Jump to content

Diktator'un "T.C. Kurulus Degerlerine" Karsi Cikisinda Yeni Hamlesi


evrensel-insan

Recommended Posts

Diktator, dunku Diyanet İşleri Başkanlığı "Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri" törenindeki konusmasinda, su sozleri ile "bütün harflerimiz çalınsa da bizim medeniyetimiz kendi kendini inşa etmeyi her seferinde başardı." T.C. Kurulus devrimleri ve degerlerinden biri olan "dil devrimi" ne, yani latin harflere gecise; karsi cikti.

Diktatorun ARAP TEMELLI SUNNILIK/SIA algisinda bu hem ilk degil hem de sasirtilacak bir cikis degildir.

Burada onemli olan niyettir. Ustelik bu niyet, Osmanli'ya bile dil olarak terstir.

Cunku osmanli dili TEK BIR DILIN YAPISINDA DEGIL; BIR KAC DILIN YAPISINDA OLUSMUS BIR DILDIR.

Yani temelinde SADECE ARAPCA YOKTUR, FARSCA VE TURKCE DAHIL; bir olusumdur.

Diktatorun cikisi, kendisinin bir kez daha ULKE COGRAFYA VE TOPLUMUNUN BASBAKANI DEGIL; SUNNI SIA TEMELLI BIR ARAP ALGI VE KULTURUNUN BASBAKANI oldugunu ortaya koymustur.

Bu diktatorun, aslinda OSMANLI'YA DEGIL; ARAP TOPLUMU TARIHI VE KULTURUNE BIR DONUS isteminin bir tezahurudur.

Diktatorun 1923 te kurulmus T.C. devleti ve degerleri/devrimleri adina ne dusundugu ve yaptiginin en guzel ornegi HARF/DIL DEVRIMI ne karsi cikisindan iyice algilanilmali ve degerlendirilmelidir.

Cunku burada karsi cikilan NE DIL, NE T.C. DEGERLERI; AKSINE TUM ANADOLU TARIHI ONUN BILINEN KULTUREL GELISIMI VE BUGUNLERI ve insa edilmek istenen de; TARIHTEN, ANADOLU'DAN VE ANADOLU'NUN HER TURLU ETIK TEMELINDFEN KOPUK YAPAY BIR ARAP TEMELINI ANADOLU'YA MONTE ETMEK CABASIDIR.

Bir ulke cografya ve toplum tarihsel kulturel etik v.s. temelde KENDINE TAMAMEN YABANCI BIR ZORLAMAYI BASKIYI DAYATMAYI HIC BIR TEMELDE ICSELLESTIREMEYECEK VE KUSACAKTIR.

Cunku tarih her zaman ulke toplum ve cografyasinin kendine has degerlerinin ancak yasamini surdurebilecegini her zaman gostermistir.

ANADOLU HIC BIR ZAMAN BIR ARAP TARIHI YASAMAMISTIR VE YASAYAMAZ.

Bunu kendisine amac edinenler, sadece ruya gormekte ve hayal kurmaktan oteye gidemeyenlerdir.

Aslinda ulke toplum ve cografya temelindeki bu ARAPLASTIRMA CABASI 1980'lerle baslatilmis, ve gunumuzde de ARTIK KENDISINI SAKLAMA/GIZLEME GEREGI DUYMAYACAK KADAR DESIFRE EDECEK DUZEYE GELMISTIR.

Bu en basta Anadolu'ya, tarihine, toplumuna her turlu etik degerine sosyal yapisina ve kulturune YAPILMIS BIR HAKARETTIR.

Elbet bu hakarete Anadolu her seyiyle birlikte yanit verecektir. Vermesi onun tarihi gorevi ve tarihi olarak Anadolu yasam ve iliskisi geregidir.

Yazinin ve diktator'un konusmasinin linki; diktator'u algilama adina okunmasini oneririm.

http://www.muhalifgazete.com/haber/9...ber-gordu.html

 

__________________
Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

 

http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Aslinda bu durum her turlu cikari dagarcigina kaydeden ve yarin eger emperyalist zihniyet, olurda AKP'ye "karsi gelip" onu iktidardan indirmek isterse; su propagandayi yine ulkeyi karistirmak adina kullanmaktan cekinmeyecektir "AKP toplumu araplastirmaya calisiyor"

 

Iste burada emperyalist zihniyeti ve her turlu cikarini da cok iyi algilamak lazim. Cunku bu "savunulasi" olarak gorulen soylem, sadece TOPLUMU YENI BIR KAOS VE KUTUPLASTIRMA/OTEKILESTIRME/DISTALAMA disinda baska bir seye yaramiyacaktir.

 

Sonucta ANADOLUNUN BAGRINDAN GELMEYEN HIC BIR KARSI CIKIS, ANADOLUNUN DEGILDIR.

 

Cunku ANADOLU KENDISININ TARIHINI TOPLUMUNU COGRAFYASINI HERKESTEN COK DAHA IYI BILEN VE TANIYANDIR.

 

Bu temelde tek sorunu, HEP ILK HAMLENIN EMPERYALIST ZIHNIYETTEN GELMESININ ONUNE GECEMEMESIDIR.

 

Cunku kendi kendisini taniyarak YETISEN BIR NESIL YETISTIREMEMEKTEDIR.

 

Bu da yine birey bilinci ile baglantilidir. Cunku birey bilinci sorgulayan, arastiran degerlendiren ve kendini kendi olarak taniyan ve tanitan bilinctir.

 

Iste ancak bu bilinc emperyalizmin dagarcigina yeni bir cikar araci vermez ve de bunu kullandirtmaz.

 

Bunun da isigini gormek isteyenler "gezi bilinci" ile gorebilenlerdir.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Konuyu Osmanli Dili v.s. olarak "yuzeysel" algilamak "yalan/carpitma" v.s. gibi bu sozler uzerine bir cesit "catisma savunusu" na gececektir.

 

Burada algilanan bir "yalan " da carpitma da yoktur. Oyuzden diktatorun cumlesini cok iyi algilamak gerekir.

 

"bütün harflerimiz çalınsa da bizim medeniyetimiz kendi kendini inşa etmeyi her seferinde başardı."

 

Simdi sorular sunlardir;

 

HARFLERI CALINANLAR KIMLERDIR?

 

"BIZIM MEDENIYETIMIZ" CUMLESINDEKI "BIZIM" KIMI KASTETMEKTEDIR.

 

"KENDI KENDINI INSA EDEN" NEDIR?

 

"HER SEFERINDE BASARDI" BASARAN KIMDIR, NEYI BASARMISTIR NASIL BASARMISTIR.

 

"INSA ETMEK" TEN KASIT NEDIR?

 

Ortada bir "yalan" da yoktur, ya da bir ispata da gerek yoktur.

 

Buradaki algi "BIZ" oznesinin cok iyi algilanmasinda yatar. O da "ANADOLUYU VE TARIHINI DEGIL; ARAPLARI TEMSIL EDEN OZNEDIR.

 

Yani ANADOLU, ARAP TOPLUMU YAPILMAK ISTENMEKTEDIR.

 

Konunun osmanli ile selcuklu ile hatta anadolu tarihi ile de bir ilgisi yoktur.

 

Konu tamamen YAPAY YENIDEN INSA EDILEN BIR ANADOLU YARATIMI UZERINEDIR.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Algilanmasi gereken iki cok onemli nokta vardir.

 

Birincisi, yukaridaki gibi cok anlam ve icerigi ve de hedefi amaci ortaya koyan cumleler, DIKTATORE AIT DEGIL; AKIL HOCALARINA AITTIR.

 

Ikincisi, DIKTATOR NE T.C.' NI NE TARIHINI NE TOPLUMUNU NE FARKLI HALKLARINI NE KULTURUNU NE ULKE GELECEGINI TEMSIL EDEN DEGIL; ARAP TOPLUMUNU KULTURUNU VE HER TURLU OZELLIKLERINI TEMSIL EDEN BIRIDIR.

 

Iste bu iki algiyi HIC BIR ZAMAN GOZ ARDI ETMEMEK GEREKIR.

 

Cunku her bir akil hocasinin ona soylettigi YAPAY INSA EDILMEK ISTENEN ARAPLASMADA YATMAKTADIR.

 

Buradan bu sozlerin soylendigi ortam olarak bir sey daha ortaya cikmaktadir. O da IMAM HATIBIN NE OLDUGU VE NEYI HEDEFLEDIGIDIR.

 

IMAM HATIP TAMAMEN ARAP TARIHINI KULTURUNU OGRETEN ISLEYEN VE BUNUN ANADOLUDA YAPAY YAYILMASI ICIN CALISACAK ELEMANLAR YETISTIREN BIR KURUMDUR.

 

Bu temelde, 1950'ler ile baslayan ARAPLASMA DEGIL; DININ ONE CIKMASI VE BU TEMELDE POLITIK OLARAK DININ DEVLETIN POLITIKASI YAPILMAK ISTENMESIDIR.

 

Bu da zaten DININ HER TURLU TEMELININ ARAPLARA/ARAPCAYA DAYANDIGININ BIR DELILIDIR.

Araplasma 1980'ler ile birliktedir.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Buradaki yuzeysel algi "Ataturk'un harf ve dil devrimine karsi cikmak" temelinde ve bunun getirdigi "Osmanli Turkcesi' ndeki turkceyi gorememe ve osmanli dilini sadece arapcaya indirgeme" temelinde olan algidir.

 

Bu sadece "yuzeysel" bir bakis acisinin catistirma yaratmasini saglamasi icindir. Akil hocalari bu ilk algida zaten istemlerini elde ediyorlar.

 

Burada onemli olan AKIL HOCALARININ DILE DIKTATOR ELIYLE GETIRDIGI DEGIL; ARKASINDAKI ZIHNIYETIN NE OLDUGUNUN ALGILANMASIDIR.

 

Cunku yuzeysel algi, sadece akilci catismayi ve carpitmayi yaratir. Derin olan ise SOYLENEN DEGIL, ARKASINDAKI SOYLENENIN NE OLDUGUNUN ZIHNIYETININ ALGISIDIR.

 

Iste burada catisma degil; direk ORTAK TEMELDE VERILECEK BIR MUCADELE VARDIR.

 

Burada da bu mucadelenin ortak noktasi diktatorun akil hocalari eliyle dile getirdigi degil; arkasindaki zihniyetin algilanmasidir.

 

Bu da YAPAY BIR ARAP ANADOLU'SU INSA ETMEK ZIHNIYETIDIR.

 

Iste mucadeledeki ortaklik ta, ANADOLUNUN HIC BIR ZAMAN HIC BIR TARIHTE BIR ARAP YURDU ULKESI TOPLUMU OLMADIGININ ortaya konma mucadelesidir.

 

Bu da ORTAK TEMELDE YAPAY BIR ARAP ANADOLU'SU INSA ETMEYE KARSI VERILECEK MUCADELEDIR. Iste bu mucadeleyi verecek nicelik sayisi % 80'in deustundedir.

 

Cunku bu "genetigi bozulmus nesil-U.Kocasakal-" 1980 sonrasi yesermis ve yetistirilmistir. Menderes ise ancak N.Erbakan temelindedir.

 

Onlarda ve de T.Ozal'da BIR YAPAY ARAPLASMIS TOPLUM AMACI YOKTUR. Onlar sadece dini politikaya tasimak ve dini milli degerin onune koymak mucadelesi vermislerdir.

 

Baslikta verilmek istenen algi ise, , akil hocalarinin ZIHNIYETI; yuzeysel algi ise, BU ZIHNIYETIN YANSIYAN KISMIDIR. Yani, DIKTATORUN SOYLEDIKLERI.

 

Biri gorunen yuzey, digeri GORUNENIN ARKASINDAKI ZIHNIYET ALGISIDIR.

 

Cunku bu zihniyet algiya yerlesirse; bu "yavas yavas seriat ve halifelik gibi aslen arap'a ozgu" olarak degil; "ANADOLU ZATEN ARAP TOPLUMUDUR O YUZDEN DE SERIAT VE HALIFELIK TEK YOLUDUR" a donusecek.

 

Iste mucadele BU DONUSUM OLMADAN SOYLENENLERI DEGIL; ARKASINDAKI ZIHNIYETI ALGILAMAK VE O ZIHNIYETE KARSI MUCADELE VERMEKTIR.

 

Yoksa bu algi yerlesirse, zaten KARSI CIKMAK MUMKUN OLMAYACAKTIR.

 

Cunku ARAP TOPLUMU=SERIATtir ve halifelik te DEVAM ETTIRILMEK ISTENENDIR.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Buradaki diger bir fark ta, emperyalizm den ziyade diktatorun istemi temelli AKIL HOCALARININ ZIHNIYETININ YASAMA GECMESI KONUSUDUR.

Ayrica bundan emperyalizmin "hoslanacagini" da dusunulemez.

Cunku T.C. gibi DIN TEMELI PARCALANARAK ELDE EDILMIS KAZANIMLARI EMPERYALIZM TEKRAR DIN TEMELI UZERINE KURMAZ. BU HEM BOP PROJESINDEKI SOROS IDEOLOJISINE HEM DE EVENGALIZME TERSTIR.

ISLAMIN EN RADIKALI SUNNI/SIA BIRLIKTELIGI VE COGUNLUGUDUR. Emperyalizm ve israil BUNUN COGALTILMASI ICIN DEGIL; AZALTILMASI ICIN UGRASIYOR. Cunku dini temelde her turlu hristiyanlik ve mezheplerine hem de yahudilige din temelinde TAM KARSIT OLAN VE ONLARLA BU TEMELDE MUCADELE EDEN MEZHEP SUNNILIK VE SERI HUKUKDUR.

Zaten emperyalizm ile diktator arasina giren "karakedi" diktatorun gercek yuzunun ortayacikmasi ve bu konuda izledigi SERI HUKUKA UYGUN DIKTATORLUK OTOKRATIKLIK TEOKRATIKLIK VE ODUNSUZLUK VE DE BUNLARDAKI ISRAR VE INATTIR.

En basta SUNNI/SIA KOKENLI EL-KAIDE VE COGRAFI ADLARINA YAPILAN HER TURLU YARDIM VE YATAKLIKTIR. Bu emperyalizmin istedigi bir sey degildir. Cunku her turlu cikarina ve israil temelli elde edilmek istenilene terstir.

NEDEN ISRAIL KENDI ILE SAVASACAK HIZBULLAHLAR YARATSIN?

Misir'i hatirlayalim. Mursi neden devrildi?

Suriye'ye su an saldirilmamasinin ana nedeni nedir? Bir sunni sia iktidarinin gelecegi "korkusudur."

Emperyalizm her turlu cikarini "kaybet kaybet" politikasi ve mikroayrimcilik temelinde ve de "dinler arasi dialog" masali uzerine kurmustur.

Cok iyi bilir ki DINI DEVLETI OLAN DINI HUKUKU OLAN BIR ULKE DE MIKROAYRIMCILIK YAPABILMESI HEMEN HEMEN MUMKUN DEGILDIR. Iran bu konudaki ornek ulkedir.

Osmanli'yi da zaten DIN UZERINDEN DEGIL; MILLIYET UZERINDEN YIKABILMISTIR.

Ayrica buradaki sorun EGO DEGIL; IMAM HATIPLI OLMANIN GOREVIDIR. Yani YAPAY ARAPLASMIS BIR ANADOLU ULKESI TOPLUMU SISTEM VE DUZENI INSA ETMEK.

Burada eger bir "ego" varsa, o da "DIKTATORUN SUNNI/SERI DUNYASININ BASINA TEK ADAM OLARAK GECMEK" ideali/hayalidir.

Iste bunu emperyalizm algiladiktan sonra, simdi diktatore "daha mesafeli" duruyor. Cemaat ile de bu konuda ayni dusunmuyorlar, cunku onlar evengalistci. Kilicdaroglu ise soroscu.

Diktator ise 11 yildir emperyalizm ile ve AB ile SOROSCULUGU VE EVENGALIZMI oynuyodu. Artik oynamiyor.

Belki de akil hocalarinca ve kendince "ANADOLU ARAPLASMIS BIR TOPLUM VE SUNNI/SERI BIR OTOKRATIK TEOKRASIYE HAZIR"

Yoksa bu kadar putursuz akil hocalarinin diktatoru konusturmasi aciklanamaz.

Iki nokta var, AKIL HOCALARI DA DIKTATORU GOZDEN CIKARMIS OLABILIR, ya da AKIL HOCALARI "BIZIM SOYLEMLERIMIZI YUZEYSEL ALGILAR VE CATISIRLAR, KIMSE ZIHNIYETIMIZI ALGILAYAMAZ" diye dusunuyor olabilirler.         

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Akil hocalarinin diktatoru soylettikleri ile BILEREK DESIFRE ETMEK ISTEDIKLERI CUNKU ANADOLU'NUN ARAPLASMAYI KALDIRAMAYACAGINI DUSUNDUKLERI olup olmadigini ve bu temelde, AKIL HOCALARININ EMPERYALIZMIN EMIR KULLUGUNU NE KADAR YERINE GETIRIP GETIRMEDIKLERINI NE KADAR "KARSI CIKTIKLARINI" zaman ve diktatore soylettikleri soylemler aciga cikaracaktir.

 

O yuzden diktatorun herdedigini ve yaptigini neden orda neden o zamanda ve nasil yaptigini algilamak ve takip etmek; hem de buradaki algiyi sadece yuzeysel degil, arkasindaki zihniyeti de algilayarak yapmak; Anadolu'nun gelecegi adina ortak mucadele adina cok buyuk oneme sahiptir.

 

Cunku ZIHNIYET TAMAMEN SOYLEM ILE OZDESLESTIGINDE "IS ISTEN" GECMIS DEMEKTIR.

 

Iste bu diktatoru bitirmek ya da olan zihniyeti verip, yeni bir zihniyetin neden nasil ustlenildiginin algilanacagi ilerki donemdir.

 

Tabi ANADOLU'NUN YAPAY OLARAK ARAPLASTIRILAMAYACAGI ALGILANDIGINDA.

 

Mesela 4+4+4 yasasi "kavga/dovus" gecirilirken; ayni islem "HSYK" da uygulanmadi ve geri adim atildi.

 

Iste bu atilan "geri adim" in ne oldugu neden atildigi v.s. ilerde ortaya cikacaktir.

 

Cunku farkinda olunursa, kamuoyunda Baro baskani Feyzioglu ile yaratilan "umut" red edilerek sona erdirildi.

 

Sonra Balyoz davasindaki "sahte cd" olayi patlak verdi. Yani TUBITAK raporu.

 

O yuzden sadece olanlari takip etmek yetmiyor, olanlarin ne oldugunu neden oldugunu ne temelde oldugunu ve bu oldurumlari yaptiran gerideki zihniyeti algilamak COK BUYUK ONEME SAHIP.

 

Bu en azindan bizlere gec kalinmadan ulke, toplum, farkli halklari ve cografya adina, ne yapilmasi gerektiginin yolunu gosteriyor.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bilindigi gibi diktatore iman ile baglanmislarin her turlu soylemi "o ne yapiyorsa musalumanlik icin yapiyor, oyuzden onun yaptigi her sey caizdir" temelli soylemler, "Allah'in vasiflari" ni yakistiranlar, "ona dokunmanin mubarek" oldugunu dile getirenler v.s.

 

Iste bu algi ve dile getirdikleri zaten, ANADOLU'NUN YAPAY OLARAK ARAPLASMASININ INSASI'na ait soylemlerdir.

 

Onemli olan bu soylemin nicelik oraninin nufusun kacta kaci oldugu, oy orani ve ellerindeki emperyalist devlet ve hukumetin guc ve otoritesi ve iktidar olarak KULLANABILECEKLERI ALANIN CIZILEN SINIRLARI YA DA CIZILEN SINIRLARIN EMIR DISINA CIKARAK, daha "ileriye" tasinma istemi amaci cabasi ve bunun ne kadarinin nerde nasil ve neden o zamanda ortaya konacagidir.

 

Bugun DIKTATORUN HEDEFI ACIKLANMISTIR. AKP'NIN 1. SIRADAKI CUMHURBASKANI ADAYI OLMASI.

 

Yalniz burada bir "kurcalayan" durum vardir.

 

Bu konuda CHP MHP oyuna geldigi ve cumhurbaskaninin parlemento da secilecegi GARANTISI ALINDIKTAN SONRA; AKP'nin referandum da diretmesi ve cumhurbaskanini halkin sececek olmasidir.

 

Bir dusunmek gerekir, gercekten bunlar Turkiye toplumunun ve farkli halklarinin oy coklugu ile diktator'u koske cikaracagini mi dusunuyorlar, yoksa ortada "baska bir oyun mu var?"

 

ABD Kilictaroglu' nun aday olmasini istedi ve ortada henuz resmi olarak diger partilerden bir aday aciklamasi yok.

 

Neden AKP hepsinden once acikladi?

 

Kilictaroglu ilerde ne yapacak?

 

Gibi sorular henuz acikta degil.

 

Tabi ki once yerel secimler bekleniyor.

 

Benim buradaki bireysel ve bilissel algim da; DIKTATORUN VE PARTISININ ARTIK IKTIDARI TEK BASINA ELINDE TUTAMAYACAGIdir.

 

Bu once yerel secimlere (tabi her turlu secim hilesini de dusunerek ve onlemlerinin alinma tecrubesinin de kazanildigini dusunerek) yansiyacaktir.

 

Istanbul'un diktatorce kaybedilmesi zaten en buyuk darbe olacaktir.

 

Iste o yuzden Sarigul hakkin da olumsuz soylemler gundemdedir. Cunku "korku bacayi sarmistir."

 

Bir de Ankara kaybedilirse, zaten diktatorun; eli kolu ve dili bir cesit "dumura ugruyacaktir." Akil hocalari da bakalim o zaman ne yapacaklar?

 

Ya da simdiden bunun farkindalar. (Desifre konusu)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...