Jump to content

Cemaat Kendi Kendini "Bitirmek" mi istiyor?


evrensel-insan

Recommended Posts

Bilindigi gibi sike davasi duzmecesinde, Aziz Yildirim bas saniklardan biriydi ve daha sonra serbest birakilmisti.

 

Ustelik Fenerbahce Baskanligi secimlerinde de Diktatorun adayini tum oyunlara ragmen yenerek, sandiktan baskan olarak cikmisti.

 

Aslinda 17 Aralik tarihi politikada bir donum noktasidir.

 

Nedir bu donum noktasi;

 

Iktidarin ortak goturdugu ikili yapisinin 11 yil sonra "yolsuzluk, kara paraaklama, rusvet" girisimiyle kendi bunyesinde bir birine savas acti.

 

Bu savasta diktator diger kanadin tum yapilandigini sandigi elemanlarini bir bir gorevden alirken, cemaate "ben bundan sonra tek basima olacagim" savasi acti.

 

Cemaat tarafi da buna kendince elindekilerden bahsederek, diktatoru elestirerek ve hatta catisarak bir savas surduruyor.

 

Bunun ilk yansisi diktator tarafindan dersaneler konusu olmus, karsi atak Hakan Sukur'un istifasi ile gelmisti ve boylece 17 Aralik yasandi.

 

Bunun bir yansisi da sike duzmecesinde yasandi, her nassilsa birden bire tutuklular yargilandi ve cezalar onandi.

 

Bu sirada cezasi onanan A.Yildirim, Fransa'da idi ve orda F.Gulen ile gorustukten sonra kendine ihanet eden biri gibi aciklamalar yapti. Ne dedi "11 yildir Turkiye'de tum olanlar AKP-cemaat ortakligidir" dedi. "Yargiya guvenmedigini onanan cezasini mesru bulmadigini ama yine de gelip cezasini cekecegini" bildirdi.

Sanki cemaati "ele veren" bir konusma yapti.

 

Burada tabi ki F.Gulen'in Amerika'da verdigi ropartaji da unutmayalim. Neydi ozu "AKP'nin reformdan ayrildigini" soylemesi idi.

 

Burada bahsettigi "reform" ne idi, kendi ayrilmamis miydi, bu roportaj ile dis gucler dahil kimlere ne mesaj vermek istedi v.s.

 

Iste cemaatin su anki bu "kendine ters" gibi gorunen politikasinin ne oldugu da yakinda tarihin akisindan gun yuzune cikacak.

 

Evrensel-Insan - Yapilandirmaci Epistemoloji/Qua Felsefesi/Serbest Dusunurluk/Devrimci Sorgulama/Numenal Devrim - Evrensel-Insan Zihniyeti

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...