Jump to content

Diktator ve Cumhurun Basi Yonetebilirlik Sayginligini Yitirmistir.


evrensel-insan

Recommended Posts

Bugun artik diktator, hukumeti, devleti, meclisi ile yasamasi, yurutmesi ve yargisi ile bunlari kendine biat ettirmesi temelinde ve bu biat ettirilenleri baski zorbalik biat teror yalan dolan yolsuzluk rusvet ve her turlu suc teskil eden bir sistem ve uygulama temelinde kullanmasi vasfiyle, ULKE ICINDE VE DISARIDA YONETEBILIRLIK SAYGINLIGINI YITIRMISTIR.

Ayni sayginlik yitirmesi en son olarak HSYK BIATINA imza atan cumhurun basi icin de gecerlidir.

Bundan sonra, diktator ve cumhurun basinin yaptiklarina karsi cikis, POLITIK TEMELDE DEGIL; TOPLUMA ULKEYE KARSI ISLENEN SUCLAR TEMELINDE OLMALIDIR.

Iste bu baglamda, artik diktatorun ya da cumhurun basinin SECILMESININ VE ALACAGI OYLARIN DA BIR DEGERI, ANLAMI KALMAMISTIR.

En basta disarida, boyle bir diktator ve cumhurun basi ile hic bir devlet ve hukumet politik/ekonomik bir gorusme yapmaz/yapamaz. Cunku ortada sadece yonetilebilirlik degil; itimat guven sayginligi da yitirilmistir.

Iste bu baglamda, parlemento ici ya da disi tum kitlesel guclerin, yapacagi eylemler ve soylemler; DIKTATORUN POLITIKASINA YONELIK DEGIL; SAYGINLIGINI YITIRDIGINE YONELIK OLMALIDIR.

Parlementer ve kitle gucleri bu yitirilen sayginligi, SOYLEMDEN SOKAGA TASIMALIDIR.

Bu sayginligin yitirildigi her turlu orgutlenme ile sokaklarda desifre edilmeli, ulkenin her yoresinde halka ulasilmali ve BIATCI MEDYANIN YAPAMADIGINI PARLEMENTER VE KITLESEL GUCLER SOKAKLARDA YAPMALIDIR.

Cunku diktator, hala bu yitirilen sayginliginin farkinda degildir ve tek amaci bu sayginligini yitirten olaylarin HALK TARAFINDAN DUYULMAMASI UZERINE MUCADELE VERMEKTEDIR.

Diktator ve cumhurun basi ile olan mucadele artik politik degil; TAMAMEN INSANI DEGERLERINI YITIRME UZERINE KURULMALIDIR VE BU ULKENIN TUM ALANINDA HALKA SOKAK EYLEMLERI ILE DUYURULMALIDIR.

Sonucta nicelik olarak artik diktatorun ve cumhurun basinin alacagi destek onemini yitirmistir, CUNKU NITELIK SAYGINLIKLARINI YITIRMISLERDIR.

Burada bir onemli noktada, bu mucadelede bir taraf olmak degil, NITELIK SAYGINLIGINI YITIRENLERE KARSI OLMAKTIR.

O yuzden konu ne cemaat yanliligi ne cemaat destekliligi ne de diger politik hareketlerin bir mensubu olmak degildir.

Aslinda ilginc olan tum diktator emrindeki guclerin de bunun farkinda olmasidir.

Cantasinda "hirsiz var" flamasi cikan bir gencin gozaltina alinmasi ya da dun Arena statindaki acilan pankarta gosterilen tepki, baska nasil izah edilebilir?

Ayakkabi kutularinin gosterimine yasak getirilmesi baska nasil izah edilebilir?

Parlementoda toplumu ikinci sirada temsil edenin, dunku aciklamalarinda aniden meclis tv ve yandas basinin yayin i kesmesi baska nasil izah edilebilir?

Butun bunlar icin sokaklara cikan, YANI INSANLIK DEGERLERINI SAYGINLIK OLARAK YITIRENI PROTESTO ETMEK ICIN SOKAGA CIKAN HALKIN gozaltilari baska nasil izah edilebilir?

Tum bu sayginligi yitirmeyi SAYGINLIGI KAZANMAK YERINE HERYERE BU YITIRILEN SAYGINLIGI SAVUNANLARI ATAMAK baska nasil izah edilebilir?

Kisaca YONETEBILIRLIK SAYGINLIGINI KAZANMAK YERINE, YITIRILEN SAYGINLIGI KORUMAK VE BUNUN ICIN HER TURLU GUCU KULLANMAK baska nasil izah edilebilir.

Evet diktator ve cumhurun basi tum kendine biat eden gucleri ile sayginligini yitirmistir.

Ne alacaklari OY NICELIGININ bir onemi kalmistir, ne de ortaya cikan kayitlarin gercek ya da montaj olup olmadiginin onemi.

Bunu bugun hem iceride hem de disarida fark edenler her gecen gun artmakta ve bu her turlu sayginligini yitiren diktator, sayginligini kazanmaya yonelmedikce de hem ulke hem toplum hem iceride hem disarida onunmasi guc yaralar almaktadir.

Diktatorun ve cumhurun basinin tekrar en azindan ICERDE VE DISARDA sayginligini kazanabilmesinin bir ihtimali ortaya cikmasi adina DERHAL GOREVLERINDEN ISTIFA ETMESI GEREKIR.

Cunku gunumuzde POLITIKANIN DEGIL, INSAN OLMANIN GEREKTIRDIGI BUDUR.

 

__________________
Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...