Jump to content

BDP/HDP' nin "Halkin Partisi Olma" Politikasi


evrensel-insan

Recommended Posts

 
 
 Su politika denen kavrama oldum olasi isinamamis sicak bakamamiks samimi gorememisimdir.
 
Bunun iki ana nedeni vardir;
 
Birincisi HIC BIR POLITIK PARTININ TUM TOPLUMUN FARKLI HALKLARINI KUCAKLAYACAK BIR SOYLEMLERI OLAMAMASI
 
Ikincisi kendi politik ideolojik sosyo-etik (dini, milli ahlaki v.s.) cikarlarini sadece iktidara gelmek ve guc ve otorite olarak topluma TEK NITELIK TEMELINDE DAYATMAK yani POLITIK VESAYET.
 
Ucuncusu de bu cikar temelli politikalarini yerine goye ve tamamen ortamin kendilerine sagladigi oy koparma temelli duygu somurusune dayanarak, YA POLITIKALARINI ACIKCA DILE GETIRMEK, YA DA DIGER POLITIKALARI ELESTIRIP KENDI ALTERNATIFLERINI HALKTAN YANA GOZUKEREK KENDI POLITIKALARINI "SAKLAMAK/GIZLEMEK"
 
Butun bunlari neden yazdim. Son zamanda BDP/HDP soylemlerini dusunce ve yapmak istediklerini takip ediyorum.
 
Biliyorum ki bu ikisi de TUM TURKIYE'NIN TOPLUMUNUN FARKLI SOSYO-ETIK FARKLARINI FARKLARI ILE KUCAKLIYABILECEK BIR IKTIDAR VASFI TASSIMIYOR.
 
Oturup dinleyin, su ortamdaki konusmalarini; diger butun partilerin soylem dusunce ve politikalarinin CIKARLARINI COK GUZEL DILE GETIRIYOR VE ELESTIRIYORLAR
 
Kendilerini de "ne o ne bu" ikilemine dahil etmediklerini cok guzel acikliyorlar.
 
Yalniz kimse tarihi ONLARIN KURDCULUK POLITIKASINI PKK TERORUNE VERDIGI DESTEGI bilmiyormus gibi konusuyorlar ve hic deyinmedikleri bu konulara dayanarak ta, kendilerini sanki tum toplumu iktidar temelli farkli halklarinin hak ve ozxgurlukleri ile kucaklayabilecekmisler gibi aciklama yapiyorlar.
 
Mesela eskiden yasama/yurutme yargi farki OLMADIGINI MILLI VESAYET ILE ACIKLIYORLAR ve bugun de olmadigini DINI VESAYET ile acikliyorlar. Biz disardayiz diyorlar.
 
AKP-Cemaat cekismesinde "ya biri ya digeri" ikileminin de disina cikiyorlar ve paralel devletin her ikisi ile birlikte kuruldugunu ve iktidara geldinini soyluyorlar ve kendileri yasama/yurutme ve yargi temelini halkin guvenebilecegi sekile getirebileceklerini soyluyorlar yani milli ya da dini vesayetten bagimsiz.
 
Suriye'de her turlu katliamlari gerceklestirenlerin hem Esad hem de orada her turlu farkli ad ve yapilanmadaki DINI teroristlerin oldugunu soyluyorlar ve 2. Cenevre ve son gunlerde ortaya cikan insanlik disi katliam/iskence fotograflarinin aslinda ESAD'I DEVIRME ADINA ortaya atilmis ve Cenevre konferansinda emperyalizmin onculugunde dunya'yi kandirmak ve eger Suriye'deki Esad rejimini devireceklerse bunun icin Suriye'ye emperyalist gucler birligi olarak saldirmanin mesru ve mubah cikar araci olarak kullanilacagini soyluyorlar.
 
Kisaca her konuda gecmis ve bugun hic bir zaman olamamis bir iktidar hukumet olabilme ve tum toplumu kucaklama politikasini ALTERNATIF OLARAK "yani ya o ya bu degil/baska bir sey" saglayabilecek tek HALKIN PARTILERI OLDUGUNU soyluyorlar.
 
Bunu HSYK yapilanmasindaki eski milli simdi dini ve de AKP-Cemaat iktidar savasinin bir tezahuru oldugunu ve diktatorun bu konudaki pasylasimda cemaati "saf disi birakmak" cabalarini, diger tum kadro degisimlerine de deginerek dile getiriyorlar.
 
Ne guzel di mi?
 
Ama eskiden yaptiklarinin su an tam tersini yapiyorlar, yani KURDCULUK VE PKK TERORU YANLARINA HIC DEGINMIYORLAR.
 
Suriyedeki teror katliamlarinda PKK paraleli PYD den hic bahsetmiyorlar, ya da gecmis olarak "terore verdikleri destekte hata yaptiklarini" dile getirmiyorlar.
 
Kisaca su anki ortam onlarin politik cikarlarinin KENDI POLITIK CIKARLARINI "GERIDE TUTMAK/GIZLEMEK/SAKLAMAK" olarak yansiyor.
 
Peki bu parti nasil "halkin partisi" olacak? Kurd varligi disinda kalan basta kendine turk diyenlere ne verecek, ya da diger sosyo-etik dini/mezhepsel ve milli/etnik sosyo-etik hak ve ozgurluk savunucularina ne verecekler?
 
Kisaca iktidar olsalar ve bir basbakan olarak hukumetin basina gecseler, hukumeti ve devleti SADECE KURD VARLIGINI O DA KURDCULUK POLITIKASI ILE DEGIL; kurd varliginin sosyo-etik haklari ve diger farkli sosyo-etik haklari nasil kucakliyacak ve temsil edecekler?
 
Tabi butun bu konusmalarda bunlar henuz yok. Ilerde olurmu, ya da ne yonde olur nasil bir politik cikar icerir v.s. ise muamma.
 
Diyorum ya su politikayi hic sevemedim ve savunamadim. Cunku IKTIDAR OLDUGUNDA HUKUMET VE DEVLET ADINA TUM TOPLUM VE FARKLI HALKLARININ FARKLI SOSYO-ETIK HAK VE OZGURLUGUNU hic birini digerine ustun ve hakim kilmadan, hic birini yok saymadan, sadece kendisininkini tum topluma iktidar gucu ve otoritesi ile dayatmadan politika yapamiyorlar.
 
Cunku hala en azindan gezi bilincinin farkinda degiller.
 
SOSYO-ETIK FARKLAR HIC BIR ZAMAN POLITIKANIN CIKAR OY DUYGU SOMURUSU OLAMAZ. Hic bir politika iktidar temelli guc ve otoritesi ile sadece kendi sosyo-etigini tum topluma dayatamaz.
 
Bu konu politikanin degil; evrensel hukukun insan haklarinin hak ve ozgurluklerinin antiayrimci firsat esitlikci her bir farkin tanimi temsili ve yasam ve iliski hak ve ozgurlugu konusudur.
 
Bizim politikacilarimiz Anadolu tarihinde HENUZ BUNU OGRENEMEDILER YA DA FARKINDA DEGILLER, YA DA FARK ETMEK POLITIK CIKARLARINA TERS.
 
Ustelik politikalarinin her turlu oy ve duygu somurusu temeli sadece bu sosyo-etik fark cikar propagandasina dayaniyor, kisaca 17. yuzyili yasiyoruz, politikada ve herseyde oldugu gibi. 
 
Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...