Jump to content

"Yanlis" Eylem


evrensel-insan

Recommended Posts

Bugun Istanbul/Besiktas'ta daha once de tekrarlanan bir eylem vardi.

Bu eylem "yanlis" bir eylemdi.

Neydi bu eylem?

Herzamanki gibi bir protesto eylemi idi.

Neydi protesto edilen?

Besiktasta konuclanmak isteyen AKP secim aracina karsi yurutulen ve o aracin ordan gitmesini isteyen bir eylemdi.

Peki bu eylem, neden "yanlisti?"

Demokrasi adina yanlisti. Cunku DEMOKRASI SADECE BIR NITELIGIN DIGER NITELIKLERI BASTIRMA OTEKILESTIRME DISTALAMA EYLEM VE SOYLEMI DEGIL; AKSINE KENDI NITELIGININ DISINDAKI NITELIKLERIN DE KENDI NITELIGINI ORTAYA KOYMA HAK VE OZGURLUGUNU ALGILAMA VE IZIN VERMEDIR.

Toplumumuz maalesef bu demokratik bilincte degildir. Sadece KENDI NITELIGINI DAYATMANIN VE BASKA NITELIKLERI DISTALAMANIN, OTEKILESTIRMENIN BILINCSIZ UYGULAYICISIDIR.

Bu catisma kulturunun kimseye bir faydasi olmayacagi gibi, aksine zarari vardir. Cunku yarin senin karsi geldigin de senin niteliginin parti aracina ayni eylem ve soylemi uyguladiginda, senin kendini savunacak bir tarafin kalmaz.

Aslinda T.C. tarihinde ve bugunku diktator teroru karsisinda verileek en buyuk demokrasi dersi, DIKTATOR YANLILARININ DA KENDILERINI SOZLE VE EYLEM ILE IFADE ETMELERINE MUSADE ETMEKTIR.

Aksi diktator ile farkli niteliklerden AYNI ANTIDEMOKRATIK SOYLEM/EYLEME ULASMAK KACINILMAZDIR.

O yuzden yerel secimler yaklasirken, bizlerin belki de TEK VE ANA FARKI, DEMOKRASIYI HIC ISTEMESK TE, HER TURLU NITELIGIN SOZLU/EYLEMSEL IFADESINI UYGULAMASINI SAYGI ILE KARSILAMAKTIR.

Yoksa, tum caba farkli nitelikler ile yola ciksa da, AYNI BASKIDA OTEKILESTIRMEDE VE DISTALAMADA BIRLESIR.

Gerisi mi, gerisi bildik polis teroru, gozaltilar ve saldirilar.

Demokrasi icin hak ve ozgurlukler icin, yasaklar icin v.s. yola cikanlar; KENDILERI BUNLARI BASKASINA DA TANIMAZSA; CIKTIGI YOL, DEMOKRATIK DEGIL; DIKTATORE GORE ANTIDIKTATORLUKTUR.

Turkiye cografyasinda ve dunyanin her yerinde anlam ve icerigi ne olursa olsun, size ne kadar ters gelirse gelsin; DEMOKRATIKLIGIN HER TURLU FARKLI SOYLEM VE EYLEME ACIK OLMASI VE HER FARKLI SOYLEM VE EYLEMIN DIGERINI SAYGI ILE KARSILAMASIDIR.

Aksi demokrasi adina "bindigin dali kesmek/kendi kendin ile celismek" tir.

Ustelik kendi hak ve ozgurluk soylem ve eylemini de BASKASI TARAFINDAN KARSI CIKILIR KILAR.

Demokrasi KENDI NITELIGININ HAK VE OZGURLUGU DEGIL; ULKE VE TOPLUM BUNYESINDEKI HER TURLU NITELIGIN HAK VE OZGURLUGUDUR.

Kendi niteliginin hak ve ozgurluk savasi, ancak baskalarinin hak ve ozgurluk savasina destekte ve savunuda kendini bulur.

Her turlu niteligin soylem/eylem hak ve ozgurlugune musade etmemek, hak ve ozgurluk ihlalidir.

Baskasina mudahele edenin, kendi niteligini soyleme/eyleme tasima hak ve ozgurlugu de olmaz. 

O yuzden yerel secimlerde her partinin AKP de dahil kendi partisinin propagandasini yapmasina karsi cikmak, kendi partinin propagandasini da "tehlikeye atmak" demektir.

Yoksa catisma, distalama, otekilestirme "hastaligindan" bir turlu kurtulamayiz.
__________________
Evrensel-Insan Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Demokrasinin olumsuz yönü de bu işte. Sen faşist zihniyete özgürlük tanı. Demokrasi içersinde semirilsin gelişsin. Başarılı oldup iktidar olduktan sonra halka zulüm uygulasın. Hem çok uzun yıllar kalmasına da izin versin.

Bu demokrasinin olumsuz yonu degil, demokrasi kavramini demokratik olarak algilayamayanlarin ve demokrasiyi "kendine demokratik" olarak algilayanlarin sorunu. 

 

Demokrasi, bu temelde "hem cok seslilik" hem de her bir sesin ifade ozgurlugu" demektir.

 

Demokrasi de NICELIK DEGIL, BIR NITELIGININ DIGERLERINE BASKISI DEGIL; NITELIK  VE HER TURLU NITELIGIN DILE GELMESININ OLANAGI onemlidir. Aksi KENDI NITELIGINI DEMOKRASI KANDIRMACASI ILE KARSI TARAFA KABUL ETTIRME DIKTATORLUGUDUR.

 

Iste bu temelde demokrasi ve diktatorluk madalyonun iki yuzudur.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...