Keske hakli cikmasaydim da, onlar insanliklarini gosterebilseydi.

Dunku olaylarda turk nefretini otekilestirmesini ayrimciligini olaylara kor bakmasini v.s. cikarmak kolay, ama; insanligi ve yasam hakki savunusunu cikarmak zor.

O yuzden ben dun sokaga cikanlar arasinda gezi bilinci tasiyan ve kurd kimligi tasimadigi halde, kendi kimligi her ne ise onun ile Kubani'deki katliamlara karsi eylem yapan her bir ferdi, kutluyorum.

Herkesi de insanligini yasam hakkini sorgulamaya davet ediyorum. 
 
Baslikta kullanilan "AKP'lilesmek" fiiline ne anlam ve icerik verildigini aciklamak istiyorum.

Dunku olaylarda basinin AKP'lilesmesi demek "dun, yurdun dort bir yaninda cagri uzerine sokaga cikan onca kitlenin neden sokaga ciktigini algilamak, yitirilen 14 cani dile getirmek, onlarin eylemine insanlik halk Adina destek vermek yerine; sadece ya milli reflex ile, planli programli provakasyonlari gormek, mala ve turk etik/milli degerlerine bu provakatorlerin yaptigi zarari dile getirmek, dunku olaylari sadece politik cikarin bir duygu somurusu yapmak"

Yani, gezi'deki ayni dictator ve surekasinin tutumunu sergilemek.
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

 

Guncel olan Kobani saldirilari ve turkiye halk savunuculari gercegi gostermistir ki, cikar cikmaz guya "cemaat/parallel" safsatasiyla AKP'lilesmeye baslayan, D.Perincek ve surekasini takiple, AKP'lilesmek sirasi daha dun "ergenekon" adi ile AKP karsitligi yapan, ulkuculer, turk milliyetcileri ve ulusalcilar olmustur.

Iste bu AKP'lilesmek her turlu cikarin pesinde kosanlar icin bulasicidir.

Simdi hep bir agizdan "Kobaney'i bahabe ederek sokaga cikanlar, PKK'li ve kurddur" sarkisini soylemektedirler.

Ayrica sokak eylemlerini ayni bir zamanlar Gezi bilinci direnisinde oldugu gibi "terorizm, vandallik, polise saldiri, turk milli degerlerine zarar verme, ortaligi yakip yikma v.s." ile ozdeslestirmisler, . Turkiye'nin 79 beldesinde sokaga cikan hak ve ozgurluk savunucularini gormemislerdi.

Cunku onlar hic bir zaman evrensel hukuk ve insan haklarinin hak ve ozgurluklerinin yaninda ve de saldiriya ugrayan halklarin yaninda olmadiklarindan, bu amacla sokaga cikanlari da gormeleri imkansizdir.  
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...