Jump to content

Uluslararası Af Örgütü: ‘Türkiye’ye biber gazı sevkiyatını durdurun’


evrensel-insan

Recommended Posts

13 Eylül 2013


Uluslararası Af Örgütü Türkiye yetkilileri protestocuların barışçıl bir şekilde toplanma ve ifade özgürlüğü hakkını güvence altına alana kadar bütün ülkelerin Türkiye’ye biber gazı, zırhlı araç ve diğer çevik kuvvet cephane teçhizatı sevkiyatını durdurması gerektiğini söyledi

.................................................. ................

 

Basında çıkan haberlere göre Türkiye polisi yetkilileri aralarında 100.000 biber gazı fişeği ve 100’den fazla zırhlı aracın da olduğu olağandışı çevik kuvvet teçhizatı siparişi verdi. Biber gazı daha önce Türkiye’ye sevkiyat yapmış olan Brezilya, Hindistan, Güney Kore ve ABD’den temin edilebilir. Bazı haberler daha da geniş çaplı bir siparişin verildiğini ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün şimdiden 2013 yıllık tedarik planları ile uyumlu bir şekilde 150.000 fişek satın aldığını öne sürüyor.

.................................................. ..........

 

Brezilya ve Güney Kore’nin yanı sıra Belçika, Çin, Çek Cumhuriyeti, Hong Kong, Hindistan, İsrail, Birleşik Krallık ve ABD Türkiye’ye çevik kuvvet teçhizatı sağlayan ya da sağlama niyetinde bulunan ülkelerden.

 

Kaynak: Amnesty.Org

 

http://www.sendika.org/2013/09/139945/

 

Umarim, bu cagri ulke ve dunya barisi adina; oyle veya boyle bir yaptirim getirir.

 

Sonucta sadece ulkemizde degil, gunumuzde O.Dogu'nun cesitli ulkelerinde, her turlu silahi insanoglu uzerinde onlarin yasam hak ve ozgurlugunu ellerinden almak adina kullananlar kadar, bu silahlari saglayanlar ve onlara tedarik edenler de insanlik sucu islemektedir.

 

Aslinda insanoglu bu temelde oyle veye boyle iki kutuptur.

 

OLDURMEDEN YANA OLANLAR
OLENDEN YANA OLANLAR.

 

Iste ideolojik inancsal temelli her turlu deger, insanoglunu kendi degeri temelinde her iki grubada sokarken, insanlik algisi ve bilinci ideoloji inanc v.s. ne olursa olsun, hic bir zaman oldurenden yana olamaz, ya da olmak icin bir bahanesi olamaz.

 

Iste bu sadece oldurulenden yana olmak, ister istemez kisiyi kendisine en ters gelen bir ideoloji inanc ile de ozdeslestirebilir.

 

Mesela Misir'daki askeri darbede oldurulen musluman kardeslerin yasam hak ve ozgurlugunu savunmak, ister istemez kisiyi herdaim elestirdigi AKP ile ayni kefeye koyabilir.

 

Yalniz unutmamalidir ki, bu kisi ayni sekilde Mursi'nin yasam hak ve ozgurlugunu ihlal ettigi Mursi karsitlarinda da yine olenleri savunmusken, AKP ise bu olenlere gikini bile cikarmamistir.

 

Iste politika ve ideoloji boyle bir seydir. Inanilan ugruna ve cikar ugruna isine geldiginde oleni isine geldiginde oldureni savunmak.

 

Insanlik ise, burada tek bir seyi savunur. Herkesin yasam hak ve ozgurlugunun korunmasi ve daimi teror goren toplum ve farkli halklarindan yana olmak.

 

Aslinda insanlik tarafinda olabilmek, o kadar kolaydir ki; yeterki ideolojiler ve inanclar beyni dusunce ve davranisi yaniltmasin.

 

Ya da bir ideoloji inanc oldurmeyi iceriyorsa, beyinler bunu insanlik adina sorgulasin ve yasam hak ve ozgurlugu adina insanlik sucunu zihinde ve de davranista islemesin/isletmesin.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Giriş yap

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...