Jump to content

Diktator, Mikroayrimciligina "Suskunlar" i da Ekledi


evrensel-insan

Recommended Posts

Diktator, "susma, sustukca sira sana da gelecek" soylemini dunku tehdit iceren konusmasinda yasama gecirdi.

"ilimli/ortaci/suya sabuna bulasmayan/ortalik yatistirici" v.s. olanlar da diktatorun, tehditlerine yetmedi. Artik "suskunlar" da bu mikroayrimcilik politikasinda bertaraf edilecek.

 

Sessiz kalana da tehdit -

Taraf - 20.02.2014

Seçim beyannamesini açıklarken hızını alamayan Başbakan, medyayı, yazarları, bürokrasiyi, muhalifleri hatta susanları bile tehdit etti: “Bedelini ödeyecekler...”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti Seçim Beyannamesi”ni açıkladığı toplantıda “Diriliş dönemi” olarak nitelediği seçim sonrasında izleyeceği adalet anlayışının mesajlarını verdi. “Hodri meydan elinizde ne varsa yayınlayın” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Devran döner, keser döner, sap döner, gün gelir, hesap döner. Yayınladıkları tamamen hukuksuz ses kayıtlarının bedelini ödeyecekler. Bürokrasidekiler de bedelini ödeyecek. Bunlara susanlar, destekleyenler de aynı şekilde bedelini ödeyecekler.”

Susanları bile tehdit eden Erdoğan’ın sözleri şöyle:

Bizimle ilgili ses kaydı ortaya çıkıyor. Her gün servis ediliyor. Ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakan’ı dinlenmiş. Biz korkmadık. Ses kayıtları ile gelmedik ki biz, ses kayıtlarıyla gidelim.

Bir kez daha söylüyorum. Hodri meydan elinizde ne varsa yayınlayın. O namus timsali geçinen gazetelere, gazetecilere sesleniyorum. Köşe yazarlarına, yorumculara sesleniyorum. İstediğiniz ses kaydını yayınlayın, istediğiniz gibi tepinin. Sel gider kumu kalır. Devran döner, keser döner, sap döner, gün gelir, hesap döner.

28 Şubat’ta bunlar yaptıklarının altında kaldılar, inanın bugün yaptıklarının da altında kalacaklar. Kabataş’ta linç edilen başörtülü kızımızı tekrar manşetlerde linç etmenin bedelini ödeyecekler.

Yayınladıkları tamamen hukuksuz ses kayıtlarının bedelini ödeyecekler. Bürokrasidekiler de bedelini ödeyecek. Bunlara susanlar, destekleyenler de aynı şekilde bedelini ödeyecekler. Bu ülke tankla topla tüfekle alınamadı ki ses kayıtlarıyla teslim alınabilsin.

3 gazeteye suç duyurusu
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, sosyal medyada yayınlanan ve adının geçtiği dinleme kayıtlarına dayanarak, kendisi hakkında hakarete varan haberler yapan Sabah, Takvim ve Yeni Akit gazeteleri için suç duyurusunda bulundu. Doğan, her 3 gazetenin yayın yoluyla hakaret, haberleşme gizliliğini ihlal ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu işlediğini belirtti. Avukatların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçelerinde şu ifadeler yer aldı: “Müvekkilimiz 40 yıla yakın süredir medya sektörü içerisindedir ve siyasi amaçlar ile sahibi olduğu gazeteleri hiçbir zaman kullanmamıştır. Keza hiç kimse ile davalıların isnat ettiği gibi kirli ittifaklar içerisinde olmamış ve yayın politikalarını bu şekilde şekillendirmemiştir.”
http://www.taraf.com.tr/haber/sessiz...-da-tehdit.htm

Bundan sonra susanlar ile konusanlar artik ayni kefede.

Bu suskunlara artik susmanin da "bir kacis" olmadiginin algilanmasi adina bir ders olur.

En azindan konusup, en azindan ne olduklarini ne dusunduklerini ortaya koyarlar.

 

__________________
Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...