Jump to content

AKP Bugunlere Nasil Geldi?


evrensel-insan

Recommended Posts

Bilindigi gibi, iki donem iktidar olduktan sonrakendi deyimiyle 3. donem iktidara geldiginde "Usta donemi" dedigi ve politik icerikte 3 donem ust uste gelen bir parti icin "Parti devleti" olan Diktatorun partisi, zaten bu iki doneminde devleti ve hukumeti yasama ve yurutme olarak ele gecirmistir.

 

Yargiyi "ele gecirme basarisini" da "taraf olmayan bertaraf olur ve hic bir zaman taraf olamayacak olan" TSK'yi ve tam politik zitti T.C.kurulus degerlerini savunanlari biibir cesit duzmecelerle her turlu hukuk ve adalet disi tutuklamasi ve akla sigmaz tutukluluk sureleri vermesidir.

 

Bu oyle bir "basaridir" ki diktatorun, terorun bilinen anlam ve icerigini tam tersine cevirebilmesi ile sonuclanmistir. (Genel Kurmay Baskaninin "terorden" hapis cezasi olmasi)

 

Iste AKP ve diktatoru bu "usta" doneminde tam rahat ettim derken, ilk bugunlerin habercisi eylemler olan T.C.kurulus degerleri savunucularinin oldukca kitlesel eylemleri ile yuz yuze gelmistir. Sene 2010'dur.

 

Iste bu kivilcim, daha sonra gezi bilinci denen ve herkesi "sasirtan" birey bilincli ve sosyo-etik fark bilincli harekete donusmustur.

 

Yine bunun tetikleyicisi diktatorun "dindar/kindar nesil yetistirme" adina ve toplumu minnet eden ummete donusturme adina her turlu yasam ve iliskiye getirdigi yasaklar ve yaptigi pervasiz mudahelelerdir.

 

Buraya kadar diktatorun, bertaraf ettigi; toplum farkli halklari ve her turlu farkli kesimi ve emekcisi/calisanidir.

 

Bu temelde yaptigi buyuk politik hatalar, esbaskanlik konumundadir.

 

Libya'da desteklemeye gec kalmistir.

 

Misir da savunmamasi gereken devrik mursi yi savunmus, savunmasi gereken askeri darbeyi savunmamistir.

 

Suriye'ye her turlu askeri saldiri da basi cekmis, her turlu besleme terore yataklik yardim etmis hem kurdculuk terorune hem de sunni seri terorune sadece her turlu silah ve ekonomik destegi vermek ile kalmamis, onlarin ulke bunyesinde yasama ve orgutlenmesine izin vermistir. Bu arada Hatay'da Reyhanli'da bu insanlikdisi yardim "meyvasini vermis" ve bir suru vatandas (hayatini kaybedenlerin sayisi celiskilidir) yasamlarini bu katliam da yitirmistir.

 

Iste bu temeldeki politik hatada da ABD ve Israil ile, Iran Irak ile, Suriye ve hatta ABD emir kulu S.Arabistan ve Katar ile arasi acilmis ve dis temelde yalnizliga burunmustur.

 

Yine bu temelde yaptigi ve bugun de suren son hata, iktidarinin her turlu ortagi oldugu cemaati; onlarin en onemli gelir kaynagi olan dersaneleri kapatma aciklamasi ile karsisina almasi olmustur.

 

Tarihin cilvesine bakin ki, Ergenekon duzmecesini basina yayan kimse, ayni kisi bu sefer cemaat uzerindeki MGK kararlarini ayni gazete de aciklamistir.

 

Iste bu hata oklarin tamamen kendi teror egemenligine ve parti orgutune cevirmis. Ilk kaybini bir milletvekili olarak yasarken, aradan fazla zaman gecmeden ikinci ve kitle olarak biliinen eski futbolcu milletvekilini kaybetmistir.

 

Iste tam bunun ardindan, bugunun de sicak gundemi olan "yolsuzluk, kara para aklama, altin kacakciligi" suclamalari ile karsi karsiya kalmis ve bu suclamalarda eldeki deliller ve sorusturmalar bakan ogullarindan bakanlara sicramis ve bu gun sirasiyla 4 bakani istifa etmistir.

 

Bu arada bu istifalardan once yolsuzlugu "kim yapti" demogoji ve saptirmasina tasiyarak, hem yolsuzluk olayinin ustunu ort bas etmek istemis, hem bakanlarina sahip cikmis, hemde bu yolsuzluklardaki sorgulama BUYUK PATRON LAKAPLI KENDINE ULASMAMASI ICIN DE elindeki tum yetkiyi kullanarak, emniyette valilikte ve mudurluklerde sayilari azimsanmayacak ve tum ulke capinda bir gorev degisimine gitmistir.

 

Bakanlara donersek, sira olarak 3. istifa eden bakan, ustelik oglu serbest birakilan bakan, diger iki bakandan farkli olarak diktatorun kim oldugunu ve bugune kadar toplumu ve halki nasil soydugunu ortaya koyan aciklamalar yapmistir.

 

Aciklama olarak, istifalarin kendilerinden talep edildigini soylemis, boyle bir emrivaki talebi kabul etmeyecegini belirtmis ve kendi ile ilgili ne belge varsa, bunun da emir vereninin diktator oldugunu aciklamistir. Ustelik bu bakan digerlerinden farkli olarak sadece bakanliktan degil, milletvekilliginden de istifa etmistir. Son olarak ta eski bakan olan bir milletvekili istifa etmis ve gerekcesini de, tum yolsuzluklarin ortaya cikmasi adina gerekenlerin gorevden alinanlar ve yeni atananlar ile her turlu yargiya mudahele oldugunu aciklayarak, bunu yapan bir partide kalamayacagini aciklamistir.

 

Su an itibari ile yeni operasyonlarin olac agi iddialari ile birlikte, bu operasyonlara izin vermeme mucadelesi surmektedir. Yani savcinin verdigi gorevi; bassavci eliyle emniyet ve valilik uygulamamaktadir.

 

Kisaca devlet su an gorev olarak ikiye bolunmus, yolsu\zlugu sorusturanlar ile bunu onlemek isteyenler arasinda an itibari ile bir mucadele surmektedir.

 

Yolsuzluk v.s. ile ortada konusulen ve konu olan miktarlar milyar dolarlari/eurolari bulmaktadir.

 

Butun bu olanlarin hepsui birakin T.C. tarihini cogu temelde dunyada bile bir ilktir.

 

Mesela ortada hem adalet bakani hem de belediye baskan adayi olan vardir. Boyle bir ikilem ne anayasaya ne de devlet isleyisine uymaz.

 

Butun bunlar olurken, tek bir sey degismemistir. DIKTATORUN "BURNUNDAN KIL ALDIRMAZ" ALTTAN ALMAZ, AKSINE USTUNE GIDER, OTOKRAT PROVAKATOR HIPOKRITIK VE AYRISTIRMACI KORUKLEYICI TAVRI.

 

Kisaca "ben ne istersem o olur, taraf olmayan bertaraf olur" dikta ve otokrasisinden "odun" vermeme ve hatta yeri geldiginde yol arkadaslarini bir kalemde silme tavri.

 

Eeee bir diktator "dedigim dedik caldigim duduk" atasozunu hilafsiz, bertaraf etme adina minnet ettirme adina biat ettirme adina, toplumuna, toplumun her bir kesimine, esbaskan mutteviklerine, ve kendi iktidar ortagina uygularsan sonu budur.

 

Bu arada unutulan bir nokta da, "demokratiklesme paketi" temelindeki kurtlerin hem halk, hem BDP hem PKK hem Kandil hem de ocalan olarak onlari devreden cikarma adina, oyalamasi kandirmasi ve aksine tum bu kurd temelli icerikleri esbaskan temelli BOP projesindeki K.Irak kurd bolgesine peskes cekmesi ve teslim etme cabalaridir. 

 

Kisaca diktator "kendi kendine gelin guvey olma" adina, her bir tarafina ihanet etmistir. Butun bunlari otokratik bir teokrasiyi sunni seri temelinde kurmak ve kendini padisah v.s. ilan ederek islam nufuzunu elde etmek ve Osmanli'ya geri donmek.

 

90 yildir millet olma yolunda yasam ve iliski suren toplumu tekrar minnet eden ummete donusturmek.

 

Su anlar ve gunler sicak gundem olarak cogu degisime gebe.

 

Her an hersey olabilir, cunku bu cografya Turkiye cografyasi.

 

Tum bu olanlarin tek bir karsitligi deyim olarak "Kendi basini yemek" tir.       

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...